Şimdi Ara

OLED Konusunda Karasız Kalanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
23
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, bu yazıyı kararsız kişilere bilgi vermek için paylaşıyorum.

    Televizyonlar konusunda çok fazla bilgim olmadığı için forumu epey okudum, bilgili arkadaşların önerilerini aldım. Bunun sonucunda karşımda VA panel ve Oled Panel ortaya çıktı. OLED panelin çok daha fazla kusuru çıkabilmesine rağmen neden OLED panel tercih ettim?

    Sony Xf9005 , Samsung Q70R ve Lg Oled C8 arasında kalmıştım. Üç tv nin görüntü leri oldukça tatmin edici. Kontrast konusunda c8 daha iyi gelsede bana samsung ve sony diğer VA panellerden çok kolay ayırt edilebiliyor. Kendim hobi olarak yaban hayatı fotoğrafları ve videoları çekiyorum ve yeni 4k 60fps sisteme geçiş yaptım. Samsung Q70R ve LG oled c8 de çektiğim bazı videoları izledim. İkisi arasında dağlar kadar fark yoktu. Lg belki iki tık daha iyi kontrast veriyor. Samsung da ise renklerin fazla doygun olması benim için olumsuz. Kafam oldukça karıştı. Fiyatının düşmesi ve yeni teknolojiye olan merakımdan terciğim LG OLED C8 oldu.

    Eğer biraz risk seviyor ve olmuşken en görüntü zevki yaşıyım diyorsanız Oled tercih edebilirsiniz. Ancak kafama çok şey takmam ama yine de inanılmaz görüntüler derseniz bence Sony xf9005 ve Samsung q70R ı tercih edin. Karşılaştırmalarımda iki tv nin kontrast kabiliyeti oled e neredeyse yakındı.

    Tercih yaparken arayüzü aklınıza takmayın 500 liraya bir android box alırsınız her şeyi çözersiniz.

    Neden LG IPS leri listeme almadım?

    Kendim Fotoğraf ve video düzenlerken kalibre cihazı ile renk kalibrasyonunu yaptığım IPS monitör kullanıyorum. Renkleri gerçeğe en doğru vermesi için. Fakat iş film izlemeye gelince bu monitör sınıfta kalıyor. İncelediğim IPS tv ler evimdeki monitörden daha kötü siyah performansı verdiğini gördüm. IPS panel bana göre film izlemek için uygun değil.

    Şu an LG OLED tv den memnunum. Kullanırken bazı noktalara dikkat ediyorum. İlerde yaşadığım sorunlar olursa buradan sizlerle tekrar paylaşırım. İlerde yatak odasına Samsung q70r almayı düşünüyorum. (Bazen renkleri patlasa da kontrast performansı çok iyi)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.