Şimdi Ara

Öğrencilerimi dövmeli miyim?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar. Öğretmenlik mesleğine bu yıl başladım. Mesleğe başladığımdan beri diğer öğretmenler gibi öğrencilerimle arama bir duvar koymak yerine onlarla arkadaş gibi olmaya çalışıyorum. Kendimi asla onlardan üstün görmüyorum. Hem ben onlara bir şeyler öğretiyorum hem onlar bana.
    Bu tavrım bazı öğrencilerim ile aramda saygı çerçevesinde oldukça samimi ilişkiler kurmamı sağlarken bazı öğrencilerin de suistimaline uğruyor. Göreve yeni başlayan arkadaşlarım çoktan öğrencilerini dövmeye başlamışlar. Fakat ben şimdiye kadar tek bir öğrencime şaka yollu bile olsa fiske vurmadım. Tahmin edersiniz ki hal böyle olunca bana yapılan saygısızlıklar da artmaya ve çirkinleşmeye başladı. Prensip sahibi olabilmek adına bir çok saygısızlığı görmezden gelmeye çalıştım ve zor da olsa başardım.
    Saygısızlık seviyesinin ne boyuta ulaştığını size bir örnekle açıklayayım. Geçenlerde ders esnasında gereksiz sebeplerle dersi sınıfın kapısını açıp defalarca dersi bölen (belli ki bu davranışı arkadaşlarını eğlendirmek adına yapıyordu) bir öğrenciyi teneffüs arasında yanıma çağırdım uyarmak için. Ben sinirli olmanın da etkisiyle biraz yüksek bir sesle neden böle bir şey yaptığını sorduğumda yanındaki arkadaşına dönerek "Ne diyor lan bu?" dedi. O anda kan beynime sıçradı ama kendimi tuttum. Sözlü olarak uyardım.
    Ama bugün başıma gelen olaydan sonra anladım ki her öğrenciye insan gibi davranılmaz. Her öğrenciyle arkadaş olunmaz. Okul çıkışı 2 saat de destekleme kursum vardı. Yorgun argın eve giderken arkamdan sesler duydum. Biri bana adımla sesleniyordu. Hatta öğrencinin sesinden tanıdım kim olduğunu. Fakat belki bana öyle gelmiştir diye yürümeye devam ettim. Sesler kesilmedi. Emin oldum artık o öğrenci bana adımla bağırıyordu. Dönüp bakmamla bir evin köşesinden bana bakan öğrenci gözden kayboldu. La havle deyip yürümeye devam ettim. Artık okulu bayağı bir geride bırakıp eve yaklaşmış olmama rağmen sesler kesilmedi. Tekrar döndüm arkama. Biraz önce anlattığım olayda bana saygısızlık yapan öğrenci dahil 5 öğrenci beni takip ediyordu arkamdan bağırarak. Ben arkamı döner dönmez yolun kenarındaki minibüsün arkasına saklandılar. Tekrar çıkmalarını bekledim ve bağıran öğrenciyle göz göze gelir gelmez elimle gel işareti yaptım. koştu geldi yanıma. Uyarma azarlama faslı yaşandı. Öğrenciyi yarın konuşacağımızı söyleyerek geri yolladım. Şu an sinirden titriyorum. Bu davranışa göz yummak istemiyorum. Prensibimden vazgeçmek de bana doğru gelmiyor. Ne yapmalıyım fikir verin lütfen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dayak değil de, öğretmenliğe ilk başlandığında bence sınırını koymalı, sert tavır takınmalı öğrencilere, eğer baştan yumuşak davranırsanız sonra tutamazsınız, kendi okulumda aynısını bir öğretmen yaşadı oradan biliyorum, otoriteyi baştan koymazsanız öğrenci genişliyor. Ama okulun ilk gününden beri tavrını koyup, çok sert gibi görünen ama yüreğinin pamuk gibi olduğunu sonradan öğrendiğimiz öğretmenlerim de oldu, işte onlar gibi olmayı başarmak gerek, o tür öğretmenlere de her öğrenci saygı duyuyor zaten.

• dov..biz sopa yiye yiye adam olduk...iyiki dovmus hocalarimiz diyoz bazen arkadaslarla toplaninca...gunumuz ogrencileri iyi azitmis durumda

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır dövme.Yani yapılan tahrik büyük ama halamda öğretmen.Yine öğretmen bir arkadaşı öğrencisine tokat atıyor.Olmayacak iş ama çocuk ölüyor işte.Şimdi tokat atan öğretmenin çocukları okula bile gidemiyor.Ölen çocuğun ailesi kan davasına döktü olayı.Bizzat yakından yaşanmış bir olay.Başka arayışlara gir.Okul değiştir gerekirse.

Bize insanları değil fikirleri hatırlamamız söylendi. Çünkü bir adam yenilebilir, yakalanabilir, öldürülebilir, unutulabilir. Fakat bir fikir 400 yıl sonra bile hala dünyayı değiştirebilir. Fikirlerin gücüne ilk elden tanık oldum. Fikirler uğruna ölen ve öldüren insanlar gördüm. Ama bir fikre dokunamaz, tutamaz hatta öpemezsiniz. Fikirler kanamaz, acı çekmez ve sevmezler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dövmemelisin.Dönüp bakmasaydın bu kadar sinir olmayacaktın.Zamanla onlara patronun aslında kim olduğunu göstereceksin ama şimdilik sabır.

• Alışmadık kıçta don durmazmış hocam
    Aile terbiyesi almamış öğrenciyle efendi,çalışkan ve bilgiye aç öğrenci arasında mesafeni korumak zorundasın herkesi kurtaramazsın klişe bir laf vardır;herkes doktor,mühendis,avukat olursa fırınlarda kim çalışacak,saçlarımızı kim tıraş edecek ?

Aralarından seçtiğin öğrenciler üzerinde yoğunlaş.
    Dersin düzenini bozan,saygısızlık yapan gerizekalı öğrencilerinin velilerini çağır ve terbiye etmelerini nasihat et.

Bu ayrımcılık filan değildir doğal seçilimdir.

Mekteb-i Mülkiye-i Şahane-i Ali Osmani
  • Tecrübe meselesi.bu işler suistimale çok açık.daha ilk dersten öğretmenin tavrı huyu suyu belli oluyor öğrenci ona göre şekil alıyor.Çok ince bi çizgi var yani.Ben birsürü sert öğretmen gördüm.birsürüde laylaylom öğrencilerin takmadığı öğretmen gördüm.Ama 2 tane öğretmen gördüm ki ders başladığında ciddiyetle dinlerdik normal konularda da şakalaşırdı zekice espriler yapar güldürürdü.Bu heralde tecrübe meselesidir.Çünkü öğretmen bunu hissettirir.Ya çocuklar arkadaş gibi takılalım ama dersi de iyi dinleyin diye açıklamaz.Anlatsa da kimse takmaz.Üstüne yapışıyo o anlatım şekli öyle de öğrencilere geçiyor işte

Asker olsun öğrenci olsun asla disiplinden saygıdan vazgeçmeyeceksin bir kere izin verdin mi artık ardı arkası kesilmez ve bu durumu çok zor düzeltirsin.Öğrenciye hoşgörü arkadaş v.s asla yapılmaz sen seviyeni duruşunu sağlam koymalısın.Dayak konusu ise şimdiki devir öğrenciye hiçbir ceza vermiyor disiplin cezaları dahil,bunu veremiyosun bu sefer sen dövsen yine başına hiç açılmadık işler gelebilir.Ama ne olursa olsun dayak asla hele ki bu toplum hemen sindirir seni...
  • Hocam çağırın öğrencinin velisini(haytalardan kimin sesi en çok çıkıyor, o serseri grubuna kim liderlik ediyorsa onun velisini çağırın). Velisinin yanında öğrenciyi de çağırıp ikisine durumu izah edin. Saygısızlığa devam ederse sınıfta rezil edeceğinizi, yine uslanmaz ise döveceğinizi söyleyin. Baktınız düzelmiyor önce laf söyleyip sınıfta rezil edin. Olmadı sınıfta ona attığınız bir tokat kendine getirir.

Turkiye de ogrencilerin maalesef en buyuk sorunu bu.Kotekle yola geliyorlar.Ogrencilerle bir arkadas gibi olmak isteyen ogretmenleri cepte gorup sirtina binmeyr calisiyorlar.Maalesef bu durumdan iyi niyetli,hakikaten bir seyler kapmaya calisan ogrenciler zarar goruyor.Umarim bu dengeyi tutturabilirsiniz.Basarilar dilerim ama isiniz cok zor..

Mühendis
  • Bu ogrenciler boyledir doversen seni mebe sikayet ederler. Bir daha saygisizlik yaparlarsa tut kolundan gotur mudurun odasina tutanakini dilekcesini her neyse tuttur uzaklastirma alsin. Ve bu davranisindan asla taviz verme. Seni seven ogrencilerinle den iyi gecin. Yani demek istedigim nabza gore serbet ver.

Orijinalden alıntı: -epica-

Yaş 12-13 hocam 8. sınıf öğrencileri

İşte bu yüzden öğretim görevlisi olmak lazım.Branş nedir ? Basıyon FF yi yaz okulunda sürüyor,olmadı adam yemeyeceği ... altına yatacağına gelip ayaklarına kapanıyor.

not: ö.g ben değilim 3 yaş büyük tanıdığım birisi var
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.