Şimdi Ara

Öğretmene Okul İçin Bilgisayar Tavsiyesi.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.110
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Küçük kuzenim yeni okula başladı. Öğretmen çocuklar adına okulda kullanmak için, en az 4 sene götürecek bir bilgisayar alınmasını istedi. Sanırım dersle ilgili videoları, görselleri vs. alınacak makineyi projeksiyona bağlayıp sınıfa gösterecek.

    2 bin TL civarı para toplanmış, fiyat-performansı iyi bir bilgisayar arıyorum. Tabii ne kadar ucuz o kadar iyi. Kalan para yavruların farklı ihtiyaçlarına harcanır :) Ekran kartı mühim değil, fakat VGA çıkışı şart. İşlemcisi ve rami iyi dayanıklı bir bilgisayar arıyorum. Önerilerinizi bekliyorum :)



  • 1800 Lira civarına 2. hdd yuvası olan mümkünse ikinci el bir bilgisayar alın, 240 GB SSD takın, 4 değil 10 sene götürür. İkinci el dememin sebebi 1- 2 senelik temiz ve işlemcisi iyi model bulabilirsiniz, diğer türlü sanırım o fiyata U serisi i5 işlemcili modeller vardır sıfır olarak.
  • bilgehankalkan kullanıcısına yanıt
    İkinci el işine hiç bulaşmak istemiyorum. Öğretmen en fazla standart bir kullanıcı kadar bilgisayardan anladığı için herhangi bir sıkıntıda en kötü garantiye yollayabilmesi lazım. U serisi i5'ler de iş görür gibi geliyor bana. Biraz fiyatı uygun, VGA çıkışı olan sağlam bir makine olsa şahane olur.
  • Şöyle bir cihaz buldumhttp://www.hepsiburada.com/hp-250-g5-intel-core-i5-6200u-2-3ghz-2-8ghz-4gb-500gb-15-6-tasinabilir-bilgisayar-x0n63es-p-HBV0000017Y2W?magaza=Arel%20Bili%C5%9Fim

    Uzun zamandır HP kullanmadığım için pek fikrim yok. Eski HP kasalar aşırı ısınıp tost makinesine dönüşüyordu. Bu kasa hakkında fikri olan yorum yapabilir mi?
  • SkewCurrent S kullanıcısına yanıt
    işinizi görür HP için alanların yorumlarına bakmak lazım
  • Asus alın derim .Hp nin fanı vb çok sesli çalışıyor . asus süper

    http://urun.n11.com/dizustu-bilgisayar/asus-nb-k555ub-xo066t-i5-6200u-8g-1tb-156-2gvga-w10-P95847072
  • http://www.sanalmarketim.com/asus-k555uqdm028dc-core-i56200u-4gb-1tb-g940mx-2gb-156-full-hd-freedos/p_64798/

    tavsiye ederim bu ürünü vga girişine fazla takılmayın 10-15 tl ye adaptör alıp yine vga girişi elde edebilirsiniz.
  • freedos bir pc alırsanız 200-300 lira bir tasarufunuz olur.Ben ebrarbilgisayardan almıştım kendi bilgisayarımı orayada bakabiliriniz.Dolar yüksek oldugu için ebrar gibi şirketlerin kur üzerinden sattıkları için biraz daha artış olacaktır normal dolar fiyatından.Bir asus,toshiba lenovo marka pc alabilirsiniz.Biraz araştırma yaparak belirlediğiniz modelin en düşük fiyattan alabilirsiniz
  • Öncelikle öğretmenin çocuklardan para istemesi doğru değil. Sene başında bu tür ihtiyaçları karşılamak için eğitim ödeneği adı altında öğretmene para ödenir. Sıfır almakla uğraşmayın bence, ikinci el bölümünden onboard ekran kartlı bir model alın her türlü iş görüyor. Çalıştığım köyde ne akıllı tahta var ne projeksiyon. Sene başında İkinci el bölümünden 450 liraya i3 işlemcili, 6 GB ramli Lenovo bilgisayar aldım. Her türlü işimi görüyor okulda.
  • Obsessive* kullanıcısına yanıt
    Bildiğim kadarıyla o para öğretmenin kırtasiye masrafları için veriliyor, bilgisayar almaya yetecek kadar bir para değil zannımca. Bu bilgisayar sınıfın malı olacağı için öğretmenin cebinden karşılaması söz konusu olur mu emin değilim.
  • o bilgisayarın sağlam çalışabilmesi donmaması için en önemli şey ekran kartı zaten ne demek ekran kartı mühim değil ? isterse i7 işlemci 16 gb ram olsun dahili ekran kartıyla çöptür o bilgisayar.
  • SkewCurrent S kullanıcısına yanıt
    991 TL. Ben o paradan karşıladım. Üst düzey bir bilgisayar gerekmediğinden dolayı yeter de artar bence. Yine de tercih meselesi
  • Yukarıda gönderilen URL'lere baktım, benim yine yukarıda attığım HP bilgisayardan çok farklı değiller. Aradaki fazladan 300-400 TL'yi ödeyip Asus almaya değer mi acaba?

    HP'nin bu kasaları hakkında kötü söz söylemek isteyen varsa şimdi derhal konuşsun :)
  • Öğretmen senin kadar uğraşıyor mu acaba parayı öğrenciler verir, bilgisayarı öğrenci x kişinin tanıdığı bulur. Eğitime en az desteği öğretmenler veriyor.
  • Obsessive* kullanıcısına yanıt
    Siz en iyisini yapmışsınız, Allah zihin açıklığı versin size.

    Bilgisayarı kullanacak öğretmen hanımefendi pek bilgisayardan anlamadığı için sağlam bir cihaz arıyorum, tek derdim bu aslında. Ne kadar ucuz ve sağlam olursa o kadar iyi, kalan para yine çocukların başka ihtiyaçlarına harcanır. Bana kalsa ben de temiz ikinci el bir bilgisayar alma taraftarıyım.
  • Yüksek seviye ekran kartı dahi olsa masaüstü uygulamalarında dahili(işlemci üzerindeki) ekran kartı çalışacağı için söylediğiniz şeyin geçerliliği yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SkewCurrent

    Yüksek seviye ekran kartı dahi olsa masaüstü uygulamalarında dahili(işlemci üzerindeki) ekran kartı çalışacağı için söylediğiniz şeyin geçerliliği yok.

    sizinle tartışmayacağım gidip bir mağazadan harici ve dahili ekran kartlı modelleri inceleyebilirsiniz. biri internete girerken bile kasar diğeri masaüstü gibi teklemez. i5 4gb ram harici normal bir ekran kartlı model, 16 gb ram i7 işlemci dahili ekran kartlı modelden daha stabil çalışır.

    Söylediğiniz şeyin Ayarlanabileceğini söylememe gerek yok sanırım dahili ekran kartı devre dışı bırakıp harici ekran kartını devreye sokmanız yeterlidir. isterseniz ikisinide aynı anda çalıştırın öncelikli harici ekran kartını işaretleyin.
  • Tartışmamakta serbestsiniz. Senelerdir Intel hd 4000 dahili gpu'yu kullanıyorum. Oyunlarda GTX 660M'e geçiyorum. Dediğiniz gibi kasma donma durumları yok.

    Yani dediğinizin hala geçerliliği yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.