Şimdi Ara

OKUMADAN SERVİSE GİTMEYİN-TÜM FORD ARAÇLAR BAKIM(FİYAT-SERVİS-HİZMET) REHBERİ (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
675
Cevap
34
Favori
512.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bagator816

    arkadaşlar aracıma 90000 km bakımı yaptıracağım.1999 model focus ambiantem var.

    İzmir Arkası aradım komik gelecek belki ama lpg li arabalara bakmıyorlarmış.çok şaşırdım.otokoçu ve duğlesi aradım ikiside 900ytl civarı tutar dediler.bana biraz fazla geliyor bu rakam.

    Özel servislere gitmeyi düşünüyorum ve muhtemelen AY-OK a gitcem.burada bakım yapılırken nelere dikkat etmeliyim.birde takılan parçaların markası ne olacak.yani kutusunda hepsinin ford falan mı yazıyor.

    Birde ford yılın hangi dönemlerinde servis kampanyası yapar bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum


    Manisa-Özkanlar , Aydın-Zafer ve Kuşadası Dikmenler'i telefonla arayarak bilgi alabilirsiniz. Aydın ve Kuşadası, iyi günlerindeyse yol yakıt ücreti kadar indirim yapabiliyorlar. Ben de İzmir'deyim onnect aracımı, yukardan detaylarını öğrenebileceğiniz şekilde en ucuz Manisa'da yaptırabildim. En yakın bütün servisleri aramanızı öneririm. Ha bir de Naldöken'de yeni Çetaş açıldı. Onun da adres ve telefonları, cetas.com.tr'de var.




  • lukunkunun da desteğiyle 3. sayfayı gördük ya burada hayırlsı bakalım...
  • Forumda Ford kullanan onlarca arkadaş var, onlardan bakım yaptıran, bakım zamanı gelen, ilgisi olmasa bile bakımla ilgili, servisle ilgili soruları olan mutlaka birileri vardır.

    Benim aklıma en çok gelen soru mesela; Ford servislerinin neden bir fiyat politikası yok, yani sadece İzmir ile Van arasındaki değil İzmir'deki servislerin bile fiyatları birbirleriyle tutmuyor. Acaba tutturabildiğine mi gidiyorlar, yoksa denetlenmedikleri için mi bu kadar rahatlar? Nerden mi biliyorum; kendi aracımın 15.000 bakımı için Ege bölgesindeki bütün servislerden aldığım fiyatlar 150 YTL ile 290 YTL arasında değişiyordu da ondan. Sonuçta servis, yetkili servis olduğuna göre elbette cebime uygun olanına baktım.
  • arkadaslar ford focus 1.6 tdcı hb cvt arac almak ıstıyorum 2007 model 78 bınde var bıtane kazası boyası yok 28 bın ytl ıstıyorlar sızce nasıl ve bu arac 80 bındemı yoksa 90 bındemı bakıma gırer ve kaca mal olur ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: jasberny

    arkadaslar ford focus 1.6 tdcı hb cvt arac almak ıstıyorum 2007 model 78 bınde var bıtane kazası boyası yok 28 bın ytl ıstıyorlar sızce nasıl ve bu arac 80 bındemı yoksa 90 bındemı bakıma gırer ve kaca mal olur ?


    Fiyati uygun bence ama kilometresi 2007 model bi arac icin fazla gibi ya.
  • evet benıde o dusunduruyor . arkadaslar lınkı verıyım sıze bı bakarmısınız yardımcı olun bana kararsız kaldım.bayıyı aradım ısrarla bana aracın orjınal oldugunu boya degısme olmadıgını sanzımanla ılgılı hıc bır problemın olmadıgını soyledıler
    http://www.sahibinden.com/ford_bayi_gurbaslardan_2_el_focus_ghia_hb_otom_sanzuman_degisme_WQQaXQQ11461269WQQpXQQdisplayitem
  • Yetkili bayi bile olsa, pazarlık yapmama gibi bir şey olamaz, ki Ford'da da her şey pazarlıkla alınıyor.

    Bakım da 90.000 km.de.

    90.000 bakımı için bir önceki sayfanın sonunda bir kişi aldığı fiyatları yazmıştı sanırım.
  • focus 45000 bakımı yaptıran var mı? ayrıca balata ve fiyatları nasıl?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: jasberny

    evet benıde o dusunduruyor . arkadaslar lınkı verıyım sıze bı bakarmısınız yardımcı olun bana kararsız kaldım.bayıyı aradım ısrarla bana aracın orjınal oldugunu boya degısme olmadıgını sanzımanla ılgılı hıc bır problemın olmadıgını soyledıler
    http://www.sahibinden.com/ford_bayi_gurbaslardan_2_el_focus_ghia_hb_otom_sanzuman_degisme_WQQaXQQ11461269WQQpXQQdisplayitem


    yok mu tanıdık iyi bir usta... anlar iyi bir ustaysa ne var ne yok.. olmadı taahütname alırsın gürbaşlardan.. hiç bir arızası yoktur diye...madem ford servisi. çıkarsa kafalarına geçirirsin..

    başka araç yok mu peki? istanbulda sayısız araç var. gazetelerden falan, sahibinden satan bulabilirsin belki,..




  • quote:

    Orjinalden alıntı: dragotreis


    quote:

    Orjinalden alıntı: jasberny

    evet benıde o dusunduruyor . arkadaslar lınkı verıyım sıze bı bakarmısınız yardımcı olun bana kararsız kaldım.bayıyı aradım ısrarla bana aracın orjınal oldugunu boya degısme olmadıgını sanzımanla ılgılı hıc bır problemın olmadıgını soyledıler
    http://www.sahibinden.com/ford_bayi_gurbaslardan_2_el_focus_ghia_hb_otom_sanzuman_degisme_WQQaXQQ11461269WQQpXQQdisplayitem


    yok mu tanıdık iyi bir usta... anlar iyi bir ustaysa ne var ne yok.. olmadı taahütname alırsın gürbaşlardan.. hiç bir arızası yoktur diye...madem ford servisi. çıkarsa kafalarına geçirirsin..

    başka araç yok mu peki? istanbulda sayısız araç var. gazetelerden falan, sahibinden satan bulabilirsin belki,..


    evet sahıbınden cok satılık var ben sızın goruslerınızıde almak ıstedım kesın alıyorum dıye bır sey yok yanı benı km sı dusunduruyor.




  • arkadaşlar ford focus ön amortisörleri, rot balansa gittiğim yer bir ara değiştirmemei söyledi neden anlayamadım ama sormadımda bi bildiği vardır nede olsa usta olan o diye, ön amortisörlerini bittiğini nasıl anlarım birde fiyat ve işçiliği ne kadardır acaba, bayram arefesinde hiç iyi olmadı ama neyse...
  • çukura falan düştüğünde her zamankinden fazla çatırtı patırtı gürültü çıkıyorsa, çok da derin olmayan çukurlarda fazla sarsıntı oluşuyor veya küüüt diye bir ses geliyorsa bozulmuştur amortisörler..
  • nihayet merakla beklenen 15000 bakımını yaptırdık. manisa özkanlarda lukunku arkadaşımızın yaptırdığı 165 ytl yi 35 lira geçtik ama ne yapalım..(212 bizimki ama antifriz farkıyla 35 lira)

    eveeeet ayrıntılara geçelim:

    15000 bakım............62.40
    antifriz.....................13.56
    10w30 motor yağı......90
    yağ filresi..................11,18
    karter tapa................2,5
    hava filtresi................7,77
    polen f.......................12,97

    bundan başka hava filtresiyle bağlantılı hava hortumu patlatmışız. sürüşe doğrudan etkisi olmadığından anlayamadık. bir şekilde hava girişi sağlanmış olmalı... garantiden değişti o. nasıl patladığını anlayamadık. ustamız zorlamadan olabileceğini söyledi. farlar ayarlandı. mümkün olduğunca sıklıkla hava filresini değiştirmemizi tavsiye etti, hiç olmazsa 7500 de bir. bunu burada da konuşmuştuk, yakıta çok ekisi olduğunu söyledi. kaplar yağlandı. filtreler lukunkunun tavsiyesiyle yağlandı. kapılar daha bir tok kapanıyor şimdi. yakıt ve sürüşle ilgili daha tam bilgimiz yok, onları da zamanla yazarım.

    tanoto'da yapıldı bakım. bizimle ilgilenen arkadaşdan çok memnunuz. bizim araçlara bakan ustamızdan da memnunuz. isimlerini burada vermek doğru olmaz herhalde. bizi gayet sıcak ve hoş karşıladılar. her sorumuzla ilgilenip ellerinden geldiğince yardımcı oldular. gayet memnunuz kendilerinden. şimdi kısıtlı zamanda yazabiliyorum. başka ayrıntı hatırladıkça yazarım..




  • 10 Aralık 2008; 21:28:19


    --------------------------------------------------------------------------------

    işçilik 50
    motor yağı helix 10w/40 4lt 55,93
    yağ filitresi 9,09
    balata spreyi 5,08
    cam suyu 2,54
    antifiriz 12,71
    motor temizlik sıvusı 11,86
    fren disk ayna 2 adet 88,14
    yakıt filtresi 8,54
    fren disk balata 1 adet 49,15
    polen filitresi 7,84
    hava filitresi 7,84
    buji 4 adet 26,44
    sinyal stop lamba 1,89
    TOPLAM 341+KDV 61 YTL =402 YTL
    NORMALMİ BOSCH SERVİS
    AMORTİSÖRLER PATLAMIŞ TANESİ 122 YTL ARTI KDV YAPTIRMADIM AMORTİSÖRLERİ
  • quote:

    Orjinalden alıntı: KAMUCU2000

    arkadaşlar ford focus ön amortisörleri, rot balansa gittiğim yer bir ara değiştirmemei söyledi neden anlayamadım ama sormadımda bi bildiği vardır nede olsa usta olan o diye, ön amortisörlerini bittiğini nasıl anlarım birde fiyat ve işçiliği ne kadardır acaba, bayram arefesinde hiç iyi olmadı ama neyse...


    bana da değiştir dediler ...

    ben kabul etmedim ...

    hatta 75 000 bakımında;

    balatalar, amortisörler, egzoz borusu, motor yağında kaçak var diye boru değişecek deyip 1800 YTL talep ettiler.

    ben de hiçbirşey yaptırmadım.

    sonra 10 YTL ye egzoza kaynak yaptırdım.

    ama amortisörler ve balataları değiştirmek için kriterler neler, öğrenmek isterim doğrusu ...

    frenajda ve ön takımda problemim yok.

    servise güvenerek değiştirmek mi gerekir yoksa ses vs gelince mi ?

    değiştirme: araç 2006 focus dizel.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deep Impact -- 14 Aralık 2008; 0:47:35 >




  • Arkadaşlar, güzel bir başlık ama, bakımı yapılan araçların bakım fiyat ve bilgilerini yazarken model ve yıllarını da yazarsanız daha açıklayıcı ve anlaşılır olur herhalde. Zira Ford başlığı altında olsa bile, onlarca model var.
  • merhabalar arkadaşlar

    benim arabanında (2008 focus dizel) ilk bakım zamanı geldi, kmden değil 1 sene dolduğu için götürcem arabayı, ilk senesinde fazla kullanamadım daha km si 7000de yalnız rutin bakımına ilave olarak bazı şikayetlerimide ileticem servise. en önemli şikayetim kapılardan gelen sesler,80kmnin üzerine çıktığımda araç içinde çok fazla ses oluyor, bazı sitelerde okumuştum sanırım kapıların trim ayarıyla ilgiliymiş ve focusların kronik (fabrikasyon) sorunuymuş. slikonla filan bişeyler yaparak hallediyorlarmış. diğer ilave sorunumda balans ayarıyla ilgili,araba bariz bi şekilde sağa çekiyor onuda sorcam bakalım. ankaradaki servislerden hangisini tercih etceğime henüz karar veremedim. ben arabamın başında durmak istiyorum bakım yapılırken. ankaradaki servislerden tan otodan memnun kalan bi kaç arkadaş olmuş bu sayfada gördüğüm, otokoç u pek beğenen olmamış. bu trim olayında ankaradaki servislerden hangisinde iyi usta olduğunu bilen veya kendi arabasını götürüp memnun kalan varmı acaba? bir de şöyle bi sorum olucak arkadaşlar, benim arabam 1 yaşını bugün doldurdu ama ben servise işlerimden ötürü 15-20 gün sonra götürmeyi planlıyorum. aracın garantisi açısından bir problem olurmu acaba? teşekkür ederim. iyi günler.




  • tanotodan memnunum ama ticari araç kısmına gittik biz. binek araçlara başka bölüm bakıyor. garanti için de telefonla bilgi alabilirsin sanırım.
  • bugün arıycam servisi ama tan otoyu değil, başka forumlardan edindiğim bilgiye göre yetkili servis olarak binek araçta açık ara başer önde gidiyormuş, bugün veya yarın arıyıp götürcem arabayı bakalım denildiği gibimiymiş başer,tabiiki izlenimlerimi ve ödediğim parayı size aktarırım.
  • imzaamdaki araç 60000 bakımı 370 lira sağ güneşlikte ufak bir sorunuda çözdüler. otokoç istinye..
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.