Şimdi Ara

Önemli bir isim daha AMD’den ayrılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Hem grafik hem de işlemci pazarında rekabet eden tek firma konumundaki AMD’de yaprak dökümü sürüyor. Jimmy Keller, Raja Khoduri gibi önemli isimlerden sonra grafik tarafında önemli bir mühendis daha görevinden ayrılıyor.


     


    Yaprak dökümü


     


    ATI dönemlerinden bu yana AMD çatısı altında görev yapan ve grafik tarafına çok önemli katkılarda bulunan kıdemli mühendis Chris Hook, ürün pazarlama yöneticisi görevinden ayrıldığını duyurdu.


     


    Ayrıca Bkz.DonanımHaber iOS uygulaması AppStore’da yayında!

    2011 yılında ATI bünyesinde çalışmaya başlayan Chris Hook, firmanın pazarlama ve tutundurma çalışmalarını bizzat yürütmüştü. AMD bünyesinde de aynı görevi sürdüren Hook, Raja ile birlikte Radeon teknolojileri grubunu da kurmuştu. AMD’nin görünen yüzü olan tüm logo ve sloganların arkasında Hook yer alıyordu.


     


    Hook yeni fırsatlar için görevinden ayrıldığını belirtti. Şimdilik net bir bilgi yok ancak Mayıs ayında yeni şirketinde işe başlayacağı ifade ediliyor. Yerine ise yine çok deneyimli bir isim olan Sasa Marinkovic getirildi.


     







  • AMD Ryzen lerin ekmeğini yesin, ileride dönerler.

  • Yerine, sanal gerçeklikten atanan mühendis geçecekmiş.
  • Gidenlerin hepsi geri gelsin! Raja da Chris Hook da. Ryzen umrumda değil ama Radeon ailesine bu yapılmamalı.

  • Mok vardı sanki ATI'yı aldın. MÜS-TE-HAK

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Altı üstü bir pazarlamacı. Ben Raja'nın da bu beyefendinin de kovulduğunu düşünüyorum. Radeon Technology Group'un pazarlamasında da teknoloji ayağında da sorun vardı, CEO Lisa Su 2 kelle alarak bu sorunları çözme yoluna gitti. Zaten Vega tanıtım filmine "Poor Volta" yazısını sıkıştıran bir pazarlama takımının yerinde kalması sürprizdi...
  • Koskoca GPU sektöründe 2 firma var akıl alır gibi değil. Merak ediyorum dünyada bu kadar rağbet gören hangi sektörde sadece iki firma var acaba
  • kayıplar aslında kazanca dönüşebilir.son 2 senede scueria ferrari'de bunu gördük.önemli mühendislerini kaptırdılar,yerlerine ise dışarıdan ünlü isim getirmek yerine şirket içinden mühendislerle doldurdular.bakın 2 senedir mercedesle rekabet ediyorlar.şirket içerisinde yetişen mühendislere şans verilmeli

  • canguler917 kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. Ferrari'yi motor yangınlarıyla ve tutuşan monokok tutkalıyla anacaktık yoksa.
    Kesinlikle her işte bir hayır var. Bahsi geçen kişinin tanıtımlarını da izledim, yerine geçecek kişinin de - yerine geçen kişi çok açık sözlü. Gözünü budaktan da ayırmıyor. Biraz HardOCP editörü gibi diyebilirim. Odaklı ama hedeften çok fazla da uzaklaşmıyor. Chris'in ne yaptığını bilen yoktu. Tıpkı Raja gibi. Keşke Eric Demers'i Qualcomm'a kaptırmasalardı; o da Diane Bryant'ı Google'a kaptıran Intel gibi şirket için büyük bir kayıp oldu diye düşünüyorum. Bunlar çıtır çerez kalıyor o yıldız isimlerin yanında...
  • sıradaki fail hazır o zaman şutlamalar başladıysa, navi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işkembeci ekrem haberi iyi süslemişsin aferin .
  • Vega nano hayal oldu desene

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jacques Reverdi kullanıcısına yanıt
    Raja Amd'nin grafik bölümünü batırdı da gitti, ozlenecek hiçbir yanı yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elsa kullanıcısına yanıt
    Adam vizyon sahibi güzel bir abimizdi, hani şimdikilerin hiç adı bile duyuluyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nightsniffer

    Altı üstü bir pazarlamacı. Ben Raja'nın da bu beyefendinin de kovulduğunu düşünüyorum. Radeon Technology Group'un pazarlamasında da teknoloji ayağında da sorun vardı, CEO Lisa Su 2 kelle alarak bu sorunları çözme yoluna gitti. Zaten Vega tanıtım filmine "Poor Volta" yazısını sıkıştıran bir pazarlama takımının yerinde kalması sürprizdi...
    AMD, Ryzenlerde olduğu gibi, baştan sıfır bir mimariyle GPU tarafında çalışmalara başlamazsa, kaybettiği her vakit, piyasadan tümden silinmesine neden olur!
    Kaldı ki Raja, İntel tarafına geçti ve İntel 2020'de ilk ekran kartlarını muhtemelen piyasaya sürer. Gerçi Raja orada neler yapar bilinmez ama arkasında da İntel var nihayetinde.
    Nvidia'nın elinde ise yepyeni GPU'lar hali hazırda bekliyor. Rakipsizlikten adamlar piyasaya bile sürmüyorlar bunları. Kozları hemen oynamayalım diye 2000 serisi kartları aslında mevcut mimariyi biraz daha pişirip öyle verecekler! Voltayı uzun bir süre daha piyasaya sürmezler.
    Çünkü AMD'nin daha GTX1080 ayarında bir kartı yok. Uzunca bir süre de olacağa benzemiyor. Vega64 derseniz, harcadığı elektrik, ısıl tasarım ve fiyat dezavantajından baştan kaybediyor çünkü! 2.nesil Vegalar üzerinde çalışıyorlarmış fakat fiyatı ne olur? Ne zaman çıkar? Ya da bulunabilirliği ne olur hiç belli değil!




  • rx580xxx gelecek desenize.
  • BalistikBomba B kullanıcısına yanıt
    RX 600 serisi işlemciler için "Project Zen" adı altında bir çalışma başlamış. Zen ile aynı etkiyi yaratacak bir ürün yaratmak hedefleniyormuş. Zannediyorum bu olay Navi ile alakalı. Navi muhtemelen 200 USD bandına bu sefer GTX 1080'in biraz üzeri ya da biraz altı bir performansla gelecek. Infinity Fabric ile 2 tane 200 USD'lik kartı bağlayıp 500 USD'ye 1080Ti'nin %40 ötesinde bir performans sunan bir ürün sunulabilir. O zaman AMD GPU alanında da iyi bir iş başarmış olur. 200 USD'lik kart 150, 500 USD'lik kart 300 Watt olacaktır tabi.
  • Bu kertede de ben AMD'den en ufak birşey beklemiyorum. Geliştiricilerden bekliyorum; o da şu: konsollarda edebiyle kullandıkları vasıfları pc ortamına da aktarsınlar. Köşe yumuşatmasız görsellerden gına geldi. VSR/DSR zorlaması yapmasınlar insanlara ekran kartı satmak için.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 16 Nisan 2018; 22:17:33 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.