Şimdi Ara

OnePlus 5'de 2x optik yakınlaştırma şüphesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • OnePlus 5'de 2x optik yakınlaştırma şüphesi

    OnePlus 5'in en çok göze çarpan özelliklerden biri de 2x 'kayıpsız' yakınlaştırma yapabilen yeni çift lensli kamerası oldu. Şirket çıkan bazı haberlere rağmen asla zoom teknolojisinin tamamen optik olduğunu söylemedi ancak sunulan iki lensle, bir anlamda kayıpsız kalitede olduğu algısı yaratıldı.

     

    Konunun açıklığa kavuşturulması gerektiğini düşünen OnePlus kurucu ortağı Carl Pei, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada OnePlus 5'in 1.6x optik yakınlaştırma yapabildiğini, kalan 0.4x'lik değerin de "SmartCapture multiframe" teknolojisi ile işlendiğini söyledi.

     

    Kayıpsız değil ancak çok az kayıp var


    Fakat bu bile tamamen doğru olmayabilir çünkü cihazla çekilmş bir fotoğrafın EXIF (Exchangeable Image File Format) verisini inceleyen bir Reddit kullanıcısı, yalnızca 1.33x optik yakınlaştırma uygulandığını tespit etmiş durumda.

     

    Ayrıca Bkz.LG dünyanın ilk esnek ve şeffaf 77 inç OLED ekranını duyurdu
    Kısmen de olsa yazılımla desteklenen yakınlaştırma teknolojisinin gerçekte kayıpsız olamayacağına dair şüpheler var. Yapılan testlerde zoom yapılınca görüntü kalitesinde çok düşük bir kayıp olduğu tespit edilmiş. Yani kayıpsız yakınlaştırma söz konusu değil.

     

    OnePlus kasten mi yanıltıcı oluyor bunu bilemeyiz ancak test etme fırsatı bulanların cihazdaki kamera performansının endişeye mahal vermeyecek derecede iyi olduğunun söylediklerini de ekleyelim.









  • Çift kameralı rakibi iPhone 7 Plus ile hemen hemen aynı kalite kamerada.Hatta bazı yerlerde OnePlus bir tık daha iyi. Sadece OnePlus yakınlaştırınca OIS var mı yok mu bilmiyorum ama çok sallıyor görüntüyü. iPhone daha sabit çekmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0537 -- 23 Haziran 2017; 19:39:31 >
  • Az önce TV reklamında da Sony Xperia AX1 Ultra'yı "Çerçevesiz" olarak lanse ediyordu. :-)

    Firmalar böyle kelime oyunları yapmayı seviyor.

    Çerçevesiz Sony! Kulağa hoş geliyor...
    OnePlus 5'de 2x optik yakınlaştırma şüphesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 23 Haziran 2017; 19:58:19 >
  • Telefonlar da en fazla kaç x optik yakınlaştırmaya çıkılabilecek merak ediyorum.

  • Bir kaşık suda fırtına koparmak, 2x zoom ne yaa!

  • Bana firmalar tarafından sanki algı oyunu yapılmaya çalışılıyormuş gibi geliyor. Çünkü karşımızda 500 dolar gibi bir paraya amiral gemilerinden daha performanslı bir telefon var ve Samsung-Apple ikilisi dışındaki diğer markalar pek fazla flagship cihaz satamıyor. (Xiaomi istisna, Avrupa ülkelerinin pek çoğunda yok.) Hele kullanıcı verileri önümüze gelmeye başlasın da sonra sıkıntısı varsa konuşulur zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şaban Oğlu Şaban -- 23 Haziran 2017; 21:27:59 >
  • Artık Şüphe üzerine haber mi yapıyorsunuz. Nasıl başlık şaştım valla..

  • "Şirket çıkan bazı haberlere rağmen asla zoom teknolojisinin tamamen optik olduğunu söylemedi ancak sunulan iki lensle, bir anlamda kayıpsız kalitede olduğu algısı yaratıldı."

    Olsaydı söylerler di herhalde. Olmayan şey üstünden şüphe üzerine yapılan bir haber.

  • Artık OnePlus benim gözümde sahtekar bir firma oldu... Bu kadar kısa zamanda bu kadar sahtekarlık haberi çıkınca...


    Zaten sevmezdim önceden de. Başkasına telefon ürettirip etiket basıyor üzerine. Geçiniz.

  • Bu şüphe firmayı bitirir Hem ucuza son model telefon al hemde tatavasini yap, adamın iddiası bile yok.. Büyük firmaların araştırma şirketlerine para verip diğerlerini kötüleme oyunu bu, çünkü kendileri de biliyor ürettikleri cihazların o kadar pahalı olamayacağını



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBB76B0A9 -- 24 Haziran 2017; 9:19:00 >
  • kucukyenici K kullanıcısına yanıt
    Xperia ZL'den sonra asla olmayacak tasarım . Keşke ölmeden önce bir tane sıfır çerçeve Sony cihazı görebilseydik. HTC yapmaz çünkü kapasitif tuşlara döndü ama Sony'den hiç değilse bir kerecik sürpriz beklerdim.



    Tarih o efsaneyi hâlâ unutmadı.



    Habere gelecek olursak bence de özellikler kullanıcılar arasında yanlış algılandı. Bir de Oneplus' a nefret kusanlar gördüm.



    A. Kedi mundar.

    B. Samsung Çin miydi HK miydi htc One kötülemesi için kullanıcılara para saçmıştı size de para saçan varsa kaynak belirtin lütfen.

    C. Apple'ın ve Samsung'un kendilerini vahşice yolmasına bağımlı insanlar.



    Üçü de bu grubu tanımlıyor.



    Oneplus zaten bunlara göre cihaz üretmiyor. Oneplus haksız yere yüksek tutulan cihaz fiyatlarına tepki konulabilmesi amacıyla orta seviyede ün salan vivo ve oppo nun sahibi BBK nın oluşturduğu alt marka. Eğer paranız bolsa tabi ki Oneplus Xiaomi almayacaksınız. Bu nasıl bir mantık aramacaysa yok sahtekarmış işe yaramazmış. Testlerde hile yapması doğru onun yanlış olduğunu hepimiz biliyoruz ama S6'ya kadar Samsung'un meşhur olayıydı bu. Yanlış değilsem htc de biraz zorluyordu işlemciyi benchmark esnasında.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ben 2 hariç tüm modelleri kullandım. İnanılmaz hızlı telefonlara sahip... Biri çıksın bu fiyatta bu kaliteyi yakalasin biz onu gider alırız. Baktılar bi halt beceremiyorlar klasik çamur atma teknikleriyle işi götürmeye çalışıyorlar. 0.4x lik fark varmış gidin doğru düzgün haber yapın.

  • Video çekerken inanılmaz bir titreme vardı fakat 4.5.8 güncellemesi ile EIS(Electronic Image Stabilisation ) özelliği aktif edildi ve şu an biraz daha iyi öncesine göre
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.