Şimdi Ara

Opel Astra 1.4 T Sport-Manuel (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Beyler arkadasim 1.4 sport u 6 ay once aldi 2.000 km bindi bana 46 ya veriyo ne dersiniz ben cok anlamam da
    Araba kapali garajinda durdu cizik yok diyebilirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: catik

Beyler arkadasim 1.4 sport u 6 ay once aldi 2.000 km bindi bana 46 ya veriyo ne dersiniz ben cok anlamam da
    Araba kapali garajinda durdu cizik yok diyebilirim

makul bence. yani en azından benim tanıdığımın opeli satılık olsa hemde sıfır gibi gider arkadaşımının arabasını alırdım. 7-8 bin lira cebimde kalırdı. yalnız şöyle bişey var o zamanlarda opelin aynı modelinin sıfırı kaçtı. sanki o fiyatlarda veriliyordu. yani arkadaşın aldığı fiyata da satıyor olabilir aracı :)
  • lostin L kullanıcısına yanıt
    Hocam 50 yada 51 almisti diye hatirliyorum
    6 7 ay once 46 satildi mi ki bu arac hic

Aracdan memnn kalirmiuim bilmiyorm gerci ici uzah mekigi gibi gayet hos duruyor. Yakit onemli benim icin sehir ici trafigim yok pek okuldan eve 80 le giderim genelde 6 lt yakarsa cok cok iyi

Yarin alcam herhalde 45 anlasirim belki

Benim 2006 focus ghia var 180 binde onu 25 veririsem yarin hemen alirim valla modeli km yenilim 9

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 litre yakmaz hocam ya. sen 7.5-9 litre arası bişeye hazırla kendini :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: lostin

arka camları açınca aşırı rahatsız edici ses geliyor. lastik sesi falan herhalde. inanılmaz bir uğultu. sizi de rahatsız etti mi ?

Ozellikle hb arabalarda inanilmaz ugultu olur arka camlar acilinca, on cami hafif aralayin ugultu kesilir

• ilk zamanlar çok yakması normaldir. bende de astra sports tourer var ilk 3000-4000 km yakıt sarfiyatı fazlaydı sonradan tüketim değerlerim normale döndü. su an uzun yolda 5-5.5 lt arasında tüketiyor. ayrıca kullanım stiliniz hava durumu yol vs gibi önemli etkenler yakıt tüketiminizi etkiler. b6 passattan astraya geçen birisi olarak aracımdan fazlasıyla memnunum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Live yourlife -- 9 Şubat 2014; 12:04:48 >
  • Aracınız hayırlı olsun. Yakıtı çok yüksekmiş.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: birrr

Kusura bakmayın hocam ama 4. viteste 100 le gidip de, birde yakıt ekonomisi beklemeniz biraz hayalcilik olmuyormu... fake kokusu alıyorum

birader ne fake yaf . ne yapayım forumda 2 soru sordum diye ruhsatımı mı atayım size. aracı antalya bayisinden 52 bin liraya aldım. 2gün önce şehirlerarası yolu da ant.-denizli arasında yaptım. zaten 4. viteste 100 ile giderken motor sesi rahatsız etmiyor ki devir de sıkıntı yok. önceki oracım dizeldi belki o sebeple bana öyle gelmiyordur. hayır aracın yaktığını alırken ben de tahmin ediyordm zaten olağan bişeyi söylemişim bu araç yakıyor burada sorun ne ?

Arkadas diyorki;
    100 ile 4.viteste gidilmez.80 km hizdan sonra 5'e atman lazim.
    Motor sesi 4 viteste 100 ile giderken rahatsiz eder demedi.
    Sen arabayi sehir içinde dene bakalim.
    10 litre yakacakmi 100 km'de.
    Rodaj suresi sonrasi yakit düşmezse sorun var demektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: sedattozak

quote:

quote:

Kusura bakmayın hocam ama 4. viteste 100 le gidip de, birde yakıt ekonomisi beklemeniz biraz hayalcilik olmuyormu... fake kokusu alıyorum

birader ne fake yaf . ne yapayım forumda 2 soru sordum diye ruhsatımı mı atayım size. aracı antalya bayisinden 52 bin liraya aldım. 2gün önce şehirlerarası yolu da ant.-denizli arasında yaptım. zaten 4. viteste 100 ile giderken motor sesi rahatsız etmiyor ki devir de sıkıntı yok. önceki oracım dizeldi belki o sebeple bana öyle gelmiyordur. hayır aracın yaktığını alırken ben de tahmin ediyordm zaten olağan bişeyi söylemişim bu araç yakıyor burada sorun ne ?

Arkadas diyorki;

rodaj da motoru açmak lazım diye bişey hala var mı hocam ? ilk 1000 km yüksek devirde süreyim mi aracı ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sedattozak

quote:

quote:

Arkadas diyorki;

rodaj da motoru açmak lazım diye bişey hala var mı hocam ? ilk 1000 km yüksek devirde süreyim mi aracı ?

Rodaj derken hani normal halini alincaya kadar geçen zaman.ilk zamanlar normale dönünceye kadar fazla yakar ya o.
    Fabrika çıkışindan sonra bi sure arabayi pek zorlamamak lazim.Yavaş ve sakin bir şekilde kullanmak gerek.
    Senin o dediğin anlamda rodaj zaten imalat aşamaainda yapıliyor.
    Hayirli olsun...

• quote:

arkadaşlar aracı 2 gün önce bayiiden aldım. bikaç sorum olacak.
    1- şehirler arası 250 km yol yaptım ve araç ortalama yakıt tüketimi olarak 7.5 litre gösterdi. biraz fazla değil mi ?

2-bi de bu devir işini anlamadım. devir 2 yi geçtiği zaman vites arttırın diyorlar bu aracı çekişden düşürmez mi ? yakıt tasarrufu için bi yararlığı var mı ?

3-100 km hızda sürekli vites arttır diye uyarı gelyor ama 4. vites yeterli gözüküyor. araç bana 6. vitese kadar çıkmamı soylüyor o hızda. yani belli bi hıza gelince sürekli 6. vitese çıkmamı istiyor araç. burada mantık ne ?

1- Evet fazla, nerede hata yaptığınızı alttaki yazdığım 3. madde de okuyabilirsiniz.

2- Hayır çekişten düşürmez, altınızdaki araç turbo beslemeli bir üniteye sahip. 2.000rpm'de zaten motor maksimum torku çoktan kranka basmış oluyor. Yani shifter referanslarına birebir uyunuz. Tereddüt etmeyiniz.

3- Sürüşünüz kesinlikle ve kesinlikle hatalı. 100km/h ile seyrederken vitesi kesinlikle son dişliye, yani 6'ya alınız. O 7.5 olan ortalama direkt olarak 6 ya kadar düşecektir. Uzun yol verinizin bu kadar yüksek çıkmasının sebebi budur. (ayrıca sakın sağda solda da tüm uzunyolu 4. vitesle gittiğinizi söylemeyiniz alay konusu olursunuz. ) Kısacası buradaki mantık yakıt ekonomisidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkayacan

2. Shift uyarısı çok çok erken çıkıyor uyarının çıktığı an vites yükseltince araç hızlanamıyor neredeyse. Siz kendiniz yol durumuna göre, aracınızın tepkilerine göre dengelerseniz daha dengeli bir sürüş ve yakıt tasarrufu elde edebilirsiniz.

Selamlar;

Aracınız atmosferik besleme bir üniteye sahip olduğu için shifter referansları aracınızda yer yer bayılmalara neden olabilir. Lakin arkadaşın bahsettiği araç turbo besleme bir üniteye sahip olduğu için arkadaşın referanslara birebir uymasında herhangi bir sakınca yoktur.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.