Şimdi Ara

“Oooo Number Number!” İngilizce Öğretmeninin Yeni Yöntemi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Breaking News Turkiyeyoutube
    İngilizce Kelimeleri Öğretme Yöntemi Sosyal Medyada Gündem Oldu 🎵🇬🇧 Bir okulda görev yapan #İngilizce öğretmeni, öğrencilerine kelimeleri öğretmek için kullandığı farklı ve eğlenceli yöntemle sosyal medyada gündem oldu. Derste söylediği “Oooo ooooo number number” şarkısıyla öğrencilerini hem güldüren hem de derse aktif katılım sağlayan öğretmen, kısa sürede binlerce kez paylaşıldı. Videoyu izleyen kullanıcılar, öğretmenin enerjisini ve çocuklarla kurduğu sıcak iletişimi takdir etti. Yorumlarda “Eğlenerek öğrenmenin en güzel hali” ve “Kelimeleri ezberletmek değil, sevdirmek önemli” gibi ifadeler öne çıktı. Eğitimde yaratıcılığın gücünü gösteren bu renkli anlar, İngilizce kelime öğretiminde farklı yaklaşımların etkisini bir kez daha ortaya koydu. #İngilizce #Eğitim #Öğretmen #NumberNumber #Kelimeler #SosyalMedya #gündem #english #ingilizceöğretmeni
    https://www.youtube.com/shorts/xMdDEyvuzFU

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de çok zekice bir şeymiş gibi video kaydı almışlar sosyal platformlarda ''ooo harikasınız hocam çok zekice'' falan gibi yorum alacaklarını düşünüyorlar. Öğretmen dediğin şey bir ülkenin geleceği demek, aslında en önemli mesleği. Ben milli eğitim bakanı olsam iq testi yapmadan öğretmem atamam. Biz lisedeyken bırak liseyi ünideyken kitap açıp, powerpoint açıp not aldırıyorlardı. Mal gibi okula gidiyorduk deftere yazıyorduk geri geliyorduk.

Sayısız felaketin ve savaşın olduğu, milyonlarca masumun köpek gibi öldüğü bu dünyada; ancak dünyanın merkezinde olduğunu düşünen bir aptal, tanrının kendisine değer verdiğini ve onu her an gözettiğini sanabilir.
  • O kadin degil Shakespeare girse derslerine içlerinden bir tanesinin bile İngilizce öğrenmesi ihtimali aşırı derecede düşük. Dünya üzerinde kimse kimseye dil ogretmemistir su ana kadar. İnsanlar dilleri kendi kendilerine ogrenir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Yo, I learned dat English all by ma self. Ain't nobody teach me. 

yabancı dil mevzusunu öğrenilmesi gereken bir dil, kullanışlı bir anahtar olarak görmek yerine dersleri zorunluluktan geçeyim kafasında olan kişilere ne dersi kursu versen öğrenemez.

ben ingilizceyi kendi kendime öğrendim, konuşma yazma oldukça iyidir. çocukluğumda bilgisayarlar, oyunlar hep ingilizceydi merak ederdim. o sırada abd'ye gitme planları yapan amcam ve ingilizce öğrenmede gaza gelmiş babam cd'ler falan alırdı. ben de ilkokul zamanı okumayı yeni sökerken ingilizceyi de merak ede ede dinleyerek temeli kafaya oturttum. aksanım da temizdir o yüzden ortaokulda da, lisede de, üniye ilk girdiğimde de hep özelde mi okudun sorusuyla karşılaştım, halbuki hayatım boyunca devlet okuluna gittim. lisede ingilizce edebiyatı dersi vardı herkes kaçınırken bütün kitabı sınıfta sesli okuyup çevirisini sadece ben yapmıştım. lisede donanım oyun vs. tutkusuyla yabancı forumlara kaynaklara kendimi vermiştim. ünide hazırlık okumadım sınavını direkt geçtim, derslerin çoğunu ingilizce aldım, erasmus yaptım, yabancı kız arkadaşım oldu ülkeler gezildi vs. yükseği boğaziçinde yaptım oranın da hazırlık sınavını geçmiştim, akademik makale vs. yayınlandı yine geriye döndüğümde iyi ki kendi kendime öğrenebilmişim merak edebilmişim diyorum. bu uzun mevzuyu anlatmamak için ingilizceyi nasıl öğrendin vs. diye soranlara boğaziçiliyim diyip geçiyorum halbuki akademik ingilizce dışında günlük hayatta pek bir şey katmadı.

kısacası ingilizce zorlamayla değil merak edilerek öğrenilir. iyi bir eğitim de bunu anca pekiştirip ilerletilmesine yol açar, sıfırdan öğrenmek kişinin kendisinde bitiyor. örneğin fransızca öğrenmemem kendi odunluğum. biraz merak sarmıştım lisede hocası da iyiydi, fransada doğup büyümüş bir türktü, türkçeyi bile fransızca aksanla konusuyordu. liseli aklı nasılsa ingilizce iyi salla diyordum. şu anki aklım olsa ingilizcenin yanında fransızcayı da sıkıştırırdım.

AMD Ryzen 5 5600, MSI B450 Tomahawk MAX, Crucial Ballistix Sport LT DDR4 3000 2x8GB, MSI GeForce 1060 3GB Gaming X, Kioxia Exceria Plus 1TB, Phanteks P400A, EVGA Supernova 650 G2, Noctua NH-U12S Chromax, Acer VG240ypbiip, Aula F75, Logitech G Pro X Superlight

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • end0plazmikretikulum kullanıcısına yanıt
    Zoruuluktan geceyim kafasında olmayanlar da okulda bir halt ogrenmiyor iste...

Bir Türk elemanın ingilizce öğrenmesi cok güc cünkü anadile cok yabancı. Ben Almanca bildigim icin sonradan iyi sekilde ingilizce öğrenebildim. Bunun en güzel yolu o dilin konusuldugu yerde kalmak. Mesela simdi ingilzice almanca konusulan yerde kalsalar önce birini öğrenirler sonra diğerini öğrenirler yoksa iste welcome saar gibi konusuyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 10 Ekim 2025; 15:43:13 >

Ha ayrıca ilginc bir sekilde, yabancılar cok kolay Türkce öğreniyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 10 Ekim 2025; 15:49:40 >
    Yabancı bir memlekette yaşıyorsan beyin "seve seve" öğreniyor dia dünyayla iletişim kurabilmek icin. Dil boyle ogreniliyor zaten. Oyunlarla dil öğrenmenin derdi de oyunu anlayabilmek mesela. Dil ihtiyaç üzerine öğrenilir.

Bu ingilizceyi herkesin kesinlikle öğrenmesi lazım zaten. Söyle bir şarkıyı dinleyip anlamanın, bir filmi oturup altyazısız dublajsız izleyebilmenin zevki müthiş zaten. Yani bilgilere de tam erişim sağlıyorsun tabii ki. Kişinin kendi kendine verebileceği en büyük eğitim bu olur fakat bu dil fonetik olarak pek hoşuma gitmiyor ne bileyim düz ve yavan gibi, duyguları tam anlamıyla iletemiyormus gibi geliyor ve anadili bu olanların yani daha doğrusu halkın değil ama yöneticilerinin elbette zararlı elemanlar olduklarını düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 10 Ekim 2025; 19:11:33 >

En fazla birkac yıl sonra cok iyi konusmaya başlarsın.

Oralarda yasasam iki yila kadar ardil yapmaya baslayacagimi dusunuyorum ama simultane icin herhade birkac yil daha gerekir.

• Çok itici, sanki az sonra oyun havası açıp oynayacakmış gibi. Ayrıca birim zamanda öğrenilen, sınanan bilgi miktarı çok düşük yani verimsiz diyebiliriz. Öğretmen çok fazla oyalanıyor, fazla yavaş gibi. Yukarıda yazılanlara katılıyorum okulda sadece temeli alabilirsiniz, dilbilgisi öğrenirsiniz gerisi ce tamamı kişinin kendi kendine öğrenip öğrenmemesinde bitiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Teun Dyoutube
    Funny Google spelling!
    https://www.youtube.com/shorts/i1TJfoZ_Hkw

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.