Şimdi Ara

OLAY NOTEBOOK:EXPER KARİZMA NR81A/NR81B/NC84A/NC84B=COMPAL NBLB2 İNCELEMELER&TESTLER&KULLANICILAR (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
560
Cevap
2
Favori
35.546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: civilbugra


    quote:

    Orijinalden alıntı: culdesac
    Ben de bu makineden almayı düşünüyorum ama sırf marka Exper diye tereddütlerim var

    Acaba cahillik mi temkinlilik:) mi bu tereddüt olayı.

    Açıkçası 2000 TL ye aynı özelliklerde başka bir marka satsa hemen alırım.

    Ama bu özellikler Asus ,Dell Toshiba veya Sony de olsa 2500 -3000 Tl ye çıkıyor fiyatlar


    2000 liraya kadar Full HD başka makine önerisi olan var mı?

    Arkadaşım bildiğim kadarıyla sıfır yok eğer varsa ben ce al çünkü çok hesaplıya geliyor eksikleri var malzeme kalitesi biraz düşük ama donanımsal olarak yüksek

    benim sorumu cevaplayacak olan yokmu yav bu ısınma sorununu nasıl çözebilirim

    Eğer ev veya iş yerinde masaüstünde biçiminde kullanıyorsan soğutucu almanı öneririm.Hem ısı problemini çözersin hem de daha fazla verim alırsın, performans artar.




  • Evde kullanıyorum ama bazen yanında taşıyorum yada evde stand üstü ne koyma durumu olmuyor gerçi stand almadım ama genede ısınıyor bir filim izlim dedim mi fan hemen hızlanıyor işlemci değilde gpu çok ısınıyor benim öğrenmek istediğim stand falan kullanmadan ısıyı nasıl düşüre bilirim termal macunu falan mi değiştirsem yada başka bir yolu varmı
  • merhaba arkadaşalr.bende carrfrdan alma nr blb2 i7 kullanıyorum. şöyle bi sorunum var acaba sizde de oluyor mu
    bazen ekran birden kararıyor ama ışıklar ve fan hala aktif durumda.tuşlara basıyorum ama hiçbir etki olmuyorçancak reset yaparak tekrar başlatıyorum.
    birde bazen ekran parçalı parçalı renklere dönüyor.sonra sayfayı kapatınca düzeliyor.
    acaba servise göndersem mi ne dersiniz.
    tşkrler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxl567

    Pil sallanma vs. diğer problemleri ben yaşamadım ama kapağı açarken gelen çıt sesi,exper stickerının ekranın alt çerçevesine değmesinden kaynaklanıyor.Sticker'ın malzemesi,tıpkı çay bardağının çay tabağına yapışması gibi,kapağı her kapattığımızda ekranın altındaki çerçeveye yapışıyor.Kapağı açınca da haliyle ayrılırken o sesi çıkarıyor.Ben söküp kurtulmayı düşünüyorum açıkçası.Zaten dandik bişe,oynayıp duruyor yerinden



    bende aynı sorunu yasıyorum (exper) ekranı kırmızı karıncalanmalar kaplıyor. Bu catırt sesını kapağı acarken bende duyuyorum amplemden olabılır bı ara amplemın yerınden kaydıgını fark ettım .

    paint den ekran goruntusu aldıgımda caps da gözükmuyo windovsun yanına ubuntu kurdum onda çok daha az karsılastım bu karıncalanma olayı ile format atıp kurtulan varmı ben vatan dan almıstım pc yı altı ay oldu expere mı vatana mı başvurmalıyım




  • quote:

    Orijinalden alıntı: alp007

    merhaba arkadaşalr.bende carrfrdan alma nr blb2 i7 kullanıyorum. şöyle bi sorunum var acaba sizde de oluyor mu
    bazen ekran birden kararıyor ama ışıklar ve fan hala aktif durumda.tuşlara basıyorum ama hiçbir etki olmuyorçancak reset yaparak tekrar başlatıyorum.
    birde bazen ekran parçalı parçalı renklere dönüyor.sonra sayfayı kapatınca düzeliyor.
    acaba servise göndersem mi ne dersiniz.
    tşkrler.


    Aynı sorun bende de var bu modeller hatalı artık bunun kanatına vardım.
  • servise mi göndersek.acaba sorun çözülür mü?
  • 5-6-7 sayfalarda BIOS update ve bazı Hotfixler var. Bu sayfaları inceleyerek BIOS update yapıp hotfixleri yükleyin belki sorunlarınız düzelir.
  • exper iyi aslında
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocweb

    5-6-7 sayfalarda BIOS update ve bazı Hotfixler var. Bu sayfaları inceleyerek BIOS update yapıp hotfixleri yükleyin belki sorunlarınız düzelir.



    Bios update yaptım bir iki gün sonra kullanım izlenimimi yazarım ama bir sorun oluştu widovs orjian değil diyor ürün kimliği aynı güncellemeden önceki ile fakat kopya olarak görüyo
  • teşekkr ederim.bios uygulama yapmadım deneyeyim becerebilirsem.
  • 5-6-7 sayfalarını incele orada detaylı bir şekilde anlatılmış hotfixleride yükle ayrıca. BIOS update sonrası windowsunun sahte uyarısı alabilirsin ve windows şifreni yeniden girmen gerekebilir. Beceremessen tekrar yazarız burada.
  • Kendi kimliğim kayıtlı göründüğü halde kabul etmedi başka usulle çözdüm Bios update ve hotfixleride yükledim bir kaç gün geçsin ekran kırmızı karıncalanma durumu ne alemde Yazacam birde her formattan sonra bios güncellemek gerekiyor mu ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DESPE85

    Kendi kimliğim kayıtlı göründüğü halde kabul etmedi başka usulle çözdüm Bios update ve hotfixleride yükledim bir kaç gün geçsin ekran kırmızı karıncalanma durumu ne alemde Yazacam birde her formattan sonra bios güncellemek gerekiyor mu ?



    her formattan sonra bios güncellemesi yapmana gerek yok birede bios güncelemesi yaptıktan sonra win kodunu kabul etmiyor tekrar girince kabul ediyor durduk yerde kaçak kullanma
  • Durum hala aynı
    Caps:
    https://store.donanimhaber.com/1f/54/b1/1f54b13a915be0dc2775d58f76a64dca.jpg
     OLAY NOTEBOOK:EXPER KARİZMA NR81A/NR81B/NC84A/NC84B=COMPAL NBLB2 İNCELEMELER&TESTLER&KULLANICILAR

    geçmiş sayfaları okuduğumda ekran kartının upgrade olabileceği yazılmış belkide ilerde ekran kartını değitirdiğimde bu sorundan kurtulurum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DESPE85 -- 3 Şubat 2011; 23:17:43 >




  • Ekran Kartını upgrade maalesef edemiyoruz. Bu konuyu geçmiş sayfalarda detaylı bir şekilde açıklamıştık. Ekran kartı Anakarta gömülüdür ve değişmesi mümkün değil. Mutlaka çektiğin resimlerle birlikte servise yolla çözüm bulsunlar en kötü ihtimal anakartı değiştirirler.
  • aynı sorun bende de oluyor ekranı kapatıp açtığımda düzeliyor.kronik bi sorun ben servise gönderme kararı aldım.hem kapanıyor hemde ekran renkleeniyor.
  • daha önce bahsetmiştim, icetea döküldü laptopa. bu yüzden en sol alttan 4 tuş ve mouse tuşları basarken çıtırdıyodu. verdim işte geçen hafta servise, garanti harici dedidler onu anladık da, 99$+KDV fiyat biçtiler..

    Bu ne ya çalışan hiç bi sorun olmayan sadece bikaç tuş ya temizlencek en fazla değişcek istedikleri paraya bak.. reddetim tabi.

    öneriniz ne, ne yapayım. kendim açsam yada başka bi bilgisayar tamircisine versem açtırsam felan garanti gider mi? napayım dersiniz?
  • Hocam bu notebookları ilk Türkiyeye getirip satan Monster Notebooktur. Onları bir arayıp klavye fiyatı alabilirsin. Eğer uygun fiyata gelirse kargolarsın ve kendilerinden rica edersin klavyeyi değiştirdikten sonra içine herhangi bir şekilde fokus bilgisayar etiketi yapıştırmasınlar.
  • e onlarda açmayacak mı? eğer açıcaklarsa ve garantiye bişey olmuyosa,, ben açıcam zaten evde?
  • bende yazın cpu ve gpu nun termal macunlarını kali teli bir macunla değiştirmeyi düşünüyorum nasıl yapacam bilimiyorum ama o da garanti dışı kalmasına neden olurmu acaba
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.