Şimdi Ara

ÖN TAKIMLARI DEĞİŞTİRMEDEN KULLANMAK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam arkadaşlar aracım accent admire 1.5crdi 2005

Malum istanbul yolları ve tatil yolları aracımın ön takımları bitik durumada. Bosch servisine gittim ve bana şu listeyi ve fiyatı verdiler:

2 ROT BAŞI 600

2 SALINCAK 2600

2 AMORTİSOR 3200

2 TAKOZ 1600

2 KÖRÜK xxxtl

İŞÇİLİK 3000TL

ROT BALANS ve diğer ekler

Total: 13-15.000TL fiyat verdiler

Bu fiyat benim için çok ve bu problemlerle arabayı yaklaşık 4-5 aydır kullanıyorum ve yol tutuşunda zorluk, yalpalanma, titreme ve aşırı ses hissetmiyorum. Bu şekilde muaneyeye kadar (2025) kullansam hayati bir problemle karşı karşıya kalır mıyım? Şu an yaşadığım tek sorun 130dan sonra direksiyonda vibrasyon hissetmem ve keskin sol yaparken 3-5 saniyelik takırtı. Onun dışında virajlarda frenlemelerde vs aynı segmentin yeni nesil arabalarına taş çıkarır. Nasıl bir yol izlememi önerirsiniz? Ya da sadece şunları şunları değiştir diğerleri önemli değil dediğiniz bir şey var mı. (Bu sorunlarla 4-5 defa istanbul izmir yolu yapıldı)

• Yaptırsanda yaptırmasanda sen o arabayla 110-120'yi geçme derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaptırma böyle bin diyebilecek biri olacağını sanmıyorum. Kimse aracınızın ön takımlarının ne durumda olduğunu bilemez, gelir burada yaptırma deriz ilk virajda salıncak vb. kopar gider kaza yaparsınız vebal almış oluruz. Enflasyonu olan ülkede bir şey alınacaksa düşünmemelidir alınmalıdır. Şimdi 15.000 lira vermekten kurtaracaksınız, muayene zamanı geldiğinde 20-25.000 diyecekler, hem fazla para ödeyeceksiniz hem bozuk arabayla gezeceksiniz.

Yetkili servis 100.000 liraya yakın para isteyince ben de kaliteli yan sanayi veka marka benzer listeyi 12.000 liraya yaptırdım, ihmal insanı çok kötü sıkıntılara sokabilir, araç soldan yere yığıldığında iş işten geçmiş olur.

O zaman da 100.000 liralık masraf çok gelir , keşke taksitle şu parçaları aldaydım da işçiliği verseydim dersiniz.

Resmi sildiğimden şuan ulaşmam zor ama bulursam atarım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi ön takım bitik durumda olsa bu kadar rahat kullanamazsınız bence…Bazı parçaların toz körükleri yırtılıyor(misal rot başının) onlar yırtık lakin parçada boşluk yoksa sorun olmaz,boşluk yapınca değiştirirsiniz.Ama boşluk var paslı ise vs yaptırmanızı öneririm ne zaman sorun çıkaracağını bilemezsiniz…

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi toyota16 -- 12 Eylül 2024; 18:43:42 >

parça fiyatı+işçilik 11.5'u geçmez yukarıdaki fiyatları toplayınca. 11 düz yapalım deyin. ayrıca rot+balans için 1000tl den fazla vermeyin. hatta pazarlık yapın 800 e kapatmaya çalışın. bir de üstüne kredi kartı için taksit yapabilir miyiz deyin. kabul ederler muhtemelen.

sorunuza gelecek olursak, arızanın boyutuna göre problem olmaya da bilir, ola da bilir. bunu görmeden söylememiz zor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 14 Eylül 2024; 11:48:28 >

Aks körüğü servisten orjinal almak zorundasın. Yan sanayı 3 ay zor dayanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0EAD46D6B -- 19 Eylül 2024; 19:41:20 >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.