Şimdi Ara

OKUMADAN SERVİSE GİTMEYİN-TÜM FORD ARAÇLAR BAKIM(FİYAT-SERVİS-HİZMET) REHBERİ (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
675
Cevap
34
Favori
512.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 42has42


    quote:

    Orjinalden alıntı: hantuman

    Merhabalar,
    bu hafta 2008 focus aracımı İzmir de Arkas servise verdim.Ben başında duramadığım için açıkçası hizmet,konukseverlik vs konularda bilgi veremeyeceğim.Ancak 15000km bakımı için 215ytl ödedim.Otokoç ta yanılmıyorsam 240*250 arası tutuyormuş.
    sıvı katı atık bedeli 2
    15000km bakımı 47
    fren, balata temizleyici 8
    sıvı gres 1
    filtre hava 24
    motor yağ 84
    yağ filtre 11
    işçilik 49
    vs... 5
    kdv dahil toplam 215


    quote:

    Orjinalden alıntı: fenerlihaktan

    2008 Ford Focus 1.6TDCİ 15.000 bakımı

    Servis: Eresinler otomotiv(Yenibosna)

    15,000 km bakımı 1,6 duratorq tdci 50,00 ytl
    sıvı katı atık bedeli 2,70 ytl
    oto cam suyu(-9 C 500ml) 3,58 ytl
    filtre komple-yağ(fiesta dizel) 7,12 ytl
    sw30 motor yağ(varil) 85,50 ytl
    eleman-filtre 24,13 ytl
    filtre komple 82,01 ytl

    işçilik indirimi: 5ytl
    parça indirimi: 10,12 ytl

    fatura toplamı: 283,11 ytl

    Bilgilerinize... + yorumlarınıza...



    2 Arkadasın Araclarıda Aynı Fakat Arada 75 ytl ye yakın bi fark cıkmıs ... sayfalarda gezinirken rastladım Sizce normal mi Bukadar fiyat FArkı...


    normal olur mu? yakalayan servis öpecek işte.. tutarsa... işte bu topic'in sebebi de bu.. öpülmeyelim diye...
  • selam arkadaslar fıyat konularında sıze yardımcı olabılecegıme ınanıyorum benım de ankarada ford özel servisim var üzümcüoğlu ford servisi adında bılenlerınız varmı bılmıyorum ama her zaman fıyat arastırmanızda yardımcı olurum sızlere
  • Arkadaşlar selamlar,
    arabam 2005 modem Mondeo GHIA Dizel. Arabamın 60.000km ve bakımı yapılmamış. Şimdi 75.000 bakımıda geldi. Aracı Ağustos 2008 de aldım. Şimdi 60.000+75.000 bakımını birlikte yaptırmak istiyorum. İstanbul Gürbaşlarda sadece 75.000 bakımı için indirimli 250 TL fiyat verildi. Ben bu 2 bakımda hangi işlemleri yaptırmalıyım bilmiyorum. Ben yetkili servislerin bizi söğüşlediğine inanıyorum. Sanayide iyi bir ustam var onun bana yapalım dediklerini kontrol etmek adına bana hangi işlemlerin yapılacağını söylebilir misiniz? Ayrıca bir soru daha sormak istiyorum bu bakımlarda triger kayışınında değişmesi gerekiyor mu?

    Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mehmet5962

    selam arkadaslar fıyat konularında sıze yardımcı olabılecegıme ınanıyorum benım de ankarada ford özel servisim var üzümcüoğlu ford servisi adında bılenlerınız varmı bılmıyorum ama her zaman fıyat arastırmanızda yardımcı olurum sızlere


    5 mesajınız olduğunu görüyorum, bu yüzden hoşgeldiniz diyelim önce..

    yeriniz nerede acaba? onu yazarsanız daha faydalı olabilir sanırım..

    garanti süresince malum servislerden çıkamıyoruz. araçlarının garantisi biten arkadaşlar sanırım ilgileneceklerdir bu konuyla.

    okuduysanız biraz sayfaları, gördüğünüz gibi amacımız yardımlaşmak burada. servisler arasında, yapılacak aynı işlemler için istenilen farklı ücretler sizin de dikkatinizi çekmiştir, ya da zaten işin içinde olduğunuzdan bilginiz dahilindedir. biz bu karmaşayı önlemek için bu konuyu açtık. örneğin 150 liraya yapılan bir bakımı, aynı şeyleri yaparak 250 liraya mal etmeyi, malumunuz, kimse istemez...
    bu tür gariplikleri önlemek adına siz de bizlere yardımcı olursanız inanın ününüz çabucak yayılır buralarda, benden söylemesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dragotreis -- 9 Şubat 2009; 11:40:43 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mehmet5962

    selam arkadaslar fıyat konularında sıze yardımcı olabılecegıme ınanıyorum benım de ankarada ford özel servisim var üzümcüoğlu ford servisi adında bılenlerınız varmı bılmıyorum ama her zaman fıyat arastırmanızda yardımcı olurum sızlere


    ilk soruyu da ben sorayım o zaman;

    stat adlı arkadaşımız sizden hemen sonra mondeoyle ilgili bir soru sormuş, clio sunu satıp mondeo almayı düşünen kuzenime, mondeonun bakmlarının focusa göre pahalı olduğunu duyarak vazgeçer gibi olduk..

    statın belirttiği 250 lira biçilen 75000 bakımı, focus için de aynı mıdır mesela? mondeo gerçekten bakımı-parçası pahalı bir araç mıdır? 12-15 bin lira gibi sınıfına göre düşük sayılabilecek fiyatlarda satılması bu yüzden midir?

    ne dersiniz?
  • Herkese merhaba;
    Yaklaşık 3 ay önce aldığım C-Max'ımla artık bende bir ford kullanıcısı oldum. Aracım 82000Kmde idi, şimdi 91000kmde. 88000Km de iken (yarıyıl tatili öncesinde), 90000km bakımını yaptırdım, yani triger değişiminin yapıldığı ağır bakımı yaptırdım.
    Önceki aracım Clio Symbol 1.dCI'dı. Bu araçta triger değişimi 60000kmde idi ve 650ytl civarı tutuyordu. Normal bakımlarıda 250YTL civarıd tutuyordu yetkili serviste.
    Şu anki aracımda ise, bulunduğum yerde bulunan 2 yetkili servisten fiyat aldım 90000km bakımı için. Otokoç 1250-1500YTL ile başlar dedi, diğer servis 700YTL civarı bir rakam verdi. Sonuçta ikiside yetkili servis olduğundan, uygun fiyat veren yere 90bin bakımını yaptırttım. Ekstradan arka viraj askı rotlarını da değiştirttim(yerli üretim olanlarla) ve 645YTL fatura ödedim.
    2.el araç aldığımdan, parça fiyatlarını inceledim, fordun parçaları hakikaten çok pahalı geldi bana. Turbosunun 2000YTL civarı olduğu, EGR valfinin 1200YTL, Ön farının 300YTL, Ön sol silecek kolu 300YTL gibi fiyatlar duydum otokoç serviste. Net rakamlar olamamakla birlikte, fikir verici rakamlar diye düşünüyorum.
    Ön amortisörlerimin ikiside patlakmış mesela ve üst tablaları ile birlikte 600YTL civarı bir fiyata değişiyormuş. En kısa zamanda değiştireceğim, zira bildiğim kadarıyle güvenlik açısından oldukça önemli amortisörler.
    Netice olarak, aynı segmentte araçlar olamasalarda symbol ile C-Max bakımları nerdeyse aynı rakama mal olmasına karşın, C-Max parçaları diğer araca göre pahalı. Ama konforu, ağır ve oturaklı olması fordu öne çıkarıyor.
  • clio ile focus c max aynı segmentde değil bilgin olsun biri
    küçük sınıf otomobil c max ise kompakt sınıf otomobildir..
  • Önemine binaen buraya da koyalım... İmzamdaki araç ile ilgilidir.

    -----------


    Malum, 30.000 km bakımıma çok az kaldı. Yolum üzerindeki bir kaç yere uğradım, enteresan ötesi fiyatlar aldım. Hele @freeagle89 kardeşimin İstanbul'da almış olduğu 400 küsurluk fiyattan sonra.


    İşte 30.000 km. bakımı için aldığım fiyatlar:

    Arkas'ın Ford servisine geçtim, takım elbiseli ve kravatlı ama inadına ilgisiz ve lakayt, gözüne taktığı gözlüğün yarattığı karizma altında ezilen "servis danışmanı" ünvanlı şahıs, "hoşgeldiniz" bile demeden benim yanına gidip de "merhaba" dememden rahatsız olmuş gibi ters ters yüzüme baktı, Connect GLX'lerinin 30.000 km bakımının servislerinde ne kadar tuttuğunu sordum, 350 TL civarı dedi, bilgisayarını inceledi, ama belli ki bulamadı, yeniden 350 TL civarı dedi, balata hariç mi dedim, " e tabii ki, o zaten ekstra" dedi. Net olarak fiyat istedim, şu anda bir şey söyleyemeyeceğini, servis işlemleri sırasında takılacak malzemelerle fiyatın aşağı-yukarı oynayabileceğini söyledi. Otokoç'u beğenmiyorduk, Arkas ondan da lakayt çıktı. Giderken, arkamdan çağırıp yeni fiyat teklifinde bile bulunmadığı gibi, "çok da umurumdaydı" havaları vardı. Oraya gidenlere hakikaten acıdım. İlgi alaka sıfır. Arkas'a


    Manisa'daki Özkanlar'dan; daha önceden 270 TL fiyat aldığımı söylemiştim, balata değişikliği olmadan ve en önemlisi otorup da pazarlık yapmadan aldığım bir fiyat bu.

    Şimdi gelelim bomba habere. Naldöken'de yeni açılan Çetaş'a gittim, servis danışmanı tam Anadolu çocuğu genç bir arkadaş, cana yakın, ahbap olabilecek düzeyde sıcakkanlı. Bilgisayarına baktı, "abi 380 civarı, ama balata da değişecek" dedi. Ben Manisa'dan aldığım fiyatı söylemeden, Manisa'dan çok uygun fiyat aldığımı, git gel de yol parasını da ilave edersek beni oraya göndermemesini, kendisinin uygun fiyat verirse kendilerine yaptıracağımı, beni ta oralara göndermemesini söyledim. Maliyetleri düşürme açısından pas sökücü spreyi (servisin tabiriyle balata temizleme spreyi) arabamda yenisini olduğundan dolayı istemediğimi, silecek suyunu da çıkarmasını falan söyledim, arkadaş beş dakika içinde gitti yedek parça bölümünden fiyat aldı geldi, hesapladı; ve sonuç: 220 TL. "Düz olmaz mı" dedim, "abi geldiğinde bir daha bakarız" dedi. Buyrun bakalım. Bu hafta içinde, büyük bir ihtimalle Çetaş'a gideceğim. E tabii ki ayrıntıları da burada olacak...

    Yeri gelmişken söyleyeyim, İzmir'deki arkadaşlar gazetelerde dikkatini çekmiştir umarım; Çetaş yeni açıldığı için gazetelere epey reklam veriyor, hemen hemen her gün çıkıyor. Verdikleri ilanlarda dikkat çekici şeyler var, mesela mekanik bakıma gelen bir aracı en geç 2 saatte çıkaracaklarına dair söz veriyorlar. Kazalı ya da arızalı bir araç için de, maksimum 4 gün sürecek tamiratlarda yerine ücretsiz araç temin ediyorlar. Bunla ilgili, ben bir iki hafta kadar önce, Otomobil Genel bölümünde gazete kupürünü yayınlamıştım, bulursam gene koyarım buraya...




    Velhasıl arkadaşlar, otokoç'muş, ali'ymiş, veli'ymiş hikaye. Önemli olan benim cebim, sonuçta arabam yetkili serviste mi bakım görüyor; evet, garantisi aynen devam ediyor mu; evet, gerisi fasa fiso. İstedikleri kadar birbirlerini suçlayarak "ama biz orijinal parça kullanıyoruz" desinler dursunlar, hikaye... Sorup soruşturup sizlerin de gitmeden önce mutlaka fiyat almanızı özellikle tavsiye ediyorum.

    Bir alarm çakalım, konunun ehemmiyetine binaen.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alp2828

    clio ile focus c max aynı segmentde değil bilgin olsun biri
    küçük sınıf otomobil c max ise kompakt sınıf otomobildir..

    Biliyorum, zaten şöyle yazmıştım bende; ... aynı segmentte olmasalarda ...
    Masraf açısından karşılaştırma yapmaya çalışmıştım yani.
    Kesinlikle LUKUNKU'nun son cümlesine katılıyorum. Yetkili servislerde bile en iyi fiyat vereni sormak lazım.
  • Arkadaşlar selam,
    ben 60.000+75.000 bakımını yaptırdırm. Ekstradan Rot Balans ve far ayarıda. Toplamda 470 TL ödedim. İşte kalem kalem yapılanlar ve bedelleri.

    6 Motor yağ: 134 TL
    Yağ filtresi: 13.5 TL
    Hava filtresi: 30 TL
    Mazot filtresi: 82 TL
    Polen filtresi. 19 TL
    Cam suyu: 5 TL
    Sprey: 15 TL
    Bor Motor katkısı: 60 TL
    Rot Balans: 50 TL
    Far ayar: 15 TL
    İşçilik: 50 TL

    Bilgi için: Ford Mondeolarda Triger kayışı 90.000 de değişiyormuş.

    Servis: 3A Otomotiv Bosch Car Sevice(İstanbul Tepeüstü)
    Tel: 0216 364 23 25
  • Bugün öğrendiğime göre; ford yetkili servilerinde 20 Mart'a kadar sürecek bir bakım kampanyası varmış. 4443673'ü arayıp bilgi güncellemesi yapıldıktan (aracın şase numarasını isteyebilirler, bu yüzden ruhsat elinizde iken arayın bu numarayı) sonra servise gidildiğinde yedek parçada KDV'yi onlar karşılıyormuş, ayrıca işçilik ücreti alınmıyormuş. Kampanya hakkında ford sitesinde bişey görmedim ama 4443673'te teyit edildi ve ben kaydımı yaptırdım. Yetkili serviste bakım yaptıracak olan varsa bence bu fırsatı kaçırmamalı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mtnn2055

    Bugün öğrendiğime göre; ford yetkili servilerinde 20 Mart'a kadar sürecek bir bakım kampanyası varmış. 4443673'ü arayıp bilgi güncellemesi yapıldıktan (aracın şase numarasını isteyebilirler, bu yüzden ruhsat elinizde iken arayın bu numarayı) sonra servise gidildiğinde yedek parçada KDV'yi onlar karşılıyormuş, ayrıca işçilik ücreti alınmıyormuş. Kampanya hakkında ford sitesinde bişey görmedim ama 4443673'te teyit edildi ve ben kaydımı yaptırdım. Yetkili serviste bakım yaptıracak olan varsa bence bu fırsatı kaçırmamalı.



    1- O bakım kampanyası sürekli var, hiç bitmiyor hatta yelek bile veriyorlar. Her sene bitirip bitirip yeniden başlatıyorlar... Buradan ayrıntılarını görebilirsiniz, 2.El'de ücretsiz işçilik imkanı başlığı altında veriyorlar, Aralık 2008 'de bitiyor dediğine de bakmayın, devam ediyor çünkü...

    2- Aracınızın ikinci el olarak sizde olması gerekiyor, yani sıfır olarak bayiden ilk çeken siz olmamanız gerekiyor.

    3- Hepsi boş, hepsi fasa fiso. Eğer büyük şehirde yaşıyorsanız, bir kaç tane servisten fiyat aldıktan sonra bakıma gidiniz. Randevu aldığınız yer, olur ki sizden bunun acısını misliyle çıkarabilir... Diğer servisler, kampanyaya katılmayan bir servis, katılan servise göre size daha iyi fiyat sunabilir.

    4- Önemli olan cebinizden çıkan para ise, bakım zamanınız yaklaştığında sizce uygun ve sizin de gidebileceğiniz servisleri tek tek arayın, hatta yakınsanız benim yaptığım gibi giderek yüzyüze görüşün ve birbirlerine karşı fiyat kırdırmaktan (nezaketi ve seviyenizi bozmadan tabii ki) çekinmeyin. Ben her iki bakımımda da benzer pazarlığı yaptım ve çok faydasını gördüm.

    Mesela yukarıda da var aldığım fiyatlar, ama ben 30.000 bakımımı her şey dahil 200 TL'ye İzmir-Çetaş'da yaptırdım. Ayrıntılarını da burada fotoğraflı bir şekilde paylaştım. İnceleyebilirsiniz...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lukunku -- 14 Şubat 2009; 19:12:54 >

  • Sayın Lukunku;
    Paylaşımlar; kişiler karar verirlerken seçenek olarak bilinmelidir diye düşünüyorum. Ben bu forumdan bunu anlıyor(d)um.
    Haklısın elbette. Önemli olan güvenli hizmeti en ucuza alabilmek, bunun içinde araştırmak şart.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mtnn2055


    Sayın Lukunku;
    Paylaşımlar; kişiler karar verirlerken seçenek olarak bilinmelidir diye düşünüyorum. Ben bu forumdan bunu anlıyor(d)um.
    Haklısın elbette. Önemli olan güvenli hizmeti en ucuza alabilmek, bunun içinde araştırmak şart.




    Metin Hocam, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana...

    Forumlar da bunun için var ya zaten; karşılıklı görüş alışverişi ve tecrübelerin paylaşımı...

    Olur da giderseniz servislere; birbirlerini kötülemelerine de aldırmayın, "ama biz orjinal parça kullanıyoruz" demelerine bakmayın, Ford yetkili servislerin hepsi zaten orijinal parça kullanmak zorunda...

    DH'deki Focus forumunun kurucusu TrcCapiTaL nickli arkadaş başta olmak üzere, gerek oradaki gerekse C-max topiğindeki arkadaşların da servis izlenimlerini incelemeyi unutmayın, onlar da aynen benim gibi yaşadıkları şehirdeki memnun olmadıkları servisi terkedip başka şehirlerdeki servislere gidiyorlar. Bazı servisler, katettiğiniz yoldaki yakıt miktarı kadar size indirim yapıyorlar.

    Siz sormadan ben söyleyeyim; adı geçen kampanyaların hiçbirisine tenezzül etmedim, zira 400 TL'den yapılacak olan işçilik indirimi ile 350'ye gelse ne olur, gelmese ne olur, ha üstüne bir de yelek vereceklermiş, benden onlara hediye olsun o yelek. Ben 200 TL'ye yaptırdım, hiç de bir şey almadım, çok da iyi ettim...
  • Selam arkadaslar ,

    Bugun itibariyle ilk arabam olan for fiesta 2009 eski kasa aracima kavusuyorum(2. el 300 km 22000TL) oncelikle bu konu gercekten yararli olmus, ozellikle ilk defa araba alan biz genclere yol gostermesi acisindan.

    Ben ankara umitkoyde araci expertize goturecegim, fakat araci aldiktan sonra bir bakim yaptirmama gerek var mi ? herkez 15000-30000-45000 bakimlari diyor, araci aldiktan sonra 5000 de gitmek gerekir mi ? bu konularda bilgi verirseniz sevinirim. burayi okumasam ewimin yakininda diyip dewamli otokoc a gidecektim, allah sizden razi olsun :)


    Bartan
  • 300 km ise ilk bakıma kadar (10 veya 15 bin hangisiyse artık)yapacak bir şey yok, ancak içim rahat etsin diyorsan bir kaç yere gösterebilirsin..
  • Ben 2004 model ford fusion 1,6 i aldım
    dün servise soktum ve 3 hata buldular
    1-tork sınırlayıcı boşluk yapmış
    2-Hız sensörü bozuk
    3-Sağa dönüş sinyali verip dönüp direksiyonu toparlayıca otomatik sönmüyor sağ far

    20 marta kadar yaptırırsam 480 ytl
    20 marttan sonra 570 ytl tutar dediler

    sizce özel serviste daha uygun halledilemez mi?

    Birde ford fusion un hangi bakımlarında hangi parçalar değişiyor bununla ilgili bir döküman olan varmı?
  • mersinde bildiğiniz tavsye edebileceğiniz bir ford servisi varmı?
  • Focus 2003 90.000 bakımı,
    Şubat 2009 Antalya ACL Bilaller Yetkili Servis (Burhanettin Onat Cad.)
    Fatura 2 sayfa, çok sayıda parça var, malumunuz 90.000 ağır bakım.
    Toplam 664 YTL / K.K. 6 taksit.
  • İstanbul Nuray otoda focus 1 45.000km(benzinli) bakım yaptırdım. Birkaç sorum olucak cevaplarınızı bekliyorum;

    1) Aracı bıraktım ve 1 saat sonra servisten telefon geldi fren balatalarının bittiği ve mutlaka değişmesi gerektiğini belirttiler 45.000km'de balata bitermi (eşim 1 senedir kullanıyor aracı acemiliğini geçirdi etkisi olmuşmudur)

    2) Ödemeyi yaparken faturada buji değiştirilmediğini gördüm niye değiştirilmediğini sorduğumda ford standardı her 30.000km değiştiğini değiştirmeye gerek olmadığını fakat istediğim taktirde değiştirebileceklerini belirttiler, dpoğrumudur.

    YAPILAN İŞLEMLER
    Fren balata değişimi, sol ön far ampul, hava-yağ-polen-benzin filtreleri değişimi, yağ değişimi, tapa, 45.000km bakım ücreti toplam 360,00-TL ödedim %18 KDV almama kampanyasından faydalandırdıklarını belirttiler ve 1 yıl ücretsiz euro-servis hizmeti hediye ettiler.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.