Şimdi Ara

Online oyun için modem/Wireless-N

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
552
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İnternette araştırırken bir modem e denk geldim ;

    http://www.linksys.com/servlet/Satellite?c=L_Product_C2&childpagename=US%2FLayout&cid=1166859632665&pagename=Linksys%2FCommon%2FVisitorWrapper&lid=3266539789B03

    QoS ( Quality of Service ) ayarlaması sayesinde minimum seviyede lag vaadediyorlar . Bununda paket önceliği sistemi ile sağlıyor .

    Yani karşı tarafa sıktığınız merminin code unu anlıyor ve sırada daha öne koyuyor

    şaka bir yana TR ye daha girmemiş bir ürün sanırım , ama yakında haberleri duyulur .

    muadillerine bakınca , wireless-n olacağı için 200 usd + kdv den aşağı olmayacağı kesin yalnız.

    Oyunlarda lag sorunun yaşayanlar için bir çözüm olabilir .

    Herkese iyi oyunlar



  • alet çok havalı gerçekten. Teknik bir bilgim olmamasına ragmen böyle bir şeyin mümkün olması bana mantıklı gelmiyor. Oyun için özel bir yazılım vs olması lazım herhalde yada oyunun da buna uygun dizayn edilmesi. amaan ne bilim. Ama gercekten görüntü olarak olayı bitirmiş.
  • ben nerdeyse 6 aydan fazladir belkin pre-n kullaniyorum cod4 disindaki oyunlarda lag'a rastlamadim ama modemle alakasi olan birsey degil kanimca.
  • açıklayım:

    böyle bir şey mümkün hatta çok kolay... hatta çok çok eski bir mesela pentium100 bilgisyaar bulup üzerine linux kurup iki ethernet kartı takıp bu olayı yaptırabilir eğer ki yaptığı olay sadece paket önceliğini ayarlamaksa... neyse...

    şimdi ise mümkün olmadığını düşünen arkadaşa açıklayayım... bildiğin gibi ps3 ün bazı portları var. yani nat3 çalışması için açman gereken. modemden de bu portlara öncelik ver dersin olur biter. bu kadar. port dediğim ise oyun oynarken gelen giden veri paketlerinin kullandığı sanal kanallar diyelim. eğer ki o kanala bir veri paketi gelirse diğer portlardaki veri transferini durdurur, ps3 ünkini yollar veya alır, sonra diğerine devam eder. bu zaten bir çok router da vardır. bunu router yapabilir, modemlerin böyle bir yetenekleri olamaz. zaten kullanılan şeyler genelde modem ve router birleşik cihazlardır.

    mesela bilgisayarda bu olayı gerçekleştirebilirsiniz, yani bilgisayarda oyun oynarken falan. cfosspeed var program. ping zamanına veya bandwidth e öncelik verebilir, program bazlı da öncelik atayabilirsiniz...

    yalnız ps3 de oyun oynarken bilgisyaarınızdaki bağlantının fişini çekerseniz zaten bu cihaza hiç gerek kalmaz. ps3 kullanır sadece. ama QoS denilen şey yani quality of service sadece bu tarz şeylerden ibaret değildir. denilen gibi ping zamanına öncelik verebilir, port bazlı öncelik verebilir... bi sürü optimizasyonla dandi telekomun derdini çok az da olsa azaltabiliriz...
  • Bunlari biliyorum cfosspeed kullaniyorum bende ama pre-n denilen olayin bunla alakasi yok pre-n wireless modemlerin olayi sinyali daha genis bir alana yaymasidir yoksa orta ayarda bir modem alip gerekli progragramlari kurup windowsta gerekli ayarlamalari yaparsin lagdan arinirsin, benimde dedigime gelmissin modemle alakasi yok bu olayin evet orta ayar iyi modem alip port yonlendirmelerini yaparak ve paket alisverisini hizlandiricak program ve ayarlar ile lagdan arinabildigin kadar arinirsin ancak dedigim gibi cod4'deki laglardan arinamiyorsun, yine telekoma is dusuyor gerci 256k'ya talim ettigimiz gunlerde pek uzak degildi.
  • 256k ya talim ettiğimiz günlerde ping zamanı çok daha iyiydi. şunu söyliyim, bu pahalı cihazlara yapılacak masrafın birazını adsl yi iptal ettirip kablo nete geçerek kullanırsak çok daha iyi ve uzun vadede ucuz çözüm elde etmiş oluruz.

    oyun oynarken wireless kullanılmamalı bence. pre-n ile kablolu veri transferinin sağlamlığına yaklaşılmıştır belki daha iyi olabilir. ama kablodan daha iyi olamaz. yani kablolu veri transferinden. ps3 ün içinden çıkan o muhteşem kabloyu kullanmalı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.