Şimdi Ara

Öğretmen, öğrenci tarafından öldürüldü. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
3
Favori
2.654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
23 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Şuanki durumu asla savunmuyorum elbette şiddet olmamalı. Ama soru sormaya çekinirdik diyorsunuz ya, o dönemlerde hatta benim dönemimde bile ilkokulda özellikle (96 doğumluyum) maalesef bazı öğretmenler de istediği gibi davranabiliyordu. Yani öğrenciye tekme tokat giren bile oluyordu. Üstelik bu öğrencilerden serseri olmayan da vardı. Sadece başarısız oldukları için. Yani bu iş orantılı olmalı. Elbette öğrenci öğrenciliğini bilecek. Ama soru sormaya çekinirdik diyorsunuz ya, o dönemlerde de haksız yere canı yanan çok öğrenci oldu. Sonra kameralar yaygınlaşınca biraz azaldı olaylar. Ha bu şuanki durumu meşrulaştırmıyor tekrar söylüyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

2000'lerde öğrenciydim.Söylediğiniz gibi birçok olaya bende şahit oldum.Hatta başımada geldi.İlkokuldayken sınıf öğretmenimiz bir arkadaşın yanlış hareketinden dolayı tüm sınıfa sıra dayağı atmıştı.Parmaklarımızı üçgen şekle getirtip cetvelle vurmuştu.Yine lisedeyken kendini bilmez bir hocanın zorbalamasınada maruz kalmıştım.Bunları ben de yaşadım ancak birkaç istisna öğretmen dışında öğretmenler iyiydi.O dönemler sınıflarda gerçekten bir otorite vardı.Ben eğitim hayatımın bir kısmını Doğuda bir kısmınıda Batıda tamamladım.Doğudan Batı'ya gelince kayıt olduğum lisedeki lise müdürünün öğrencilerden korktuğu için makam odasından dışarı çıkmaya korktuğuna şahit olmuştum ve baya şaşırmıştım.Halbuki benim geldiğim lisede müdür koridora çıktımı herkes kaçışırdı.Sert ve otoriter bir mizaca sahipti.

Velhasıl evet bizim zamanımızda sıkıntılı ve hak yiyen öğretmenlerde vardı ancak bunlar çoğunluk değillerdi.Birkaç istisna dışında diğer öğretmenlerimiz iyiydi.En önemlisi okullarda ciddi bir otorite vardı.Veliler bile gelip öğretmenlere bugünkü gibi baskı yapamazdı.Bugün ise öğretmenlerin elinde hiçbir yetki yok.Otoriteleri sıfır.Okulda öğretmen var mı yok mu belli değil.Ders esnasında sınıfta dolaşan,öğretmenine hakaret eden,öğrenci arkadaşlarını zorbalayan,ders işleyişini bozan öğrenciler yetmiyormuş gibi bir de bu öğrencilere toz kondurmayan velileri gelip okulu birbirine katıyor.Okullarda neden öğretmen var neden idare var artık belli değil.

İşin en trajik yanı sizinde bahsettiğiniz şekilde kötü olan öğretmenler bugün emekli olurken kabak onların baskısından geçerek eğitim hayatını tamamlayan ve öğretmen olan öğrencilerinin başına patladı.Ne öğrenciyken korundular ne de öğretmen olduklarında bir otoriteleri oldu.Her açıdan kaybeden bir nesil ile baş başayız...

• murtazagil kullanıcısına yanıt
    Aynen hatta sülalesi ve ona eğitim veren okuldaki diğer öğretmenler de tutuklanabilir... Hatta diğer bıçaklanan öğrenci de işin içinde görünüyor kışkırtmış olabilir sonuçta belki de her şeyin asıl sebebi o öğrencidir değil mi?

ailesi tutuklanmalı. esas sebebi ailesi. adam gibi yetiştirmeyip sıçıp ortalığa saldığı için..

napıcan? dava mı açıcan? 18 yaşına gelmemiş her bireyden ailesi sorumludur. bunun nesini anlamadın.

onunla beraber çekecek. o zaman aileler biraz çeki düzen verirler kendilerine..

• Bakın hiç bilim konuşmuyoruz farkında mısınız? Bu patolojik durumu şiddetle çözmeye çalışmak doğru değil. Şiddeti savunmak doğru değil. Neden işinin ehli sosyologları ve psikologları bu patolojik durumu incelemeleri ve çözüme kavuşturmak için görevlendirmiyoruz ? Merak ediyorum bunu....

18 yaşından küçüklerden aile sorumludur. sen nokta koysan ne yazar koymasan ne yazar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Otoriteye katılıyorum. O dönemler daha iyiydi bazı yönlerden evet. Ama ben büyükşehirde okumama rağmen öğretmen şiddetine hatta haksız yere olan şiddete şahit oldum çokca. Hatta bir defa da benim başıma gelmişti. Bak serseri tiplere hakettiğini yapan hocalar vardı ona itirazım yok iyide yapıyorlardı. Ama o dönemde kurunun yanında yaşta yanıyordu. Herşeyin ortası bulunması lazım yani. Şuan evet veliler gereksiz baskılıyor öğretmenleri bu da yanlış tabi ki. Ama eskiden eti senin kemiği benim diyorlardı oda yanlıştı. Yanlış yanlışla kapanmaz.

• Suçu önlemek caydırıcılıktan geçer. Suçu isleyeni ibret olsun diye öyle bir cezalandirirsinki bı daha kimse cesaret bulamaz. Maalesef Türkiye'de hakaretler tehditler dayaklar hırsızlık mala taciz falan hepsi basit sucmus gibi görülüyor.

Acilen önleyici değil caydırıcı değişiklikler yapılmalı. Birini tehdit etmek bile eden şahsı işinden gücünden sosyal imkanlardan gerekirse özgürlüğünden etmeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Tıraşı güzel ama der offizier tıraşına benziyor kakülleri geriye tarsın daha güzel olur.. Fakat bir eksik var cenesi ileride degil..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 6 Mart 2026; 14:59:21 >

Direkt giriyorlardı zaten.. **ı kolejinde bile dayak vardı..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headlong Into Carnage -- 6 Mart 2026; 15:6:8 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.