Şimdi Ara

OneDrive kullanıcılarına kötü haber (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
1
Favori
732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bende şu an 130gb alan görünüyor. Yalnızca 100gb lık kısmı 3 ay sonra iptal edilecek olarak görünüyor. Şu an OneDrive da 6 gb verim var. Zaten bu internetle de her bir şeyini buluta yükleyip oradan ulaşmaya kalkarsan kota falan kalmaz.

• onedrive'ı ücretsiz kullananlar için google drive bir seçenek olabilir doğru ama office 365 aboneleri için 1TB'ı aşmadığı sürece hala onedrive daha sağlıklı ve uygun çünkü google drive 1 TB hizmetinin ücreti 9,99 $/ay üstelik office paketi içinde yok. 1 TB şahsen bana yetiyor daha yarısını ancak doldurabildim. Bunun üzerine yetmezse her 200 GB fiyatı aylık 8 lira.

Buna karşılık google drive 1 TB alan 9,99 $/ay yani şu an aylık: 28.4 lira.
    yetmezse alabileceğiniz paket: 10 TB alan 99,99 $/ay yani 284 lira hadi buyurun bu daha mı uygun oluyor şimdi? Üstelik onedrive'ın son derece kullanışlı oluşu PC'ye indirilebilmesi ayrıca office uygulamalarınında PC'mizde lisanslı olarak çalışması büyük avantaj.
    Oysaki office 365 yanında 1TB onedirvela birlikte aylık 14.99 lira veya benim gibi 5 PC paketi satın alın aylık 22.99 lira ödeyin senelik alırsanız dahada uyguna geliyor. Dahası öğrenciler için 4 yıl toplam fiyatı 1 TB alan dahil office 365 öğrenci paketi 189.99 lira.

Ben mi yanlış hesapladım pahalı diyen arkadaşlarda hesap yapabilir mi acaba? Yalnız bedava hizmet alanları ayrı tutuyorum ücretli servislerden bahsediyorum hangisi daha ucuz? Ayrıca 1 TB'tan fazla alana ihtiyacımız olmazsa tabii. 1Tb'tan fazla alana ihtiyaç duyan aylık 284 lira (99.99 dolar) verip google drive'a geçebilir tabii.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanxml -- 3 Kasım 2015; 19:15:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: DarkHellKnightX

Bende şu an 130gb alan görünüyor. Yalnızca 100gb lık kısmı 3 ay sonra iptal edilecek olarak görünüyor. Şu an OneDrive da 6 gb verim var. Zaten bu internetle de her bir şeyini buluta yükleyip oradan ulaşmaya kalkarsan kota falan kalmaz.

Sizin bakış açınızda çok doğru bizdeki bu upload hızları varken zaten o terabaytlar çok anlamsız kalıyor o ayrı bir konu. Buluttan indirmek nispeten hızlı ama buluta göndermek upload hızı yüzünden çok çok yavaş ve kullanışsız duruma düşüyor tabii dosya boyutlarınız çok büyükse.
  • http://i.imgur.com/0nUrRkM.png

Bu alan şimdi elimden alınacak mı?

• Microsoftun hard diskleri dolmuş herhalde.

Şahsen ufak dosyalar icin bulut hizmetleri kullaniyorum,ve bu dosyalari mobil cihazlarimdan aktarmaya gerek duyuyorum,isletim sistemine entegre oldugu icin tercihim google drive.

• one drive da olan her şeyi indirmek lazım mı şimdi ne olur ne olmaz diye yoksa karar değişir mi sizce ne diyorsunuz?
  • yani ben bu konuyla ilgili teknik desteğe de yazdım, bu kadar saçma olamaz ya

• METU sayesinde 1Tb bedava alan ve online office ürünlerine erişimim oldu fakat neredeyse hiç kullanmıyorum. Google drive'a daha çok yatkınım, erişilebilirlik ve kullanım kolaylığı yüzünden.

• OneDrive kullanıcılarına kötü haber

Bu alanlar azaltılacak mı şimdi? Önce bize 25 GB alan vermişti 7-8 sene önce. Sonra 7 gb'a indirmek isteyince dünya çapında toplumsal ayaklanma olmuştu. Microsoft'da tamam 25'likler kalsın ama yenilere 7 gb veririm demişti. Bu hesap benim o zamandan kalma. Şimdi bunu alıyorum derse microsoft ürünlerini kullanmam ve hatta giriş bile yapmam.

Not: 2 gb boş alan var. Yani 38 gb kullanıyorum yedek amaçlı. Beni madur ederlerse yazıklar olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OnderT -- 3 Kasım 2015; 23:56:38 >
  • hakanxml H kullanıcısına yanıt
    Yalnız Microsoft artık 200 GB'lık paketleri de satmayacak sadece 50 GB seçeneği olacakmış. Bu sınırsız olayı aslında hiç yoktu zaten ben de 10 TB oldu henüz 500 GB'ı ancak doldurdum. Bazı kullanıcılar sınırsız hizmeti verilen ülkelerde 75 TB - 100 TB gibi veriler yüklemişler. Yani bunlar büyük ihtimalle yeni sunucu sistemi yapılıncaya kadar böyle büyük bir önlem aldılar ama çok tepki çekecekler.
  • Bu kötü olur..

• quote:

Orijinalden alıntı: AdmGdk

OneDrive kullanıcılarına kötü haber

Var.

süpersin üstad

arife tarif gerekmez ..

çok beğendim resmi
  • beklenen soru: Peki hocam eski alanlar ne olacak?

• Yandex disk uygulaması da bu konuda gayet iyi tavsiye ederim.

• Mesudum kullanıcısına yanıt
    Çarşıya çıktığında alabileceğin en küçük Flash bellek 8GB, hatta onlar da yerini yavaş yavaş 16GB lıklara bırakıyor. Yerinde bir tespit.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustifb

Yalnız Microsoft artık 200 GB'lık paketleri de satmayacak sadece 50 GB seçeneği olacakmış. Bu sınırsız olayı aslında hiç yoktu zaten ben de 10 TB oldu henüz 500 GB'ı ancak doldurdum. Bazı kullanıcılar sınırsız hizmeti verilen ülkelerde 75 TB - 100 TB gibi veriler yüklemişler. Yani bunlar büyük ihtimalle yeni sunucu sistemi yapılıncaya kadar böyle büyük bir önlem aldılar ama çok tepki çekecekler.

Şu an bahsetiğiniz paket mevcut diyelimki oldu sadece 50 GB paket kaldı altertaif olarak nereye yönelebiliriz? Zaten onedriveda 1 TB alan bedava offive 365 kullanıcıları için. Bu yetmeyinde google drive'a geçmem gerekiyor ki 10TB paketi var adamlarda fiyatıda 99.99 dolarcık :) şimdi burada kimse googlea laf söylemiyor asıl pahalı olan google drive rakamlat açıkça ortada. Zaten ülkemizde bulıt hizmeti için 1TB bile çok fazla bir rakam. Hadi yükleyin desem kaç günde yükleyebilirsinizki bu boyutu? Daha ucuz ve büyük boyutlu servis hangisi sadece size değil diğer arkadaşlarada soruyorum tamam microsoft kötüymüş bunu anladım ucuz ve büyük boyutlu daha kaliteli servis hangisidir? Onu satın alalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ben TTNet'in NETDİSK'in de Sınırsız hak varken 3 TB doldurmuştum şimdi o da Sınırsız alanı kaldırdı ama içindeki verileri silmeyeceğini söyledi. 6 aydırda silinmedi, bakalım silerler diye zaten harici diski de boşaltmadım sonuçta TTNet.
    Mail Cloud'da 780 GB alan doldurdum bedava 1 TB verirken almıştım o da verileri silmiyor ama şu anda kayıt olana 25 GB veriyor. Onedrive ise "verilerinizi 12 ay içinde sileceğim", sebep ben bazı ülkelerde sınırsız verdim insanlar TB'larca alan kullandı diyor. İyi de kardeşim sen bunları zaten düşünemiyormuydun? Alternatifi şu anda Çin ya da Rusya servisleri. Rusya Mail Cloud 1 TB alanı yıllık 22 TL gibi bir ücrete veriyor. Ücrete bakarsanız Onedrive'dan çok daha ucuz. Çin servisleri ise TB'larca alan veriyor ama onlarda ne olacak belli değil.

Microsoft, agresif politikalarla herkese sınırsız vs. diyerek alan verdi. Doğal olarak ABD'de ki adam ahanda sınırsın 25 Mbps upload var deyip yüklemeye devam etti.

Google'da ise 1 TB 9.99 Dolar, 10 TB ise 99 dolar. Hızlı upload olsa Google kullanılır 10 TB'ı doldururuz sonra iptal ederiz nasılsa içindekiler silinmeden duruyor. 2 yıl önce Nexus için 50 GB vermişti 50 GB'ın tamamı dolu, süresi bitti içindekilerde duruyor.
    Ben yeni yeni Microsoft'u doldurmaya başlamıştım ve 500 küsur GB olmuştu. Biz kızmasakta firma ciddi şekilde güven kaybetti, bakalım ne olacak belki geri adım filan atar.

• Burada bence asıl problem beleş olsun problemi. Herşeyde olduğu gibi. Windowsa para mı verilir oyuna para mı verilir yaklaşımı. Bakınız yandex disk 200 gb alan veriyormuş hemde bedava işte ne güzel alın kullanın. Ama hep google yüceltiliyor üstelik 1 TB alanı 9.99 dolara sattığı halde. Aynı hizmete microsoftta office 365 ile 14.99 türk lirasına satın alabilirsiniz. Ama bedava olmalıydı değil mi :) önce telekoma isyan edelim upload hızı artsın yoksa 100TB olsa sanki kullanabilecek miyiz? Eksileyin kardeşim beleşe alışmış bu toplum hazıra alışmış yazıla para vermeyi aptallık görürler programları hep beleşe kullanırlar. Hayatında tek bir mp3 bile satın almamış milyonlar var bu ülkede üstelik neredeyse hepsi müslüman ve hak yemek inancına göre haram. Hem hizmet süper olacak hemde bedava olacak pekiyi sen eksileyen adam sen mi finansmanı karşılayacaksın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakanxml -- 4 Kasım 2015; 12:00:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustifb

Ben TTNet'in NETDİSK'in de Sınırsız hak varken 3 TB doldurmuştum şimdi o da Sınırsız alanı kaldırdı ama içindeki verileri silmeyeceğini söyledi. 6 aydırda silinmedi, bakalım silerler diye zaten harici diski de boşaltmadım sonuçta TTNet.
    Mail Cloud'da 780 GB alan doldurdum bedava 1 TB verirken almıştım o da verileri silmiyor ama şu anda kayıt olana 25 GB veriyor. Onedrive ise "verilerinizi 12 ay içinde sileceğim", sebep ben bazı ülkelerde sınırsız verdim insanlar TB'larca alan kullandı diyor. İyi de kardeşim sen bunları zaten düşünemiyormuydun? Alternatifi şu anda Çin ya da Rusya servisleri. Rusya Mail Cloud 1 TB alanı yıllık 22 TL gibi bir ücrete veriyor. Ücrete bakarsanız Onedrive'dan çok daha ucuz. Çin servisleri ise TB'larca alan veriyor ama onlarda ne olacak belli değil.

Microsoft, agresif politikalarla herkese sınırsız vs. diyerek alan verdi. Doğal olarak ABD'de ki adam ahanda sınırsın 25 Mbps upload var deyip yüklemeye devam etti.

Google'da ise 1 TB 9.99 Dolar, 10 TB ise 99 dolar. Hızlı upload olsa Google kullanılır 10 TB'ı doldururuz sonra iptal ederiz nasılsa içindekiler silinmeden duruyor. 2 yıl önce Nexus için 50 GB vermişti 50 GB'ın tamamı dolu, süresi bitti içindekilerde duruyor.
    Ben yeni yeni Microsoft'u doldurmaya başlamıştım ve 500 küsur GB olmuştu. Biz kızmasakta firma ciddi şekilde güven kaybetti, bakalım ne olacak belki geri adım filan atar.

Her firma sınırsızdan pişman olmuş vazgeçmiş değil mi? Mail coludum fiyatı uygunmuş güvenip yükleyen akıllılık eder. Ama en pahalı microsoft değil google pahalı. Önce yüklyeyeceksiniz sonra paketyen vazgeçeceksiniz pekiyi içerdeki dosya lazım olunca tekrar 99.99 dooları paşa paşa ödemeyecek misiniz? Bu durumda google pahalı olmuyor mu?

Çünkü firmalar tam olarak öngöremiyor. Yanlış anlamayın eminimki TTNet'te kim 200 TB doldurur diye düşünmüştür. En azından ben hala şaşırıyorum adam nasıl başarmış. Mesela TTNet, ilk başta İtalyan Memopal ile NETDİSK'i sundu ve sınırsız verdi. Ama Türkiye şartlarında upload hızı taş çatlasa 4 Mbps olsa bile adam 200 TB alan doldurmuş. Bu nasıl bir sabırdır bilemem ama yapmış ben 3 TB doldurdum. Artık hem Memopal hem de Türk Telekom'un sunucularını kullanıp ancak 2 TB verebiliyor.

Ben Microsoft'a pahalı demedim şu anda fiyatı oldukça uygun. Ama 50 GB'ı 1,99 Dolar'dan verirse biraz pahalı olacak. Google eskiden çok daha pahalıydı şu anda 9,99 dolara indirdi. 99 dolara 10 TB aldığınızda içini tamamen doldursanız ve iptal etseniz bile verilerinize ulaşabiliyorsunuz, indirip silebiliyorsunuz ve silinmiyor. Ama bunu uzun yıllar denemek lazım, sonuçta dünyada sınırsız kaynak diye bişey yok. Ayrıca Office 365 kullanmaya devam edeceğim çünkü Office yazılımları dahil 1 TB alan bence hala idare eder seviyede.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.