Şimdi Ara

Okunacak çok kitap varrrrrr

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Etrafta bir sürü kitap var kitapçılarda kütüphanelerde hepsini okumak istiyorum
    16 yaşındayım,30 yaşına kadar etrafımda kitap denildiğinde akla gelen ilk kişi olmak istiyorum
    Yavaştan klasiklere de başladım yeraltından notlar
    Çanlar Kimin için Çalıyor
    Suç ve ceza
    Denemeler
    Ölü Canlar
    Sineklerin Tanrısı

    Küçüklüğümden beri çok kitap okuyor diye bilinirim
    Hedefim kitapevindeki yaşlı amca gibi olmak
    Adam sorduğum her kitap hakkında bilgi veriyor ya
    Hayranım o adama

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >





  • Değerli bir atılım.
  • Çok kitap var ama hepsini okumaya gerek yok. Şahsen bu zamana kadar 100-150 civarı roman okumuşumdur. Şöyle bir 250-300 kitap daha okursam kendi açımdan okuyacağım pek kitap kalmıyor açıkçası. En azından dünya edebiyatına damga vurmuş kitapların birçoğunu okumuş oluyorum. Yani çok kitap var bunlara ömür yetmez diyenleri anlamıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de okumaya hiç mi hiç doyamadığım bir süreç yaşadım. Kitaplar çok güzeldi ve oku oku bitmiyorlardı. Bu açlığın sefasını süreceğime, hırslanıp tüm dikkatimi daha fazla kitap bitirmeye yöneltmiştim.

    Çok uzun süremedi bu çünkü öyle bir şey ki, zevkle okuduğun o kitaplar, bitiripte kurtulmak istediğin birer yük halini alıyor, onu anlamaktan ziyade mekanik olarak tüketmeyi arzuluyorsun.

    Gerçi her insan farklı farklı; bu bendeki bir durumdu, belki de sen çok daha bilinçli okuyorsundur. Yine de hazır çenem açılmışken, bu hevesi niçin bir kenara bıraktığımı da paylaşmak isterim seninle: Tek bir kitabı bile derinlemesine kavradığında, yazarın binbir emek harcayarak bir ömür içinde geliştirdiği kendi eşsiz bakış açısına nüfuz etmiş oluyorsun. Amaç sadece okumuş olmakken ise, anlamların çoğu avcumuzun içinden kayıp gidebiliyor. Bu yüzden sayıya değil de; hangi kitabı, kendisinden neler çıkararak okuyabiliyoruz ona bakmak lazım bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-73A8A7D1E -- 10 Ağustos 2017; 3:45:10 >




  • Durumu çok iyi özetlemişsiniz. Tüketme hırsı az çok bende de var diyebilirim. Sanki beni 2 sene sonra bütün dünya edebiyatından sınav yapacaklarmış gibi bir an önce kitapları bitirmek istiyorum. Özellikle de dünya edebiyatında yer edinmiş kitapları. Benim okumadığım bir kitap hakkında bir çok kişi olumlu yorum yaparsa kendimi kötü hissediyorum. Ben niye okumadım.o kitabı diyorum.



    Ama yine de kitaplardan gerekli verimi aldığımı düşünüyorum. Varsın en büyük derdimiz bu olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dünya üzerinde okunacak çok güzel kitaplar var. Ama bunları okumaya ne bizim ömrümüz yeter ne de günlük hayatta, ileride ki çalışma hayatımızda zamanımız. O yüzden yapılması gereken rasyonel olarak; Merak ettiğiniz konular hakkında işinize yarayacak şeyler okumaktır. Ve bu okumayı nitelikli bir şekilde; kitabın altını çizerek, notlar alarak, kitabın verdiği anlamı kavrayarak yapılmalıdır. Çünkü bütün kitapları okuyamazsınız buna ömrünüz yetmez. Böyle bir hayat misyonu güzel bir şeydir ama zamanla okuma sevgisinin yerini okuma hırsı alır ve sadece tüketici olursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdemfb12 -- 10 Ağustos 2017; 23:16:56 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.