Şimdi Ara

Okulda 3D Sinema / Film Gösterimi Hakkında Herşey, (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
7
Favori
22.351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • akkeskin2 A kullanıcısına yanıt
    İnşallah pişman olmazsın. Güle güle kullanın ..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: akkeskin2

    quote:

    Orijinalden alıntı: Mastercodex

    Cihazın ansilümen değeri biraz düşük olduğu için sınıf ortamını biraz karartman gerekebilir ama taşınabilirlik ve fonksiyonları bakımından süper bir cihazdır.

    Fikirleriniz için çok teşekkür ederim. Bugün okul yönetimiyle de konuştum almaya karar verdim. Umarım pişman olmayız

    okulda 3d için bizimkiler 3 metre perde kullanıyorlar,
    3 metre perde için led cihazların ışık gücü yetersiz gelecektir.
    led cihazlarla çiftli sistemler belki kurtarabilir diyeceğim ama o şekilde bile ışık gücü olarak düşük olacaktır.




  • newonw1 kullanıcısına yanıt
    Eğer ticari olarak 3D gösterim yapılacak ise 2x3mt bir perdeye ona göre daha yüksek ansilümenli bir projeksiyona ihitiyaç vardır ama sadece sınıfta kendi gösterimlerinizi yapacaksanız ve sınıfın ışık oranını karartabiliyorsanız size belki yetebilir. Tabiki daha yüksek ışık için daha üst modellerden birini tercih edebilirsiniz. Eğer İstanbulda oturuyorsanız Bahçelievlerdeki , Ankarada oturanlar için Kızılaydaki Önem Film şirketinin demo salonlarını ziyaret edebilir, cihazları görerek satın alabilir ve içinizdeki tüm şüpheleri yok edebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mastercodex -- 29 Mart 2015; 0:07:14 >
  • Okulda 3D baya bi popüler olmaya başladı ticari amaçlı iyi kullanan biri olursa ciddi bir yatırım yapıla bilecek bir iş olarak düşünüyorum.

    Okulda 3D için en iyi ve performanslı makine BENQ 3D cihazdır.
  • KingReis K kullanıcısına yanıt
    Tabiki okullarda 3D gösterim yapan arkadaşların tümü aynı cihazı kullanmıyor. Kimi 1024*768 , kimi 720 p kimi ise 1080p cihaz kullanıyor. Bu cihazları tercih ederken fiyat , performans ve okulda 3D yapılacak salondaki ışık oranı göz önüne alınarak yapılamlıdır diye düşünüyorum. Zaten 3D gösterim seti satan firmalar bu tür kombinasyonları tüketiciye yaparak sunmaktadır. Ayrıca cihazın kısa mesafe olması okullarda ayrıca bir artı yaratmaktadır. Çünkü 3D seti öğrencilerden biraz daha öne koyarak koruma sağlanmış olur. Kısa mesafe olmayan cihazların yansıtma mesafeleri biraz daha uzun olduğu için ilk sıradaki öğrencilere oldukça yakın mesafede konumlandırılabiliyor.Buda öğrencilerin cihazları kurcalmasına yol açabilir. ( Meraktan dolayı )
  • selamlar arkadaşlar,
    okullarda 3 boyutlu sinema konusuyla ilgili bazı araştırmalar yaptım.
    ben de bu işe girmek istiyorum, istanbulda.
    sinema sistemi ve film konusunda bana nasıl yardımcı olabilirsiniz acaba?

    teşekkürler
  • Merhaba Arkadaşım,

    Okullarda 3D gösterimi yapmak için film alabileceğin birkaç alternatifin bulunmakta. Fakat bu konuda sana tavsiyem alacağın filmin kesinlikle lisanslı ve kültür bakanlığı onaylı olması.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mastercodex -- 13 Nisan 2015; 18:05:55 >
  • Geçen senelerde piyasada bu iş daha düzgün yapılıyordu.Fakat sonradan bu işi insanları kandırmak düzeyine kadar düşüren kişiler oldu.Bu tür kişilerden uzak durun diye devamlı söylemekteyiz. Hadi donanım kısmı neyse ama gösterilecek film kısmının mutlaka lisanslı olması gerekiyor. Bu yüzden bu işi yapacak arkadaşların işi bilen kişilere danışması gerekmektedir. bu konuda bana danışan tüm arkadaşları gerekli noktalara yönlendirdim ve şu ana kadar hiçbir sorun yaşamadılar. Benim çalıştığım , Türkiye de filmleri lisanslı olarak temin eden 2 firma mevcut. Bunlardan birisi Önem Film diğeri ise Boyut Dijital firmasıdır. Bu iki firmadan lisanslı olarak film satın alınabilir.

    Ticarette her zaman her şey yolunda gitmeyebilir. Bazen lisans alımlarında pürüz ve aksaklıklar olabilir ama bunları da burada firmaları kötüleyerek çözemeyiz. Bu ticari etiğe aykırı bir olaydır. Bu yüzden arkadaşlarımızın sorunlarını konuşarak çözmelerini öneriyorum.

    Bu yüzden senin gibi sorun yaşayan arkadaşların tüm sorunlarını firma ismi vermeden veya firmayı kötülemeden paylaşmasını tavsiye ederim.Şu anda kullanmış olduğun donanımı benden veya partner firmalarımızın birinden almış olmamana rağmen bu konuda sana yardımcı olabileceğimiz bir nokta varsa buradan paylaşım yapabilirsin. Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırız.

    Son olarak benim tavsiyem bu işi yapacak olan arkadaşların donanımdan önce mutlaka lisanslı film işine öncelik vermeleridir.Bu işi lisanlı filmler ile yapan firmalar zaten göğsünü gere gere müşteriye yardımcı oluyorlar ama isim vermeden söylemek istiyorum , bu işi baltalayan ve kötü bir imaj veren lisansız film veren arkadaşlardan uzak durun. Böylelikle bu tür arkadaşların piyasadan silinmesine yardımcı olursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mastercodex -- 28 Mart 2015; 23:52:32 >




  • x



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuleli -- 28 Mart 2015; 23:40:47 >
  • Bu konudaki paylaşımlarınızın burada bir değer kazandığından ve mesajlarınızın gerekli yerlere gittiğinden hiç şüpheniz olmasın.
  • bu sektör öldü mü yoksa para kazanılabilir mi halen, ne diyosunuz şimdi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smoker_1979 -- 12 Şubat 2015; 23:25:13 >
  • smoker_1979 S kullanıcısına yanıt
    Aslında bu sektör ölmedi ama bu sektörde haksız kazanç elde eden kişiler yüzünden bu sektör sadece geriledi. Bu işi yapmayı düşünen arkadaşların lisanlı film ve destek alabileceği bir firma ile anlaşmalarını öneririm. Bu konuda fikir ve destek almak isteyen arkadaşlar bana ulaşabilirler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mastercodex

    Aslında bu sektör ölmedi ama bu sektörde haksız kazanç elde eden kişiler yüzünden bu sektör sadece geriledi. Bu işi yapmayı düşünen arkadaşların lisanlı film ve destek alabileceği bir firma ile anlaşmalarını öneririm. Bu konuda fikir ve destek almak isteyen arkadaşlar bana ulaşabilirler.

    çok teşekkür ediyorum
  • merhaba ben bu işe yönelmek istiyorum bana yardımcı olacak biri var mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanusta3801

    merhaba ben bu işe yönelmek istiyorum bana yardımcı olacak biri var mı?

    yardımcı olmak isterim. dilersen sorularını pm den gönderebilirsin. işin içinde olan biri olarak mümkün olduğunca yardımcı olmaya çalışırım.
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi star_adam -- 28 Mart 2015; 23:45:36 >
  • önem ajansla sorunlarımız çözülmüştür.foruma teşekkürler
  • 'Fuleli' Dostum biz bu sene önem film ile çalışmaya başladık. Bu sene hiç bir sorun problem çıkmadı. Aksine Önem filmden aldığım 3d sinema paketinin ses sisteminin anfisi arıza yaptı ürün servisten gelinceye kadar emanet olarak yedek cihaz gönderdiler. Seni bilemem ama izin konusunda bir problem olmadı. Lisanslarını ofislerinde bizzat gördüm adamların TMC Film şirketinden teyidini bile aldım. Yani abeste i iştigal bir durum yok gibi.
  • Yukarıdaki arkadaşlara katılıyorum. Önem film sadece bu işle uğraşdığı için gayet ilgili ve uzman. Zaten bu işi adam akıllı yapan iki firma var birisi Önem film diğeri Tedev.
  • Türkiye genelinde il bayilikleri verilecektir. 3D eğitsel film ve kukla tiyatrosu detaylar içinhttp://www.milyapim.com/
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.