Şimdi Ara

Online işlemleri kullanan arkadaşlara bir sorum var?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.325
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bugün can sıkıntısından pek de kullanmadığım online işlemlere giriş yapayım dedim. Kurcalarken Modem bilgileri / Şifre değiştirme menüsü dikkatimi çekti. Buraya girdiğimde Kablosuz ağ adı ve şifre işlemleri adı altında başka bir menü ile karşılaştım. Bana çok garip geldi ama bu menüde hem kablosuz ağımın adı hem de ağımın dağıtımında kullandığım şifrem görünüyor.

    Bu olay çok garip geldi bana. Benim kablosuz ağımı dağıtırken kullandığım şifremin dağıtıcı firma tarafında görülmesi çok saçma. Hizmet açısından bunun bir gerekliliği yok. Arkasından internet kablosunu söküp ev içi ağı olarak da kullanabiliriz söz konusu şifreyle modemi. Modemin mac nosu internet sağlayıcı için gerekli olabilir ama benim ev ağımın adı ve şifresinin onlar tarafından bilinmesinden şahsen rahatsız oldum.

    Acaba modemin bir açığı mı diye merak ediyorum. Rica etsem siz de bahsettiğim menüye bir bakabilir misiniz? Kullandığım modem Netmaster CBW-700V



  • Bu özelliği kullanan var mıdır bilmiyorum, ne işe yarar onuda bilmiyorum ancak daha önce CBW383-ZN ile ilgili bir exploit vardı.Hatta bu SSID ve şifreler bir ara internette de geziniyordu.Şu Netmaster modemler üzerine vazife olmayan değilde olan işleri yapsalar bir sorun kalmayacak zaten.
  • daha önce superonline kullanıyodum onlarda da aynı şey vardı.
    online işleme girip modem kullanıcı adı - şifreyi değiştirebiliyodum. TTnet te varmıdır bilemiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: izzmarit

    daha önce superonline kullanıyodum onlarda da aynı şey vardı.
    online işleme girip modem kullanıcı adı - şifreyi değiştirebiliyodum. TTnet te varmıdır bilemiyorum

    TTnet'de dikkatimi çekmedi. Ama online işlemlerde olmasa bile onların da gördüğüne eminim artık. Bu bilgiyi modemlerin servis sağlayıcı tarafına vermemesi gerek. Ben bunu ciddi bir açık olarak görüyorum.



    Müsteri hizmetleri çalışanları oturdukları bölgedeki herkesin wifi şifresini görüp internetlerini kullanabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.