|
Bildirim
|
Neyi anlamadınız ben de bunu anlamiyorum, adam çok basit soru sormuş, parası dolarda, dolari bozmadan altın alip satmak istiyor, forekste bu xauusd paritesi ile mümkün olduğundan, yani birim olarak ons ile alınıp satildigindan, muhtemelen de forekse bulaşmak istemediğinden nasıl ons altin alabilirim diye sormuş.
Adam birikimini dolardan tl ye çevirmeden, yüzde 1 gibi insaf sinirlarini zorlayan arbitraj komisyonu vermeden DOLARLA altın alıp satmak istiyor, neyini anlamadınız?? |
:) 31 gram altın alırsan 1 ons altın almış olursun. Bunu ons altından dolara direk çevirebilirsiniz. Garanti de var
|
konuyu açan arkadaş saçmalamış,türkiyede yaşıyorsan kazancın tl bazlı ölçülür.kazancın dolar ise altın bu yıl sana zarar ettirdi ons alsanda gram altın alsanda,ama dolar tl karşısında %20 artış gösterdiği için altında yükseldi mecburen tl bazında.yani 1 yıl önce arkadaş ister ons altın alsın ister tl ile alsın şimdiki kazancı aynı olacaktı.
|
Ons altın olayını bende araştırmaya başladım .Bir kaç bilgi paylaşayım.
Ons/dolar fiyatından gram 1 ons = 31,10 gr. denk gelir. Ons formülü Altının Ons/Gram fiyatı formülü Gram Fiyatı = ons fiyatı / (31,104) x Dolar Kuru Şu an ons: 1208 USD Dolar:2.95 Gram Fiyatı = ons fiyatı / (31,104) x Dolar Kuru Gram Fiyatı = 1208 / (31,104) x 2.95 Gram Fiyatı = 114.5 TL 100.000 TL var. Bununla; Gram (TL) altın alırsak; 873,36 gr altın alırız. 100.000 TL ile 2.95 TL den 33898 USD alırız. Ons (USD) altın alırsak; 28 ONS altın alırız. Diyelim ki Altın ons 1500 USD oldu. Dolar 2.5 TL oldu. Altın Gram Fiyatı = ons fiyatı / (31,104) x Dolar Kuru Altın Gram Fiyatı = 1500 / (31,104) x 2.5 Altın Gram Fiyatı = 120 TL olur. GRAM (TL) satışı ile; 120 x 873,36 = 104803 TL olur. ONS (USD) satışı ile; 1500 x 28 = 42000 USD olur. 105000 TL olur. DOLAR satışı ile; 33898 x 2,5 = 84745 TL olur. ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- ONS ALTIN almanın faydaları DOLAR kuru veya altın fiyatları yükseldiğinde kazanırsın ONS DÜNYA KURU İLE ALAKALIDIR Gram alırsan banklardan TRY İLE ALTIN yükseldiğinde kazanırsın.Gramda TR İLE YANİ İÇ PİYASAYA GÖRE KAZANIRSIN. Kullandığım banka akbank ONS ALTIN ALIP SATMAN İÇİN HİSSE HESABI açıp ons altın alman mümkündür. Diğer bankaları bilmiyorum ama ONS ALT için hisse hesabı açman gerekecektir. Bankayı arayıp yada yüz yüze konuşarak öğrene bilirsin. AKBANK ons altın alabilirsin dediğim gibi. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Grafiklere bakıp analiz yapalım. 1 ocak 2016 tarihinde ONS ALTIN ALSAYDIN eğer. ![]() Bu resimde de kar oranını göre bilirsin yükseldiğinde satış yapıp hatrı sayılır kar elde etmiş olurdun.... ![]() ONS ALTIN BORSA DA EMTİA yani alınıp satılan META sınıfına girmektedir. Emtia nedir? Emtia; “Ticarete konu olan tüm mallar ve ürünlere verilen isim.” anlamına gelir. Diğer bir deyişle ham petrol, altın, gümüş, bakır, kurşun, platin, buğday, mısır, soya fasulyesi, pamuk, kahve, şeker, kömür gibi kendinden daha değerli bir başka ürünün oluşumunda ham madde veya ara madde olarak yer alan, değeri tüketici tarafından belirlenen , benzersiz ve çok fazla miktarda ve ticarete konu olabilecek maden, mineral, enerji, gıda, tarım , hayvancılık ve emisyon ürünlerine denilmektedir. Kaynak:http://emtia.nedir.com/#ixzz40ptx4FtT Ons altın emtia SINIFINA GİRMEKTEDİR o yüzden hisse ile alınıp satılıyor arştırdığım kadarıyla. Ayrıca bunuda incelemeni tavsiye ederim... ,,,,,,,,,,,,,,,,--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- http://yatirimci.akbank.com/doc/AKF_82.pdf |
Yapacagin sey dolar ve gram altin hesabi acacaksin sonrasinda gidip dolarini dolar hesabina yatiracaksin sonra arbitraj yapip gram altina gececeksin iste dolar ile ons almis oluyorsun.
|
Ben de arastirdim forex 50000tl teminat istiyor onu gecersek viop'dan ons/usd yapiliyormus galiba yatirim sirketlerinden viop hesabi acip ons altin alabilirsin
|
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yazate48 -- 21 Şubat 2016; 22:25:42 > |
|
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macitseymen -- 2 Eylül 2022; 13:25:5 > |
|