Şimdi Ara

OKUL BİRİNCİLİĞİ KONTENJANI HAKTIR, ADALETTİR. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
1
Favori
5.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
30 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tabi ki haktır 4 sene özel okula boşuna mı para verdik bir zahmet paramızın değeri belli olsun
  • agjjbr A kullanıcısına yanıt
    Ya he he 300 bin olan adamin özelde 98 obp yapmasını acikla o zmn
  • +1
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Letonya

    Ya he he 300 bin olan adamin özelde 98 obp yapmasını acikla o zmn

    Hocam bizim bahsettiğimiz şeyin özel okullarla, temel liselerle ve obp ile bağlantısı yok. Ben de şahsen dediğiniz şeye şiddetle karşıyım. Ama okul birinciliği ayrı bir durum. Açık açık belirttim yazımda.
  • Lord.Hazretleri kullanıcısına yanıt
    Hayor arkadasin biri obp haktır dedi ben ona demistim
  • Letonya L kullanıcısına yanıt
    Pardon tamam hocam öyleyse
  • Okul birinciliği kontenjanı hakmış adaletmiş ha haaa sesli güldüm buna. Lan zaten okul birincisiysen kontenjana falan bakmadan iyi bir bölüme yerleşmen lazım. Gelmiş burda dilenmekte nedir lan
  • Okul birinciliğine neden saldırıyorsunuz ki? Zaten okul birincisi olmadan her üniversitenin kontenjanı belli, sen oraya yerleşemeyip neden gözünü okul birincilerinin kontenjanına dikiyorsun? Neden yeterince çalışmadığını kabullenmeyip, okul birincilerine laf atıyorsun? Gören de normal kontenjan 30 okul birincisi kontenjanı 60 falan sanacak.. Bu kadar başkalarına çamur atmayın, yeterince çalışmadığınızı kabullenin. Bu kadar zor değil kabullenmesi.
    Okul birincisi falan da değilim, istediğim bölümde belki 1-2 kişiyle kaçabilir, ama hala okul birinciliği kontenjanını savunuyorum, savunurum da. Biraz kendinizden başkalarını da düşünün, bu kadar bencil ve düşmancıl olmayın..
  • Lord.Hazretleri kullanıcısına yanıt
    Sözlerine dikkat et. Senden başka kendini bilmez yok bu konu hakkında konuşanlar arasında. Saçma sapan bir fikirlerinle çelişkiler içinde bir konu açmışsın. Bir dediğin diğerini tutmuyor.



    1- Eğitimde eşitsizlik var. O yüzden okul birinciliği kontenjanı verilmesi gereken bir haktır diyorsun. Kötü eğitim verilen okulda ikinci, üçüncü - ve hatta ilk 10'u dahil edebiliriz donemdeki ogrenci sayisina gore- kötü eğitim almıyor mu ? Nerde bu adamların kontenjanları?



    2- Okul birincisi çalışmış haketmistir diyorsun. Fen lisesindeki adamdan daha mı çok çalışıyor ? Düz lisedeki , meslek lisesindeki adam neye çalışıyor afedersin? Geç bu ayakları. Kılıf uydurmak seninki. Diğer lisedekilerin çalıştığı yazılı sınavları çok iyi biliyorum. Düz liselinin sınava çalıştığı kadar fen liseli o dersin sadece temelini atmak için çalışıyor. Teneffüste dahi ders çalışan fen lisesinden sınıf arkadaşım okul birincisi olmamıştı. Nerde adalet ? Hani çalışan hakediyordu?



    3- Çocuk yaşta çalışmadı diye kötü eğitime maruz bırakılamaz kimse diyorsun ve kötü liselere gidenleri ve orda sonradan çalışanların okul birinciliği kontenjanı hakkını savunuyorsun. Sonra da okul birincilerinin bir farkı olmalı çünkü onlar çok çalışıp hakediyor diyorsun. Karar ver kardeşim. Calismayani suçlayacak mıyız suclamayacak miyiz ? Orta okulda dişini sıkıp ders çalışan, zeki öğrencilerin ek kontenjan hakkı yok, çalışmadan yan gelip yatan sonra da ilkokul seviyesinde yazılı sınavlara girip okul birincisi olanın ek kontenjan hakkı var öyle mı ?



    4- Merkezi eğitimden bahsetmissin. Ne değişecek merkezi eğitim olunca ? İnternette sınırsız ders anlatım videoları var. Çok kaliteli ders anlatan hocalar var. Hepsi benim mezun olduğum fen lisesindeki hocalardan daha iyi ders anlatıyor. Bu işte profesyonelleşmişler. Müfredatta olup da anlatılmayan tek bir konu yok. Herkes ücretsiz bir şekilde erişip eksiğini kapatabilir. Al sana merkezi eğitim ve fırsat eşitliği. Savundugun okul birincileri bahsettiğim hocaların videolarından eğitim alarak kendilerinden yüksek seviyedeki insanlarin seviyesine çıksın da göreyim. Aaa pardon ama ya, zaten takip ediyorlar değil mı? Ona rağmen de yapamıyorlar... İşte burda devreye kapasite giriyor. Sen de bu kapasitesiz insanları savunarak hem kapasitesi daha yüksek insanlara karşı öne geçirmeye çalışıyorsun.

    5- Merkezi eğitimden bahsedip aklınca adil olmaya çalışıyorsun. Kimin çok çalıştığını tespit etmeye yönelik çözümün nedir ? Ne demek olsa çok çalışan ve hakedenler okul birincisi oluyor. Yukarda da örnek verdim . Teneffüste dahi soru çözen arkadaşım okul birincisi olamadı. Ama senin o çok savundugun okul birincilerinin %90'ından daha çok çalışmıştır. Nerde adalet ?

    6- Genel olarak savundugun şeyin nasıl bir saçmalık olduğunu bir örnekle açıklayıp mesajımı bitireceğim. Şimdi 2 tane futbolcu olmak isteyen çocuğu ele alalım. Bı tanesi çok yetenekli. Günde 2 saat antrenmanla çok iyi işler çıkarıyor. Bir tanesi çok yeteneksiz. Günde 10 saat antrenman yapıyor ama diğer çocuk kadar iyi futbol oynayamiyor. Sen diyorsun ki bir futbol takımının altyapısına girme hakkı günde 10 saat antrenman yapan çocuğa ait çünkü çok çalıştı. Kusura bakma da insanlar bu mantığa ağızlarıyla bile gülmezler. Ayrıca hiçbir futbol kulübü çok çalışıyor diye yeteneksiz birinden tarafa seçim yapmaz. Boyle bir saçmalık anca meb ve osym gibi kurumlardan beklenir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brktmr -- 26 Haziran 2017; 7:21:26 >




  • sakultasaian kullanıcısına yanıt
    Konunun benciklikle , calismamayla ne alakası var ? Bir şeyin saçma olup olmadığını söylemek için düşünmek yeterli. Fen lisesinde teneffüslerde dahi ders çalışan arkadaşım okul birincisi olamadı. Sizin mantiginiza göre en çok bu kız hakediyordu . O çok savundugunuz okul birincilerinin %90 'ından daha fazla haketmistir okul birinciliği kontenjanını. Nerde bu kızın hakkı? Bu kız zaten istediğini aldı. 2500 sıralamayla istediği bölüme gitti. Ayni şekilde ben de 5000 siralamayla istedigim bölüme gittim. Simdi ben bencillik mı ediyorum , düşmanlık mı ? Ben etkilenmedim bile bu uygulamadan. Mesele bunlar degil. Mesele bu uygulamanın saçma olması. İstediği kadar çok çalışsın. Az çalışandan daha az şey koyuyorsa ortaya sırf çok çalıştı diye ekstra hak vermek de neyin nesi ? Ben etkilenmedim diye yanlış birseye yanlış diyemez miyim ?
  • Kardesim dediklerinin bir kismina katiliyorum ama bu fen lisesindeki adamlar cok calisarak kazanarak girdiler fen lisesine anadoludaki adam da calisip girseymis fen liselerini niye kucumsuyosun ???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fakerzone

    Kardesim dediklerinin bir kismina katiliyorum ama bu fen lisesindeki adamlar cok calisarak kazanarak girdiler fen lisesine anadoludaki adam da calisip girseymis fen liselerini niye kucumsuyosun ???

    Hocam ne küçümsemesi. Hak etmiş girmiş adam fen lisesine. Ben sadece iyi okula gidemeyen çocukların, kaliteli eğitim alma hakkı yok mu diyorum.
  • Obpnin hakkedene verildiğini düşünen akplidir.Bitti!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheOrder11

    Obpnin hakkedene verildiğini düşünen akplidir.Bitti!

    Siyaset karıştırma hocam.

    Ayrıca yazımdan böyle bir şey çıkarttıydan sen siyasetle ilgilenmeyi de bırak.

    Ayrıca obp'yi savunmuyorum. Okul birinciliği uygulamasının yerinde bir uygulama olduğunu savunuyorum.
  • Feb lisesine girerken hic cabalamadik cunku. Bu kadar acitasyona gerek yoktu yok benim 60k yapan arkadasim belki 20 yapacakti uhuhuuu. Girseydi o zaman sanki girenleri sinavsiz aldilar. Egitim farkini hak ettigimiz icin bi adaletsizlik gormuyorum. Bilmem ne universitesinde okuyanla bogazicinde okuyana da ayni sey o zaman is ararken dersin belki bogazicinde okusa bulurdu.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flygnç

    Feb lisesine girerken hic cabalamadik cunku. Bu kadar acitasyona gerek yoktu yok benim 60k yapan arkadasim belki 20 yapacakti uhuhuuu. Girseydi o zaman sanki girenleri sinavsiz aldilar. Egitim farkini hak ettigimiz icin bi adaletsizlik gormuyorum. Bilmem ne universitesinde okuyanla bogazicinde okuyana da ayni sey o zaman is ararken dersin belki bogazicinde okusa bulurdu.

    Ben sadece 13-14 yaşındaki çocuğun sırf sınava çalışmadı diye hayatı boyunca geri planda kalmasını eleştiriyorum.
  • Lord.Hazretleri kullanıcısına yanıt
    Kazananinda bunu 12-13 yasinda fark edip cabaladigi icin daha da cok hak ettigini de dusunuyorsundur o zaman
  • flygnç kullanıcısına yanıt
    Hakli ben de bunu demek istedim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: flygnç

    Kazananinda bunu 12-13 yasinda fark edip cabaladigi icin daha da cok hak ettigini de dusunuyorsundur o zaman

    Lise eğitiminde daha çok hak etme gibi bir kavrama karşıyım. Ne olursa olsun eşit şartlarda lise eğitimi verilmeli.
  • Aynen hocam var benimde öyle bir arkadaş şimdi okul birinciliği ile bir yere gitmeye çalışıyor YGS si 80k idi.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.