Şimdi Ara

Ögretmenlerin Yeni İsteği Edit Geldi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
333
Cevap
0
Favori
13.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: A.J. Pacino

    Siz (Buyuk bir cogunlugunuz) kendi sorunlarinizi toplumun önünde tuttugunuz için insanlar artik ogretmenlik muessesenizden irrite olmus durumdalar zaten. Bircok ogretmene gore meslekleri doktordan, maden iscisinden, saglikcilardan cok daha zormus. Eski donemlerde (90lar ve oncesi) hickimse ogretmenleri bu kadar konusmazdi, herkesin bu meslege saygisi vardi. 6-7 aylik bir "calismadan, yatarak maas alma" doneminden sonra dahi utanmadan seminere gitmemek icin doktorlardan rapor talep edilince insanlar ogretmenlerin yatmayi, egitim vermekten daha on planda tutmaya basladiklarini farkettiler sanırım.

    Aslinda gelinen bu noktanin başlıca sebebi önüne gelenin ogretmen olmasi ve bu insanlarin veremedigi egitim kalitesidir. Elbette bu da egitim sisteminin ne kadar sistemsizce ogretmen yetistirdigini ve denetlemeden meslek hayatlarina devam etmelerine musaade ettigini gosteriyor. Tekrar ediyorum gelinen bu nokta bence hicbir ogretmenin sucu degil onlari bu rahatlığa ve tembellige alistiran sistemin suçudur.



    Alıntıları Göster

    Bence öğretmenler zorluk konusunda haklı, korona hariç diğer tüm dönemler öğretmen olmak her zaman sağlıkçılardan daha zordu. Gidersin hastaneye 5 karış suratla dövecek gibi muayene eder, kaybol git der gibi reçete yazar. Hemşireler ki hele kıdemli olanlarla muhattap olmak zorundaysan yandın zaten. Ama öğretmen öyle mi? Gidersin, yarım saat konuşursun, çocuğun en kıymetlin hakkında, çocuğunun hakkında bilmediklerini öğrenirsin, çünkü öğretmen çocuğunu senden daha iyi tanır.


    Bir kaç münferit vaka yaşanması rapor gibi olaylarda tüm meslek dallarında olan bir şey. Bugün bir çok iş yerinde insanlar yalandan da olsa rapor alıyor. Sadece korona dönemi değil normalde de yapılan bir şey bu. Tamamen insanların ahlaki durumuyla alakalı bir durum. Eğer rapor alma olayı eleştirilecekse, doktorlar eleştirilecek, kardeşim bu zamana kadar niye verdiniz siz insanlara raporu hiç bir şeyi yokken? Ki bence bunda doktorların da suçu yok, gerçekten bir kişinin izne ihtiyacı oluyor, ama yıllık izni yok, e napacak gidecek rapor alacak. Halbuki mazeret izni gerçekten tüm şirketlerde olsa ve nedenleri anlamlı bir şekilde bir alt yapısı olsa. Atıyorum çocuğu hastalanmıştır, bakacak kimse yoktur, anne ya da babaya mazeret izni verilmeli gibi.


    Bu ülkede otoyol kenarlarına süs bitkileri asılıyor kardeşim. Hangi biriniz sorguladı buna ne ihtiyacımız vardı diye? Ama öğretmenler evden çalışmasın...





  • Bence bütün öğretmenleri taksimde kurşuna dizelim. Hem boşa giden maaşları yük olmaz hemde buradaki ergen ve eziklerin klavyeleri eskimez.

  • Çevremde aylardır işinin başında olan var. Hadi özeli geçtim kamuda bile esnek çalışmada olsa işine gidip gelen insanlar var. Üstüne üstlük bunların bir kısmıda birebir vatandaşla temas halinde. Elbetteki evden uzaktan çalışma modelini savunuyorum ama bu ögretmen tayfasının sanki bir tek onlar işe gidiyormuş, sadece onlara bulaşıyormuş algısı yaratması akıllara zarar. Üstüne üstlük bu tayfanın içinde gezip tozup sonrada işe gidince virüs kaparız muhabbetide ayrı bir olay. Uzaktan eğitime geçilsin hatta pandemiden sonrada kısmen uygulansın öğretmene olan ihtiyaç azalsın. Az sayıda öğretmenlede bu iş yapılır artık.

  • Başlığı açan arkadaş bu hafta seminer yapıldı öğretmenler okula gitti,21 ine kadarda gidecek neyin kafasını yaşıyorsun milleti gaza getirip yine öğretmenlik mesleğini aşağılamaya başlamışsınız Allah akıl fikir versin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet kardeşş buna takıldım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ugandalı tüccar U kullanıcısına yanıt
    Ugandalı yoruldum valla yazmaya hepiniz öğretmenlerin itibarını zedeleme çabasındasınız iyi günler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt

    örneklere bakar mısınız fabrikada şef ve mühendis... bunların aylık kazancı öğretmenin kaç katı söyler misiniz?


    ben söyleyeyim bir mühendisin 6 aylık kazancı yaklaşık öğretmenin yıllık kazancından fazla..


    soru havuzu demişsin müfredat sürekli değiştiği için öyle bir havuz maalesef yok bilmeden sallamak kolay nasılsa..


    Diğer mesleklerde eve gelince her şey unutulur ama öğretmenlik asla öyle değil gecenin bir yarısı veli arar öğrenci arar her an hazır şekilde ulaşabilirler yardımcı olunur gerekirse konu dahi anlatılır bunların hepsi hayrınadır veli not hesabı sorar öğrenci not ister adaletli olmak gerekir hak yememek gerekir nöbetlerde 100 den fazla öğrencinin sorumluluğu sizdedir birinin burnu kanasa veli okula kavgaya gelir kınama sürgün yersiniz...vs saymakla bitmez ama haklısın 20-30 saat sonra yatış öğretmenlik ne ki...

  • ugandalı tüccar U kullanıcısına yanıt
    Öğretmek kolay diyorsun yani öyle mi ahahahahah okey iyi günler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Keşke eğitim özelleşse.
    Öğretmenler maaş almasa,bu paralar devlet hazinesine kalsa.
    Burada öğretmen düşmanlığı yapan ileri zekalı arkadaşlar çocuklarını özel okullara gönderse.
    Yıllık 60-70.000 para verse.
    Yemeği,servisi, kıyafeti ve kitabı da ayrı para zaten.
    Çocukları einstein olur çıkar,tıpkı babaları gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • vjersin07 kullanıcısına yanıt

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1- okullardaki internetle Google bile zor açılıyor
    2- okulda uzaktan eğitim olmayacak, keşke olsa kameramız olsa, hızlı internetimiz olsa, rejimiz olsa ve o büyük tahtadan ders anlatsam. Uzaktan eğitim evde olacak.
    3- uzaktan eğitim zorunlu oldu, her öğretmene ders tanımı yapıldı, yapılmayan uzaktan eğitime soruşturma açılır. Daha son gelen resmi yazıyı bilmeyen moronlarsınız, kafanıza göre yorum yapıyorsunuz, telafi eğitimi yazısında her şey açık.
    4- Öğretmen şu anki resmi yazıya göre zatem görev alanını terk edemez.
    5- bilmediğiniz işler için yorum yapan birer moronsunuz, öğretmenler görevinin başında şu anda. Dersler tanımlandı, herkes işini yapacak, siz de işinize bakın
    6- öğretmenler sayfasının 3’te 1’i öğretmen bile değil, diğer üçte biri atama bekliyenler ve eğitim fakültesi öğrencileri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rasyonel teletabi -- 29 Ağustos 2020; 16:31:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozanhoca33 O kullanıcısına yanıt

    Ya bilmedikleri işlere car car car konuşmaya meraklılar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zaten verdikleri eğitimle vermedikleri arasında fark yok, çalışmasınlar daha iyi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the guardian14 -- 29 Ağustos 2020; 17:23:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ayrıca ben uzaktan eğitim hazırlığı, planımı yaptım. Görev yerimde ADSL arada gittiği için 4G paketi de alacam. Evimde tahtam da hazır. İşinize bakın kardeşim, kafamı şişirmeyin. Öğretmen motivasyonunun önemini bilmeden de aptal aptal yorumlar yapmayın. Şimdi kaybolun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende şöyle birşey söyleyim. Benim eşim öğretmen burdan 70 km uzakta köy okuluna dolmuşla gidiş geliş yapiyor. Sabah dolmuş durağına ben bırakıyorum. Dolmuş standart ford transit. Boş koltuk yok hatta gizlice ayakta yolcu alıyorlar. Bazı koltukları boş biraksalar zarar ediyorlar. 6-7 öğretmen daha var o köye giden. Seminere gidiyorlar işte. Seminer ne demek boş boş oturuyorlar. Bizim milletimiz yediremez böyle öğretmenler de boş durmasın o zaman der. Bakanlıkta öğretmenleri hicbisey yapmadıkları okula seminer diye gönderir. Şimdi kaç bin öğretmen var. Yüzde 10u böyle olsa. Kaç bin yapar. Çok gereksiz okul yoksa eğitim uzaktan olmalidir


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocalarımız yorulmasın zahmet etmesinler. Biz YouTube dan dersleri çocuklara izletiriz. Tatillerini bölmesinler, istirham ediyorum. Çocuklar bi şekilde öğrenir. Zaten sınıfta kalma da yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bütün öğretmenler değil ama çoğu geçen yıldan beri yatarak maaş almaya alıştı, hem de girmediği ek ders ücretini de almaya devam etti, şimdi sahilde yaylada tatil yaparken corona yokmuş gibi okullar açılmasın derdindeler, aslında polis ve sağlıkçılar dışında çalışan yok devlette. Sağlıkçılar a döner sermaye bile verilmiyor sadece 3ay verilmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kjkszpjmr2 K kullanıcısına yanıt

    Evet eğitim sosyolojisi alanında geliştirdiğiniz ölçekle %95’inin öyle olduğunu tespit ettiniz demek. Bilimsel yayınınızın linki var mı? Öznel yargıları genelleyip bilmeden etmeden yorum yapan her şeyin uzmanlarıyla dolu bir ülke olduğumuz için zaten bu ülke bu durumda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öğretmenlik fedakarlıktı. Biz hocalarımızdan öyle öğrenmiştik. Gemiyi ilk terk eden onlar olmamalı. Titanikte bir sahne vardı. Gemi batmak üzereyken bile orkestra müzik çalmaya devam ediyordu. Öğretmenlerimiz bu tip durumlarda sorumluluk almalı, yol göstermeli çocuklara. En arka Safa geçip mazeret üretmemeli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.