Şimdi Ara

Okumayın arkadaşlar okumayın .... (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
3
Favori
8.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Türkiye insanlarınında diyetisyene ihtiyacı var. İlla devlete yaslanıp salla başını al maaşını mı olması gerekiyor. Bir ofis aç orada mesleğini icra et. Hem bilinçlendir insanları yardım et, hemde fiili olarak destek ol. Kendi savaşını ver. Ne hazırcı milletsiniz.
    Bende Bankacılık mezunuyum ama kendi işimi yapacağım aşhap işleri anlamam etmem ama yeterli mücadeleyi verirsem üstesinden gelirim. Bırakın devlet işlerini, kendine hayrı yok devletin, sizden vergi ceza koparıp kendilerine baktırıyorlar. Hayatta daha başarılı olursunuz, belki öyle bişey başaracaksınki kimsenin bilmediği bir formül bulup bir çok insana yardımcı olacaksın. İnanmalısın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wang Koh-San -- 6 Aralık 2019; 21:38:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İki farklı insan örneği verecem:

    Birincisi arkadaşım:

    Hemşirelik bölümünü birlikte okuduk. KPSS'de düşük puan alıp atanamadı (58 miydi ne). İkinci KPSS'den de 69 puan almış yine atanamıyor. Geçenlerde KPSS'siz 509 hemşire alımının haberinin linkini whatsapp'dan kendisine attım. Bana "Ama onlar özel hastane" deyip boşverdi. Bir süre bi su fabrikasında pet şişe taşımacılığı yapıyordu. Bileği ağrıyor diye işi bıraktı. Şuan işsiz.

    İkincisi eniştem:

    İşletme bölümü mezunu. Özel firmalara girer ama süründürürler. Hep anlatır. Evde eşi ve çocuklarıyla geçirecek hiç vakti kalmıyor bu işteyken. Tanıdığı otel müdürleri var diye hep otellerde çalıştı. En son dayanamayıp istifa etti. Kargo kuryeciliğine başladı. Ancak onda da "aldığım parada yeme-içme-giyim masrafları bana ait, para oralara gittiği için çalışmanın anlamı yok" deyip istifa etti.

    Evet, iş veren var. Acımasızlar ve ortamlar malesef çok kötü. Ama kusura bakmayın hiç iş yok denilmez buna. Bir işte yükselene dek veyahut az biraz sermaye kurup kendi işini yapmaya başlayana dek mecburen zorluklar oluyor, katlanılması gerekiyor. Hiçbir iş kolay değildir. Ya şanslı doğacaksınız, doğuştan zengin olacaksınız ya da bu yoldaki zorlukları aşıp kendi yolunuzu bulacaksınız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gun

    Bu sorun benim yıllardır etrafa söylediğim bir sorun halkımız çocuklar okusun üniversite bitirsin diyor milyonlarca insan bitiriyor sonuç iş ilgili bölümde yok.

    Eskiden zordu bölüm kazanmak şimdi herkes bir yere giriyor sonuçta mezunda oluyor ama üniversite mezunu maaşı istiyor başka bir işte çalışmak iste dahi tabii ki tecrübe olmadığı için alamıyor.

    Halbuki yaşamın en değerli vaktini bir işe girip tecrübe edinerek geçirseydi 4 yıl tecrübeli olurdu. Belki ne fırsatlar çıkardı karşısına değerlendirirdi.
    Konudan alakasız olacak adam hangi telefon marka model kullanıyorsunuz?
  • abars kullanıcısına yanıt
    Televizyon da mı izlemiyordun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iş bulma sıkıntısı doğru ama okumayın diyerek iş bitmiyor ,okumasın ama ne iş yapsın o zaman onu söyle ?
    zaten artık herkes biliyor belli üniversitelerin ,belli bölümlerinden çok iyi derecelerle mezun olmayanların iş bulmasının zor olduğunu

    alınmayın ama ders notlarınız çok yüksek değilse boşuna ne kendinizi ,nede ailenizi yorun
    çünkü artık ekmek aslanın ağzında değil ,karnında
    bir yığın üniversite açıldı ve her üniversite kazanıp mezun olanın iş bulma imkanının olmasını düşünmek bile kendini kandırmaktır

    lakin bir diğer sorunda 18-20 yaşlarına gelmiş ve o zamana kadar hiçbir iş deneyimi olmayan birisi ,okumak dışında ne yapabilir ?
    en fazla ortaokul sonrası iş hayatına atılmalı ki ,ileride bir yerlere gelebilsin
    lise mezunu birini kim çırak alır yada hangi lise mezunu çıraklığı ister ?

    olay dön dolaş yönlendirme konusuna çıkıyor ,çok küçük yaşlarda mutlaka yönlendirme sistemi getirilmeli ,bir konuda yeteneği olmayan birisine ,o işle ilgili okuma izni verilmemeli ,bu konu ailelerin isteğine göre olmamalı

    diğer türlü sonuçlar ortada




  • Yani ODTÜ inşaat ve mimarlık mezunu cok arkadasım var hatta en yakın arkadasım mimarlıgı 2.'likle bitirdi. Onları göz önünde bulundurarak söyledim ama genelleme yapmam hos olmadı. Üzgünüm... Benimki sadece kısıtlı bir gözlem paylaşımıydı.
  • SomeoneWicked kullanıcısına yanıt
    Yok hocam doğrudur dediğiniz tabi ki şu an için durum kötü ona bir şey demiyorum ama insanın okuduğu bölüm olunca görünce ister istemez üzülüyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıp yerine göre diş ve belli üniversitelerin mühendisliklerini okumuyorsanız evet üniversite okumak şuan mantıklı değil.600 binle iktisat okuyorsan veya 200-250 bin ile mühendislik doğru düzgün bir iş bulmak için sağlam bir torpile ihtiyacın var.
  • Siz bana bakmayın ^^ eminim ileride hos bir isiniz olur. Sadece ilk 1-2 sene belki zorlanırsınız zaten sonra tecrübe kazanınca her sey çok rahat olur.
  • Ben cok diyetisyene gittim. Hata ozelde gittigim bir diyetisyene dedim ki sizin bu verdiginiz listedekileri yersem ben kilo alirim dedim. Sonuc 1 ay sonra 2 kilo alip gittim yanina. Makarna yaziyor pirinc pilavi yaziyor. Bunlar bana ne kadar az da yersem kilo aldiriyor berbat bir bunyem var. Diyetisyenlik bos is dengeli beslen ve cok hareket et. Arada sirada abartmayacak sekilde vucudunu ac birak. Isin sirri bu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0ED428C1F

    Hocam niye inşaat hariç diyorsunuz ya odtü inşaat öğrencisi olarak valla üzülüyorum görünce
    Odtu insaati bitirdim. Memmun kalmadim universite sinavina girip odtu elektrik ve elektronik kazanip bitirdim. O derece fena bolum insaat.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: predator2002

    şu an 12. sınıftayım babam işçi ne yapmamı tavsiye edersiniz
    Iscisin sen isci kal giy dedi tulumlari.
  • Fena derken ne anlamda zorluk anlamında mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-0ED428C1F

    Fena derken ne anlamda zorluk anlamında mı?
    odtunun en kolay bolumu. Yuksek dereceyle buyuk hayellerle bitirdim. Okurken de kolay okudum.
  • Anladım hocam ama en kolay demek çok objektif değil bence onlarca bölüm olan okulda , size kolay gelmiş olabilir tabi ki . Ama ne olursa olsun bölümü seviyorum ben eskiden beri istediğim bölümdü zaten , puanım tuttuğu için secmemistim aslında , daha çok burayı kazanmak için çalışmıştım. İnsanın sevdiği alanda daha iyi ilerleyebileceğini düşündüğüm için devam etmeyi düşünüyorum ama beklentim pek fazla değil piyasanın halı belli , kafamda büyük hayaller yok . Sadece ortalamami yüksek tutup yurtdışı yüksek lisans yapma hayalim var eğer yapabilirsem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • inonu88 kullanıcısına yanıt
    Biraz çevrede ve yüzyılda bitiyor siz küçük yaşta çalışmaya başladınız çünkü 60-85 doğumlusunuz yada ailenizin maddi durumu kötüydü.
    2000yılında maddi durumu iyi,orta halli olan zorunlu 12yıl okuyan biri ailesininde iş dünyasıyla pek bağlantısı,tanıdığı yoksa erken yaştan çalışmaya başlamaz.

    Esas olay bence meslek liselerinin tinerci kaynıyor olması çoğu hapishaneden farkı olmaması eğer düzgün olsaydı birçok kişi oraları tercih edip staj yapıp meslek sahibi olurdu yaşadığım şehirde sadece bir tane kaliteli meslek lisesini biliyorum o da çoğu anadolu lisesinden puanı yüksekti ve ordan mezun olanın işi nerdeyse garanti oluyordu.

    P.S:Ülkenin yönetiminin çöp olduğunu ve 2 ihracat ediyorsak 20 ithalat yaptığımızı ülkenin borç içinde yüzdüğünü halkın vergilelerle,zamlarla tokatlandığını oyüzden iş yaratmayı bırak iş sektörlerinin küçüldüğünü yok olduğunuda görmek lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 9 Aralık 2019; 14:8:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • İlk defa bir konum bu kadar dikkat çekmiş. Açtıktan sonra ilk defa giriyorum. Yorumları pek okuyamadım. Toplu yemeğin olduğu her yerde normalde diyetisyenlere iş fırsatı ancak devletin bu konuda izledigi politika pek iç açıcı değil bizim için. Diyetisyenligi sadece zayıflama olarak görenler var hala ülkemizde. Doktorun insüline başlattığı anneannemi önce insülinden kurtardım şuan şeker hapını bırakmak üzere çünkü beslenmesi sayesinde kan şekerinde dalgalanma yaşamıyor artık. Hastalıklarda beslenme, kilo alma, sağlıklı beslenme, toplu beslenme konusunda ciddi açık var bu ülkede ama plan programli bir yol izlenmedigi için sıkıntılı bir konu.
    Ayrıca bu ülkede diyetisyenler hariç herkes beslenme konusunda uzman. Kendi mesleğinde prim yapamayıp bu sektöre yönelen o kadar insan var ki yani şaka gibi gerçekten.
    Kendi yerimi ben de açmak isterim ancak onun için de maddi birikim gerekli.
    Allah işsiz kalan bütün vatandaşlarımiza yardımcı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Değiştirmediğim için iPhone 6s belki şu yeni gelecek iPhone 9 yada diğer ismi iPhone SE 2 alırım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gun

    Değiştirmediğim için iPhone 6s belki şu yeni gelecek iPhone 9 yada diğer ismi iPhone SE 2 alırım.
    Bende de iPhone 7 var kullanmaya devam ediyorum ama ekran ufak kalıyor artık. 8 Plus 128 GB düşünüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.