Bazı ürünlerin reklamlarında ÖMÜR BOYU garantili oldukları söyleniyor. Söyler misiniz bana bu ömür boyu kaç yıl ediyor? Yoksa ürünün ömrü boyunca mı garanti veriyorlar, yoksa müşterinin ömrü boyunca mı? Ya da firmanın ömrü boyunca mı? Bu kadar saçma bir garanti şekli olamaz. Düşünün bir kere bir ürünü ömür boyu garantili olarak aldınız. 6 ay sonra bozuldu. Servise gittiğinizde size "ömür boyu garanti" demiştik. Bu ürünün ömrü bu kadarmış. Ömrü bittiğine göre garanti bitmiş diyebilir. Bu durumu biraz tartışın bakalım. Ne gibi fikirler çıkacak?
saçma sapan reklam sloganları işte. sözleşmesini okusan baksan kendilerini temize çıkartacak onca şey bulursun. ancak reklam özdenetim kuralları çerçevesinde firma ömrü kadar garanti vermek zorundadır. herhangi bir arıza durumunda (diyelim ki 10 sene sonra cihaz bozuldu) firma başka bir şahsa/markaya devredilmemiş ve kapanmış ise ürün büyük ihtimalle kullanıcının elinde patlar. herhangi bir anlaşmazlık durumunda ise (diyelim ki firma puştluk yaptı yani verdiği sözü tutmadı) o zaman da reklam filmi ve reklam filminin yayınlandığı tarihlerde geçerli olan reklam özdenetim yasaları, mahkemeye kanıt olarak gösterilebilir diye düşünüyorum
Bizim kooperatifin pimapenlerini yapan vatandaş bu şekilde yan çizmişti. Eve taşındığımızda pencere ve kapılarının kenarlarında el girecek kadar boşluklar vardı. Kuşu bıraksan kaçacak kadar büyük boşluklar. Firmayı bulduğumda bizim firma başka bir firmaya devredildi dediler. oysa aynı işi yapmaya devam ediyorlardı. Sonuçta deveyi yokuşa sürdüler ve paramızla adam getirdik.
Parçayı satın alan kullanıcı, almış olduğu parçayı ömür boyu kullanacak. Yani ömür ile kastedilen kullanıcının ömrü.
Olur mu kullanıcının ömrü yaw? Belki ben onu kardeşime hediye alıyorum, kullanıcı ben gibi gözüküyorum ama asıl kullanıcı kardeşim.. İlerde ben öldüm diyelim, kardeşim ürünü tamire gönderdiğinde 'üzgünüz, abiniz ölmüş, yapılacak bir şey yok' mu diyecekler? Benim hiç aklıma gelmemişti ömür boyu garanti sloganını düşünmek.. Evet gerçekten ilginçmiş..
aldığın ürünün ömrü .onu yapan arkadasın ona biçtiği ömür
alakası yok.Ram lerde ömür boyu garanti 7 yıl diye hatırlıyorum.Parçadan parçaya değişiyor.Elindeki parçaya bir ömür biçilir.Bu birisi için 5 yıl diğeri için 10 yıl olabilir.O süre içinde olan arızalarda ürün birebir değişime veya arızaya ücretsiz alınabilir.Eğer birebir değişimde aynı üründen elinde yoksa aldığın zamandakine karşılık gelen bir ürünle değiştirilir.Yani sen aldığında ürün 10 milyon sa garanti içinde birebir değişimi içinde bulunduğun yılda 10 milyonluk ürünle değiştirilir.Ömür boyu derken ürüne biçilen ömürdür.
Burda twinmoss ve kingstone ramler ömür boyu garanti deniyor ama almanyada 3 yıl garantili. Bu nasıl iş şimdi
quote:
Orjinalden alıntı: Pcbuilder
Burda twinmoss ve kingstone ramler ömür boyu garanti deniyor ama almanyada 3 yıl garantili. Bu nasıl iş şimdi
ram ler kolay kolay bozulmuyor zaten. e bozulan olursada zaten dedikleri gibi garantili oluyor ve ürünü değiştiriyorlar. 10 taneden 2 tanesi bozulsa ne olurki? zaten adamlar kazanacakları kadar kazanıyorlar.
bide şu goldmaster ömür boyu garanti diye hayvan gibi bağrılan reklam var o nebiçim şeydir ya alacağım varsa almam o markayı
Ya arkadaşlar bu ömür boyu garanti tamamem bir pazarlama tekniğidir.Adam ben o kadar kendime güveniyorum ki Ömür Boyu garanti veriyorum diyor.Malın kalitesi ve ortalama ömrü üretim aşamasına ve sonrasında yapılan test ve istatistiklerle belirlenir.Mesela Kingston RAM leri ele alacak olursak:
100 RAM den Bozulma oranı %5 , ortalama ömür 15 Yıl , Tamir ve değiştirme masrafı şu kadar.Adamlar bunu hesaplayıp Müşterinin Ömür boyu garanti için extradan verebilecekleri parayı hesaplıyorlar.Sonuçta olay şöyle oluyor:
RAM in maliyeti:30 Lira Normal Ram:50 lira Toplam Ciro=5000 Lira Bizimki:60 Lira Müşteri Ömür boyu garanti için fazladan 10 Lira vermeyi kabul ediyor. Satılan RAM lerden 5 tanesi bozulursa değiştiriyor ve sonuçta 100 x Ram = 6000 Lira 5 geri değiştirme=-300 Lira Toplam Ciro=5700 Lira (rakamlar Sallamadır)
Sonuçta ne oldu Fazladan para kazandık.
Ha malın kalitesizse ve değiştirme oranı %5 değil de %30 gibi bir değer olursa verdiğin Ömür boyu garantiye söversin Sonuçta hem itibarın hemde bütçen sarsılır.
Ayrıca Ömür boyu deniyo Sorarım size Şu siteye girenlerden kaç tanesi EDO RAM kullanıyor.Teknoloji sürekli gelişiyor 10 yıl sonra zaten DDR ram kullanmayacaksın ne diye birde garanti ile uğraşasın ki
Bu iş böyle!
Her cihazın bir ömrü vardır. Bu kullanım kitapcığında belirtilir. Mesela aldığım telefonun kullanım klavuzunda 10 yıl ömrü vardır diyor. İşte bu oluyor arkadaşlar. Yani 10 YIL garantili demek oluyor. Sonsuza kadar garantiliymiş gibi göstermeleri de pek hoş diil. Zaten 3-5 Yıldan sonra millet eskitir atar kullanmaz. Gerçekten güzel bir pazarlama tekniği
PALAVRA demek
bildiğim kadarı ile ömür boyu garanti ile kastedilen şey alan adamın ömrü değil ürünün kullanım kitapçığında yazan bakanlık tarafından onaylanmış ürün ömrünün tamamıdır ve bu güne kadar bakanlık hiç bir ürün için 7 yıldan fazla ömür biçmemiştir. bu manada ömür boyu garanti lafının 7 yılı kapsadığını söyleyebilirim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme