Şimdi Ara

Okumamış insanlar okuyanların da sürünmesini istiyor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
6
Favori
52.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
273 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Benim yazılar neden çıkmamış :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deniztns

    38 yasindayim. Master seviyesinde akademik gecmisim var. Ingilizce, Hollandaca, Ispanyolca ve Fransizca'yi ana dilim gibi konusuyor, yaziyor, ve de okuyorum. Su bir burada dursun.

    Hayatta bugune kadar iki seyin gercekligini cok net ogrendim.

    1. Buyuk konusma basina gelir.
    2. Kismetinde yoksa agzinla kusta tutsan basarili olamazsin. O yuzden sahip oldugun hicbir donanima guvenip boburlenme.


    Hayatin ne olduguna dair dusuncemse hayatta ne yaparsan yap sonunda maglup olacagin ve sana hicbirseyin kalmayacagi bir alem oldugu yonunde.

    Devran dondukce sevenlerle sevilenler arasinda bir savas olacaktir. Eger sevilenler tarafindaysan vay haline. Buyuk olasilikla sevile sevile gecirecegin omur o sekilde sonlanacak. Hayatta mutlu bir son yok. Evlensen de, askere de gitsen, universiteyi de bitirsen, dolgun maasli ise de girsen hayatin kendisinde hicbir yerde mutluluk yok. Aktor Jim Carey nin bir lafi var. "Keske insanlar bir anligina da olsa benim yerime gecebilseler de mutlulugun sanda, sohrette veya para pul sahibi olmada olmadigini anlasalar."

    Bunu yazinca da kendinizi semada kralligi olan spaghetti tanrisina adamayin. Isin realitesi insanoglu o kadar tirsak ki bu gercekligin altinda ezildiginden kendine kurmaca duzenler kurup toplu halusinasyonlara gebe ediyor. Zaten o duzenler de cogu zaman sevenler tarafindan kuruldugundan sonucta olan sevilene oluyor.

    Cahilleri bazen kiskanmiyor degilim. Cunku farkinda olmamak, aklini teslim etmeyi secmek mutluluk getiriyor.

    O zaman herkesin cahil olmasi dilegiyle. Zira gerceklik hicte mutluluk uyandiracak birsey degil.
    zengin olanların fakir olanlar kadar mutsuz olduğunu görmedim, etrafımda parası olan adamlara bakıyorum yüzleri hep gülüyor, bana bazen aga neden bu kadar durgunsun diyolar çünkü hala adam gibi bir iş bulamadım keyfim yok..

    eğer dediğin gibiyse zenginlerin psikolojik sorunları vardır
    Jim Carey dediğin adamın zaten psikolojik rahatsızlığı var hiç bişeyden keyif alamaz öyle adamlar bi yerde okudum adını unuttum hastalığının



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batalla16 -- 7 Aralık 2018; 14:4:29 >




  • Herkesin ağzında aynı söz. Okuyup ne yapacaksın vs. Boşa okuyorum ben yae diyerek geçiştir gitsin.
  • 2 adet 4 yıllık diplomam şu an işe yaramıyor. İşsizim. Yakında o kâğıt parçalarını çöpe atacağım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Okuyanlar da okumamış zenginleri kıskanıyor hocam. Bahsettiğiniz şey insanın doğasında var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yakarsa dünyayı garipler yakar. Bütün ünilileri öldürücez.
  • Cahil: Bilmediğini bilmeyen, bildiğini de değiştirilemez doğru olduğunu savunan insansılara verilen genel isimdir.
  • nefes123 kullanıcısına yanıt
    Çok komiksiniz ya aynen öyle yapıyorlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okuyanı eleştirenlere dikkat edin, kesin akrabanızdır. Başarılı olmanızı hiç bir akraba istemez. Yedi yabancı destek olur mutlu olur yakın çevren fesatlık yapar.
  • Askerliği Üniversite Mezunu olmam sebebi ile kısa dönem yapmıştım. Askerlik yapan çocuklardan yaklaşık 10 yaş büyük olmama, abilik etmeme rağmen kısa dönem olmama sitem ederek, ne olmuş okumuşsa! o da izmarit toplasın! diyorlardı. ( izmaritler kendilerinin yerlere attığı izmaritler, ben de nöbetçi çavuşum, kendi pisliklerini temizletiyorum o sırada )

  • Yaklaşık 1.5 aydır bir firmada mühendis olarak çalışıyorum, lisans mezunu olmayanların bir çoğu selamımı dahi almıyor, adamlarla yemekte aynı masaya oturuyorum bilerek, inanın çıt çıkmıyor benim oturduğum masada. Yani diyeceğim şu ki toplum olarak maalesef dışlanıyoruz fakat bu benim umurumda değil. Gelecek bizim elimizde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatihterimingazi

    Yaklaşık 1.5 aydır bir firmada mühendis olarak çalışıyorum, lisans mezunu olmayanların bir çoğu selamımı dahi almıyor, adamlarla yemekte aynı masaya oturuyorum bilerek, inanın çıt çıkmıyor benim oturduğum masada. Yani diyeceğim şu ki toplum olarak maalesef dışlanıyoruz fakat bu benim umurumda değil. Gelecek bizim elimizde.
    Efendim bu ülkede okuyanlara değer verilse, hakkı olanı alsa avrupadan daha üstün zekada olduğumuz için onlardan daha kaliteli üretim yaparız. Maalesef okumuş insanın kıymeti ancak yurt dışında birşeyler başardığı zaman biliniyor. Umarım yurt dışına gitmesine zorlayan sebepler olmasa çoğu kişi ülkesinde daha başarılı olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ::Ashes::

    yahu ben bu yeni nesil okuyanları anlamiyorum.



    lisans mezunu olunca sigorta yemek araba otomatik geliyor saniyorlar.



    size para verecek iş verecek insanda sizin gibi insanlar.



    insaat muhendisi misin ? git baska senin gibi yetenekli insanlari bul beraber ofis acin fiyat politikanizi kendiniz belirleyin.



    yazilimci misin ? hic kimseye ihtiyacin yok universite doneminde dogru duzgun bir proje yaptiysan zaten is bulursun maasini mi begenmedin ? git kendin sirket kur baska yazilimcilar bul ofis ac.



    calisana ekmek var.
    özel sektör bir okyanustur cesaretin varsa atlarsın eğer boğulmazsan paraya para demezsin. cesaret + yetenek ve bilgi işi.
  • Hay ağzınıza sağlık. Bu işi en iyi, içinde olanlar biliyor. Yaz tatilinin 1 Temmuz-1 Eylül arası olduğunu bilmeden 4 ay tatil derler (15-30 Haziran seminer, 1-15 Eylül seminer). 3 bin tl maaş olduğunu bilmeden 5 bin derler. Haftada 30 saat iş yükü olduğunu bilmeden 15 saat derler. Derler de derler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaDNiaC

    Bir senin yazdığını okuyorum, bir de yazılan cevaplara bakıyorum da hiç anlaşılmamışsın.
    Anlaşılmamak??
  • Valla böyle bir durum var ise gene kendileri kaybederler. Onlara iş imkanını kim sağlıyor?

    "Ama esnafı var, küçük müteahhiti var Hüseyin!?" Ben olmasam olmaz onlar. Onlar da gene dönüyor bana hizmet veriyor. Kime hizmet veriyor? Ben sürünürsem, sen daha da çok sürünürsün güzel kardeşim. Çok net.

    Bir de esnaf olmasa ben büyük yokluk hissetmem. Büyükler ligi var. Süpermarketi var, zincirler var. Sevmiyorum onları; ama var yani. Ben olmasam ne olacak? La kimden vergiyi alıyorlar da devasa bir parti bütçesi yaratıp, parti bütçesinden garibana bakliyat, kömür falan dağıtıyorlar? He, işte onu var ya, ben ödüyorum. Ben sürünürsem, sen daha çok sürünürsün.

    Kimin şirketinde çalışıyorsun? 100 garibanın 70'i amelemasyon patronun altında ezilirken, kalan bir %30'u okumuşların yanında çalışıyor. Ha, okumuş olmak, eğitimli olmak zalimliği almıyor ha, okumuş adam hak yemez diye bir olay yok. Olabilir böyle şeyler. Her koyun kendi bacağından asılır. Ama sonuçta garibanın en az %30'una iş imkanını yaratan bizleriz. Biz sürünelim. Onların burnu boktan hiç kurtulmasın? Olmuyor yani, toplumsal olarak birbirimize bağlı olduğumuz için, Almanya kaybedince siz de kaybetmiş sayılıyorsunuz.

    Lafının ne kadar dinlendiği önemli biraz. Yığınlar konuşur, kaç kişi dinler? Karışık mesele.




  • Çünkü bizim toplum tembelliğe alışmış hak aramayıda bilmiyor, mesela asgari ücrete evet diyip sonrada 3 k alan memuru kıskanıyor, abi işini iyi yapıyorsan benim fiyatım 3 bin dersin, benim bir yeteneğim yok ne verirseniz kabulum dersen tabiki asgari ücreti sen yeteneği olanda 4-5 i alacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: limoncuabi

    Ulen yapmasam bunları hqha iyi yiyonuz ha milleti. O değilde sen de bakalım nasıl oluyor o paralar
    Senin gibi bir oksijen israfına mı laf anlatmaya çalışayım bir de :) konuşma stiline bakılırsa ya bir baltaya sap olamadın ya da öğretmeninden istediği notu alamayan vasıfsız bir ergensin. Başka açıklaması olamaz.



    Yazdığımın neresine inanmadın acaba :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Pankreasına Talibim

    Bu sadece eğitim konusunda değil her yerde gecerli. Hayatta basarisiz olan insan başkasının da başarısız olmasını ister. Bu sayede daha mutlu olur.
    Aynen atıyorum sen bir ödevi yapmayınca içinden "ödevi benden başka da yapmayan vardır umarım" diye düşünmüşsündür maksat yanına arkadaş olsun tüm ilgi sana yoğunlaşmasın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • izayoi kullanıcısına yanıt
    En iyi insan diye tabir ettiğimiz kişilerde bile vardır bu özellik bence. İnsancıl olan ama başarısızlığın arttıkça artan bir kötü özellik diyelim.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.