Şimdi Ara

Online Bölüm Okumayı Düşünenler için Tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Beni bilmeyenler varsa Ankara Üniversitesi Uzaktan Bilgisayar Teknolojisi 2. Sınıfa geçtim.

Bölüm online olduğu için okul ve kampüs hakkında genel bilgi veremeyeceğim ama sınavlara Tandoğan kampüsünde giriyoruz. Vizeler ve finaller yüz yüze oluyor olağanüstü bir durum olmadıkça. Bölüm hakkında konuşacak olursak online eğitimde ne kadar verim alınabiliyorsa o kadar verim alıyoruz. Üzücü ama bölümde 2 hoca var diğer dersleri farklı hocalardan alıyoruz. Hocalarımızın ikisi de bilgisayar öğretmenliği (böte) mezunuydu sanırım. Yani sorduğum ve merak ettiğim konularda tatmin edici cevap alabiliyorum, hocalarımdan memnunum tabi ama gönül isterdi ki daha fazla bölüm hocası olsun. 2 senede 4-5 dersi iki hocadan biri veriyor.

Öğrenci başarısı bakımından maalesef beni tatmin etmiyor. Rekabet ortamı yok öyle söyleyim. Rekabet olmayınca da salıyor insan kendini malum. O nedenden ötürü puanınız yetiyorsa mutlaka yüz yüze eğitimden devam edin. Ve mümkünse lisans eğitimden devam edin. Ben neyse ki altyapım olduğundan dolayı sınavlarda pek zorluk çekmedim ama tabi başarısız olduğum dersler de var yine. Örn: İnkılap, Matematik :D

Konularımdan da anlayabileceğiniz üzere çok hevesli ve aşırı istekliyim ama maalesef henüz ciddi bir başarı yakalayamadım. Şimdi sebep, bahane falan uydurmayacağım :D Bundan sonrası önemli olan benim için.

Eğer bu tarz bir bölüm düşünüyorsanız, sosyalleşmeniz ve network oluşturmanız açısından yüz yüze kesinlikle daha iyi ve büyükşehir olması ciddi bir avantaj sağlayacaktır iş olanakları açısından. 

Online bölümü, ikinci üniversite olarak okuyabilirsiniz ilk girişinizde bence yüz yüze eğitim daha karlı olacaktır.

Sormak istediğiniz bir şey varsa sorun lütfen. :)

• Faydalı hocam up  

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

En azından hocalarınızla birebir canlı ve interaktif dersler alabiliyorsunuz yine. Hiç yoktan iyidir. Ayrıca açıköğretimden daha avantajlı görüneceğinizi düşünüyorum ama bu konuda daha fazla araştırma yapmalısınız.

Sıfırsanız ve çalışıp zorlarsanız bir şeyler öğrenirsiniz illaki sonuçta bu da bir bölüm. Ama dürüst konuşuyorum şu an benim geçmişten gelen altyapım olduğu için katkısı çok az oldu okulun. Hatta mesleki hayatıma hiçbir etkisi olmadı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-03D7516A4 -- 9 Temmuz 2023; 19:13:38 >

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.