Şimdi Ara

....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
2.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
10 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asd987123 -- 25 Haziran 2024; 20:0:42 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• "İlk defa İsveç'te bir kızla çıktım. Muhabbet ediyoruz, kız sevdiğim filmleri soruyor, okuduğum kitapları soruyor, gezdiğim ülkeleri soruyor. Ama işimi sormuyor.

Ben alışmışım Türklere, adın nedirden sonra ikinci soru işin nedir. Yok abi döndük dolaştık sevdiğimiz yemeklere falan geldik hala sen ne iş yaparsın demiyor kız bir türlü.

En son ben sordum, dedim ki ya her şeyi sordun da, sen ne iş yaparsın diye sormadın. Dedi ki kız, ne iş yaptığını sorarsam dolaylı olarak sosyal statünü, kaç para kazandığını da sormuş olurum. Ayıptır. Ben paranı, statünü merak ettiğim için değil seni merak ettiğim için buradayım.

O gün anladım ki bizde kast sistemi var. Atasözümüz var davul bile dengi dengine diye. Meğerse her davul denkmiş.

Başka gün yüksek mühendis bir amcayla tanıştım. Ne projeler yapmış. Tüneller, köprüler, havaalanları vs...

Senin yaşında oğlum var dedi. O da mühendis mi dedim. Hayır işçi, duvar ustası dedi. Dedim o nasıl oldu, mühendisin oğlu işçi olur mu? Bizde olsa babam döve döve okutur mühendis yapar.

Adam kızdı. Niye öyle diyorsun benim oğlum çok iyi bir duvar ustasıdır. Zorla kötü mühendis olacağına, iyi bir duvar ustası olmasının ne kötülüğü var dedi. Adam gurur duyuyor oğluyla.

Utandım. Utandım çünkü biz toplum olarak buyuz. Böyle yetiştik, yetiştirildik. Bizde kast sistemi var. Mühendisin oğlu gerekirse zorla kötü bir mühendis yapılır, iyi bir duvar ustası olmasına izin verilmez."

Bill Gates'in oğlu kız arkadaşıyla bir mekana gider, yemeğini yedikten sonra garsona 200 $ bahşiş bırakıp çıkar, ertesi gün Bill Gates aynı mekana gelir ve yemeğini yer. Hesanı ödeyip tam çıkmak üzereyken garson seslenir;

- ''Efendim dün oğlunuz buradaydı ve bize tam 200 $ bahşiş bıraktı, fakat siz bunu bile yapmadınız ?'' der.

Bill Gates hiç istifini bozmadan;

- ''Onun babası milyarder ama benim babam çiftçi.'' der.

Gel akrabam müteahhit onun inşaatında çalışalım çalışma şartlarından bahsedeyim;
    Öncelikle sigorta sosyal güvence vs. yok
    Amele olmak istiyorsan yevmiye 750 usta 1100 civarı alıyor iş güvencen daha ucuz eleman boşa çıktığı an biter
    10 saat mesai yapılıyor yaz kış sabit yazın terden ölüyorum kışın parmaklarımı soğuktan hissetmiyorum diye sızlanma hakkın yok
    Her halükarda ağır beden işi yapacağız 50 yaşından sonra işveren yüzümüze bakmayacak sosyal güvence olmadığını hatırlatayım
    Çalışma arkadaşlarımız baya iyi insanlar her kültürden rengarenk insan topluluğu genelde Afgan Suriyeli oluyor
    Kaynakçı filan olmak istersen daha çok para alırsın ama ciğerine çektiğin kanserojen duman ya da dış cephede aşağı sarkarak çalışmaktan ölme riskin oluyor önermem
    Ciddiysen gel yani 6k yapıp saf gibi üniversite okuma
  • türkiye’yi amerika sanma aymazlığı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Ben alışmışım Türklere, adın nedirden sonra ikinci soru işin nedir. Yok abi döndük dolaştık sevdiğimiz yemeklere falan geldik hala sen ne iş yaparsın demiyor kız bir türlü.

En son ben sordum, dedim ki ya her şeyi sordun da, sen ne iş yaparsın diye sormadın. Dedi ki kız, ne iş yaptığını sorarsam dolaylı olarak sosyal statünü, kaç para kazandığını da sormuş olurum. Ayıptır. Ben paranı, statünü merak ettiğim için değil seni merak ettiğim için buradayım.

O gün anladım ki bizde kast sistemi var. Atasözümüz var davul bile dengi dengine diye. Meğerse her davul denkmiş.

Başka gün yüksek mühendis bir amcayla tanıştım. Ne projeler yapmış. Tüneller, köprüler, havaalanları vs...

Senin yaşında oğlum var dedi. O da mühendis mi dedim. Hayır işçi, duvar ustası dedi. Dedim o nasıl oldu, mühendisin oğlu işçi olur mu? Bizde olsa babam döve döve okutur mühendis yapar.

Adam kızdı. Niye öyle diyorsun benim oğlum çok iyi bir duvar ustasıdır. Zorla kötü mühendis olacağına, iyi bir duvar ustası olmasının ne kötülüğü var dedi. Adam gurur duyuyor oğluyla.

Utandım. Utandım çünkü biz toplum olarak buyuz. Böyle yetiştik, yetiştirildik. Bizde kast sistemi var. Mühendisin oğlu gerekirse zorla kötü bir mühendis yapılır, iyi bir duvar ustası olmasına izin verilmez."

• Bill Gates'in oğlu kız arkadaşıyla bir mekana gider, yemeğini yedikten sonra garsona 200 $ bahşiş bırakıp çıkar, ertesi gün Bill Gates aynı mekana gelir ve yemeğini yer. Hesanı ödeyip tam çıkmak üzereyken garson seslenir;

- ''Efendim dün oğlunuz buradaydı ve bize tam 200 $ bahşiş bıraktı, fakat siz bunu bile yapmadınız ?'' der.

Bill Gates hiç istifini bozmadan;

- ''Onun babası milyarder ama benim babam çiftçi.'' der.

Amele olmak istiyorsan yevmiye 750 usta 1100 civarı alıyor iş güvencen daha ucuz eleman boşa çıktığı an biter
    10 saat mesai yapılıyor yaz kış sabit yazın terden ölüyorum kışın parmaklarımı soğuktan hissetmiyorum diye sızlanma hakkın yok
    Her halükarda ağır beden işi yapacağız 50 yaşından sonra işveren yüzümüze bakmayacak sosyal güvence olmadığını hatırlatayım
    Çalışma arkadaşlarımız baya iyi insanlar her kültürden rengarenk insan topluluğu genelde Afgan Suriyeli oluyor
    Kaynakçı filan olmak istersen daha çok para alırsın ama ciğerine çektiğin kanserojen duman ya da dış cephede aşağı sarkarak çalışmaktan ölme riskin oluyor önermem
    Ciddiysen gel yani 6k yapıp saf gibi üniversite okuma

benim de akrabam var. inşaat ustasu kendi yeri var. ayriyetten sermayesi ile arsa alıp hobi bahçesi evi dikip kârını koyup satıyor. dediğin gibi afgan çalıştırıyor.

yani boş yapmışsın biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asd987123 -- 21 Ağustos 2023; 2:30:43 >
  • Asd987123 A kullanıcısına yanıt

inşaat sanayi ortamında karı kız yok knk yoksa okumam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Bill Gates'in babası Amerika'da ünlü bir avukat, annesi ise finans sektöründe üst düzey yönetici, iş kadını, hatta dedesi bile ulusal banka başkanıymış. Çocukluğu, hayatı zenginlik ve refah içinde geçmiş, Türkiye'deki kıro ve alt sınıf tabanlı zengilerle karıştırmayın.

Şaka yapıyoruz şurada.

Bilge yılmaz açıklıyor durumu:

Türkiyede ortalama ünide okumak amerikadan 1000 kat daha saçma.

https://www.youtube.com/watch?t=1601&v=bqvETwXpPlM&feature=youtu.be

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.