Şimdi Ara

Öğretmen maaşları (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
580
Cevap
1
Favori
32.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • frantic_fth F kullanıcısına yanıt
    Anca böyle içi boş cevap verirsiniz. Evde bir çocuk çekemez adam gelmiş ne var okulda 6 saat 20-30 çocuk sesi çekerim diyor(Sana demedim ama anlayan anladı.). Hatta öğretmenleri çocuk bakıcısı yapıp biz işten 19:00'da çıkıyoruz etüt falan olsun çocuklar o saate okuldan çıksın diyor. Daha kendileri çocuklarına 4 saat bakarken öğretmenler 8-9 saat bakıyor. Boş yapacağınıza geçin öğretmen olup kebap meslek maaşı da iyiymiş. Hakkınızı da verin. Olamıyorsanız boş yapmayın. Eskiden kutsal olan meslek şuan kutsal değilse eğitim sisteminin suçudur. Öğretmenleri kıskanacağınıza gidin eğitim sistemini düzeltip öğretmen mesleğinin eski haline gelmesi için yardım edin. Bu arada öğretmen değilim senide blokluyorum. Hayatı daha görmemişsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yuxel85

    Çok sağ olun hocam tamda anlatmak istediğim bu şükür eden bir öğretmen görmek ne kadar güzel oysa çevremdeki bütün öğretmenler hem aldığı paradan hem çalışma sisteminden şikayetçi

    Ben sözleşmeli öğretmenim. Dolayısıyla ne bir özlük hakkımız var ne de kendimizi savunma durumumuz. Şu an tamamen üstlerimizin insafındayız. Bizim de durumumuz çok ta parlak sayılmaz. SGK 'lı olduğumuz için maaş ve ekdersten biraz daha fazla kesinti yaşıyoruz, kadrolular 2800 civarı alırken bizim elimize 2600 küsür geçiyor. Ekders kadrolulara saat başı 11,5 tl iken bize 10,5 civarı yatıyor. Eski Milli Savunma Bakanımıza(!) göre sözde hiçbir fark olmayacaktı, ben ilk duyduğum zaman inanmamıştım ve malesef haklı çıktım. Ama yine de iyi ki Öğretmen olmuşum diyorum. Ek ders ile beraber 3300 civarı gelirim var bekarım ve çok şükür memnunum. Allah herkese hak ettiği kadarını nasip etsin. Umarım kazanç konusundaki memnuniyetim özlük haklarımız konusunda da olur bir gün. Taşeronlar için de, işçiler için de hepsi için bu yazdıklarım geçerlidir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 6'nin 2'sindeki bir sınıf öğretmeni olarak aralık maaşım 2900 tl. Aralık ayı ek dersi 850 tl. Eşimle beraber Toplam 7500 tl. 500 lira kira, 500 bakıcı , faturalar 400 tl. Mazot parası 350 tl. 3200 tl aylık kredi borcu. 150 tl sigara. 300 tl anne babaya. Geriye 1000 lira falan kalıyor. inanın kredi kartı borcuna girmedim daha. Şimdi diyecekler 3200 tl aylık kredi mi ödenir diye evet 1 yıl önce oduyorduk ama küçük ufak tatlı zamları hesap edemedik. 5 yıl önce göreve başladığımda 2012 de hani şu cemaat ile akp nin kanka oldukları yıllarda 1700+500. 2200 tl aylık gelirim varken çok zorlanmıyordum. Siz siz olun çift maaşlı bile olsanız kredi çekip 0 araba almayın. Asgari ücretle hele hele tek maaşla geçinmeye çalışanlara Allah yardım etsin. Tayyip ten daha çok zam beklersiniz siz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yuxel85 Y kullanıcısına yanıt
    ilk mesajınızı okumadım. ama branş öğretmenleri için olduğunu belirtin bari. gerçi bu mesajı yazmanıza vesile olan bütün gün elde telefon instagramını doldurma peşinde olan bir resim müzik hocalarımız var . devlette sagolsun barajı geçen insanlara öğretmen olma yolunu açtığı için evet o insanlara çok bile maaş. ama belirtin yani ayrımları insan üzülüyor.

    özel sektör konusunda haklısınız ama ortada bir başarı ve kazanılan hak var. Bugün ben özel sektörde değilsem çözdüğüm 2 denemeye borçluyum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: banzar


    quote:

    Orijinalden alıntı: muhalif13


    quote:

    Orijinalden alıntı: banzar


    quote:

    Orijinalden alıntı: muhalif13


    quote:

    Orijinalden alıntı: ANIL007

    Öğretmenlikte 3. senem bizim ülkedeki kadar öğretmeni sevmeyen insan yoktur herhalde. Gözü öğrermenin maaşında tatinde olan onca insan var ki. ilkokul 1. sınıf okutuyorum okuma yazma öğrensinler diye 3 ayda stresten saclarım döküldü sürekli ayaktasın ders anlatıyorsun cocukların derdini ailelerin derdini cekiyorsun, bir de bu eğitim yaşının düşürülmesiyle tam cocuk bakıcısı olduk. emin olun öğretmen olanların, özellille ilkokul, yarısı fırsatı olsa belki istifa eder. Bi rahatsız olduğunda bi şeyin oldugunda rapor alıp gelmeyeyim diyemiyorsun 30 tane öğrenci etkileniyor o öğrencileri siniflara dagitiyorlar dagitilan siniftaki ogretmen ogrenci etkileniyor. Daha bir ton şey var da yazmayayım. Ulan bakıyorum 10 - 15 senelik öğretmenlere hepsi çökmüş yaşlarınım çok üstünde görünüyorlar. Çok stresli bir meslek. Maaş da iyi de kötü de diyemeyiz. Zaten maaş 2888 + 900 civarı ek ders var. 3750 4000 arasi degisiyor. Tatillerde ya da hastalanip rapor aldin diyelim 2 gün rapor alsan ek dersinin yuzde 25i kesiliyor. Ama inanin üniversitede kadrolu temizlik görevlisi enişteme özeniyorum. Yaklasik 3000 tl maas aliyor en azindan kafasi rahat. Zaten toplumda öğretmenligin kariyeri saygınlığı kalmamıs. Yaz tatillerinde ek ders gidince resmen aç kalıyorsun. Cunku giderlerini ekderse gore hesapliyorsun. Çoğu zaman sınıfın okulun ihtiyaçlarını cebinden karşılıyorsun. Siz cebinden para verip hastahaneyi boyatan doktor gördünüz mü ya da temizlikçi olmadığı zaman adliyeyi temizleyen avukat, hakim. Ama bu ları yapmayan öğretmen bulamazsınız. Çögu öğretmenin beli boynu ağrır kronik faranjit hastalığı vardır. Passatlar mbw'ler hayal. Öğretmen olmak da zor bir sürü sınav, mulakat vs. Ama toplum olarak öğretmenlerinizi kıskanmaktan vazgeçin arkadaşlar. Bunlar dışında sorgulanması gereken o kadar çok şey var ki. Ama lütfen öğretmenlerinizi kiskanmayı onlara saygısızlık yapmayı bırakın. Emin olun öğretmenler fedakarca calisiyorlar. Aldıkları her kuruş sonuna kadar helaldir. Cahilliği bir kenara bırakın.

    Aldıkları 3 kuruş muş adam 4000 den bahsediyor ki ortalama daha fazla kazanı da çok.



    Yan gel yat osman kafasındaki adamlar öğretmen oluyor. Rahat iş 30 dakikadan günde 5-6 derse gir her yıl aynı şeyleri anlat en ufak kendimi geliştireyim derdin aman olmasın. Ben anlatırım ister anlar ister anlamaz kafasında ol ki (kendin de anlamışsın ki ancak öğretmen olabilmişsin) Yılda bolca tatil ikili eğitimde yarım gün çalış .Maaşı güzel diye ite kaka öğretmen olmuşsunuz. İnsan azıcık kendini geliştirir sınavları max 60 alacak şekilde geçmişsiniz bana böyle davrananlar oldu ben böyle olmayacağım de. Çocuklara farklı yaklaşacağım onlara farklı davranacağım de ama yok. Varsa da yoksa da maaş da maaş. Bizler de çocuklarımızı sizin ve size oy veren an itibari ile 144 kişi gibi zihinlere emanet edelim.



    Ülkenin gelişmeme sebebi sizler ve sizin gibi zihniyette olan öğretmenler sebebi ile. Ne vardı şöyle en az %20 niz idealist olsa çocuklara dersleri okulu sevdirse papağan gibi saçma sapan düşünceleri anlatacağına çocuklara araştırmayı bilim öğrenmeyi aşılasaydı ya.



    Okul hayatımdan bir tane bile sevdiğim ismini hayır ile andığım bir öğretmenim olmadı. Ancak girdiler derse papağan gibi lak lak aman müfredat dolsun da öğrenciler de anlamış anlamamış çok da şeyimde diyen tipler hiç birinize hakkımı helal etmiyorum. Hepiniz de haram para kazandınız.



    Hep bu memur zihniyeti kolay yoldan para kazanayım. Neyse yazacak çok şey var da işte anlayacak kitle yok.

    Mesleğinizi öğrenebilir miyim?

    Ne fark eder. Bolca gözlemleyecek bir bölümde çalışıyorum diyelim Keşke öğretmenleri tanımasaydım önceden çok saygı duyar Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum diye düşünürdüm.

    Öğretmenler bile birbirlerini sevmezler sürekli birbirlerinin kuyusunu kazar, bolca dedikodu yapar, hasetlik çekememezlik diz boyu.



    Adayları çok mu farklı sanıyorsunuz? Tanıdığım KPSS kasan bir çok öğretmen var öğretmenlik öğrencisi var hepsi ile de aynı muhabbet kolay para, tatili bol abi.



    Yeni nesilden de umutsuzum çok az var aralarında idealist olan ekstra kitap okuyan bir şeyler yapmaya çabalayan gerisi ise vize final geçsin laylaylom. KPSS kazanayım atanayım da sonrası Allah kerim sonra bir tane kitap okuyayım mesleğimde azıcık bir fark yaratayım diyen kaç kişi tanıdın ? Şöyle bir geriye öğrencilik hayatını bir düşün kaç tane öğretmenini hatırlıyorsun Allah razı olsun bana gerçekten bir şeyler verdi diyebileceğin kaç kişi var. Dürüstçe kendine cevap verin.



    Boş ver maaşı 4 - 5 yada 8 - 10 ne fark eder. Maaşını hak eden ilkokul, orta öğretim Üniversite hocası sayabiliyorsun kendin de deneyimledin hayatında en ufak bir izi var mı ? Kendi gittiğin okuduğun öğretmene kendi çocuklarını yeğenlerini gönül rahatlığı ile emanet edebilirmisin?



    Devlet Öğretmenlere bolca zaman tanımış ki kendilerine zaman ayırsınlar geliştirsinler. Seminer düzenliyor yönetimler adamlar imza atıp kaçma derdinde bolca bahane uyduruyor gelmemek için ayda gelince aklı başka yerde elinde telefon sosyal medya da. Belki kulağına iki laf iki faydalı bilgi girer bir şey öğrenirsin ama nerdee..



    Dedim ya yazacak çok şey var.

    Sadece mesleğinizi sordum fakat cevap vermek yerine aynı mevzulardan bahsettiniz. Zor bir soru muydu.

    Peki siz arkadaşın yazdıklarına niye verecek bir cevap veremiyorsunuz?

    Mesleğini sormak ne alaka?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: osmandemi2


    quote:

    Orijinalden alıntı: BineyMoser

    Öğretmenler kazandığı parayı hak etse gam yemeyeceğim lakin işi bilen öğretmen sayısı çok az..

    Boş boş bilmiş bilmiş konuşun evde 2 çocuğu idare edemezsiniz (yaşını bilmiyorum ama yazdıklarından ergen olduğun belli) öğretmenlere laf atarsınız

    Birader önce yazdığımı doğru oku; kömür işçisi işini layığıyla yapar parasını alır helal olsun, tezgahtar müşteriyle ilgilenir işini düzgün yapar parasını alır helal olsun, ama öyle öğretmenler var ki iki tane slayt okumaktan bile aciz, öyle biri zaten geçinemesin çocuk da yapmasın, sen de git iki kitap falan oku da okuma becerisi kazan, bi taraflarınla okuma burda mesajları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NEYMAR-JR

    Ankara da tıp okuyorum yeterli oldu mu

    Kesin oyledir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son Hata Bükücü kullanıcısına yanıt
    Haklısınız ama bir düzeltme yapayım. 1 ay boyunca belletmenlik yapsaniz. dahi ki imkanı yok.günlugü 60 liradan 60x30 1800 lira ediyor. Eve gitmeyeceksiniz her gün 100-200 arası ergenin ağır sorumluluğu üzerinizde olacak. Ben bunu ayda 1 hafta olmak şartıyla kaldıramayıp görevi iptal ettim. O kadar ücrete maalesef dağ kadar sorumluluk yükleyince yabancı memlekette öğrencileri de tanımadığım için deymeyecegini düşündüm.



    Türkiye'de 20 bin kazanamaz öğretmen öğretmenin sınırı bellidir. Zamanı bellidir. Ortaklık yazarlık vs. Ticarete giriyor. Ders başında saatine 500 lira yazan öğretmende sayacak kadar az olduğu için istisnadır zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3qzotix 3 kullanıcısına yanıt
    Evet her geçen gün durum daha da kötüye gidiyor
  • Ilan hangi maaşlar yüksek ki öğretmen maaşı yüksek olsun...

    Siz hAla ağlayın ama tirkiyi sisyil divlittir...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • yürüyenmerdiven kullanıcısına yanıt
    Verecek cevabı olduğu için değil uğraşmak istemediği içindir. Benim kazancim bana helal değilmiş bak kendini bu konuda karar mercii gören insana sen cevap verir miydin ? Neyi anlatacaksin ki Türkiye deki bütün öğretmenleri bir tutmuş haklarının altından kalkamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BineyMoser B kullanıcısına yanıt
    Kardeş okullarda yaptığımız etkinlikleri birşeyler öğrensinler diye verdiğimiz çabayı görmemeniz hatta ne iş yapıyorlar demeniz doğru mu ? Dediğin o mesleklerde ki kardeşlerim nasıl çalışıyorlarsa öğretmenlerde öyle çalışıyor . Kim öğretmen yatıyor diyorsa ilk başta kendisine baksın. Sınıf öğretmeniyim okulumda yatan öğretmen yok bilmeden atıp tutmayın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Meslegi vasfi olmayan adamlarinda kendini okumus diplomali adamlarla bir tutmasi moda oldu bu aralar
  • BeforeIforget B kullanıcısına yanıt
    Simdi ss atardim da israfsin zaman kaybi block

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osmandemi2

    Kardeş okullarda yaptığımız etkinlikleri birşeyler öğrensinler diye verdiğimiz çabayı görmemeniz hatta ne iş yapıyorlar demeniz doğru mu ? Dediğin o mesleklerde ki kardeşlerim nasıl çalışıyorlarsa öğretmenlerde öyle çalışıyor . Kim öğretmen yatıyor diyorsa ilk başta kendisine baksın. Sınıf öğretmeniyim okulumda yatan öğretmen yok bilmeden atıp tutmayın

    Birader hasta ruhlu musun nesin, 16 yıldır okul okuyan her türlü öğretmeni gören ebem değil heralde benim dimi, konuşmak için konuşmayın işte böyle boş insanlar geçinemiyoruz diye zırlayanlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çoğu yorum o kadar boş ve cahilce ki.. adam aldığı haram demiş öbürü asistan maaşı helal demiş. yahu bu haram-helal olayına siz karar vermeyin isterseniz..

    genelleme yapmak çağımızın hastalığı galiba. 1 milyon öğretmen var türkiye'de. aralardan çürük çarık çıkmayacak mı? sizin g.t kadar 25 kişilik ofislerinizde ne çakallar çıkıyor tüm türkiye'de çıkmış çok mu?

    çocuğunuz, kardeşiniz varsa; öğretmeninden memnun değilseniz gidin konuşun. yöntemlerini sorun, tartışın. ama bu eğitim konusu çok derin bir konudur araştırmadan, bilmeden çıkmayın derim.

    kazanç konusuna gelince.. öğretmene az ya da çok demek için genel kamu çalışanları maaşlarına bakın, enflasyona bakın, açlık-yoksulluk sınırına bakın öyle yorum yapın.

    öğretmen maaşlarına isyan edeceğinize yandaş ihalelere, milletvekili maaşlarına, makam arabalarına, trilyonluk saraylara isyan edin. yerse tabi..




  • BineyMoser B kullanıcısına yanıt
    Ya bi git biz okumadık yani. Tüm öğretmenlerimden Allah razı olsun . Elimden gelenin en iyisini yapıyoruz. Maaşımız az diye de ağlamıyoruz. Sen git kafanda kur 20 yaşında ki çocukla tartışıyorum daha da yazmıyorum nasıl istersen öyle düşün
  • Aynen öyle. Daha ek ders yok içinde. En iyi maaş öğretmenlerde.
  • Mühendis mezun oluyor, 3 bin lira maaşı beğenmiyor. Beyefendi mezun olur olmaz kendine mühendis sıfatını koyuyor ve iş aramaya başlıyor. İşveren olsam asgari ücret vereceğim adamlar 3 bin lirayı beğenmiyor ve çoğusu 2,5 bin lira ile işe başlıyor ki bu seviyede başlanması normal.



    Akabinde 5-10 bin lira kazanmaları kendilerinin kişisel becerisine kalmış ve bence ortalama bir gayretle bu seviyede maaş alınabilir. Bizim mühendislerimiz ortalamanın altında gayretle masa başı çalışmak istedikleri için bu süreç uzun sürüyor.



    Doktor ve mühendis olanlar, zamanında tercihlerinde "Öğretmenlik yazmam ben, o ne öyle, bedava çalışıyorlar" deyip öğrenim hayatları boyunca eğitim fakültesi okuyan öğrencilere ezici tavırla üstten bakıyorlardı. Beğenmedikleri maaş, 30 yıllık öğretmenin maaşına eşitken tembellikleri yüzünden 3 kuruş para kazanan insanların bunu hak etmediğini öne sürüyorlar.



    Doktor, mühendis, öğretmen... Ebeveynlerin hayalini süsleyen bu üçgende maaş skalası ise şöyle; 3x, 2x, x şeklindedir. Halkadaki son x'i öğretmen olarak alalım, sonra ise şu formülü yazalım; 3x~, 2x~, x-%1-5. Çok para kazanmak isteyen tembel mühendis ve doktorlar öğretmen olmadıklarına hala pişman değiller, tek dertleri çok kazanma fırsatlarını yaratamadıkları için öğretmenlere saldırmak ve statülerinin çok çok altında kazanan bu insanların kendilerinden daha refah olmamasını istemek.



    Hiç kimse öğretmen olamazsınız demiyor size, buyrun, yol açık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • neutumn N kullanıcısına yanıt
    İşte tam bir öğretmen !

    Sizin sorununuz bu işte KIYASLAMA.

    Sana ne dr un mühendisin ne aldığından

    Senin işin manevi bir iş çok kutsal bırak milletin ne aldığını işini yap çocuklarımı iyi yetiştir. Bak aileler özel okulların kucağına düştü kötü eğitim sistemi yüzünden.

    Aldığın para zaten normalin üzerinde . Yaklaşık 4000 tl yi normal buluyorsan sorun sende kusurabkama. İnsanlar asgari ücret 1600tl oldu diye seviniyor.

    Bu arada aldığın puanda mühendis dr puanı değil sınavda. Hele eskiden benim zamanımda öğretmen liseleri vardı oray giden öğretmen çıkardı daha da kolaydı .

    Kıyaslamaya girme kimseyle o beğenmediğiniz dr lar hayat kurtarıyor hepimiz birgün ellerine düşeceğiz.

    Haline şükret biraz.

    Beğenmiyorsan bir sürü atanamayan öğretmen adayı var borak onlar çalışssın.

    Haydeee

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.