Şimdi Ara

Okumamış insanlar okuyanların da sürünmesini istiyor (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
6
Favori
52.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
273 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skeull

    Ve yani, akp başa gelirken üniversite azlığından yakınılıyormuş falan. Bunları geçmeli o insanları zaten takmamalı. Sayacağınız 5-6 üniversite haricinde geri kalanlarda hiçbir şey yok. Meslekhane-ticarethane olmuş. Yav üniversite bu mudur? O sayacağınız 5-6 üniversiteye de bireyler kendini yetiştirip daha iyi üniversitelere geçiş için basamak olarak bakıyor çoğunlukla. Mesela benim gibi. Avrupada amerikada hangi genç odtüye gidicem mühendislik okuycam bilim yapıcam diyor? Kendi ülkende bile yok neredeyse bu. Zaten istesen de yapamıyorsun, önünde daima bir engel var. Bakın odtü diyorum, hadi vakıflarda yapma olasılığın var. Zirve bunlar sonuçta.
    Yani dediğin gibi basamak olarak kullananlar var yok değil onlardan biri de benim karabük 'ten çanakkale 'ye oradan itü 'ye geldim karabük 'teki öğretmenlikti tasarım konstrüksiyon öğretmenliği ve dedim öğretmen olsam atanma ihtimali çok düşük endüstri mesleğe diye ve öğretmenlik istemedim hep mühendislik vardı içimde sonra çanakkale de mühendislik oldu öss den 240.000 'de idim lys ile su ürünleri mühendisliği oldu dedim hadi mühendislik okuyayım artı karabük bana çok uzaktı Tekirdağ 'lı olunca garip geldi bana dağlar ovalar Tekirdağ ise düzlük ben dağ görmemişim nerede ise neyse çanakkaleye geldik deniz var güzel ama baktım su ürünleri balık anatomisi balığın doktoru olacağım ama hala dürtüyor istanbul 'da üniersite okuma hayali ve mühendis olma hayali o ara makine teknikerliği olduğu için dgs 'den yardırdım yine bir baktım derece geldi dgs de ve itü oldu istediğim yerlere ulaştım şimdi de kaşıntı var bilgisayar olsun diye dürtüyor beni.. Ama yaşta 30 'ları geçik evden yazılım işi ile bir şeyler yapmaya çalışıyorum freelance tarzı ve meslek olarak yazılım işi istiyorum.. Yazılımda feci paralar var bir program tuttursan o biçim paralar ödeniyor bir tanıdığımız gitmiş bir iş kuruyor yazılımını kaça yaparsınız diye projeyi anlatmış ve 150 k demişler android ios mobil tabanlı web sitesinden satış işi hepsiburada 'nın tablet telefon bilgisayar çalışan sistemi gibi düşün işte buna 150 k demişler o biçim paralar dönüyor ve bir arkadaşım var iki kişi biz 1 ay da bu işi yapabiliriz dedi ama sıkıntımız mobil de yavaşız ve yolun başındayız o yüzden gelecek bu sektör bu pastaya dahil olursam ekmeğini yerim pastanın.. :) :) Kısmet.. O yüzden sürekli kendimi geliştirmeye çalışıyorum hala düzgün bir işim yok o yüzden burada millete işsizim diyorum tam adı olmadığı için..




  • oguzhanc64 kullanıcısına yanıt
    Sanane . Yalancı 9 bin alamazsın kanıtla hadi kanıtla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bırakınız sürünsünler. Siz de okuyun evladım. Benim yaptığım gibi laylaylom değil ama adam gibi okuyun, memur olun. Bazılarınız da iyi yerlere gelecektir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu da ayrı bir sorun. okuyunca her şeyi bildiğimizi sanıyoruz.
  • Mesele şu aslında yeğen.

    Bir bakıyor İphone bir bakıyor Bmw vs, iç geçiriyor benimde olmalı benim bundan ne eksiğim var diyor. Sonra bakıyor baya bir eksiği var madem benim yok bunun niye var diyor, bununda olmasın diyor sonuç olarak...

    Temelinde insanlar kendilerini mal ve mülk ile memnun etmeye nefislerini doyurmaya çalışıyorlar, lakin nefis doymaz bu nedenle kazandığınız her para satın aldığınız her mülk sizi anlık mutlu eder, bunlarda aradığınız mutluluğu bulamamak ise sizi her daim başlangıç noktanızdan bile geriye atar.

    (13/RA'D-28: Onlar, iman eden ve kalpleri Allah'ı anmakla huzura kavuşan kimselerdir. Bilin ki kalpler ancak Allah'ı anmakla huzur bulur.) Buda size küçük bir kopyaydı;)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: limoncuabi

    Sanane . Yalancı 9 bin alamazsın kanıtla hadi kanıtla
    Baba parası yiyen ergenlerden olduğunu düşünüyorum. Öğretmene dil uzatabildiğine göre eğitim zayiatısın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oguzhanc64 kullanıcısına yanıt
    Sanki arşa çıkartıyor ortalama bir puanla öğretmen oluyorsun sonra 9 bin ceplee oh ne ala

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: limoncuabi

    Sanki arşa çıkartıyor ortalama bir puanla öğretmen oluyorsun sonra 9 bin ceplee oh ne ala
    Seni tutan mı var? Madem ortalama puanla öğretmen olunabiliyor; bebek gibi ağlayacağına al ortalama puanını, oku 4 yılı, gir kpss'ye, gir mülakata arkana bakma.

    Yerse...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oguzhanc64 kullanıcısına yanıt
    Ulen yapmasam bunları hqha iyi yiyonuz ha milleti. O değilde sen de bakalım nasıl oluyor o paralar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birincisi ülkemizde okulların niteliği çok düşük.Dünya istatistiklerinde yerimize bakabilirsin.O yüzden diplomayı aldım süper öğrendim falan diye düşünme. İş hayatı okul seviyesinin çok üstünde bilgi ve tecrübe gerektiriyor.Ayrıca belge aldın diye ayrıcalık istiyorsun. O zaman bütün okuyanlar aynı haklara sahip olsun hepsi aynı paraları kazansın, okuyanların arasında da statü farkı olmasın? Bilgi birikim tecrübeyle olur bu iş diplomayla değil. Diploma senin gelebileceğin en üst seviyenin önünü açar sadece. Seni o seviyeye çıkartmaz. Diplomayı alınca cehaletini üzerinden attığını mı sanıyorsun? Öğreneceklerini öğrendin tamam gari? Hiç diploması olmadan unesco yaşayan insan hazineleri listesine giren sanatçılarımız,zanaatkarlarımız var bizim.Bu adamlar cahil öyle mi? Okuyan cahillerden olma. Üni mezunu olarak en erken 22 yaşında iş hayatına giriyorsun. 10-15 yaşlarında iş hayatına giren adamla arandaki farkı kapatmaya çalış.Onlardan birşeyler öğren ve ünideki öğrendiğin bilimsel, teknik bilgi avantajını üstüne koyup geliştir.Bunu da onları küçümseyerek yapamazsın.




  • Okumuş adam olmamış kanı beş para etmeyenlerden haz almıyorum çünkü okuyup kendini bir şey sanan ama hiç bir bilgisi olmayan cahiller.Ha okur adam olur, bilgisi olur, iyi bir işe sahip olur lafım yok onlara.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Okuyanlar da okumamışların sürünmesini istiyor.
    Ahlak ve iyi bir vatandaş nasıl olunur dersinin önemi, bu tür konularda çok iyi ortaya çıkıyor.
  • Ne kadar boş bir konu ya



    Ben lise mezunuyum kendi işimi yapıyorum, iyide kazanıyorum. Elemanda çalıştırıyorum

    daha hayata atılmadan egonuzdan geçilmiyor. Herkes rızkını kazanır. Temiz insan olun ego sahibi olmayın dürüst olun. Insanlarin hayatlarini okula göremi değerlendiriyorsunuz. Okutan var okutamayan var çocuğuna cikolata alamayan baba var. Siz insansınız bu adamin çocuğu hayvan mı ailesi okutamiyorsa bu çocuk başarılı olmasın mı. Yazık ya biz çocukken okula muz götüremezdik diger arkadaslarimizin durumu yoktur alamaz diye. Daha o yaşlarda öğrenirdik hayatı yaşamayı insanları ezmemeyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu her yerde böyledir sen güzel bir kızla sevgili olursun kıskanırlar sen güzel araba alırsın kıskanırlar sen işinde daha başarılı olursun yine kıskanırlar insanın doğasında kıskanmak var bunu değiştiremezsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: limoncuabi

    Haklısınız o maaşlar öğretmene çok 3 bini bu devirde kim kaybetmiş yatak yata para ohhh ne ala .
    Sen niye öğretmen olmadın madem ? Tutan mı vardı ? Tiksiniyorum artık bu öğretmenlerin üç ay yatıyor muhabbetinden . Ben sağlık sektöründeyim eşim öğretmen . Pazar günü hariç her gün okula gidiyor . Pansiyonda ayda 5-6 nöbet tutuyor . Yeri geliyor 72 saat görüşemediğimiz oluyor hala yok üç ay tatilleri var . Nerde o üç ay tatil ? . Dört senedir evliyiz ben göremedim . Davulun sesi uzaktan hoş geliyor . Bırakın artık öğretmenlerle uğraşmayı . Öğrenicisi ayrı dert velisi ayrı dert idaresi ayrı dert yurt yönetimi ayrı dert , hiç birinden haberiniz yok sonra yatıyorlar da bilmem ne . Biraz saygılı olalım lütfen . Rica ediyorum .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • O nöbetleri bedava mı tutuyor net 95 lira geliri var günlük. 3 ay tatil demedim ki ben diyeni de asın gitsin zaten.



    Cumartesi de çalışıyorsa ne kadar ekders alıyor?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Bir senin yazdığını okuyorum, bir de yazılan cevaplara bakıyorum da hiç anlaşılmamışsın.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Türk halkının mottosu Başkasında var bende de olsun değil, "bende yok o zaman başkasında da olmasın"dır.
  • Çünkü kıskançlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.