Şimdi Ara

Ön Çapraz Bağ Yırtılması (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.880
Cevap
60
Favori
353.881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • herkese geçmiş olsun dostlar 17 ay 20 gün sonra nihayet halısahaya ayak bastım... inanılmaz bir duyguydu maç çok rahat geçti fazla zorlamadım kendimi ama 5-3 biten maçta 2 gol atma fırsatım oldu çok şükür 3 tane de direkten dönen topum var :))) ama şu an bütün vücudum dökülüyor her tarafım ağrıyor sanırım hamlıktan kaynaklanan bişey..... bu zamana kadar hep bacağımı güçlendirmeye çalıştım ağırlık istasyonu bile aldım evime bir iki ay daha çalışırsam sanırım sağlam bacağımdan daha kalın olacak ameliyat olduğum dizim... iyi güzel olan şeyleri de paylaşmak lazım dedim ve bunları yazma isteği geldi içimden... herkee selamlar.
  • çapraz bağ ameliyatına girdim menisküs ameliyatı olup çıktım, nasıl oldu derseniz uzun hikaye tıp bile çözemedi beni ama menisküs bile baya zorladı beni çapraz bağ olanları düşenimiyorum, yukarıda yazan arkadaşa ve herkese tavsiyem halı sahadan uzak kalsınlar hatta yüzme,bisiklet,koşu,fitness gibi sporlara yoğunlaşın profesyonel değilseniz tabi, herkese geçmiş olsun
  • Geçmiş olsun cümleten.
    Ben kick bokscuyum arkadaşlar. Daha doğrusu 1.5 yil öncesine kadar öyleydim. Antrenmanda dizim döndü. Kütürt diye bir ses duydum ve yıgıldım kaldım yere. Yarım saat boyunca acıdan kıvrandım. Beni ayaga kaldirmaya cslistilar,ayagimin üstüne basamadim. Hoca bas dedi bastim ve dizimin ice kacmasiyla düstüm tekrar. Bacagim boşlukta sallaniyordu resmen. Neyse mr dan sonra bagin koptugu,menisküsün yirtildigi anlasildi. Sakatlandiktan 1 ay kadar sonra oldum ameliyatimi. Gayet başarili gecti. Hatta 2 ay önce iyi bir ortopedi doktoruna gittim bağın durumunu öğrenmek icin mr cektirdim. Adam gayet iyi bagin durumu her sey olmasi gerektigi gibi ameliyati hangi doktor yaptiysa tebrik ederim dedi. Dizimdeki vidanin erimedigini,agri yaptigini ve rahatsiz ettigini söyledim. O vidanin bi zarari yok. Ama kendi doktoruna bi danis dedi.
    Öçb ameliyatı olan arkadaslarima soruyorum bizim vida eridi bizde bi sikinti yok diyorlar. Kendi doktorum ise eriyebilen vida taktigini söylemisti. Ama erimedi ne hikmetse. Sanirim vücut kabul etmedi vidayi. Kaslarimi da bir türlü güclendiremedim. Bacagim cok zayif. Koşu yapamiyorum,merdive cikarken zorlaniyorum. Ayrica cömelemiyorum.
    Dizimin acisinda bi sikinti yok. Ancak ani sayilabilecek hareketlerde kasiliyor dizim. Ayaktayken ayagimi popoma dogru cekemiyorum mesela. Bu kaslarin gücsüz olmasindan mi yoksa vidadan mi kaynakli bilmiyorum.
    Yakin zamanda vidayi aldirmayi düsünüyorum. Daha önce vidayi aldiran oldu mu aranizda? Ve alindiktan sonra sikinti oluyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Betonaoturmaüsütürsün kullanıcısına yanıt
    kardeşim öçb ameliyatında 1 patella 1 de femur eklemlerine öçb yi tutması için 2 adet vida konuluyor...patella da kullanılan vida erimiyor ama femurdaki vida eriyor. bende çok zaman düşündüm patella da ki vidayı aldırmayı ama doktorum 2 hafta işe gitmen sıkıntı olur dedi birde kemiğe zarar verirler vs. korkusuyla vazgeçtim vidayı aldırmaktan. benimde baştan beri merak ettiğim bişey var neden iki eklemde de eriyebilen vida kullanmıyorlar ? elbet vardır bir açıklaması. dizini mutlaka güçlendir kardeşim yoksa dizin korumasız vaziyette olur.
  • merhaba arkadaşlar....hepinize geçmiş olsun öncelikle....aşağıda mr sonucumu yazdım,benimle aynı kaderi paylaşanınız var mı acaba? yanlız benim hikayem biraz daha farklı başlıyor....
    Bundan 6 ay önce otoümmün kökenli akut nörolojik felç geçirdim. (Guillian Barre Sendromu) 3 ay boyunca komple yatalaktım...3 ay sonra ayaklarımı hissedebildiğim ve oynatabildiğim ilk andan itibaren yürüyebilme denemelerim oldu. Bu denemelerden birinde ciddi şekilde düştüm. O an felçli olduğumdan ve acı hissedemediğimden olayın farkına varamadım....Şu an sol dizimde hafif bir aksama ve tendon reflex kaybım var...Bir iki gün önce ortopedi bölümüne gittim. Şikayetlerimi anlattığımda önce röntgene,sonra MR a yönlendirildim...2 gün önce MR raporumu aldım ve şunlar yazıyor....Halen kısmi felçli olduğum ve son derece kas gücünden yoksun bulunduğum dikkate alınırsa; yine de bana atroskobik ameliyat gereklimidir? sizlerin fikirlerini bilmek siterim...Henüz doktorumu görme fırsatım olmadı ve soramadım,içim içimi yiyor açıkçası,,, yaşım 37 ve bayanım....size sadece rapordaki olumsuz olan kısımları aktarıyorum

    Lateral menüsküste ön boynuzda grade 1,arka boynuzda ince grade 2 dejenerasyon izlenmektedir. Medial menüsküste korpus arka boynuzda ince grade 2 dejenerasyon izlenmektedir.Ön çapraz bağın distal yarısı posterior liflerde kısmi bütünlük kaybı ve intensite artımı parsiyel yırtık ile uyumludur.

    sonuç: Lateral menüsküste ön boynuzda grade 1,arka boynuzda ince grade 2 dejenerasyon,Medial menüsküste korpus arka boynuzda ince grade 2 dejenerasyon,ön çapraz bağda parsiyel yırtık




  • solveus S kullanıcısına yanıt
    hanımefendi öncelikle allah şifa versin. inşallah en kısa zamanda eski sağlığınıza kavuşursunuz. Dizinizle alakalı menisküslerinizde 1. ve 2. derece yırtık var genelde doktorlar 3. dereceyi ameliyat ediyorlar. eğer kilolu biri değilseniz çok aşırı bir rahatsızlık hissetmezsiniz bu yırtıklardan. çapraz bağınızla alakalı olarak da parsiyel yırtık demek kısmi yırtık demek yani çapraz bağınız tam kopmamış ama yırtık oluşmuş. geçmiş olsun. Allah şifa versin.
  • u.muhammetemin kullanıcısına yanıt
    teşk,arkadaşım,,,,ben de forumun 15.sayfasındayım,bilgi topluyorum şuan....asıl öğrenmek istediğim bende de aksama var hafif...yanlız bu aksama nörolojik kaynaklı mı yoksa öçb kaynaklı mı onu bilmiyorum...yarın ortopedist görücem ve ameliyat yada değil,o karar verecek fakat rehab.süreci anladığım kadarıyla son derece uzun ve meşakkatli,,,,zaten 6 aydır felç olan birinin psikolojisini aşırı zorlayacak cinsten hem de....fakat olmam gerekiyorsa mecbur olucam çünki bu benim için son tren olabilir,,,yaş 37,,,,forumda benim yaşıma yakın öçb operasyonu geçirmiş arkadaşların fikirlerini merak etmekteyim....zira yaş 20 değil bizlerde ve iyileşme süreci biraz daha zaman alabilir.....
  • solveus S kullanıcısına yanıt
    çapraz bağının yırtık derecesi ameliyatı gerektiriyorsa menisküslerinizede doktor müdahalede bulunabilir ama yırtık derecesi ileri değilse ameliyata gerek olmaz. inşallah ameliyata gerek yoktur. iyileşme süreci sadece menisküs olursa daha kolay ama çapraz bağ işin içine girdi mi gerçekten en fazla insan psikolojik olarak etkileniyor. tekrar geçmiş olsun allah şifa versin.
  • bugün doktoru gördüm sabahtan.....öçb raporda parsiyel yırtık demesine rağmen ameliyata gerek yok dedi....sanırım zaten felçten yeni kalkmış kasları çok güçsüz birini ameliyat etmeye cesaret edemedi:(...gittiğim doktor bulunduğum şehirde ün yapmış bir ortopedist,kariyeri açısından böyle bir karar aldı sanki,,,,onun yerine fizik tedavi programı verdi evde uygulamam için....3 hafta sonra kendisni yeniden görücem,,,aslına bakrsanız sevinemiyorum çünki dizimi rahat kullanamıyorum....özellikle mesela belirli bir mesafeyi yürüdüm diyelim,dönücem sağa sola,,dizim rotasyon yapmıyor döneceğim yöne doğru,ayağımı hafiften kaldırıp dönüyorum.....öçb yırtığı yada kopması böyle bişiye neden olabilir mi arkadaşlar....? yürürken bir de dizimde belli belirsiz bir aksama var....sol bacağım sağa göre bariz güçsüz....bu güçsüzlük belli belirsiz aksama yapıyor dedi doktor ama açıkcası bana inandırıcı gelmedi...öçb si yırtık yada kopuk arkadaşlar,ameliyat öncesi bu tarz sorunlarınız oldu muydu,,aydınlatırsanız sevinirim....ameliyat öncesi nasıl yürüyordunuz,sağa sola dönmelerinizde sorun varmıydı?teşk




  • http://onlinemakale.sislietfaltip.org/pdf/sisli/311220148333-AR19.pdf

    arkadaşlar bu kt-1000 makinesine giren varmı?
  • mr sonucunda öçb de kopukluk ve menüsküste yırtık olduğu doktora göründükten sonra kesinleşti. Ameliyat kesin fakat olay 1 ay önce oldu. Sizce ameliyat için uygun zaman nedir ? Ankarada tavsiye edeceğiniz hastane ve doktor?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agokcen06

    mr sonucunda öçb de kopukluk ve menüsküste yırtık olduğu doktora göründükten sonra kesinleşti. Ameliyat kesin fakat olay 1 ay önce oldu. Sizce ameliyat için uygun zaman nedir ? Ankarada tavsiye edeceğiniz hastane ve doktor?

    geçmiş olsun, sadece menisküs olsaydı iyileşme ve ameliyat kolaydı ama öçb biraz zor bir döneme sokacak seni, hatta öçb menisküsle birlikte ameliyat edilince rehabilitasyon süren biraz uzayacak, sana tavsiyem ankaranın havasını pek bilmiyorum ama çok sıcaklara kalma ve tek bir hasteneye gitme en az 3 doktora danış derim, mesela ben 5 doktora gittim 3 tanesi kesin öçb dedi, 1 tanesi bişeyin, 1 taneside menüsküs dedi son doktor buda ve onun dediği çıktı, ameliyatta öçb yi gösterdi bana sağlamdı, tekrar geçmiş olsun fizik tedavini iyi yapar pisikolojik olarakta güçlü kalırsan iyileşmen sağlıklı ve çabuk olur.




  • agokcen06 A kullanıcısına yanıt
    29 ocak 2016 da öçb ameliyatı oldum. Gazi üniversitesi tıp fakültesini tavsiye ederim. Prof. Dr. Hamza ÖZER e muayene olum derim işinin ehli ve doktorosını spor yaralanmaları üzerine yapmış değerli bir hocadır. Cuma günleri 0312 2025528-29 dan randevu alın muayene ücreti 98 TL Prof farkı ödüyosunuz. Ben şu anda 11.gündeyim. Çok korkulacak bir ameliyat değil sadece rehabilitasyon süreci biraz uzun ve sabır gerektiriyor. Geçmiş olsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ibrahim_28 İ kullanıcısına yanıt
    1 marta hamza hoca dan ameliyat randevusu aldym bende. daha önce hiç ameliyat ya?amamy? biri olarak korkmaktayym biraz. tamamen mi bayylttylar, bel altymy, ameliyatla ilgili tavsiyelerini alabilirim. geçmi? olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agokcen06

    1 marta hamza hoca dan ameliyat randevusu aldym bende. daha önce hiç ameliyat ya?amamy? biri olarak korkmaktayym biraz. tamamen mi bayylttylar, bel altymy, ameliyatla ilgili tavsiyelerini alabilirim. geçmi? olsun


    endoskopi olarak yapılır ameliyatın yani belden aşağısı iğneyle uyuşturulur.
    ameliyat sırasında muhabbet edebilirsin hatta benim doktorum gibi kameradan öçb nin halini bile sana gösterebilirler.
    ameliyat sırasında bacağını ellediklerini hissedebiliyosun ama en ufak acı bile olmuyor değişik bir his
    ameliyt sonrası benim zorlandığım idrar yapmak oldu hem yatar vaziyette olmak hemde uyuşukluğum çok sürdüğü için ben yapamadım sonda taktılar, idrar olayı baya önemli yani sana tavsiyem stres yapma
    1 gün yatışın olur fizik tedavi uzmanı ve doktorun ne yapman gerektiğini anlatır ve asıl mecaralı döneme girersin
    mutlaka derler ama ameliyattan sonra 1 hafta 10 gün kadar mutlaka bol su iç 3-4 litlerin altında kalma
    özetle ameliyat ağrısız ve kolay fizik tedaviyi iyi yapar extra gayret gösterirsende normal hayatına çabucak dönersin, geçmiş olsun




  • Müslümano Ronaldo kullanıcısına yanıt
    çok faydalı bilgiler, teşekkürler, inşallah sadece belden aşşağı uyuşturulmasına dayanabilirim, sanada geçmiş olsun
  • bugun 21 oldu on capraz bag ameliyati gecirdim. Sayfayi ilk mesajdan itibaren okudum. Gercekten harika bilgiler mevcut keske ameliyat olmadan once okuyabilseydim .

    bu vesile ile birkac sorum olacak. hala degnekleri birakmis degilim . acaba zorlada olsa yurumem mi gerekir . doktor birak dedi ama kendime guvenim yok

    diger bir sorum ise dizimi bukmek icin kendim zorlama yapmalimiyim ?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ameliyat sonrası fizik tedavi sürecini evde kendimiz çalışarak hastaneye gitmeden halldemez miyiz acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar herkese merhaba . 3,5 ay önce bende sağ çapraz ön bağlarımdan ameliyat oldum. Tüm sorularınıza cevap verebilecek düzeyde bilgiye de sahip oldum ameliyat öncesi ve sonrasında. Son yazan arkadaşa cevaben ; ilk 15 gün gidip elektrik almanda fayda var ayağını daha çabuk güçlendirir.Sonrasında ise kum torbası alıp evde çalışmalarına devam edebilirsin. yan dönüp kaldırmak düz kaldırmak ve ters kaldırmak gibi. Değnek atma olayını soran arkadaşa cevaben; ben 2. haftada tek değnek ile dolaşmaya başladım. 1 ay olduğunda ise değnekleri bırakıp yavaş yavaş yürümeye başladım. Şöyleki çok ilginç bir süreç , bir bakıyorsun bir hafta sonra daha hızlı yürümeye başlamışsın. Varsa herhangi bir sorusu olan yazsın gün içinde muhakkak geri dönüş yaparım.
  • Tek değnek ile zorlayabilirsin kendini fakat direk yürümeye çalışma çok yavaş yavaş yürümeye çalış. Benim dizimi tam olarak bükmem 2,5 3 ayı buldu. Şimdi eskisi gibi namaz kılabiliyorum. Tam kapanıyor. Bu olaylar tamamen güçlendirme ile ilgili ve taktıkları vida bağları şuanda sert tutuyor ve senin hareket etmen ile açılacak. 21 gün henüz erken ben 1 ay 20 gün rapor alıp işe gitmedim. Eğer kurumsal bir firmada isen kesinlikle rapor al ve zorlama ayağını evde yat maaşını al keyfine bak derim. Ayağından önemli hiçbir şey yok.
  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.