Şimdi Ara

Oldukça zor geçecek günler geliyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
78
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mevcut hükumet ve Cumhurbaşkanı'nın karşısına aldığı kesim; kendisini göreve getiren ve sonsuz kaynakla destekleyen kesimdir. Bunu kabul etmek istemeyen kesimin ''cemaat yüzleşmesi'' yaşaması, yakın gelecekte yaşanması muhtemel olan '' akp yüzleşmesi '' ihtimaline referans olabilir.

    Eminim ki, ''destekleyen kesim'' diye adlandırdığım kişi ya da kurumlarla, perde arkasında inanılmaz pazarlıklar dönmeye devam ediyor. Bunun ucu ne yazık ki Türkiye Cumhuriyeti üzerinde yaşayan her kesimi etkileyecek.

    Ekonomik kriz, siyasal kriz, artacak olan terör olayları, suikastler ve yanı başımızda cayır cayır yanmaya devam edecek olan Ortadoğu etkeniyle birlikte; belki de Türkiye, kurtuluş savaşı yıllarından çok daha zor bir duruma düşecektir.

    Bizim için en akılcı duruş; pazarlıkların bitmesini bekleyip, oluşacak yeni ortaklıkların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına nasıl yansıyacağını gözlemlemek olacaktır.

    Kesinlikle Rusya'nın yanında durulmalı; kesinlikle Suriye ve Esad ile ilişkiler düzeltilmelidir. Kesinlikle parlamenter sistemde kalınmalı ve yandaşlardan ziyade halk ile dayanışma içerisine girilmelidir.

    Söz konusu vatansa, kin tutulmaz.
    Söz konusu vatansa, ideolojik ortaklık beklenmez.
    Söz konusu vatansa, vatandaşın da, halkın da, yöneticilerin de 'kardeşin' olmalıdır.

    Mustafa Kemal'i bilen, bildiğini düşünen, seven, sayan, örnek alanlara söylüyorum.

    Pazarlıklar bitene, yeni ortaklıklar kurulana kadar hükumete ya da Cumhurbaşkanına yapılan düşmanlıklar, vatana yapılan düşmanlıklardır. Bekleyin. Gözlemleyin ve sabırlı olun. Ümitsizliğe kapılmayın ve bir şans tanıyın.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.