Şimdi Ara

OLAY NOTEBOOK:EXPER KARİZMA NR81A/NR81B/NC84A/NC84B=COMPAL NBLB2 İNCELEMELER&TESTLER&KULLANICILAR (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
559
Cevap
2
Favori
35.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu saatten sonra satmak benim için aşırı bir lüks çünkü bu fiyata bunun gibii bir pc almam neredeyse imkansız tabi 2000 tl gibi bir fiyata satmazsam biraz uğursuzluk getiredi tabi bu geleli ders çalışmıyorum adam gibi neredeyse üniyi 1 den 6 ya uzatacam
  • Bu başlığa ölü toprağı mı serptiler nedir Kimse uğramaz oldu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: xxl567
    Bu başlığa ölü toprağı mı serptiler nedir Kimse uğramaz oldu

    aynen bi sen bide ben kaldık sen en iyisi yeni acer i tanıt bize onu okuruz
  • burdayım arkadaşlar :)

    millet yazmıyor çünkü kimsenin problemi yok laptopla
    herkes paşa paşa kullanıyor
  • Başlık biraz hareketlen se çok güzel olur. Birşeyler paylaşalım o zaman yaklaşık 1.5 haftadır ubuntu kullanıyorum daha önce birkaç kere pardus kullanmış tim ama ilk defa detaylı bir şekilde bir linux kullanıyorum şu anda ve çok hoşuma gitti diye bilirim çünkü sistemi hiç kasmıyor normal de 7 yi açınca uzun bir süre belki sürekli dan yükseğe yakın seviyede çalışıyordu şimdi sesini duymak neredeyse imkansız 7 ye göre ve ram de kullanmıyor neredeyse gene 7 de 1.3 - 1.4gb civarında olan kullanım şu anda 800 - 900 mb arasında değişiyor ve herşey var neredeyse ve sorunsuz bir şekilde çalışıyor bence sadece internet ve office (tabi openoffice) kullanıyorsanız 7 ezer geçer. Sizde rahat rahat işimizi görürsünüz. Ek olarak mauspad in sağ tarafını maus topu gibi kullana biliyorsunuz benim çok hoşuma gitti 7 yanlış bilmiyorsam yada benim pc de o özellik yok. Tabi bazı eksileri de var mesela yukarıdaki dokunmatik tuşlar çalışmıyor başka ... Aklıma gelmiyor çünkü bence sorunsuz bir işletim sistemi eğer dediğim gibi sadece net e takılıyorsaniz bence bırakın 7 yi ubuntu kurum derin saygılarım la




  • quote:

    Orijinalden alıntı: civilbugra

    Başlık biraz hareketlen se çok güzel olur. Birşeyler paylaşalım o zaman yaklaşık 1.5 haftadır ubuntu kullanıyorum daha önce birkaç kere pardus kullanmış tim ama ilk defa detaylı bir şekilde bir linux kullanıyorum şu anda ve çok hoşuma gitti diye bilirim çünkü sistemi hiç kasmıyor normal de 7 yi açınca uzun bir süre belki sürekli dan yükseğe yakın seviyede çalışıyordu şimdi sesini duymak neredeyse imkansız 7 ye göre ve ram de kullanmıyor neredeyse gene 7 de 1.3 - 1.4gb civarında olan kullanım şu anda 800 - 900 mb arasında değişiyor ve herşey var neredeyse ve sorunsuz bir şekilde çalışıyor bence sadece internet ve office (tabi openoffice) kullanıyorsanız 7 ezer geçer. Sizde rahat rahat işimizi görürsünüz. Ek olarak mauspad in sağ tarafını maus topu gibi kullana biliyorsunuz benim çok hoşuma gitti 7 yanlış bilmiyorsam yada benim pc de o özellik yok. Tabi bazı eksileri de var mesela yukarıdaki dokunmatik tuşlar çalışmıyor başka ... Aklıma gelmiyor çünkü bence sorunsuz bir işletim sistemi eğer dediğim gibi sadece net e takılıyorsaniz bence bırakın 7 yi ubuntu kurum derin saygılarım la


    Kurulu mu bilmiyorum fakat Ubuntu Tweak programını kurarsan, tek programda ve çok basit şekilde Ubuntu'nun birçok özelliğini aktif edebilir ve aldığın zevki katlayabilirsin. Compiz Fusion efektlerini de keşfetmediysen mutlaka keşfet. Windows 7'de efekt yokmuş diyeceksin. Günlük kullanım için daha iyi bir işletim sistemi görmedim. Hele ki Pardus'un hantallığından sonra ilaç gibi geldi. Debian temelli olması, depodaki programların sayısını ve kalitesini etkiliyor. Depoda olmayan programlar için de ".deb" uzantılı paketleri kurabilmek de çok büyük bir artı.

    10.10 ile ilgili -abartıya kaçmadıkça tabi (:- sorularını yanıtlayabilirim.




  • quate
    Compiz
    Fusion efektleri
    ben bunu yapamadım nasılyaparım acaba
  • Bahsettiğim Ubuntu Tweak programını, kendi sitesinden paket olarak indirip kurabilirsin. Programın içinde Compiz efektleri ile ilgili ayarlar var. Oradan dilediğini açıp, dilediğini kapatabilirsin. Olmazsa biraz daha farklı yöntemlerle bu efektleri açmana yardımcı olmaya çalışırım.
  • bide masa üsüt resmi değiştir deyip görsel efektlere geldiğimde sadece en üstteki oluyor diğer ikinde efekt uygulanamadı vb. bişey yazıyor ve olmuyor neden olabilir acaba
  • Şimdi sanırım kurulumdan sonra eksiklikler başgöstermiş. Komple bir kurulum için aşağıdaki iki sayfada yapılanlarla mukayese edelim.

    http://doctus.org/showthread.php?p=407005

    http://doctus.org/showthread.php?t=39374
  • aslında çözdüm ekran kartının sürücüsdü eksikmiş genede teşekkür ederim çok işime yarıyacak adaM GİBİ BİR İNTERNET BULUR BULMAZ YAZANLARI UYGULAYACAĞIM
  • Windows 7 ve Ubuntu olarak çift işletimsistemi yapabilir herhalde. Tabi nasıl yapılacağını bilen var mı? Ubuntuyu denemek istiyorum açıkçası ama Windows da lazım bazı prolar için
  • Sabit diskte boş bir alan varsa, USB üzerinden o kısma Ubuntu kurulabilir. Ubuntu'daki GRUB sayesinde, açılışta hangi işletim sisteminin seçileceği sorulur zaten kullanıcıya. Yine Ubuntu'daki açılış yöneticisi sayesinde, birincil ve ikincil işletim sistemlerinin sırası belirlenebilir. Yani hangisini daha sık kullanıyorsanız, onun ilk sıraya gelmesini sağlayabilirsiniz. GRUB menüsünün kaç saniye kalacağı, çözünürlüğü ve arkaplan resmi gibi detaylar da açılış yöneticisiyle ayarlanabilir.

    İlk defa kullanacaklar için yukarıda verdiğim iki link yeterli gelecektir. Oradaki adımlarla kurulumu ve kurulum sonrası ayarları yapabilirsiniz.
  • ben düz kurudum şu anda hem 7 hemde ubuntu var şöyle bir 15 tatil gelsin tab olarak ikisinide adam gibi kuracağım

    jay jay justified ubuntu kurulunca 17 gb gibi bir yer kaplıyor heralde bu çok değilmi sence ben superos kurdum heralde tam bilmiyorum kullandığım dvd oydu
  • Super OS'den kasıt nedir bilmiyorum fakat o kadar yer kaplaması imkansız. Tüm dil seçeneklerini falan mı ekledin kuruluma, ne yaptın bilemiyorum. Bir sürü paket yüklesen depolardan, gene de o kadar tutmaz.

    Düz kurmaktan kastını da anlayamadım. Başlarken iki işletim sistemini de seçebiliyorsan, dual boot olarak kurmuşsundur. Yani normal bir kurulum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jay jay justified
    Super OS'den kasıt nedir bilmiyorum fakat o kadar yer kaplaması imkansız. Tüm dil seçeneklerini falan mı ekledin kuruluma, ne yaptın bilemiyorum. Bir sürü paket yüklesen depolardan, gene de o kadar tutmaz.

    Düz kurmaktan kastını da anlayamadım. Başlarken iki işletim sistemini de seçebiliyorsan, dual boot olarak kurmuşsundur. Yani normal bir kurulum.

    Aslında uzun bir mesaj yazmıştım ama opera dan çıkmak zorunda kalınca silindi :( özet olarak
    süper os bildiğim kadarıyla modlu bir işletim sistemi.
    Normal olarak kurdum derken 7 açıkken kurulun dosyasını açtım ve bir kaç dosya yi kopyaladı ve sonra yeniden başlayınca ubuntu kurulum ekranı geldi bi 5 - 10 dk sonra kurulmuştu. Sonra süper os un cd si ile tekrar başlattım ve tekrar kuruldu herhalde ve bazı programlar geldi. Sormak istediğim bir şey var ekran kartı sürücüsünü yükledikten sonra karşılama ekranı kare kare oldu efektler aktif oldu ama o başlama ekranı sanki comador 64 deki gibi sanki sadece pembe bu konuda yardımcı olursan sevinirim




  • Ben Super OS falan bilmiyorum hocam. Benim bahsettiğim kurulum, sıfırdan, modsuz, kendi sitesinden indirilmiş bir Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat kurmak. Netbookta kullandığım için 64 bit kullanamadım ama annemin kullandığı makineye 64 bit olanı kurdum. Kusursuz çalışıyor. USB Universal Installer ile Ubuntu'yu bir USB belleğe aktarıp, bilgisayarı USB'den başlattıktan sonra güzel, temiz bir kurulum yaparsan, yukarıda verdiğim linkler anlam teşkil eder. Super OS gibi şeylerle vakit öldürme derim. Live CD'den kurulum yapmak da bir şey kazandırmaz. Tam olarak kurulmazlar çünkü. Denemek ve fikir sahibi olmak için işe yarar bu tür şeyler.
  • Aslında ubuntu yu kurma nedenim evde bilgisayarımı diğerlerinin kullanmasını engellemek içindi şu tatil gelirse pc ye adam gibi bir format atıp hem 7 yi hemde ubuntu yu düzgün bir şekilde sıfırdan kuracağım şimdilik sadece caydirma amaçlı yani ama önerilerini göz önünde bulunduracağın teşekkürler.
    Bu arada diğer arkadaşların hiç sesi soluğu çıkmıyor öldünüz mu yav
  • kimsenin problemi veya paylaşacak bişeyi yok heralde
  • Normalde bir yerde Exper lafı geçince "ıığğğğ, öööğk alınır mı o yeaaa" diye kafa ütüler bebeler. Taş gibi cihaz, kullanıyor herkes (:
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.