Şimdi Ara

Öğretmenlerin yattığı yerden maaş almasına tamam'da canlı derse ek para almaları büyük haksızlık!!! (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
443
Cevap
2
Favori
16.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
163 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Halamın oğlu 657' li öğretmen.

    Yani devlet memuru.

    Ben ise Konya'da bir özel okulda çalışıyorum.

    Geçen gün telefonlaştık ve dedim ki;

    " biz de uzaktan eğitim yapıyoruz işte, bugün yeni bir öğrenci kaydoldu okula, ona 1 saat ekstradan telafi dersi yaptım"


    Bana " telafi ders parasını da maaşla mı veriyorlar, yoksa ayrı mı yatıyor?" dedi.


    "Ne diyon lan" dedim. Anlamadı...


    Bu memur tayfası ekstradan nefes alsa onun da harcırahını devletten ister valla.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maligezgin kullanıcısına yanıt

    Bu alınan parayla alakalı değil ne yazık ki. Ne mutlu size ki düzgün çocuklarınız var.




    Siz benim dediğime cevap vermediniz maalesef. Sizden ricam, sadece bir günlüğüne bir öğretmenle beraber bir lisede, orta okulda ya da bir eğitim kurumunda bulunun. Ben bütün çocuklar bu durumda demiyorum tabii ki. Ancak inanın bana, göreceklerinize bir gün dahi tahammül edemeyeceksiniz. Ayrıca, bu maalesef Türkiye'de bir gerçek. Ailelerin büyük bir çoğunluğu okulları kreş, öğretmenleri de çocuk bakıcısı olarak görüyor. Kimse verilen eğitimle ilgilenmiyor. Ebeveynler işlerini yaparken çocukları bir şeyle meşgul olsun yeter. Durumu olan her aile zaten okul dışında mutlaka özel dersler aldırıyor çocuklarına.


    Hepimiz tabii ki yıllarca öğrencilik yaptık, neler neler yaşadık. Ancak yeni nesil gerçekten inanılmaz. Aile yapımız tamamen bozulmuş durumda, ahlaki değerlerimiz hiçe sayılıyor. Bu o gencecik çocukların suçu değil, onları yetiştiremeyen ailelerin suçu.





  • Ne kadar boş yorum yapan insanlar var o "ek ders" dediğiniz para zaten maaş olarak ödenmesi gereken para. Maaştan ayrı tutulması devletin az ödeme mantalitesinden kaynaklanan bir durum o "ek ders" dediğiniz para maaş olarak ödenmiş olsa emekli ikramiyesinin yüksek ödenmesine, emekli aylığının yüksek ödenmesine sebep olacağı için "ek ders" adı altında ayrılmıştır.

  • Köl Tigin K kullanıcısına yanıt

    Yapmayin. Ben daha bir sene olmasına rağmen iyi okul araştırıyorum daha şimdiden ilkokul için.

    Fakat eskiden böyle miydi? Mahallede evimize en yakın ilkokula gittik. Hiç sorgulamadim araştırmadım. Öyle bir şansımız da yoktu zaten. Anamız babamız da arastiramazdi ki öyle bir şey yoktu zaten. Şimdi çocuğumu karşıdaki ilkokula versem önce konuşması değişir sonra küfür etmeye başlar. Bu konuda size hak veriyorum.

    Ben neden iyi okul iyi öğretmen araştırmak zorundayım?

    Çünkü yeni nesil öğretmenlerimiz sadece garanti memurlul icin öğretmen oluyor.

    Yani iki taraf da kötü

    Ama neden öğretmenler eğitim sistemi mahvedilirlen ses çıkarmıyor? Neden sadece tvitirda para için atama için ya da yaz tatili için yazıyor?

    Neden ben iyi okul iyi öğretmen arıyorum?

    Eskiden mahalledeki okula gidip meslek sahibi olan ben neden kendi mahallemdeki okula çocuğumu yollayamiyorum?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 0rka kullanıcısına yanıt

    Yanlış biliyorsunuz

    Memurlar için emeklilikte eseas olan şey ek göstergedir

    Çalışırken aldığınız maaş degil


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maligezgin kullanıcısına yanıt

    tamam ek ders maaş olarak ödense zaten gösterge de farklı olacak demek istediğim o




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0rka -- 20 Kasım 2020; 22:49:30 >
  • 0rka kullanıcısına yanıt

    Alakası yok

    Ek gösterge başka bir şey


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maligezgin kullanıcısına yanıt

    Yeni nesil öğretmenler garanti memurluk için öğretmen oluyorda işini mi yapmıyor?

    Eğitim ailede başlar sen çocuğuna terbiye vermezsen öğretmen bir yerlerini yırtsa da veremez

    Eğitim sistemi mahvedilirken öğretmenleri serzenişleri görmezden geliniyor yukardakiler ne derse o oluyor siz daha bunların farkında değilsiniz.

  • YANİ HARBİ YETER VALLA YETER BİLLA YETER ŞU FORUMDA HER HAFTA ÖĞRETMENLERE BİR KONU AÇILMASIN YETER O ZAMAN HİÇ BİR MESLEK OLMASIN LİSE NEDEN 4 SENE EĞİTİM NEDEN BÖYLE



    EKONOMİYİ ÖĞRETMENLER Mİ DÜZELTECEK BİLGİSİZ SENİ



    FABRİKALAR SATILDIĞINDA NERDEYDİN


    TARLALAR SATILDIĞINDA


    ÖZELLEŞTİRMELERDE


    NERDEYDİN


    EY ERR KARDEŞ


    İŞİN GÜCÜN ÖĞRETMEN MAAŞI ALSAM NE YAPARDIM DİYE DÜŞÜNMEYE AYIRDIĞIN VAKTİ ÜRETMEYE HARCA HADİ EYVALLAH

  • Geçen akşam 8 de eve geldim. Kızım (ilkokul 4 de, devlet okulu) canlı dersteydi. Ben yemek yedim, sofrayı topladım, kahve içtim, saat 9.30 oldu, öğretmen daha kendini paraliyordu ders anlatacağım diye. Hak etmeyen illaki vardır ama benim yaşadığım bu (bir günü örnek verdim, çoğu günler böyle)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CGUzmani kullanıcısına yanıt

    yazık , senin gibi bir öğretmenim olmadığı için çok şanslıymışım . İleride bir evladım olursa inşallah onunda öğretmeni olmazsın .

  • maligezgin kullanıcısına yanıt

    Tabii ki öyle değildi. Aynı şekilde ben de yakınımdaki okula gittim. Abim ve kardeşim de. Üçümüz de en yakınımızdaki okulda okuduk. Ama nasıl okuduk? Çok iyi hatırlıyorum babamın beni kayda götürdüğü ilk günü. Hem ilkokulda hem de lisede. Babamla gittik, kayıt yapıldı ve babam "Eti sizin kemiği benim hoca hanım. Bir yanlışı olursa siz ne yapacağınızı bilirsiniz. Bana da haber verirsiniz" demişti. Ben her zaman hocalarıma karşı saygılı bir öğrenci oldum. Buna rağmen çok dayak da yedim.


    Ya şimdi nasıl? En ufak bir şeyde öğrencilerin velileri hocaların tepesine biniyor. Hocasını tehdit eden mi dersiniz, hocasına bıçak çeken mi dersiniz ne ararsanız var. Böyle tipler olduğu için tabii ki siz de çocuğunuz için güzel bir okul aramak zorunda kalıyorsunuz. Öğretmenler buna karşı çıkıyor, hem de her zaman. Ancak bu hiçbir şekilde dikkate alınmıyor. Özel eğitim alması gereken, okulla hiçbir alakası olmayan çocuklar aileleri başlarından savmak istediği için mecburen okullara gönderiliyor. Sonra sonuç bu. Meslek liselerinden hiç bahsetmiyorum bile. İki yıl önce bir meslek lisesinde staj yapan öğrencilerim vardı. Bir gün işim çıktığı için gidemedim. Öğretmen arkadaş bana gelip "Ay hocam geçen gün olay oldu" dedi. "Ne oldu?" deyince "Yan sınıftaki falanca öğrenci arkadaşını bıçakladı, her yer kan içinde kaldı, ambulans falan geldi" dedi. Bunu gayet normal bir şeymiş gibi anlattı çünkü artık alışmış. Bu insanlar da bir yerden sonra pes ediyor haliyle. Kitap okumak istemeyen bir insana kütüphane bağışlamanızın hiçbir anlamı yok.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: elweda

    ülkede o kadar çok öğretmen var ki her platformdan zıplıyorlar , burada da kendi yorumlarını beğene beğene üste çıkarmışlar :D

    sonrada ''vay neden atama yok'' derler. o kadar çoksunuz ki hangi birinizi nereye atasınlar :D

    Sorumlusu kim acaba...

  • öğretmenler gelecek nesil sizin eseriniz olacaktır

    şimdi ki gençleri görüyoruz. hak ettiklerini düşünmüyorum.

  • O kadar saçma sapan yorumlar var ki şaşırıyorum. Çoğu işkembeden sallama, sağdan soldan duyulmuş yalanlar. En büyük hata da bu başlığı açan cahilde. Ömrü boyu 2 kitap okumamış adamlar kalkmış öğretmenlere laf atıyorlar. Asgari ücretlinin ezilmesini görmezler de öğretmen batar gözlerine. Veli kendi çocuğunu evde zor tutuyor, okullar kapandı diye üzülüyor. Bir de öğretmeni düşünün her gün 20-30 öğrenciyle saatlerce uğraşıyor. Öğretmenin maaşından rahatsız olan kişiyi koyacaksın sınıfa 1 gün çekemez.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi konjektor -- 21 Kasım 2020; 0:12:2 >
  • O zaman sende ogretmenlik yapsaydin arkadaşim okuyacam dedin de kitabinimi aldilar onunden kpss ye girecem dedin de giremedin mi veya aday ogretmenlik koydularda onun sinavini yaptilarda senimi cagirmadilar olsaydin arkasim buradan ahkam kesecegine


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doory kullanıcısına yanıt

    @Doory hocam o seviyeye gelebilmek icin hangi asamalardan gecildigini yazmama gerek yok heralde sende yapsaydin sende sorsaydin o soruyu ozel okulun anlasmasi o devletin sartlari bu. Bu sartlar sayesinde herkes devletde ogretmen olmak istiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunların yuzunden ülkemde eğitimci olmak istemiyorum fırsatını bulsam yurt dışında eğitime değer veren ülkede karın tokluğuna devam ederim yeterki değer versin.


    Sadece ogretmen degil bir sürü yetişmiş mühendisinden tut doktoruna ve daha nice insan böyle düşünüyor.

    Siz ne de olsa bugun yapılanı yarin unutuyorsunuz.


    Boyle yazarak bu kutsal mesleği yerler altına alıyorsun.


    Keşke Atatürk zamanında yaşasaydım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH yönetiminin de bu tip provokatör konulara göz yumduğu aşikar. Fake daha önce 1 mesajı bulunmayan üyelerin açtığı konu şikayet ediliyor ancak ne hikmetse yoruma kapatılmıyor

  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.