Şimdi Ara

Okumamış insanlar okuyanların da sürünmesini istiyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
6
Favori
52.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
273 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • izayoi kullanıcısına yanıt
    4 mü ahhahah öğretmen mı alıyor 4 bini 4 alıyorsa bunlar önüne gelene güzel muamele yapması lazım . Ama ağlıyorlar gerçi baştakilere muamele yapsa yeter

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede asıl sıkıntı insanların birbiri için iyi şeyler düşünmemesi.Bu hayatın her alanında karşımıza çıkan bir durum.Çocukluktan itibaren bu duygu bu istek içimizde var.Hangimiz çocukken yeni giydiği ayakkabının okulda arkadaşları tarafından çiğnendiğine şahit olmadı?Ya da hangimiz yeni ayakkabısı olan arkadaşımızın ayakkabısını çiğnemedi?Bu ülkede okumuşundan tuttun okumamış kişisine kadar herkes karşısındakinin daha iyi yerlere gelmesini hiçbir zaman istemez.Bu maalesef içimize işlemiş bir durum...

    Doğal olarak okumamış bir insan okuyan bir insanı çekememesi gayet anlaşılabilir bir durum.Yahu bu ülkede İlber Ortaylı hoca için bile ''Musluk tamir edebilirmiymiş'' şeklinde konuşarak atara gelen insanlarımız var.Buyrun :https://www.youtube.com/watch?v=HPhfurbeRJ4

    Kısacası pek fazla bu konuyu düşünmemek lazım.Kendimizi geliştirmeye odaklanırsak daha iyi sonuçlar elde ederiz diye düşünüyorum.''Şu neden bunu dedi?'',''Bu neden bana böyle imada bulundu?'' şeklinde düşünürsek bir yere varamayız...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Long Nightt -- 6 Aralık 2018; 11:28:50 >




  • turkiyede ehliyet de, diploma da hicbir anlama ifade etmiyor.egitim sistemi rezil, insanlarin egitime yaklasimi ondan da rezil. toplasan 10 universite disinda hicbir universitenin diploamasi referans olmaz. hicbir is yeri ismini bile duymadigi bir universiteden nasil bir egitim ile alindigi belli olmayan bir diploamaya guvenmez.
  • Ben ne adamlar gördüm üzerinde kıyafet yok. Ben ne kıyafetler gördüm içinde adam yok. Her okumayan cahildir diye bir kavram yok insanın kendini geliştirip çağa uydurması için diploma gerekmez. Ayrıca ben şahsen bir insanın 24-25 yaşına kadar okullarda sürünmesini saçma buluyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • molenis kullanıcısına yanıt
    İnsanların istisnasız tamamı cahildir. Bilginin bir sınırı mı var ki?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DolaBoynumaReis

    Demekki sen o gruptasın ki öyle anlıyorsun. Evet size söylüyorum. Çünkü okumamış da olsa cahil olmayan kimse kendi üzerine alınmaz.

    Alıntıları Göster
    Boş konu egonu tatmin ediyorsun hikaye yazmışsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Materia01

    Öyle bir yazmışsın ki, sanki okuyan herkes birer adet süper beyin. Üniversiteler cahil cühela boş beleş adamlarla dolu, ne diyon sen.
    İşte mesele orda. Okumamış insanlar onlardan daha cahil, daha cühela.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde nasaya girecekmis derecede okuyup derece yapan adamlara yazlari git dayinin yaninda dukkanda calista hayati ogren demiyolarmi 😂 halbuki 10 dakika yanliz biraksan nefes almayi unutup bogulup olecek kendisi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aslina bakarsaniz ben tam aksini dusunuyorum. Okumus insanlar, okumamis olanlarin uzerinde surekli bir ustunluk kurma ve asagilama hissi besliyor.
  • Konuma destek olanların gerçekten okumuş ve okumamış olarak ayırt etmeksizin cahil olmadıklarını düşünüyorum. Ve çoğunluk olarak tepki verenlerin ise konuda bahsettiğim kişiler olduğunu tahmin ediyorum. İşte bizim halkımızda birlik beraberlik duygusu ancak savaşta olduğu için her zaman diğer ülkelerin gerisinden geleceğimiz kesindir. Kuraldışı olmadığı halde silinen konumda söylediğim gibi insani bir şekilde yaşamak bile lüks gözüyle bakılıyor. Bunu böyle gösteren yöneticilerden çok halktan insanlar. Sonra birisi mikrofon uzatınca hemen maaşlar az geçinemiyoruz herşey pahalı dersiniz. Sen sefil yaşamayı tercih ettikçe bu şekilde bir maddi yaptırımlara uğramak zorundasın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ::Ashes:: kullanıcısına yanıt
    Hocam bu sene ikariam grubu falan oluşturdunuz mu geçen sene güzeldi
  • Universite zaten mezun oldugunda cok iyi sartlar getirmeyecek bile olsa gitmeye deger. Aninda hayata atilip, ise girip ne yapacaksiniz oglum, zaten hayatiniz boyunca calisacaksiniz, her sey iyi giderse ve kanser olmazsaniz da 70 lerinizde oleceksiniz muhtemelen, ne bu acele?

    Universite sadece meslek ogretmiyor ki, yeni insanlarla tanisiyorsunuz, sosyallesiyorsunuz, akademik seviyede makale yazmayi, email vs atmayi, proje yonetmeyi, sunum yapmayi ogreniyorsunuz, cesitli kulturel konularda bilgi sahibi oluyorsunuz, ingilizceyse normal kurslarda ogrenemeyeceginiz bilimsel ingilizceyi ogreniyorsunuz ve kendinizle benzer ugrasa sahip insanlarla zaman gecirme, bilgi paylasimi yapma sansina sahip oluyorsunuz. Pek cok klup aktivitesi araciligiyla yeni hobiler, ugraslar edinebiliyorsunuz, farkli konularda kendinizi gelistirebiliyorsunuz.

    Universiteye su dersi bir gecsem de kurtulsam, bir mezun olsam da kurtulsam ve bir ise girsem diye bakarsaniz zaten hicbir eglencesi olmaz ki, birazcik zevk almaya calisin surecten. Universite dedigin pek cok yeni zevki tadabileceginiz, yetiskinlige ilk adimlari attiginiz bir kurum, sadece meslek sahibi olmak icin onunuzde olan bir engel olarak bakamazsiniz.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Turkiyede egitim hic bir zaman sorguluyan ve positivist dusunceyle haraket eden bi nesil yetistirmek olmadigindan sonuc bu iste...

    diplomali cahil ile diplomasiz cahil
  • yok hocam bu sene ses yok. hesap duruyor arada giriyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimisi hasetlik der buna, kimisi çakallık... Basamakları çıkarken birilerinin üstüne basmak, kişiyi sanıldığı gibi göklere çıkartmaz. Bakıldığında kıstas nedir? Eğitim düzeyi mi, diploma mı yahut başka bir şey mi? Türkiye'de değil efendim. Memleketimizdeki kıstas; şan, şöhret, makam, koltuk ve para... Hâlihazırda idealist insanlar, zamanla bozulmaya yüz tuttu. Ya dışarıya çıktı ya da baktı olmuyor, kendini tümüyle saldı. Forumdaşlara katılmamak elde değil. Cehalet yerleştiyse bir kere, okumak/okumamak pek de fark etmiyor. Ama şöyle de bi' gerçek var: Kara kök olmaktansa mürekkep yalamak âlâdır efendim, yanlışıyla doğrusuyla bireye hiç yoktan temel atar, duruş katar.
  • Aylaklık zor zanaat.
  • İlk yıl yurtta kalırken bir mühendislik öğrencisi ev arkadaşım vardı gerizekalının önde gideniydi. O derdi işte ben mezun olunca 10 milyarla başlıyıcam ben adamları yöneticem benim işim bu olcak :d Aklıma o geldi. Hee beklersiniz üniversite okuyanları direk yönetici yapıcaklar.
  • 5 katlı bir piramit düşünün. Her katta 10000 insanın rahatça yaşamasını sağlayacak kaynakları olan bir piramit.

    En üst katta 10 kişi, bir altında 100 kişi, bir altında 1000 kişi, bir altında 10000 kişi ve en altta 100000 kişi yaşıyor.

    Katlar arası geçiş katları çıktıkça zorlaşıyor, hatta en üste çıkmak imkansızlaşıyor.

    En alttaki, en az kaynakla yaşayan büyük çoğunluk o halleri ile içlerinden bir kaç kişiyi üst katlara "hak, adalet, düzen, değişim, devrim" için gönderiyor.

    Yukarı çıkan aşağıya bir daha bakmıyor. Iğğğğğğ diyor, pislikler ne halde yaşıyor. Açılarından ölüyorlar.

    İşte her katta olan bu. Üste hakkını arasın diye gönderdiğin adam sana tepeden bakıyor.

    Kapitalizm basamakları çık ama asla aşağıdakilere eşitlik, hak götürme diye diye var.

    En alttaki her zaman en çok yükü taşıyandır. Sırtında yükseldiği insana ne verirsen onu alırsın. Sonra da gelir ağlarsın "beni sevmiyor bu çomarlar" diye.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Eğitimsiz adamın kendine güvenmeyeni karşısında tecrübesiz eğitimliyi görünce ezip egosunu tatmin etmeye çalışır. Eğitimsiz ama işini iyi bileni, kendine güvenen, karşısına tecrübesiz eğitimli gelince elinden geldiğince birşeyler öğretmeye çalışır. Kısacası ezikliğini yok etme çabasıdır o ezmeye çalışma isteği. Sanayide çok adam gördüm bu şekilde. Ama bizim üniversitelerde de aşılanan şu siz iş yapmayacaksınız yaptıracaksınız, siz mesleğinizi yapmasanız bile çok iyi yönetici olursunuz. Bu gazla mezun olan da ülkenin geneli düşük düzeyli işlerle kör-topal uğraştığından yani bilimsel değil alaylı mantığı ile deneme-yanılma yöntemi ile iş öğrendiğinden kendini hemen havaya sokar. Akıl verip iş buyurmaya kalkar sonra eski çalışanlar gıcık kapar. Böyle zincirleme reaksiyon oluşur. Oysa teknik okuldan mezun olmadan ve olduktan sonra da çalıştığım yerlerde önce kim kimdir nedir ne bilir ne yapar, yapabilir baktım. Sonra bilenlerden işi öğrenmeye çalıştım. Şu kirliymiş, bu iş pismiş diğeri riskliymiş demedim belirli bir seviyeye gelene kadar elimden geldiğince çömezlik yaptım. Eğitim alt yapım ile onlardan aldığımın üzerine bir taş ta ben koydum. Zamanı gelince bilen, güvenilen, çalışkan adam oldum.

    Bunu yapmaz hemen maaş, makam, mevki, araba derseniz tepenize binmeleri ve azmadan ezmeleri kaçınılmaz. Başıma müdür, amir gelecekse benden bilgili ve tecrübeli olmalı. Yoksa hem işi ben yapıp sorumluluk altında ezilirken o kişi paraya para demeyecek, mangır diyecek, cukkalayacak, ben de duracağım düşüncesi her zaman hortlamaya hazırdır.

    Ne demiş Nikola TESLA ! :

    Bilmediğimiz konuda biliyo gibi yardırmayalım...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sozuak -- 6 Aralık 2018; 16:25:18 >




  • gcb1903 kullanıcısına yanıt
    Dediğinize katılıyorum ancak söylediğiniz siyasrtte geçerli bir durum. Normal bir meslek sahibi böyle yapmaz. Mesela mühendis, doktor, öğretmen vs. Yapanı da çok azdır. Her meslek grubunda mutlaka yaramaz insan vardır.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.