Şimdi Ara

OKUL KAYDI İÇİN 450 YTL !!!!! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
1.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yine elden isteseler iyi..

    Bazı okullar -git şu hesap numarasına parayı yatır dekontu getir kayıt yapalım- diyor.. İndirim söz konusu bile değil..
  • Okul sana kaymış galiba
  • Güzel ülkemin neresinden tutsan elinde kalıyo
  • şerefsiz bakanlık. her sene aynı tantana. tvlerde kayıt parası yok diyorlar, ama okullara bağış toplanması konusunda yazı gönderiyorlar. halkla memurunu karşı karşıya getiriyor erefsizler
  • @sss66: Hocam bu ülkenin sizin gibi modern ve öğrencinin halinden anlayan öğretmenlere ciddi bir biçimde ihtiyacı var.

    Çok öğretmenler var görevini başka şeyler zanneden.....
  • Kayıt parasının sorumlusu okul-aile birliği denen her okulda bulunan sülük kuruluş.Ben bunların şimdiye kadar hiç kimseye yardım ettiğini görmedim.Okadar para topluyorlar nereye gider ne alınır hiç belli değil.Lise'yi izmir'in güzide anadolu liselerinden birinde okumuştum.Okula her geleni kayıtta yoluyorlardı.Lise-1'i camı kırık kaloriferi yanmayan bir sınıfta okumuştum hatta tüm lise hayatım boyunca doğru dürüst kalorifer yanmamıştı.Kayıtta toplanan paralarla okulun her eksiği alınırdı.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: bedrim


    quote:

    Orjinalden alıntı: alpalp84

    Dostlar, kardeşler, bilen arkadaşlar kardeşim okula yazılmak için başvuruda bulunmuş. İstenilen evrakları vermişler. Fotoğraf, şu bu vs. diye sıralamışlar. En sonra okul aile birliğine 450 YTL bağış yapın diyorlar.

    Kardeşim ben aile birliğine yardım yapmak istemiyorum dedim, kabul etmediler. Hatta biz öğretmenler ile alakası olmadığı için bizi suçlayamazsın dediler. Ben ancak en son seçenek olarak bu parayı vereceğim ve bunları kime şikayet edebilirim.

    Yıllar önce Turgut Özal "benim memurum işini bilir" demişti, haklıymış.


    Turgut Özal ile ne alakası var



    Şak diye banı çekmişsin ama okumamışsın Yılar önce devlet memurlarına zam verememişti. Haberciler memurlar ne yapacak diye sorduğunda "benim memurum işini bilir" demişti.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Calpi84

    Kayıt parasının sorumlusu okul-aile birliği denen her okulda bulunan sülük kuruluş.Ben bunların şimdiye kadar hiç kimseye yardım ettiğini görmedim.Okadar para topluyorlar nereye gider ne alınır hiç belli değil.Lise'yi izmir'in güzide anadolu liselerinden birinde okumuştum.Okula her geleni kayıtta yoluyorlardı.Lise-1'i camı kırık kaloriferi yanmayan bir sınıfta okumuştum hatta tüm lise hayatım boyunca doğru dürüst kalorifer yanmamıştı.Kayıtta toplanan paralarla okulun her eksiği alınırdı.



    Bizim evin hemen yanında ilkokul var. Civarı komple tanıyorum. Daha önce aç sefil olan öğrenci velileri okul aile birliğine girdikten sonra ciddi ciddi giyim kuşamı değişti. Marka giyinir oldular. Erkek veliler hergün başka takım elbise giyiyorlar, bayan veliler hergün sanki defileye hazırlanır gibi okula gidiyorlardı. Hangi para ile yapıyorlar bunu ? Benim paramlar yapıyor şerefsizler.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: gkhnzn

    Herkesin haberi var bunlardan , şikayet etsen de bi halt yapmazlar




    bazen milli eğitim bakanı tv de artistlik yapıyo, şikayet edin cezalandırıcaz diye ama traş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nicotinell -- 13 Ağustos 2008; 8:19:28 >
  • Ben 500'e kayıt olmuştum liseye. 2000 felan istemişlerdi, tanıdıkla ancak bu kadar yapabildik. Baya kişiden 2000 aldılar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: alpalp84

    Kardeşim ne yapayım pazarlığı !! Eğitim hakkı diye birşey var. Hadi 50-100 istesinler vereyim. Asgari ücretle geçinenlerin vay haline.


    o zaman 450 yi bayılacaksın
  • Milli Eğitime şikayet edin.
    Birşey çıkmaz diyip şikayet etmeyenler şikayet etse üşenmeyip,bakalım birdaha isteyebiliyorlar mı?
  • valilik...

    adananın kaymakamı ve valisi ssıık sık kılık değiştirerek geziyor
    örn.
    okula gidiyor
    -benim torun bu sene 1.sınıfa baslicak kaydini nerde yapabiliriz?
    -adam da kayıt ücreti 450 YTL dir diyor
    -tamam ben parayı yarın getirim diyor

    diğer günde polisle alıyor müdürü
  • quote:

    Orjinalden alıntı: barman

    Ben 500'e kayıt olmuştum liseye. 2000 felan istemişlerdi, tanıdıkla ancak bu kadar yapabildik. Baya kişiden 2000 aldılar.



    Ve sizde o parayı verdiniz kusura bakma ama burda sizin hatanız verme kardeşim ilk ve orta öğretim bedava denen bir şey var gözlerinin önünde başla dilekçe yazmaya bak bakıyım istiyorlar mı 2000 ytl yuh özele gideriz be


    Tabiki Burak Bora da böyle mesela tiyatro oynanacak herkes 4 er ytl dendi sonra hoca gelecek herkes 5 er ytl dendi tiyatro oynanacagı gün herkes 3 er ytl denebilen kütüphane için 4er ytl toplanıp genelde kapalı olan spor için para toplanıp beden dersinde top yok yavrum denebilen bir okuldayız


    Bu arada konuyu açan arkadaşın durumuna çok sinirlendim hangi okul bunu yapan?




  • 99 da liseye kaydolurken babamdan 500 ytl istemişlerdi o günün parasıyla 6 aylık asgari ücret falan ediyordu, tek kuruş vermedik, onlarda üstelemedi. sonradan öğrendik ki yurtdışından ve mezunlardan okula sağlam bağışlar geliyormuş
  • benden 150 lira istemişlerdi 100 vermiştim ben hayırda demiyolar ha
  • Kardeşimi okula yazdıracaktık daha doğrusu başka okula aktaracaktık müdür 20 YTl para istemiş.Babamda haksız yere aldıklarını bildiği için "ödemem var bu aralar çok sıkışığım " demiş.

    Müdür:"10 YTLde olur"
    Babam:"Kardeşim paraya sıkışığım!"
    Müdür:"5 YTL bile yokmu?"

    demiş ve babam cebinde para olduğu halde çıkarmış 1-2 lira dilenciye verir gibi vermiş.Tabi müdürün bu ısrarı kendi cebi için
  • eline geçen gelirin 700 ytl
    kira elektrik su telefon yemekil giderler 800 ytl
    bu durumda her ay olurda 20 ytl bile arttırabilirsen yaklaşık 450 ytl para biriktirmek için
    22 ay beklemen lazım..
    ekonomimiz süper
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.