Şimdi Ara

Ön Çapraz Bağ Yırtılması (91. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.880
Cevap
60
Favori
354.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Hamstring bölgesinden tendon alınarak bağ yapıldı sağ dizime 4 yıl oldu eskisinden sağlam oldu dizim çok şükür. Dizinizi güçlendirmelisiniz yoksa güçsüzlüğünü hissettirir..

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mehaba, öncelikle geçmiş olsun. 2 yıl önce halısaha maçında ön çarpraz bağ sakatlığı yaşadım. Yapılan tetkiklerde tam kopma olmadığı zedelenme olduğu söylenmişti. Ben de ameliyat olmama kararı aldım.


    Olayın üzerinden 2 yıl geçti, Squatta 160 kg altına giriyorum, leg press gibi hareketlerde 250kg basabiliyorum, boks yapıyorum ringte hiç bir tedirginlik hissetmiyorum, ip atlayabiliyorum aynı şekilde.. Ancak koşu gerektiren sporlarda koşarken sol ayağımı atarken, sanki tekrar dizim dönecekmiş gibi bir korku yaşıyorum ve rahatça koşamıyorum. Bu korkunun üzerine gidemiyorum ve gerçek sonucu göremiyorum(gerçekten sakat olan bacağım yetersiz mi yoksa korku bende fobiye mi dönüştü..?).


    Siz ve diğer ameliyat olan arkadaşlar yorum yaparsa çok sevinirim. Bu korkunun sebebi gerçekten bacağımın yetersiz olması mı? Boşuna ameliyat olmak istemiyorum, çünkü koşmak dışında bacağımda herhangi bir eksiklik hissetmiyorum. Ameliyat sonrası bu korku ortadan kalkıyor mu? Bacağınızın daha önce hiç sakatlanmamış gibi hissi tekrar oluşuyor mu? Mesela rahatça futbol oynayabiliyor musunuz?


    Kaç kez doktora gittiysem, hiç bir ortopedi doktoru bir psikolog gibi bu şekilde beni dinlemiyor :) MR a gönderiyor, orada da malum tıp terimi ile öçb de sinyal artışı var deyip geçiyorlar. Kararı bana bırakıyorlar..


    @hitman

    @blueman7




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arph -- 6 Ekim 2021; 15:54:25 >




  • Arph kullanıcısına yanıt

    Merhaba,

    Benim 4 ay gecti ameliyat sonrası, Mr da hep ayni sey yaziyor ama beni el ile muayene eden doktor tam kopma olmadığını söylemişti.

    ben boşluk hissediyordum. Dizim sabit değildi.

    Dik inişlerde zorluyordu veya topa vuracak gibi bacagi sallayinca cikip gidecek gibi oluyordu , bu yuzden hemen ameliyat oldum.

    Sonuc suan gayet iyi, ağırlık çalışıyorum. 2 ay sonra tam olur tahminim.

    Senin cevabı en iyi sporcular verir. Bazilari kopuk olsa bile bacak yapısı guclu ise olmuyor.

    Olmazsan, Senin durumda en kotu tamamen kopar.

    Diger turlu 6 ayda suanki haline gelirsin.

    Olayın psikolojisi cok faklı, bana ilk mr sonucu kopuk dediler sanki sakat kalmisim gibi mode a girdim. Ama ameliyat sonrasi 5 günde yurumeye başlamıştım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iztcick

    Hamstring bölgesinden tendon alınarak bağ yapıldı sağ dizime 4 yıl oldu eskisinden sağlam oldu dizim çok şükür. Dizinizi güçlendirmelisiniz yoksa güçsüzlüğünü hissettirir..
    Yani şuan hiçbir sıkıntınız yok mu? Bacağınız eski kalınlığına ulaştı mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iztcick

    Hamstring bölgesinden tendon alınarak bağ yapıldı sağ dizime 4 yıl oldu eskisinden sağlam oldu dizim çok şükür. Dizinizi güçlendirmelisiniz yoksa güçsüzlüğünü hissettirir..
    Hangi şehirde hangi doktora ameliyat oldunuz? Devlet mi özel mi? İletebilir misiniz? Bende de öçb kismi yirtilmasi oldu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hitman kullanıcısına yanıt
    Merhaba gecmis olsun oncelikle
    Ben 9 yildir capraz bag kopmus halde yasiyorum. Su ana kadar gunluk hayatta hic sikinti yasamadim yani dizde bosluk vs gibi seyler hic olmadi.
    Kosmayi cok seven biri oldugum icin depar seviyesinde duz kosular yapiyorum ancak baska spor yapamiyorum. Yokus inmede falan hic sikintim yok.
    Doktorlar koptuktan sonra ameliyat demisti zaten ben olmadim. Acikcasi ameliyat sonrasi surec zor geldigi icin olmadim hala.
    Ameliyattan sonra dizin tam acilmasinda ve yurumede cok sikinti yasadiniz mi? İnternette bazi yazilanlari gordukten sonra insan bi tirsiyor olmaya.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Arph kullanıcısına yanıt

    Hocam geç cevap için kusura bakma yeni gördüm.Şimdi bunun kararını size bırakmaları nasıl doğru bir şey önce onunla başlayalım.Vücudunu senden başka en iyi kimse tanıyamaz.Ben haziranda ameliyat oldum daha çok yeniyim.İlk başlarda namaz kılma pozisyonunu yapamıyordum biraz zorladıkça yapmaya başladım.Yani dizi kırmak zor oluyordu sonra günler geçtikçe kolaylaştı.Demek istediğim Merih Demiralında bağlar koptu şimdi futbol oynayabiliyor.İsmail köybaşıda 3 defa felan kopardı sanırım.Yani iyi çalışınca eski halini alacağını düşünüyorum.Benimki misal hiç çalışmadığım için eskisi gibi değil şuan ama bir spora başlasam çalışsam eski halini alacağını düşünüyorum.İnsan bazen psikolojik olarak çok etkileniyor ve korkuyor bu çok normal ama bunu yenebilmekte kişinin kendi elinde.Ben 2 kez ameliyat oldum ve dedim daha top kayak herşeye paydos.Şimdi 1 yılı doldurup tekrar başlayacağım spora.Yine koparsa yine ameliyat olur yine başlarım.Ameliyat ilk günler zor gibi ama asıl zor fizik tedavi.İşleyen demir pas tutmaz çalışınca herşey oluyor.Belki kopmamış gibi hiç olmayacak ama belli bir süre sonra unutuluyor sanırım.Bunuda nerden biliyorum 2 yıl önce ameliyat olan arkadaşım şuan halı sahada maç yapıyor ama o korku hep var işte yine kopar hissi insanı ürkek yapıyor.Sizdeki sorunda bu sanırım tekrar döner korkusu bacağınızı belki güçsüz bırakıyor olabilir.Zaten spora yatkın bir bünyeniz var sizin için zor olacağını düşünmüyorum.Bu psikoloji yenebilecekte insanın kendisi.Yani çözüm kafanızda bitecek.Bacağım güçsüz deyip üzerine basmadıkça bacak daha güçsüz kalır.Kıssadan hisse size sizden başka yardım edecek kimse yok:-) Allah kimseye bu rahatsızlığı vermesin dileğiyle




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueman7 -- 5 Kasım 2021; 23:33:56 >




  • Anafartalar- kullanıcısına yanıt

    Hocam sizede cevap vereyim hazır okumuşken.Kopuk çapraz bağ ile depar atmak çok tehlikeli zira menisküs ve kıkırdaklara zarar vermek ilerde daha zor bir süreci tetikleyebilir.Yanlız bazı sporcular diğer kasları güçlü olduğu için çapraz bağın olmamasından etkilenmiyorlar buda bir gerçek.Ama bu dediğim çok iyi sporcular için geçerli.Çapraz bağı kopan spora devam etmek isteyen herkes bence bu ameliyatı olmak zorundadır.Kayınperderiminde çapraz bağı kopuk ameliyatta olmuyor ama sporda yapmıyor.Yani aktif bir spora devam etmek isteyen bana göre ameliyat olmalıdır diye düşünüyorum.Hoş benim düşünce herkesin ameliyat olmasından yana ama kişinin kendi tercihidir tabiki.Bunu niçin söylüyorum kötü olması daha kötü olmasından iyidir.Misal çapraz bağ olmaması kıkırdak menisküs hasarı gibi daha büyük sorunlarda yaratabilir.Ameliyat kötüyse bunlar daha kötüsü demek istediğim.Tercih sizin.Saygılar





  • blueman7 kullanıcısına yanıt
    Hocam cevap icin tesekkurler. Ben eski milli kayakciyim saniyorum bacaklar normal bir insana gore daha guclu oldugu icin dizde en ufak bir bosluk hissi yasamadim bu surecte. Ama dediginiz gibi ne kayak yapabiliyorum ve futbol oynayabiliyorum ve asiri ozledim. Bu kis ameliyat olacagim sanirim. Bacak kaslarinin guclu olmasi avantajini ameliyattan sonraki surecte yasarim umarim. Dediginiz gibi saglam donmek icin fizik tedavi sureci cok ama cok onemli. Saglam donen cok sporcu var.
    Beni ilk birkac gun diz acilincaya kadar gecen surec dusunduruyordu sadece.
    Siz halen gidiyor musunuz fizik tedaviye?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hocam merhaba bacak kaslarınız kuvvetli ise süreci daha kolay atlatacağınıza eminim.Ameliyat olduktan sonra 8 ay gibi bir sürede bağ yerine oturuyormuş.Yani 1 yılı gözden çıkarmak lazım.Ben fizik tedaviyi evde uzmanla yaptım sonra bıraktım.Ameliyatı kesinlikle kışın olunki yazın gezmeden mahrum kalmayın.Ben yazın oldum kışı tavsiye ederim.Bacaklarınız güçlüyse 1 ayda toparlarsınız ameliyat zor değil fizik tedavi daha zor.Zorluğuda insanın yapmaktan sıkılması acıdan dolayı değil.Sporcu geçmişi olan biri daha çabuk toparlar.İyi bir doktor ameliyat ederse toparlaması dahada kolay olur.iyi araştırın.Geçmiş olsun.Allah herkese şifa versin.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueman7 -- 10 Kasım 2021; 11:36:32 >
  • Arkadaşlar merhaba. Ben de yaklaşık 2 ay önce sağ ön çapraz bağımı kopardım. 15 gün önce de Yeditepe Üniversitesi hastanesinde ameliyatımı oldum. Özellikle dizimin üst tarafı oldukça şiş, pazartesi günü diz içinden 3 enjektör sıvı çekti doktorum, ama 4 gün içerisinde tekrar şişti. Bu beni fizik tedavide çok zorluyor, bacağımın üst tarafındaki kasları kasmakta çok zorlanıyorum. Ayrıca ağrı da yapıyor. Bir de özellikle dizimi düzleştirmeye çalışınca dizimin arkasındaki kaslar çok fazla geriliyor ve ağrı yapıyor. Belki arkadaki gerginlik de şişlik ile ilgilidir, emin değilim. Fizyoterapistim bacağımı çok sabit tutmamamı, mümkün olduğu kadar hareket ettirmemi söylüyor. Bu şekilde şişliğin zamanla dağılacağını söylüyor. Bu tarz uzun süre şişlik yaşayan var mıydı acaba? Bu şişlik ne zamana kadar devam eder, kendinden dağılır mı? Benzer şekilde şişlik yaşayan arkadaşlar varsa yardımları çok makbule geçer :)

    Bu arada hala çift değnek ile yürüyorum ve hemen hemen hiç yük vermiyorum dizime. Bir de her gün 5-6 kere 15-20 dakika buz uyguluyorum. Bunun da şişliğin dağılmasında faydalı olacağını söylüyor doktorum ve fizyoterapistim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafasimsek84 -- 12 Kasım 2021; 13:30:39 >




  • mustafasimsek84 M kullanıcısına yanıt

    Hocam sizdeki ödemden dolayı diye düşünüyorum.Ben daha kötüsünü yaşadım enfeksiyon kaptım.Doktor takilan vidayı bünye kabul etmedi felan dedi ama hastane enfeksiyonuydu büyük ihtimal.Bacağım komple sişti vücutta enfeksiyon oldugu icin 10 gun hastanede kaldim.Ilk basta tekrar ameliyat ettiler temizlediler.Sonra düzeldi.Bazı bunyeler cok ödem yapiyor.Buz hareket ve kremle masaj yapmaniz lazim.Her fizik tedaviden sonra ödemi dagitacak bir masaj var fizik tedavici bilir onuda uygulayin.Zamanla ödem dagilacaktir.Gecmis olsun




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueman7 -- 13 Kasım 2021; 8:8:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blueman7 kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam. Sizinki daha sıkıntılı olmuş, geçmiş olsun. Benim diz içinden alınan sıvıda enfeksiyona rastlanmadı. Doktorum da izleyeceğimizi söylüyor. Fizik tedaviye 1 hafta ara vermiştik, 3 gündür tekrar hareketlere başladım, 2 kere de fizyoterapiye gittim, hareket ettikçe rahatlıyorum gerçekten. Şimdilik şişlikte bir dağılma yok, bakalım inşallah zamanla dağılır. Ben aslında bir de içeride kanama olmasından korkuyorum, ama öyle bir durum olsa doktorum da müdahele ederdi diye düşünüyorum.

  • Prof. Dr. Yakup YILDIRIMyoutube
    Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yakup YILDIRIM ön çapraz bağ revizyonu ile ilgili hastalardan gelen soruları cevaplıyor. Henüz aramıza katılmadıysanız şimdi ABONE OL butonuna basabilir, sevdiklerinizle paylaşabilir veya aklınıza takılan başka soru varsa yorumdan sorabilirsiniz. https://yakupyildirim.com.tr https://facebook.com/DrYakupYILDIRIM https://twitter.com/DrYakupYILDIRIM https://instagram.com/DrYakupYILDIRIM https://youtube.com/DrYakupYILDIRIM https://linkedin.com/in/DrYakupYILDIRIM
    https://www.youtube.com/watch?v=RQbc1fdVfsI&feature=youtu.be
  • mustafasimsek84 M kullanıcısına yanıt

    Sagolun Hocam.Gönlunuzu ferah tutun icerde pek kanama olacak bir durum olacagini sanmiyorum.Ödem bazılarinda gec dagiliyor.Çok geçmiş olsun hergecen gun daha iyi olacak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir önceki mesajımın üzerinde 2 hafta geçti. Bu 2 haftada fizyoterapistimin gösterdiği tüm egzersizleri eksiksiz yaptım. Haftada 3 gün de fizik tedaviye gittim. Evde müsait olduğum zamanlarda bacağımı yüksekte tutmaya çalıştım. Ayrıca günde 2-3 kez de 10 dakikalık masaj uyguladım. Şişlikler azalmaya başladı. 2 hafta öncesi kadar rahatsız etmiyor, hareketlerimi de kısıtlamıyor. Bu şekilde egzersizlere devam edersem yavaş yavaş dağılacağını söylüyor doktorum ve fizyoterapistim. Ayrıca yabancı doktor ve fizyoterapistlerin de bir çok videosunu izledim haftasonu, onlar da bazen 3-4 aya kadar uzayabileceğini söylüyorlar şişliğin inmesinin. O yüzden ben de zamana bıraktım. Arada durumumu yine yazacağım.

  • Prof. Dr. Yakup YILDIRIMyoutube
    Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Yakup YILDIRIM diz problemleri ile ilgili hastalardan gelen soruları cevaplıyor. Henüz aramıza katılmadıysanız şimdi ABONE OL butonuna basabilir, sevdiklerinizle paylaşabilir veya aklınıza takılan başka soru varsa yorumdan sorabilirsiniz. https://yakupyildirim.com.tr https://facebook.com/DrYakupYILDIRIM https://twitter.com/DrYakupYILDIRIM https://instagram.com/DrYakupYILDIRIM https://youtube.com/DrYakupYILDIRIM https://linkedin.com/in/DrYakupYILDIRIM
    https://www.youtube.com/watch?v=cpNYtOMgNvI&feature=youtu.be
  • mustafasimsek84 M kullanıcısına yanıt

    2 haftayı daha geçirdik, son güncellememi yapayım. Bu 2 hafta yoğun bir egzersiz programı ile geçti. Sabah-akşam olacak şekilde toplam 1.5-2 saat egzersiz yaptım. 2-3 kere de çeşitli kremler ve doğal yağlar ile masaj uyguladık. Şu anda ödemim oldukça azaldı. Ağrılar da rahatsız etmeyecek seviyede. 2 koltuk değneğinden birini bıraktım, geçen haftadan beri tek koltuk değneği ile ameliyatlı bacağıma hafif yük vererek yürüyorum. Bu hafta sonunda da diğer değneği de bırakıp tam yük vermeye başlayabiliriz diyor doktorum. Şahsen zor olan kısmı atlattığımı düşünüyorum. Tabii 3-4 ay aynı yoğunluk ile egzersiz ve güçlendirmeye devam edeceğim.

  • Herkese geçmiş olsun, ben de 4 aralık günü öçb ve menisküs ameliyati oldum. Hikaye yaklaşık 18 yıllık. Burada bir kaç mesaj gördüm, kopma olmasına rağmen ameliyat olmayacağım diye, çok yanlış, bu konuda uyarmak isterim. İlk gittiğim doktor, durumun çok kötü olduğunu, öçb sonucu dizde sanki 60 yıllık kireçlenme yaptığını, anvlcak protez çözüm demişti. Ameliyata yönlendirme amaçlı değil, zaten kendisi polikinik doktoruydu. İkinci doktorum da çok kötü ama yaştan dolayı öçb yi tavsiye etti ve olduk, tabi kendisine güvenen saygın bir doktor olması da çok etkili oldu.

    2. haftada fena değil, basıyorum ama zombi gibi yürüyorum, değneklerle sorun yok, tek sorun leg extension pozisyonunda. Onuda zorlayıp aşarım diye düşünüyorum.

    Herkese geçmiş olsun, ameliyattan korkmayın, hiç bir zaman kendi kendine iyileşip düzelmiyor, ki zaten diz ömrü zemberek gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İki aydır iki ayrı devlet hastanesi'nde sıra bekliyorum ön çapraz bağ ve menisküs ameliyatı için hâlâ daha sıra gelmedi. Sorduğumda malzeme tedariğinde sıkıntı olduğunu söylüyorlar. Nasıl olacak bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sessizkral8312 -- 18 Aralık 2021; 23:38:50 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.