Şimdi Ara

Ögrenci için araç tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Slm'lar.. Bu alacagım araba ilk arabam olacak.. 18 yaşındayım 15-16.000 tl kadar bütçe sundu babam.. Benzin vergi vs. problem degil.. Yaklaşık 1 yıl acemiligimi atana kadar kullanacagım.. Sedan ve hatback 5 kapılı olabilir.. Forumu uzun süredir takip ediyorum ve sizin tavsiyelerinize güveniyorum.. Aracı alırken de burada yapılan tavsiyeleri dikkate alarak alacagım ..

Bana Önerebileceginiz araçlar neler ???

• pug 106,206,corsa,fiesta falan gider sana.
  • 2005 model civarı tdci fiesta, yeterli olacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Metalurjist

2005 model civarı tdci fiesta, yeterli olacaktır.

O fiyata anca van bulur
  • Citroen C3 dizel,pug 206 dizel,öğrenci için ideal ancak fiyatlarını bilmiyorum.
  • öğrenciliğimi bugün bitirdim :D sonunda bitti. bence o fiyata mitsubishi colt düşüneblirsin. yakıtı az. içi geniş tatmin edic bir performansı var. 16 milyara temiz 2006 modelini bulabilirsin ayrıca sınıfında içi en geniş araçtır. şehr içi 7 7.5 litre yakar normal kullanımda. msal olarak şöyle b tane göstereyim.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-uygun-fiyatli-kucuk-dev-hemde-triptronik-52063310/detay/
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hyundai Motor Company

quote:

Orijinalden alıntı: Metalurjist

2005 model civarı tdci fiesta, yeterli olacaktır.

O fiyata anca van bulur

Hayır, normal olanlar da mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kendikendine

öğrenciliğimi bugün bitirdim :D sonunda bitti. bence o fiyata mitsubishi colt düşüneblirsin. yakıtı az. içi geniş tatmin edic bir performansı var. 16 milyara temiz 2006 modelini bulabilirsin ayrıca sınıfında içi en geniş araçtır. şehr içi 7 7.5 litre yakar normal kullanımda. msal olarak şöyle b tane göstereyim.
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mitsubishi-uygun-fiyatli-kucuk-dev-hemde-triptronik-52063310/detay/

Mitsubishi'lere hiç bakmamıştım gerçekten güzelmiş aklımdaki listeye ekledim bu aracı

• hocam bir arkadaşım 4 5 ay kadar önce 2010 15000 kmdeki aracı mitsubishi coltun yeni kasalarını 21500 e aldı. çokta memnun olduğunu söylüyor. 1.3 motor 95 hp gayet performanslı ve az tüketen bir araç. ama benim zoruma giden tek noktası aracın 1332 cc olması ve 32 cc için 1300-1600cc vergi dilimine girmesi bir ayrıntı ama 32 cc için bir üst dilimden vergi ödemek tuhaf geliyo bana. bu kişisel görüşüm. :D fakat 1.4 bir fiestada alsan zaten aynı vergi o yüzden önemli bir mevzu değil.
  • 106 206 saxo clio ilk başta aklıma gelenler bunlar bende BMW yi almadan once (Babamdan) aklımızda bunlar vardı.
  • VW Golf.
  • grande puntoyada bakabilirsin...
  • İstanbulda yaşıyorsan Akbil tam sana göre...

Yaklaşık 15.950 tl kadar bir paran cebinde kalır. Yurtdışına yaz eğitim programına, dil programına ya da gezmeye gider hayatının en keyifli dönemini geçirirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airea -- 22 Haziran 2011; 11:52:08 >
  • B segmenti,sorunsuz,parçası bol ve ucuz,elden kolay çıkartabileceğin araçlara bakmanı tavsiye derim.Yani Clio ve Fiesta bu tanımlar için en uygun iki araç.Pug sorunludur,kalitesizdir bu araçlara göre.Colt iyidir ama elden kolay çıkartamazsın.GP bulamazsın temizinden.

• peugeot 206yı bir incelemeni tavsiye ederim.
    özellikle de 1.4hdi motorlusunu.bana göre ideal öğrenci arabası.yakıtı çok düşük.
    güncel akaryakıt fiyatlarıyla şehiriçi 15kuruş şehirdışı 10kuruş civarı yakarsın.(bizde aynı motora sahip 307 var ordan biliyorum
    yani bilgiler gerçek)bizim 307miz şehiriçi 17kuruş yakıyor(dün yakıt alırken hesaplaadık).bu arcın tonajı çok daha hafifi olduğuna göre 15
    kuruşu geçmez.
    bizim aracımız 1300kg ve bu motorla bizim aracımız oldukça atik.yani 800kglik 206 için fazlasıyla yeterli motor.
    peugeot arıza çıkarıyor ama şu ana kadarki en büyük arızası 280tl tuttu(ki araç 9yaşında ve yetkili servis fiyatı)).yani araç arızalanır
    ama az masraf çıkarır .
    bizi bugüne kadar 2kez yolda bıraktı birinde ankaranın en soğuk gecesiydi mazot ısıtıcı donmuş.diğeri ise akü bitmiş.
    motoru 70bg ama programla 95bg yapılıp yakıt tüketimi düşürülebiliyor.

umarım işinize yarayan bilgiler verebilmişimdir.

• Renault Clio Hb , Ford Fiesta ve Opel Corsa bak derim ben sana.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.