Şimdi Ara

ÖNEMLİ (Güncelendi) CREATIVE ZEN, AÇILMAMA SORUNU KRONİK OLABİLİR, MUTLAKA OKUYUN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
5.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ÖNEMLİ ACIKLAMA:

    ek ve yeni bilgi (30 - 11- 2007, arkadaslar son mesajıma bakın, bu takılma sorunu sarj koruması olsa bile oldukca secici olmayacak sekilde yapilmis, bugun cok duzgun bir tam sarj yaptım, yine takıldı, en alttaki mesajıma bakın detaylar orada, mecburen guncelledim konuyu. bu sorun basımızı agrıtacak, tabi creative'inde, iyiki zamanında baslık acmısız.)

    ARKADASLAR ALET BOZULMAMIS, BOOTSCREEN ARKADASIMIZA COK COK TESEKKUR EDERİM. SAYESİNDE RESET E BASILI TUTARKEN, POWER TUSUNU ASAGI BASTIRDIM, ACAR GİBİ YAPTIM VE ALET ACILDI. COK COK TESEKKURLER.

    BENZER SORUNU YASAYAN ARKADASLAR İCİN BU BASLIK İYİ BİR YARDIMCI OLUR DİYE DUSUNUYORUM. AH BE CREATİVE, İNSAN BİR UYARI DA MI KOYMAZ, AKSAM AKSAM YAPILIR MI BU?



    arkadaşlar, creative zen'im bozuldu. şu anda kucuk olcekte bir sok yasıyorum, durumu detaylı olarak, basından size anlatacagım. (arızanın nasıl oldugunu merak edenler icin arıza bolumunun basını bold ile yazacagım, uzun yazının basını okumak zorunda kalmazlar.)

    cumartesi günü gigatek bilgisayar'a pendrive almak icin gittiğimde sevgili güneş abi ile karsılatık. biliyorsunuz gunes abi'yi gigatekte yakalamak cok zordur, ara sıra goruyorsunuz. klasik olarak biraz donanım dunyası uzerine konusttuk, son gelismeler hakkında bilgi aldım, her gittigimde bana o zamanın flas urununu tavsiye etmesi adettendir. bende uygunluguma gore alırım veya pas gecerim.

    creative zen'ler yeni gelmisti hemen tavsiye etti, aslında tavsiyeye de gerek yoktu. aleti gorur gormez begendim, emektar muvosport'um son gunlerini yasıyordu ya aynısından alacaktım yada yeni bir mp3 player ile devam edecektim. bu hem mp3 player, hem mp4 player, fiyatta gayet hesaplı, gigatek klasigi, hemen kaptım.

    eve gelmeden, yolda arabayı park edip actım, aleti inceledim, superdi. biliyorsunuz gigatek full satıyor, koruyucu kılıf artı adaptor. eve gelince hemen sarj hakkında uyarıyı gordum, 4 saat full sarj yazıyordu sanıyorum pakette, beyaz adaptoru ile 4 saat sarj ettim. sonra muvonun icindeki 512 mgblik sd kartımı takip, koruyucu kılıf icinde dinlemeye basladım.

    1 saat dinledikten sonra forumda dolastım ve ilk sarj 14 saat surmeli yazılarını gordum. bu sefer aleti full 14 saat sarja biraktım. bu arada forumu detaylı okudum, alet hakkında bildi aldım, firmware update'inin ise yaradıgını ve aletin kapanıs acılıs suresinin cok kısaldıgının yazıldıgını gordum.

    14 saatlik sarjdan sonra, alete 2gblık twinmos ultra-x sd kart taktım, kendi kutusundan cikan cd'den programını laptop bilgisayarıma yukledim, masaustune de kurmadım, onda kurmadan sd kartı gorebilecek mi diye merak ediyordum. (sonucta sd kard reader destegi malesef her durumda yok. bence kasıtlı olarak 8gblık modellerin onunu kesmemek icin kapatılmıs.). gerci burada ilk sorun bas gosterdi. kendi cdsinden yuklediginiz zen media explorer programı hicbir video yu codecliyemiyordu. hep en basında sorun veriyordu. forumda da benzer sorunu yasayan arkadaslar olmus, ve programın creative sitesindeki son surumunun linki verilmis, onu indirdim ve ustune kurdum.

    iste o yeni surum program sorunsuz calıstı ve tum videoları codecledi. videoları zen'e attım, sorunsuz izledim. hersey cok guzeldi, aleti cok cok sevmistim. ilk sarjını hevesle bitireyim istiyordum.

    ayrıca, sabah saatlerinde firmware update'ini de yaptım. sanıyorum bugun yayınlanan firmware degil, ondan hemen onceki olan 25 kasım mı neydi onun tarihi, iste onu prosedure uygun olarak uyguladım. gayet sorunsuz fw update'i oldu ve fw update'inden sonra, denildigi gibi alet cok hızlı acılmaya basladı, daha iyi calısıyordu.

    bugun oglen ilk sarj bitti, low battery uyarısı once hafıza kartı devre dısı, sonra birazcık kendi hafızasındaki video'yu oynattı ve kapandı. daha acılmadı. acmayı denedigimde ekranda low battery uyarısını goruyordum. 1-2 denemeden sonra bıraktım.

    arıza bolumu

    eve geldim, sarja takmak icin. usb adaptorden laptop'a bagladım 2 saat civarı laptoptan sarj oldu. lap topu kapatmam gerekti, buradan cıkartıp masaustu bilgisayarın usb slotuna taktım, 10 dakika filan buradan sarj oldu, o sırada forumda yazılanlara baktım, adaptor daha iyi sonuc veriyor denmis, sarjın son kısmını burada yapayım dedim. aleti bilgisayardan cıkarttıgımda, hemen az once ustunde "docked" yazıyordu, yanı bilgisayar baglı oldugunu biliyordu. (zaten laptop'a bagladıktan hemen sonra alet acılmıstı, normalde low battery deyip kapanıyordu. sarja takınca hemen acıldı.)

    buradan sonra beyaz adaptorden sarja taktım, alet sorunsuz acıldı, sarja basladı, bende kapatmayı denedim kapanmadı. sonra bıraktım gittim, 5 dakika sonra iceri girdigimde kendiliginden kapanmıstı. tamam dedim sarj bitmis, cıkartıp takayım laptopa, yeni videolar aktarayım.

    iste o andan sonra hic acılmadı. halada acılmıyor, power dumesini 3-5 10 saniye asagıda tutuyorum. hicbirsey yapmadan kapalı ilen laptop'a takıyorum, pc'ye takıyorum bana mısın demiyor. alet sanki öldü, power a 10 saniye asagıda tutarak basılı tutuyorum, simsiyah hicbir hareket yok ekranda. cok kotu oldum, cunku cok cok sevmistim player'ı.

    iste simdi yine taktım laptop'a hicbirsey olmadı. power dumesini asagı itip bekliyorum, yok yine bisiy yok, sd kartı cıkarttım yine bisiy yok, ne yapacagım bilmiyorum. creative beni sok etmis durumda. muvosport'um belki bin kez dustu, onlarca kez carptım hala canavar gibi calısıyor ama bu aleti alali iki gun olmadı, kullanalı 15 saat olmadı, gozum gibi baktım bu surede, hep kabında durdu, herseyine ozendim ama su an acılmıyor.

    bilmiyorum, sorunlu mu zen serisi, yoksa sorun mu beni buldu. şu saatten sonra ne yapabilirim, goruslerinizi bekliyorum. sanıyorum yarın gigatek'e geri gitcem. galiba alet bozuldu, creative gibi beni hic yanılmayan ve hep guvendigim bir firmanın bu kadar flas bir urununde boyle bir sorunun nasıl olabilecegini anlamıyorum.

    bilmiyorum sarj yonetmini hızlı degistirdigim icin mi bozulmus olabilir ama boyle olmaması lazım, sonucta sarj yonteminden niye bozulsun. bir kendi adaptoru, digeri kendi usb baglantı kablosu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yang wenli -- 30 Kasım 2007; 1:23:15 >



  • zen serisi sorunlu ise toplatırlar

    ben herkezin aksine zende hiç bir osrun la karşılaşmadım 1 ay oluoyr alalı

    kılıf adaptor aksesuarlar full aldım

    yeni çıkan 3 firmware ide yükledim

    şarjlarda yada alet çaılış kapanışlarında ibr problem yaşamadım

    bence aleti değiştirin

    rest atmayı denedinzi mi bu arada

    rest atarken güç düğmesini aşağı bastırın ve cihazı açmayı deneyin aynı anda
  • quote:

    Orjinalden alıntı: BOOTSCREEN

    zen serisi sorunlu ise toplatırlar

    ben herkezin aksine zende hiç bir osrun la karşılaşmadım 1 ay oluoyr alalı

    kılıf adaptor aksesuarlar full aldım

    yeni çıkan 3 firmware ide yükledim

    şarjlarda yada alet çaılış kapanışlarında ibr problem yaşamadım

    bence aleti değiştirin

    rest atmayı denedinzi mi bu arada

    rest atarken güç düğmesini aşağı bastırın ve cihazı açmayı deneyin aynı anda



    dostum, sayende cozdum cok cok tesekkurle su an acıldı ama gecemi mahvetti, sen olmasaydın yarın geri iade edicektim, allah tutugunu altın etsin. tesekkurler.
  • Sakin olmak lazım böyle konularda
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sam0

    Sakin olmak lazım böyle konularda



    dostum haklısın tabi ama inan acılmayınca oyle panik oldum anlatamam izlemek istedigim nicesey vardı. onları hazırlayacaktım bir anda kala kaldım, iyiki varsın donanım haber, sayende bir buyuk sıkıntıdan kurtuldum.
  • rica ederim arkadaşım

    bende telaş yapardım aslında insan birşeyin sahibi olunca hele o şey yeni ise yeni alınmışşsa bu tepkiler normal

    çok sevindim olduğuna

    ama bunun sorunu çözeceğini ibilyordumm

    yinede sen aleti gözlem altında

    tut

    son çıkan 3 firmware ide yükle istersen upload ederim hepsini tek bir dosya halinde

    usb den değilde

    usb adaptor aracılığı ile şarj et aleti

    aklında bulunsun

    yanlış enkode edilmiş yada hatalı olan video -mp3 dosyalarıda cihazı kilitliyor

    rest atarak sorunu çözebilirsin

    ve bir şey daha

    cihaz kapalı iken kulaklığı takıp çıkarınca ekran yanıp sönüoyrya

    onun sebebi

    kulaklığın ayrıca anten görevi görmesi sorun yok nalıcağın
  • arkadaslar, aleti git gide sevip baglanırken, bu takılma sorunu da iyice can sıkmaya basladı.

    olay guvenlikle mi alakalı yoksa yazılımsal bir bug mu, cozebilmis degilim. cunku bugun aleti tam olarak low battery'ye inmesini bekleyerek kullandım. low battery'e indi, beyaz prize giren adaptorunu taktım ve sarja bıraktım.

    hic dokunmadım 2 saat civarı sarj oldu, kendiliginden kapandı. sarjdan once kulaklıgını cekmistim. sarjdan aldım, hic acmadan evden disari cikti, konsere gittim. konser oncesinde dinlemek icin yanıma almıstım.

    aleti acmadan once kulaklıgı taktım, hafif bir tepki verir gibi oldu ekran, kenarlarda ince bir beyaz cizgi gorur gibi oldum ama sonra, o halde kaldı, power dugmesinin mavisi yanıyordu ama ekranda bir goruntu, hareket yok.

    daha once bu mavi led isıgıda gorunmemisti takıldıgında. neyse oyle kala kaldım, cunku power dugmesine yine tepki vermiyordu. reset yeri ancak cok ince bir sivri ucla calıstırılabiliyordu, neyse eve gelince reset i yedi oyle kendine geldi.

    bu ciddi bir sorun arkadaslar, ben aleti cok sevdim ama hep yanımda kurdan toplu igne tasımayam ki, tamam ses kalitesi super lafım yok, bayılıyorum ama boyle de olamaz. creative'in acilen birsey yapması lazım.

    uyarı amaclı bu bilgiyi verdim. dilerim isinize yarar.


    bu arada lanet olmayacısa player'in ses kalitesi super, bimekste satılan 8 ytllik creat,ve kulaklılar tavsiye olunur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yang wenli -- 30 Kasım 2007; 1:21:43 >
  • valal gecen gün alsancakta ibtirdim şarjını aletin

    sonuna kadar bitti low battery dedi ve tmmdır sonunda bitirebildim dedim

    eve geldim

    taktım şarja saat 19.20 de taktım

    21:17 de doldu ve full hiçbir osrun yok

    ben bu tarz sorunlarla karşılaşmadım
  • geçmiş yazılara bakacak olursanız benimde en başından beri böyle bir sorunla karşılaştığımı görürsünüz. aldığımdan 2 saat sonra gitti alet. aynen ekran yok power tuşunun ışığı var. yenisiyle değiştirdim. aynı sorunu yaşadım tekrardan. resetle işi çözdüm. önce sarjdan dedim ama. sarjı fullken kullandığım alet bi süre sonra kilitlendi, herşey var ama play yapmıyor alet. neyse 2 defada bunu resetle çözdüm. ama nereye kadar reset. aletin ömründen, üstüne bide benim ömrümrümden yiyor her defasında bu sefer ya olmazsa die. bu sorun çözülebilirmi çok merak ediyorum. yokk bide bozulur üstüne yolladığımda kullanıcı hatası derlerse işte o zaman çıldırırım sanırım.
  • aleti değiştirmeni öneririm bende o tarz bir sorun söz konusu değil çünki

    yani sonuç

    tüm zen ler hatalı yada arızalı değil sana ve baskalarına arızalı sürümler gelmiş önerim değiştirmen
  • Selam arkadaşlar benim cihazda gitti. tamamen ölü durumda neyaptımsa nafile açılmıyor.
    Alalı 3 gün olmuştu.
    üzerinde gelen firmwarei 1.03.04_0.06.01 idi
    ilk şarjda 14 saat tutmuştum.
    ve 1.11.04_0.06.01 versiyonu yüklemiştim.
    cihaz gayet güzel çalışıyordu ancak notebookda takılı iken kitledi.
    Bu ilk kitlenme sonrası reset atarak açtım.
    Sonrasındada güzel çalışıyordu ta ki 1 gün sonraki dinletiye kadar.
    Mikrofondan kayıt alıyordum , kaydı bitirmek istediğimde bi de baktım cihaz kitlenmiş.
    reset attım sonrasında cihaz açılmadı birdaha.

    Napcas yaw sakinim hala ama götürsek değiştirirlermi veya geri alırlarmı acep, bimeksden almıştım.

  • ögtür tabi ki servise yollasınlar kullanıcı hatası olmadıgı ıcın degısım ıste kabul gorucektır bıraz beklersın ama
  • ben de 5 gün önce almıştım bu üründen, çok da beğenmiştim ama dün benimki de kapandı ve açılmıyor. İlk şarjını orjinal usb adaptörü ile yapmıştım. Ve şajı doluydu. Geri vermeyi düşünüyorum. Bence bu ürünlerde genel bi problem bu. Ürünü geri çekmeleri lazım.
  • arkadaslar benim alette gittmisti ama sayenizde cozdum reset atmak aklima gelmisti hatta attimda ama sonuc vermedi. meger aacma dugmesine basili tutarak reset atmak gerekiyormus. hepinizden allah razi olsun simdi ders calismam icin bi neden dogdu. konuyu acan ve bilhassa cozen arkadaslar buyuksunuzz....
  • silindi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tylor -- 20 Aralık 2007; 18:48:58 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: narikrimed

    arkadaslar benim alette gittmisti ama sayenizde cozdum reset atmak aklima gelmisti hatta attimda ama sonuc vermedi. meger aacma dugmesine basili tutarak reset atmak gerekiyormus. hepinizden allah razi olsun simdi ders calismam icin bi neden dogdu. konuyu acan ve bilhassa cozen arkadaslar buyuksunuzz....



    Ben ikisinide yaptım sorun hala devam ediyo. Açılmıyo alet.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: stigmata_


    quote:

    Orjinalden alıntı: narikrimed

    arkadaslar benim alette gittmisti ama sayenizde cozdum reset atmak aklima gelmisti hatta attimda ama sonuc vermedi. meger aacma dugmesine basili tutarak reset atmak gerekiyormus. hepinizden allah razi olsun simdi ders calismam icin bi neden dogdu. konuyu acan ve bilhassa cozen arkadaslar buyuksunuzz....



    Ben ikisinide yaptım sorun hala devam ediyo. Açılmıyo alet.



    Yokmu yardıımmmmmm
  • quote:

    Orjinalden alıntı: stigmata_


    quote:

    Orjinalden alıntı: stigmata_


    quote:

    Orjinalden alıntı: narikrimed

    arkadaslar benim alette gittmisti ama sayenizde cozdum reset atmak aklima gelmisti hatta attimda ama sonuc vermedi. meger aacma dugmesine basili tutarak reset atmak gerekiyormus. hepinizden allah razi olsun simdi ders calismam icin bi neden dogdu. konuyu acan ve bilhassa cozen arkadaslar buyuksunuzz....



    Ben ikisinide yaptım sorun hala devam ediyo. Açılmıyo alet.



    Yokmu yardıımmmmmm


    up..
  • Arkadaşım sağolasın problemimi çözdün valla. Ben de müzik dinlerken sesi açacaktım ama takıldı kaldı. Pili bitene kadar bekledim zaten azdı pili. tekrar açmayı denedim olmadı şarj ettim olmadı. Ensonunda reset düğmesine basılıyken cihazı açtım açıldı ancak bu 2. oluyor. Acaba firmwareden mi oluyo bu ya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BOOTSCREEN

    zen serisi sorunlu ise toplatırlar

    ben herkezin aksine zende hiç bir osrun la karşılaşmadım 1 ay oluoyr alalı

    kılıf adaptor aksesuarlar full aldım

    yeni çıkan 3 firmware ide yükledim

    şarjlarda yada alet çaılış kapanışlarında ibr problem yaşamadım

    bence aleti değiştirin

    rest atmayı denedinzi mi bu arada

    rest atarken güç düğmesini aşağı bastırın ve cihazı açmayı deneyin aynı anda

    vaooov teşekkürler!!! gezmediğim üye olmadığım site kalmadı süpersin! gerçekten kronik bir sorun gibi görünüyor...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.