Şimdi Ara

ÖĞRETMEN, DEVLET PERSONELİ MAAŞLARI VE DEVLETE YÜKÜ (BÜYÜK KONU) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.526
Cevap
4
Favori
42.245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
183 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Butun okullar parali olsn okuyanla okuyamayan belli olsn

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Vergilerle, paranın tırtıklanarak devlete geri döndürüldüğü oran orantı sistemi.
  • Konuya mesaj atanlardan bazıları neden "öğretmenliği komple kaldıralım" dendiğini sandılar merak ediyorum. Öte yandan ortada bir sorun varsa çözüm arayışında olmak da gereklidir. Eğitimin kalitelileşmesi gerekiyor, hepimiz devlet okullarındaki eğitimden haberdarız.

    Günümüzde okuma yazma lüks değil, hayati bir ihtiyaç halini aldı. Bunun sağlanmasına da, diğer ülkelerde de olduğu gibi, "kutsal" olarak bakmaya devam edersek öğretmenlerin veya sistemin yanlış ve noksan yerlerini düzeltemeyiz.

    Öğrencilerden elbet işleri zor fakat lise öğretmenlerinin haftalık kaç ders verdiklerini biliyor musunuz? Kurslarla birlikte, aralarında illa ki işini seven insanlar vardır fakat 40 saat çalışıyorlar o da maksimum. Bir demiryolu işçisi işini yapmadığı zaman yavaş yapar, safsaklayarak yapar, sorun çıkarsa denetlenir, ceza kesilir. Haftada 21 saat ders veren -ki çoğu böyle-, üniversitesinde pedagoji dersinden kopya çektiğini gururla söyleyen öğretmenin öğrencide yaratacağı negatif etkinin hesabını kim, nasıl verecek? Okuma yazma öğretiyorlar, şu devirde kritik ve analitik düşünme öğretmezsen, sorun çözme becerisi katmazsan kim ne yapsın senin öğretmenliğini? Devlet memuru, işe geldiği ve zaten limbo çubuğu gibi yerde sürüklenen çıtanın üstünde bir performans sergile maaşını al. Bunların üstüne bir de "ben o saatte ders veremem, benim için çok erken, ben sana salıyı verdim sen bana cumayı ver" gibi esnaflık ve ağlaklık yapıyorlar. Kimse kusura bakmasın, bu ülkede "yukarda ölüm kesin, madende sadece olasılık" diyen insanlar varsa gelip de hem "ben sabah 8de derse giremem" hem de "ben bu ülkeyi seviyorum, gençlik de bana emanet" diyemezsiniz.


    Gelelim nasıl kalitelileştirebileceğimize; uzmanlaşma ve eğitmenlerin bu uzmanlaşmaya uyumu. Herkes biliyor, okullar puan puan, tabaka tabaka ayrılmış zaten fakat verilen eğitim hepsinde aynı. Tek değişen eğitmenlerin kalitesinden ziyade çocukların başarısıdır. Zaten çocukların başarısından ötürü başarılı eğitmenler o okullara geliyor, gelmek istiyor. Ülkede ara eleman sıkıntısı yaşanıyor zaten, kaldı ki bir ülkedeki herkesi üniversite mezunu yapmaya çalışmak, sadece üniversite mezunlarının iyi hayatlara sahip olabileceğini kabullenmek acımasızlıktır. Hem verimli değil, hem de gerçekçi değil. Finlandiya'ya bakabilirsiniz, hem eğitmenler konularında en az doktora yapmış insanlar hem de ara elemanın değeri bilindiği, hakkı korunduğu için aileler çocuklarının üniversite mezunu olmamasından korkmuyorlar. Yani şuanki eğitim sistemi korunmaya devam edildikçe sorun hem kötüleşecek hem de tamiri zorlaşacaktır.

    Özet; Öğretmenin devlete yük olmaması sağlanmalı, öyle ya da böyle.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cogo PRENS

    evet nesil ve ülkenin hali ortada
    Klişe laflar söylemek yerine, konu sahibinin nerede yanıldığını söyleyebilirsin.
  • Aynı olayı askerler için de diyorlar yemin ediyorum bi gram akıl yok bizim millet te öğretmene askere memura bulaşıp duracağınıza bi oturup düşünün ayıp gerçekten

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • niye kızdınız ki , medeni şekilde fikir beyan etmiştim sadece

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • linkorn L kullanıcısına yanıt
    Bu kuzeninin sorunu değil TSK eğitime almayıp bekleterek hak talep etmesini engelleyecekti. Astsubaylarda öyle yaptılar şimdi astsubaylık kazanan bir kaç arkadaşım işsiz parasız kaldı bu adamlar ne yiyecek? Detaylı düşünmeden onun bunun aldığı paraya laf yapmayın o adam mesleğe başlayınca görecek zaten o paranın kat kat zorluğunu varsın alsın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Forumdaki ilk gününde provokatif söylemlerle kimin trollüğünü yapıyorsun. Git ekşide sor, rumuz kullanmadan twittirda sor. O mecralarda bu soruna daha geniş içerikleri olan cevaplar alırsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-F7923480B

    Bir öğrencinin liseyi bitirene kadar devlete olan maaliyeti kim bilir kaç bin lira. Sizce lise mezunlarının yüzde kaçı bu paranın karşılığını verebilecek seviyede eğitim görmüştür? %1 bile yoktur. Eğitimde özelleşmeye gidilmeli.
    Hocam eğitim şu kadar yüzdesi geri dönüş yapmayacak diye verilmez. 30 öğrencilik bir sınıftan bir tanesi doktor çıksa veya bir tane iyi mühendis çıksa istediğini alırsın zaten.
  • yldrm35 Y kullanıcısına yanıt
    Merhaba forumda 11. Yılım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Atatürk demişki öğretmenlere yeni nesil sizin eseriniz olacaktır. Şimdiki öğretmenlerde diyorki girerim dersime alırım paramı yaparım tatilimi. 100 öğretmenden belki biri öğrenciye bir şey katmanın peşinde kalanı dediğim gibi ense peşinde. Mesela ben okurken orta okulun neye yaradığını hiç çözememiştim. 5 senede okumayı giriş seviyede matematiği öğret yabancı dile önem ver. Kimya,coğrafya,tarih bence bunlar hikayeden dersler. Buna yönelmek isteyen liseden başlasın üniversiteyi okusun. Meslek liseleri ayrıca önemli bir çok meslek lisesinde öğrenciye hiç bir halt öğretilmiyor. Çünkü o kapasitede öğretmen yok.
  • eski öğretmenleri tenzih ediyorum onlar gerçekten idealist harika birer öğretici , kaliteli neslin temel atıcılarıydı ama son 15 sene içinde öğretmenliğe atanan, atanmak için çalışan arkadaşlarıma bakınca gerçekten külliyen zarar olduklarını söyleyebilirim.

    amaçları eğitim , neslimiz gençlerimiz değil sadece para. geneli için konuşmayayım elbet genç olup eski çizgiden şaşmadan eğitim veren abim, ablam kardeşim de vardır ama bir elin 5 parmağını geçmeyecek kadar azlar.

    "öğretmen olursam kaliteli, bilgili , saygı-sevgi tabanlı bir gençlik yetiştiricem , hepsi ilerde gurur kaynağım olacak, iyi yerlere getireceğim fidanlarımı" diye etrafımdakilerden bir söz duymadım, hepsi "ayy bir atansam kendime şurdan ev şu marka araba alıp şu kızlada evlenicem" muhabbeti yapıyorlar. Atananlara bakıyorum şu bilmem ne resort otelde check-in, bmw , toyota son kasa bilmem ne arabası , yazlık evinin bahçesinde mangal ama hep böyle ben bir kere bir kütüphanede ya da müzede check-in yaptığını ya da ilimle bilimle ilgili bir paylaşım yaptıklarını görmedim.

    o yüzden mesajı yazan arkadaşa halimize üzülerek katılıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 22 Mayıs 2020; 23:11:18 >




  • M4M00D kullanıcısına yanıt
    Ben almasın demiyorum zaten, öğretmrn maaşına gelesiye kadar daha mesleğe başlamadan maaş alanlar var ama yine de hakkıdır diyorum. Ramazan üstü aç bırakılacak değil insanlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Okulda hocasından azar yiyen liseli bebeler doluşmuş yine 😂

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim bu ülkede öğretmen bir çete olmuş her istediği kapıyor şimdi sana saldıracaklar adamlar derdi eğitim değil para kendilerini hesap makinesi ile görebilirsin. Devlete gelince 15 saat çalışma ama özel sektöre gelince hafta 50 saat çalışma yazık valla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Night King kullanıcısına yanıt
    Meselemiz öğretmenler değil, meselemiz devlet anlayışı ve onun ufak bir göstergesi olarak öğretmenler. 1 milyon öğretmeni yakalım demiyorum, niye böyle algılıyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mk15 M kullanıcısına yanıt
    insanların aklında basit bir kıvırcım yakalım diyorum
    bunu sorgulayanlar da, kötüleyenler de olacaktır hocam.
    Biz bildiğimizi savunalım da gerisi mühim değil

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: linkorn

    Oğlun siz mal mı doğdunuz yoksa sonradan mı mutasyonla mı bu hale geldiniz. Şuan yaptığımız okuma/yazma işini bile öğretmen öğretiyor bize.
    Sesli güldüm

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • salabelo S kullanıcısına yanıt
    1 milyon 200 bin öğretmen var biride benim
    Ortalama ek dersle 5500 alıyoruz
    Matematiğin yeterse hesap et ve kudur.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "Liseli bebeler doluşmuş", "Ramazanda aç bırakamazsın", "Bir mühendis, bir doktor yeter" , "Mal mı doğdunuz mutasyon mu"

    "Okuma/yazma öğretiyorlar, kutsal bir şey bu!" diyenler okuduğunu anlayamıyor, yazdıkları da okunmaz halde.

    Neyse, zaten insan devlet için vardı. Dewamke.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.