Şimdi Ara

Ölüm aylığı alıyorum,öğrenciyim sigortalı çalışırsam maaşım kesilir mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar 2 sorum olacaktı.Ben 20 mayıs 1992 doğumlu dokuz eylül üniversitesi öğrencisiyim.Babam vefat etti,birde kız kardeşim var.Sorularım şunlar; Okumak için çalışmam gerekiyo,çalıştıgım yerde sigorta yaptırmak istiyor,sigortalı 1 sene boyunca çalışırsam babamdan aldıgım maaş kesilir mi ? (Babam SSK emeklisi bu arada)

Benim öğrenciliğim daha 3 sene sürecek bu durumda maaşım tam olarak hangi ayda ve yılda kesilecek çok teşekkür ederim şimdiden :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Öncelikle başın sağolsun bende yakın bir zamanda babamı kaybettim, çok zor bir durum. Ölen kişinin maaşı belli oranlarda çocuklara, eşine ve annesine paylaştırılıyor. Bize daha maaş bağlanmadı fakat SGK'ya sorduğumuzda 1/4 anneye(ölen kişinin annesi) geri kalan 3/4te annemle kardeşime eşit olarak paylaştırılacakmış.( Benim yaşım 27 olduğu için bana yok)
    Bildiğim kadarıyla sen çalışmaya başlarsan maaşın kesilecek fakat senin alığın maaş geri kalan varislere paylaştırılacak. Ailenle birlikte yaşıyorsan sen çalışsan bile eve giren para aynı kalacak + çalıştığın yerden gelecek maaşın olacak. Büyük ihtimal böyle olur ama SGK'dan bilgi alman daha iyi olur.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.