Şimdi Ara

Ön Çapraz Bağ Yırtılması (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1.879
Cevap
60
Favori
353.342
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sizi anlamiyorum ben 4 gun once capraz bag ve ayni zamanda menuskus ameliyati oldum bugun 4 uncu gun eve geldim ayagima basmayi birak kimildatamiyorum ve agridan duramiyorum sanki kemige civi cakiyolar normalmi ya anlamadim 4 gundur anam agliyor yaaaa.....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hkewenn

    sizi anlamiyorum ben 4 gun once capraz bag ve ayni zamanda menuskus ameliyati oldum bugun 4 uncu gun eve geldim ayagima basmayi birak kimildatamiyorum ve agridan duramiyorum sanki kemige civi cakiyolar normalmi ya anlamadim 4 gundur anam agliyor yaaaa.....

    aceleyok usta söyle 3-5 ay bi geçsin
  • azazel kardes bu siteye yeni ulastım benimde iki bacağımdada ön caprazlarda incelme var tanısı kondu yani kısmi yırtık herhalde,yaşım 22 ve spora özellikle futbola devam etmek istiyorum,bu konu ile ilgili bayağı yardımcı olmusşun arkadaşlara verdiğin bilgilerle umut verici konuştuğun için tesekkür ederim,ama bayağıdır bişey yazmamıssın,simdi nasılsın merak ettim,2 yıl kadar gecmesi lazm üzerinden.cevap yazarsan cok sevinirim simdiden tesekkür ederm,
  • quote:

    Orijinalden alıntı: RuiNatioN

    Herkese merhaba arkadaşlar. Ben de ön çapraz bağ ameliyatı oldum. Bugün ameliyatımın üzerinden 27 gün geçti. Doktorum ve fizyoterapistim değnekleri ve açı ayarlı dizliği kullanmaya devam etmemi söylediler. Bu konu hakkında o kadar çok şey araştırdım ki bu 27 günde internetten, sorusu olan arkadaşlara yardımcı olmaktan mutluluk duyarım..

    Benim şimdilik en büyük sorunum, dizimin 120 dereceden fazla katlanmaması. Yavaş yavaş açılıyor fakat çok da hızlı gittiğimi söyleyemem. Ameliyatının üzerinden 1 ay geçenler dizini ne kadar kırıyorsunuz ?

    kardesim bende bu ameliyatı olmayı düşünüyorum,2 doktora muayene oldum ön çaprazların yırtılmış ama kopmamış diolar ameliyata da gerek olmadığını söylüyorlar,ama bu şekilde ne kadar gitcem yaş 22,bu yaşta futbola falan veda etmek istemiyorum,senin ki tamamen kopmusmuydu yoksa kısmi yırtıkmıydı?ameliyatının üzerinden nekadar geçti ve su anki durumun nasıl bilgiilendirirsen sevinirim,önerirmisin ameliyatı..eski haline dönebiliyomusun acı ağrı cabuk yorulma,top oynayamama bunlar sona ercek mi insanı pskoloJikmen yıpratıyo Allah acil şifalar versin kardes cevabını bekliyorum...
  • Merhaba arkadaşlar 17 yaşımda duvardan atlama sonucu sol diz çapraz bağım koptu. 9 eylülde gittiğimde ismini şu an hatırlayamadığım bir profesör aktif spor yapmayacaksam çevresindeki kasları güçlendirerek yaşayabileceğimi söyledi. Sanırım benim hatamda O'na güvenmek oldu. Normal yürümede hiç bir problem yokken ufak bir ters harekette dizimde boşalma yaşadım. Yere oturup ayağımı alttan tutup düzleştirerek yerine oturttum her seferinde. Aynı şekilde İzmir Tepecik SSK da HAsan beye gittim yırtıktan 6-7 yıl sonra O'da 9 eylüldeki doktorla aynı şeyleri söyledi. Ama hayat kabus oldu bana ne zaman boşalacağı belli olmayan bir ayak beni tedirgin etti. Bir gün çarşıdan eve dönerken ayağımın iç kısmı yere sabit ufacık bir taşa takıldı ve ayağım boşaldı. Yolun ortasında yere oturdum ama bu sefer ayağımı yerine oturtamadım. Allah'tan cep telefonu vardıve ben tenha yerdeydim. Tanıdıklarımın kollarında eve ve ertesi gün kilitli dizle yine Hasan beye gittim. Muayene sonunda hemen filme gönderdi ve acil ameliyat dedi. Menisküsüm dizimin boşalması sonucu araya sıkışmış ve parçalanmış. 3 gün dizim kıvrık kilitli vaziyette dolaştıktan sonra ameliyat oldum. Özel bir hastanede ama doktorum Hasan beydi. Hasan bey bacağımın farklı bir bölümünden lif alarak 2 platinle kemiklere sabitleyerek yeni bağ oluşturdu. 9 yıl oldu ve son derece rahatım. Keşke ilk koptuğunda ameliyet olsaydım ve o stresi çekmeseydim .En önemlisi enisküsüm çok büyük parçasını kaybetmeseydim. Doktorları dinlemeyin kesinlikle ameliyat olun diyorum tecrübelerime dayanarak.
  • Bu arada ben ameliyattan sonra yatak döneminde hiç ağrı çekmedim. 3 hafta sonra koltuk değneklerimle fizik tedaviye gittim. 3-4 günde ayağım açıldı. Diğer ayağımdan şu anda daha sağlıklı diyebilirim. 10 km yürüyorum. Dizimin üzerine atlıyorum (herkesin kızmasına rağmen). Koşuyorum. Hiç bir sıkıntım yok. Ve platinler hala dizimde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: D.Ş.-İZMİR

    Bu arada ben ameliyattan sonra yatak döneminde hiç ağrı çekmedim. 3 hafta sonra koltuk değneklerimle fizik tedaviye gittim. 3-4 günde ayağım açıldı. Diğer ayağımdan şu anda daha sağlıklı diyebilirim. 10 km yürüyorum. Dizimin üzerine atlıyorum (herkesin kızmasına rağmen). Koşuyorum. Hiç bir sıkıntım yok. Ve platinler hala dizimde.





    Allah razı olsun kardesım kesınlıkle amelıyat olcam ancak bemım buyuk bı sorunum var ıkı bacagımdada baglar yırtık aynı anda nasıl amelıyat olcam bılmıyorum..
  • Atroskopik yöntemle ÖÇB ameliyatı olanların görüşlerine ihtiyacım var arkadaşlar. Şu anda kafamda öncelikle Atroskopik yöntem var. Artık spora veda ettim. Tek amacım artık gündelik işlerimi zorlanmadan yapabilmek. Geçen süre zarfında evde birçok işi yapamıyorum. Elime valiz alıp taşıyamıyorum. Geçen gün eşimle birlikte evin içinde birkaç eşyanın yerini değiştirmek istedik öçb yırtığı olan sağ ayağımı kullanamadım. Tek sol ayakla olmuyor işler. Zorunlu olarak komşu arkadaşlarımdan yardım istedim. Onlar gelip sağolsun mobilyaların yerlerini değiştiriverdiler.
  • Ya iki ayağı bir kaç ay sıra ile olursun. Annemin bir arkadaşına menisküs ameliyatını öyle yapmışlardı. İkisi birden olursan bir kaç ay sıkıntı çekersin rahat.
  • herkese geçmiş olsun...

    arkadaslar 28-08-2012 tarihinde istanbul baltalimanı kemik hastanesinde hem sol diz ön çapraz bağ(yırtıktı) hemde menisküs ameliyatı oldum.su an tam 50 gün oldu ,15 gün fizik tadaviye gittim verilen egzersizleri devamlı yapıyorum.su an yavas yavas aksamadan ağrısız yuruyorum 40-50 dk kadar hızlı yurumeye basladığımda hafif topallamaya baslıyorum normalde 30 .günde değnekleri attım allaha sükür,dizi tam bükmeme 15 cm falan kaldı.ameliyat yaramda da kan topladı sonra kanama oldu daha sonra kabuk bağladı suan bi sıkıntı yok.kontrole gittiğimde doktor ne dediysem normal diyo hep ben bide sizlere sormak istedim.
    sizce bunlar normal mi?iyileşme sürecim sizce nasıl gidiyor?
    bi de bazen yururken sanki dizim dönecekmiş gibi geliyor size de aynı seyler hisler olur muydu?hareketleri yaparken dizimden sesler geliyor çıtlamalar falan size de olur muydu?

    ben bu sıkıntıyı top oynarken yasadım 2003 yılında ameliyatı son bi senedir dizim ağrı ve sişme olduğu için
    yeni ameliyat oldum.gecen seneye kadar dizimde ne ağrı oldu ne siş olmustu.söyleöek istediğiim eger capraz bağınız yırtılmış ya da kopmus ise ameliyat bence kaçınılmaz.
    baltalimanı hastanesinde ameliyat olacak arkadaşlar bilgi isterse yardımcı olmak isterim.

    herkese tekrar geçmiş olsun.

    bunları yasayacağımı bilsem hiç top oynamazdımyani:D yaşım 30
  • dostum benimde aynen senin yaslarımda bağlarda yırtığım olmustu futbol oynarken ve daha sonra egzersizle gecmişti bu olaydan sonra defarlaca hiç bi sıkıntı yasamadan top oynadım koştum falan ama yas 30 gelince bi aksam bi basladı agrımaya ve hiç gecmedi 6 aydır ancak hap atarak rahatlıyordum. daha snra tekrar mr cektirip amerikan hastanesi dahil 4 hastaneye gittim hep ameliyat dediler.
    bence ne kadar erken olursan okadar iyi.
    allah herkesin yardımcısı olsun...
  • önclikle tüm arkadaşlara geçmiş olsun,

    malesef 1 haziran 2012de bende top oynarken dizim hafif döndü,kıtırtı falan duymadım ama mr da öçb de yırtık olduğu söylendi ve önümüzdeki hafta ameliyat olmayı düşünüyorum.

    doktoruma sormadım ama bence bu ameliyattan sonra iyileşmeyi geciktiren baldırdan veya başka yerden alınan parça.

    bu dizin acayip zayıflamasına yol açıyor.bunun yerine yapay bi parça neden yok yada var mı acaba?

    aslında günümüz teknolojisinde bunun yapılması lazım değil mi?
  • bende öçb oldum ve baldırdan aldılar grefti.dizin ön tarafından ya da kadavradanda alınabiliyor.ama en verimli ve iyi olan baldır.çünkü öç gibi esnek ve sağlam olması lazım bu yüzden şimdilik bu uygulanıyor.baldırdan alınınca baldırda güç kaybı oluyor.aslında şu olabilse baldırdan alınan kas tekrar kendini yenileyebilse ama malesef olmuyor.öçb ninde ameliyat yapılmasının asıl nedeni kendini iyileştirmediğinden yokda iç ve dış yan bağlar kendilerini yeniliyor yırtık olduğunda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: (((TeAcHeR)))

    önclikle tüm arkadaşlara geçmiş olsun,

    malesef 1 haziran 2012de bende top oynarken dizim hafif döndü,kıtırtı falan duymadım ama mr da öçb de yırtık olduğu söylendi ve önümüzdeki hafta ameliyat olmayı düşünüyorum.

    doktoruma sormadım ama bence bu ameliyattan sonra iyileşmeyi geciktiren baldırdan veya başka yerden alınan parça.

    bu dizin acayip zayıflamasına yol açıyor.bunun yerine yapay bi parça neden yok yada var mı acaba?

    aslında günümüz teknolojisinde bunun yapılması lazım değil mi?

    selam
    yapay bi parça yok ama başka insanlardan alınan parçalar olabiliyor bu da ölen insanlardan alınıyor bu parça.hatta fenerbahçeli dia bu şekilde olmuştu ameliyat.valla bnmde baldırdan aldılar amelliyat olalı 2 ay oldu baldırda basta 7 cm olan incelilik suan 4 cm kadar düştü.ve en önemli problemde bu parca alınan kasları kuvvetlendirmek bu da cok vakit alıyor.
    suan daha ıyı yuruyor ve daha rahat hareket edebiliyorum.ama bu ameliyatın bı 6 ay iyileşme süresi var eskisi gibi olma hatta daha fazla.
    ben yerinde olsam ameliyat olmak için bi kere değil on kere daha düşünürüm.hiç bişey orjınali gibi olmaz .
    geçmiş olsun
    iyi günler
  • Kardeşim, çok araştırdığım için şunu net olarak söyleyeyim ki, kopmamış olan ama kısmen yırtılmış olan bir öçb, futbol gibi ağır sporlarda, zorladığın zaman illa ki kopma noktasına gelecektir. benim tamamen kopmuştu. bence ameliyati hiç düşünmeden ol, ama iyi bir doktora ol. berbat doktorlara olan hastalar gördüm fizik tedavi sürecimde. ben ameliyat olalı tam 2 ay oluyor. şu an normal yaşantıma döndüm yürürken merdiven çıkarken hiçbir sıkıntım yok... bir ay boyunca yatacaksın ve fizik tedavi göreceksin. sonrası kolay ..
  • Valla kardeşim sana üstte bir arkadaşımız cevap vermiş ama ben daha sağlıklı bir cevap vermek istiyorum. Üstteki arkadaş "ameliyat olmadan önce 10 kere düşün" demiş. Ben bu ameliyatı olalı tam 2 ay oldu, ve su an merdiven çıkarkenki hafif ağrı dışında hiçbir problemim yok, bu da zamanla geçer inşallah. Ameliyat olmadan önce neyi düşüneceksin? BEn çapraz bağlarım kopuk olarak tam 5 ay yaşadım. Ne namaza oturabiliyordum, ne merdiven çıkabiliyordum ağrısız, ne de dizimi tam katlayabiliyordum, ne de koşma ve bisiklet dışında bir spor yapabiliyordum, dizim dönüyordu çünkü. Ameliyat oldum 2 ay önce, ve şu an allaha şükür normal yaşantıma döndüm sayılır merdiven çıkarkenki "hafif" ağrı dışında. HİÇ DÜŞÜNMEDEN AMELİYATINI OL ama "İYİ BİR DOKTORA" ol, çok iyi araştır doktorunu.

    2. soruna gelirsek. benim de baldırımdan aldılar parçayı. Yapay parça esneyebiliyormuş 5-10 yıl sonra, ne olacağı bilinmiyor o yüzden tercih edilmiyor. Dizin önünden alırlarsa da eğer, diz önü ağrısı oluyor ömür boyu, hafif de olsa rahatsız edici bir ağrıymış. Genç insanların genelde baldırdan alıyorlar. Baldırım inceldi, ama hiçbir ağrım sızım yok çok şükür, ne yürürken ne başka bi zaman, zamanla da iyileşir umarım. Kadavradan alınan parça da tam anlamıyla uyuşmadığı için sorun çıkabiliyormuş...
  • valla arkadaşlar benimki tam kopma değil heralde,çünki ayağım 5 aydır 1 kere bile dönmedi,namaz kılarken falanda bi problem yok ama koşamıyorum veya ayakta fazla dikilince falan ağrı yapıyor.

    daha askerede gitmedim ne yapsam acaba askerde mi ameliyat olsam karar veremedim,ayrıca karaciğer problemimde var.

    şaştım kaldım allah beterinden korusun cümlemizi
  • Ben önçapraz bağ ameliyatı olucam 9'unda pazartesi tekrar iş başı yapabilirmiyim masa başı çalışan birisiyim birde iç menisküsde yırtılmış ameliyat sonrası hemen işe dönmek mümkünmü masa başı işi tabiki
  • imkanı yok 9'unda ameliyat olup pazartesi masabaşı işe dönmenin... ancak ameliyattan 7-8 gün sonra dönebiilirsin masabaşı işine, ki o bile çok zor olacaktır değneklerle... en beteri de ayağın kan toplayacak ve inanilmaz rahatsız edecek bu dönemde. kendini zorlama derim sana.
  • Kayseri modern hastenesinde olucam ameliyat Prof dr. sinan karaoğlu olcam
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.