Şimdi Ara

Ögretmenlerin Yeni İstegi 24.09 (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
250
Cevap
0
Favori
10.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Facede meb öğretmen grubunda birbirlerini yiyorlar. Insan, cocuklarimiza bunlar mi eğitim verecek diyor? Girmedikleri ek derslerin parasının derdindeler yazik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: radko

    Merak etme daha donanımlı daha bilgili ve tuvaletine bile girilebilecek okullar yani özel okula veriyoruz.

    Özel okullardaki hocaların çoğu 70-80 puan almayı başaramadığı için atanamayan öğretmenlerdir. Para verdiğiniz için çok daha ilgili olmak zorunda hissederler kendilerini, ayrıca zengin fakir herkesin girdiği sınavda da okul puanı etkili olduğu için orda okuyan 1 adım avantajlıdır hepsi bu. Fazla anlam yüklemeye gerek yok. Durumu sizin gibi olmayan milyonlarca insan var


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya ilaki fark vardır ama yan yana + ve - lerini yazınca evde ders verme daha masrafsız . Zaten iyi bir Ogretmen isen PC tablet vs vardır araştırma soru hazırlama sunum yapma vs , internet yok ise ki zor ihtimal ama yeni internet bağlattın 80 TL de bu para da okula gidip gelmediğin için yol parandan daha ucuz olacak , e okulda yiyip içmiyorsun oradan para gitmiyor , sürekli okula giderken kıyafet yıka değiş ütüle vs derken oradan para gitmiyor . Yanı giderse de gitsin azıcık elinizi taşın altına koyun be artık bi durup düşünün ya biz biraz abartmıyor muyuz , herkes ülke icin Birseyler yapıyor biz mesleğimiz gereği evde yapabiliyoruz şükredelim . Çok ilgin bir Ogretmen topluluğu var ( tabii ki bu sözlerim sürekli isyan eden otlayan vs öğretmenler icin )

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: farukclkk

    Öğretmenlerin yatması maaşla alakası yok. Ay da 50 bin TL ver yine gidip bir Kitap alayım dergi alayım kendimi geliştireyim demez çünkü yatışa proğramlanmış hesap soran yok denetleyen yok. Ayın 15 imde maaş yatıyor mu tamam ayrıca. Bekçi için yorum yapamayacağım da sen polisin çalıştığının belki çeyreği çalışarak mı maaşlar daha yüksek olması gerekiyor diyorsun? Neye dayanarak öğretmen maaşı artırılması gerekiyor diyorsunuz merak ettim eğitim on numara mı öğretmenler mi on numara nedir yani ? Ülkede ki az imkanı olanlar ya dershane ya özel ders alıyor bence dershane öğretmenlerin maaşı artırılması lazım devlet değil de👍🏼

    Bu öğretmenlerin değil, devletin eğitim politikalarının bir suçu malesef.


    Sen, yaptığın düzenle, devlet memurluğunu garanti meslek gibi gösterirsen,

    Sen, sınavlarda soruları yandaşlarına dağıtırsan,


    Şu anki öğretmenlerden bir şey bekleyemezsin...


    Neden bilmiyorum ama herkes sonuçla uğraşıyor?


    Şu anki öğretmenlerin kaç tanesi hakkıyla girdi? Kaç tanesi sınav sorularının dağıtılması ile girdi?


    Öğretmen maaşları çok daha yüksek olmalıdır bu kesin.

    Ama eğitim konusunda planlama, yapmazsan, öğretmenden de kalite bekleyemezsin.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: fluminense

    öğretmen maaşları ülke standartlarına göre çok değil.14 yıllık öğretmen 4650 lira ham maaş alıyor.1000 lira gibi de ek ders ücreti desek.Konuşmaya münakaşa etmeye değecek bir para değil.Gelin lise mezunu bekçi maaşlarını tartışalım (5000+) derseniz?? gelin bunu konuşalım.

    Gel konuşalım. Hemen bekçi polisle kendini bir tut. Ayrıca unutma öğretmenlik bölümü mezunu da bir dünya bekçi var. Ciddi ciddi soruyorum her gün akşam 9 sabah 6 arası haftada 6 gün çalışma 1 gün izin şeklinde çalıştıralım gel öğretmenliği bırak bekçi yapalım 6 bin de maaş verelim desen yapar mısın yoksa ek dersler artırılsın, evde ders vermek çok masraflı diye yaygara mı yaparsın? Okullar açılırsa virüs oluruz vs vs diye tweetler mi sıralarsın yoksa hastaneden kaçan covidli vatandaşları yakalamaya mı çalışırsın?


    Herşeyi para olarak görüp 250 puanla girilen bölüm mezunu olduğu için kendini bir halt sanan öğretmenler itici oluyorsunuz yapmayın artık. Maaşlarınız günümüz şartlarına göre az evet ama bunu başka mesleğin lise mezunu olmasına bağlamak komik oluyor. Neyse şunu da belirteyim de bekçi falan değilim, ayrıca eşim de öğretmen


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herhangi bir akıl sağlığın yoksa yazdıkların komik.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle giderse piyasada öğretmen şiddeti diye bişey daha çıkacak valla.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: V2

    Ogretmenler sayica kalabalik olmalarini kullanarak her turlu gundem yaratiyorlar. Isin ilginci hep bireysel maddi hesaplar baska hic bir konuda toplanip bir durus gosterdiklerini gormedim.

    Öğretmenleri doyuramaZsınız , Varsa yoksa para . Ülkenin çocukları ortada bunu hayatta dert etmezler tek dertleri maddiyat .


    Kalabalık olmaları sürekli siyaset yapmaları işin cabası , şuan ki hükümet değil nefret ettikleri başka hükümet gelsin para için anında renk değiştirirler . Su gibi her kalıba girerler .


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz fazla rahatlar sanırım? Hep fazla rahat olmaktan kaynaklanıyor böyle şeyler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zero-man kullanıcısına yanıt

    Öğretmenler yüzünden değil işlemeyen sistem yüzünden.. Öğretmenler işlemeyen eğitim sisteminin küçük bir parçası sadece..

  • radko kullanıcısına yanıt

    AHAAHHAHAHHA memleket böyle bekçi güzellemesi görmedi.


    Bekçiler bu ülkenin en gereksiz yapısıdır. Nokta.


    Hepsinin neden ve nasıl ortaya cıktıgını, işe alım süreçlerini vs biliyoruz.

  • Boş beleş insanlar şu öğretmen konularına toplanmasın kendinize başka uğraş bulun. O ek ders dediğimiz paralar maaş olarak ödenmesi gereken paralar. Devlet kolayını bulmuş. Sigortayı az ödeme, emekli ikramiyesini az ödemek için çıkarılmış bir saçmalık. Alım gücü düşerken dolar tavan yaparken ek ders kesmek nedir? Öğretmenin çoluğu çocuğu yok mu? Öğretmenlere laf atanlar muhtemelen zamanında hocalarından dayak yiyen kuyruk acısı olmuş tiplerdir.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: VULKAR

    Adam olsaydınız da sizde öğretmen olsaydınız. Öğretmenleri kıskanmaktan çatlıyorlar.

    Millet vekili maaşı öğretmenlerinkinden az olsun. M.K.Atatürk

    Azîz Nesin e söverek büyüdük adama saygı duymaya başladık.

    Allah bile her insanı bir yaratmadım diyor . O yüzden sizi de yadirgamiyorum. Allah Bu kadar takdir edip bu zekayı vermi s sizlere . Yapacak bir şey yok.


    EDIT : Geçenler de de akademisyen maaşlarıyla ilgili konu başlığı görmüştüm. O başlığı açanla bu öğretmenleri ikide bir çekemeyip onlar hakkin da başlık açan kişiler aynı kişiler. Şu memur gurupları tıpçıların tırnağı kadar olamadılar. Adamlar bir iş bırakmaya gidiyor ülke felç oluyor . Dıgerleri de birbirlerinin bokunu yiyor. Valla yazık sadece gülüyorum Aziz Nesin , Aysun Kayacı gibi insanları anıyorum.
    Ahahahahah Atatürk'ün öyle bir sözü yok yalniz cahil haberin olsun facebook ogretmen gruplarindan bulup mu atiyorsun buraya :D

    Al işte ogretmenlerin ne kadar yetersiz oldugunun diğer kanıtı daha :D daha bağlaçları yazmayı bilmiyorsun, Atatürk'e ait olmayan sözleri onunmuş gibi paylaşıyorsun sonra millete laf çarpacaksin he :D önce adam ol

    370 puan alsan ytu egitim gidiyorsun 300 alsan anadoluda okuyup ogretmen oluyorsun zeki, parlak gençlerin hiçbirisi öğretmenlik tercih etmiyor çoğunluğu senin gibi çürüklerden oluşuyor. :d

    Ya inşallah sen öğretmen değilsindir durum bu kadar kötü olamaz ya anan baban öğretmen ondan mi kudurdun yoksa?

    Lütfen sen öğretmen olma.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • malkolingesas M kullanıcısına yanıt

    Bein Connect izlerken gözlerin bozulmuyor mu?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: wehrmacht

    Asgari ücretli insanların çocuklarına asgari ücretin 2 katı maaşla hizmet ediyorsunuz bu fazla şımarıklık



    Alıntıları Göster

    Asgari ücretliye Allah yardım etsin daha çok kazansınlar lafımız yok kimsenin de bizim maaşımıza ek dersimize lafı olmasın geçinemiyoruz kardeşim yalan mı söyleyeceğiz ay sonunu zor getiriyoruz. Alım gücümüz yok paramız beş kuruş etmiyor. Bana maaşımı ver tamam ek ders verme ama ekmeği ucuza alayım eti şekeri çayı unu ucuza alayım elektrik su faturasına dağ gibi vergiler vermeyeyim. Bu gün en ucuz kira olmuş 1000tl adam akıllı bir evde oturayım desen 1500-2000tl ben maaşımın yarısını kiraya verdikten sonra napayım öyle maaşı.

    Şımarıklık diyorsun da kendimi şımartacak ne yapmışım acaba kullandığım telefon 5 yıllık arabam 11 yaşında küçük motorlu ucuz bir aracım var sağolsun sanayiden çıkarmayan, evim yok. Maaştan artırıp bir yere gezmeye filanda gidemiyoruz. Doğru düzgün üstümüze kıyafet bile alamıyoruz kalkmış şımarık diyorsun. Bu ülkede zaten az maaş alanın maaşına göz dikilir. Sen meclistekilere söyle haksız kazanç sağlayan onlarca şirkete vergi kaçıran esnafa söyle şımarık diye.





  • ThomasMalthus T kullanıcısına yanıt

    Sonunda katip mesleğini hatırlayan biri çıktı. arkadaşlar bizde hiçbir yan ödeme yoktur. ham maaş alırız. mesailer çoğu zaman yazılmaz yazılsa da saat başı ücret 5 tl dir. göreve 24 saat çağırılabilir ve nöbet tutarız karşılığında 20 tl gibi bir ücret verilir. bu arkadaşların geçinemiyoruz diye ağladığı tutar en az 5 bin tl polislerimizde geçinemiyoruz istanbulda 6 bin lira ile diye serzeniş ediyorlar.. üniversite mezunu bir zabıt katibi istanbulda 3900 lira maaş alıyor haberiniz var mı ? hiçbir yan ek ödeme aldıkları falan yok. kadrosu yok. iş güvencesi yok. can güvenliği yok. tayin hakkı (mazeret haricinde) oldukça kısıtlı. pandemi döneminde kesintisiz çalıştık, duruşmalar yok diye bizim yattığımızı düşünmeyiniz. adliye personelini diğer memurlar gibi asla düşünmeyiniz. adliye personelinin hakları özel sektörden hallicedir. maaşım yetmiyor diye utanmadan ağlayanlar 3900 lira ile istanbulda görev yapıp 2 çocuk büyüten ve borçlarından ve mesleki dezenformasyon gereği psikolojik sorunlarından, yıpranmalarından dolayı intihar ediyor biz ne yapacağız ? biz kime sesimizi duyuralım? normal memurun 1 ayda görmediği müzekkere ve evrak işlemlerini günlük yapar bir zabıt katibi ve bu teşkilatın %85'i lisans önlisans mezunu. getirdiler önümüze bir bekçi kadrosu koydular ve neredeyse 2 katı maaş alıyorlar üzerine de kadroları mevcut. boğuluyoruz biz boğuluyoruz arkadaşlar. maaşımızı söylerken utanıyoruz. evlenmekten korkuyoruz evlensek dahi aile yaşantımız iş ile birlikte hep sallantıda kalıyor. çocuk yapmayı dahi düşünmüyoruz lakin görüyorum ki polislerimiz passat'a biniyor çocukları özel okulda okuyor, görüyorum ki öğretmenlerimiz aylarca tatil yapıp 1 ay seminere gidiyoruz biz tağaaammmıı diye burda serzeniş yaparken 3 çocuğunu superb sine bindirip tatil tatil dolaşıyor.





  • Söz konusu olan kamuda çalışan öğretmenler dersleri başlarken okula giden dersleri bitince evine dönen yani genellikle kalıp bir mesaisi olmayan bir meslek grubu. Ayrıca her ne kadar önemsizleştirmeye çalışsalar da senede 3 ay tatillerini de bir kenara koyalım. Seminerlerinin ne kadar verimli olduğunu ve nasıl bir iş disipliniyle bağlı olduğunu ben bizzat görüp biliyorum. Bunun haricinde patron baskısı, iş stresi...vs gibi klasik çalışan sorunlarına da ekseriyetle sahip değiller. Sahipler diyorsanız size şunu söyleyebilirim "siz o diyarda ancak turistsiniz, oraya yaşamaya mahkum olan milyonlar var". Ayrıca veliler de dahil olmak üzere neredeyse herkes bir çoğunun işlerini istemeden yaptıklarını, verimsiz olduklarını, çağdışı kaldıklarını, kendilerini geliştirmediklerini çünkü onları buna zorlayacak bir ortamda olmadıklarını ve en kötüsü de bu mesleği bir meslek olarak bile görmediklerini bizzat görüyor ve tecrübe ediyor.


    Hal böyle olunca öğretmenler göz önünde oluyor. Simdi senin isyan ettiğin durum var ya, ilk değil. Bu isyan eden insanlar bu noktaya bir günde gelmediler. Öğretmenlerin neredeyse her olayda ama toplumda, ama medyada ve ya şimdiki gibi sosyal medyada milletin aklına bile gelemeyecek konularda örgütlenip "ağlamaları" bu insanları bu noktaya getirdi.


    Öğretmenlerin şartlarını düşünecek olursan bu istedikleri normal mi ? Bence normal. Maaşları bence de 9-10 olsa keşke. ANCAK! Ben bunu hakedecek bir eğitim camiası göremiyorum. Yok biliyorum. Profesyonelce ve ya idealistçe bu işi yapanlar var onları da biliyorum ama sayıları çok çok az.


    İti ite kırdırdılar derler ya aynen öyle bir durum. Milyonlarca doları hortumladılar yediler çaldılar çırptılar halen sömürüyorlar, halen yiyorlar, milyarlarca doları telekomundan türkseline çöktükleri bankalardan devasa şirketlere çekip etraflarındakileri zengin ettiler. İhaleleri birilerine vere vere küçük büyük on binlerce ve onların etkisiyle yüzbinlerce milyoner yarattılar kendi yandaşlarıyla. Biz burada öğretmenlerle ayda alınacak 1000 lira ekstra için günlerdir kavga ediyoruz. Her yanımız bozuk, yani biz iyiyiz de yönetenler kötü değil. Biz de kötüyüz doğal olarak yönetenler de kötü.





  • milyarderdahi M kullanıcısına yanıt
    Olsana o zaman madem o kadar kolay neyi bekliyon

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ek ders verilmeyecek, konu kapanmıştır beyler..

  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.