Şimdi Ara

OLAY....!ADSL KURULUM ÇİLESİ BİTTİ.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
691
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • SEVGİLİ DH FORUM ÜYELERİ...!
    ADSL kurulum çilesi artık tarihe karışıyor.Eğer format aattıysanız ve XP kuruyorsanız olay tamamdır.Biliyorsunuz XP donanimi otomatik tanıyor,yani modemi ekran kartı gibi tanıyacak.Formatı atın, bilgisayarı kapatın, (hangi external adsl modme olursa olsun) modemi ethernete takın ve XP yi kurun....Ne IP,ne ayar, ne de başka bişey cıızzzz internettesin bilgisayar kurulunca açılınca...İyi sörfler...!



  • Kullanıcı Adınızı ve Parolanızı yazmazsanız ve gerekli ayaarları yapmazsanız Cızzzz diye internete bağlanamıorsunuz :)
  • saat 4.30 da nerden aklına geldi şimdi bu rüyada vahiy geldi sende inandın öyle bişey olucagına yani :) hani kullanıcı adı vpi-vci ayarları vs.senin işletim sistemine de vahiy geliyo demekki senin kullanıcı adın ve parolan
    hey allahım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Commandotore

    Kullanıcı Adınızı ve Parolanızı yazmazsanız ve gerekli ayaarları yapmazsanız Cızzzz diye internete bağlanamıorsunuz :)


  • evet xp etherneti tanırsa mümkün..

    knoppix ya da slax bile bu dediğini yapiyo.. aklinda olsun.
  • ne kullanıcı adı yaw. harbi olayı anlamamışsınız siz.
    modeme birkez yazınca bende kullanıcı adı şifre sormadı. sizde soruyor mu bilmiyom.

    adam format atınca demiş. yani önceden sisteme modemi kurmuş. şimdi format atmış onu anlatıyo.

    birde xp etherneti tanıması lazım. benim etherneti mesela başka bi model olarak tanıyo. güncelleştiriyorum ok.
  • ZYXEL USB External modem hadi XP bunu tanısında calıstırsın bakalım... Yada herhangi bir USB external adsl modem imkanı yok su an için...
  • sırf sonuna @ttnet yazmayı unuttuğum için saatlerce nete girememiştim :) username olmadan nası bağlanıyo merak ettim..

    formattan sonra username fln gider.. çünkü bu modemde diil bilgisayarda saklanan bi kayıt..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: blues1

    ne kullanıcı adı yaw. harbi olayı anlamamışsınız siz.
    modeme birkez yazınca bende kullanıcı adı şifre sormadı. sizde soruyor mu bilmiyom.

    adam format atınca demiş. yani önceden sisteme modemi kurmuş. şimdi format atmış onu anlatıyo.

    birde xp etherneti tanıması lazım. benim etherneti mesela başka bi model olarak tanıyo. güncelleştiriyorum ok.

    senin dediğin ethernetli modemde oluyo modeme bilgileri kaydetme.e ethernetli modem olsa zaten sistemin tanıması diye bişey yok tak ethernet kablosunu nettesin adam usb modem den bahsediyo.ethernetli modemin tanıması diye bişey yok ethernetten kullanırsan.modemi tanıyo diyosa modem usb dir yani.
  • Üzgünüm ama bağlaniyorsun bendede zoom x5 var ilk taktiğimda kullanici adini ve parolayi bir kere flash liyorsun ondan sonra format ta atsan kullanici adina ve parolaya gerek kalmiyor.xp yi kur ve internettesin hiç bir şey yapmana gerek yok modemi bile tanitmiyorum inanki
    quote:

    Orjinalden alıntı: Commandotore

    Kullanıcı Adınızı ve Parolanızı yazmazsanız ve gerekli ayaarları yapmazsanız Cızzzz diye internete bağlanamıorsunuz :)
  • ilk kurulumda bu ayarlar modeme flashlaniyor bilginiz olsun her modem bunu destekliyormu bilemem hatirlarsaniz bütün ayarlar yapildiktan sonra save yapiyorsunuz değilmi peki daha sonra flash diye bir yer var ona tikliyoruz bu flash flash animasyonlar hazirlanan bir program değil heralde tabiki modemin ayarlarini sakladiği bir bölüm ve bu bölüme ayarlar flashlaniyor.eğer modemin altindaki reset düğmesinden modemi resetlemezseniz ne kadar format atarsaniz atin ayarlar saklanir ve ayni ayarlardan internete girersiniz.
    quote:

    Orjinalden alıntı: Trust_Me

    saat 4.30 da nerden aklına geldi şimdi bu rüyada vahiy geldi sende inandın öyle bişey olucagına yani :) hani kullanıcı adı vpi-vci ayarları vs.senin işletim sistemine de vahiy geliyo demekki senin kullanıcı adın ve parolan
    hey allahım
  • Modemin ayarları bilgisayarda saklanır diye birşey yok. Modeme birkez kullanıcı adını tanıttın mı format da atsan etherneti taktığında internettesin. Konuyu açan arkadaşın demek istediği buydu sanırım.


    Eğer modem ayarları bir bilgisayarda saklanıyor olsaydı, ayarların saklandığı bilgisayar açık olmadığında aynı adslye bağlı diğer bilgisayarlar internete giremezdi.
  • çile değilki 5 dklık iş ya.

    bide nası içine kayıtoluyoki? modemin içinde hdd mi var?
  • o kullanıcı adı şifresinin tutacağı yer en fazla 50byte falandır. onun için hddye gerek yok zaten. Anakartlardaki mantıkta olduğu gibi küçücük bir flash bellek fazlasıyla yeter.
  • external ve nic den bağladığın modemi bilgisayarın tanımasına gerekyokki zaten computer network gibi algılayıp ip alıyor ve internet açık zatiiiii usb modem ve internal modem kullanıyosan mecbursun modemi tanıtmaya yada xp yi kurduktan sonra bir ghost la makinayı ayar yapmana gerek kalmaz...............
  • Bende ZyXEL var tanımıyor..
  • Fabrika ayarlarınla gelen modemde gerekli ayarları yapmazsanız internete kesinlikle bağlanamassınız.
    Not : Cnet, Inca, Apache Ethernet modemleri kullandım.Söylediklerim bu modemler için kesinlikle geçerli.
  • ethernet tabanlı modemler isletim sistemi bagımsızdır. ama kullanıcı adı, şifre, encapsulation, vpi, vci. bunları bir kez yazman lazım.
  • topici açan arkadaş zaten daha önce ayarları yapılmış(encapsulation,kullanıcı adı vs.) ethernetli modemler için format atıp windows yüklenildiği anda adsl bağlantısının açık olduğunu kastediyor.güzel bir noktayı yakalamış..
  • sölüoz ama dinnemiosunuz ki ethernetle bağlandığınız sürece driver la felan uraşmayın sakal yokki dinniyesiniz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.