Şimdi Ara

Oğlum için Havacılık düşünüyorum yardımcı olun.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar oğlum henüz çok küçük. Fakat bilinçli bir birey olarak tabiki öncelikli olarak yeteneklerini sınayıp istediği ve uygun mesleğini bulmak istiyorum. Ben kendim pilotluğu çok istemiştim. Kendimi bildim bileli hayalimdi. Fakat ilk okul köy okulu olduğundan matematik hocamız hiç olmadı hep izinli veya tayinliydi. ilkokulu matematiksiz bitirince ancak bir gemi inşaat teknikeri olabildim.
    Ama oğlum bunu isterse sonuna kadar savaşıp pilot olmasını isterim.
    En baştan neler yapabilirim acaba nasıl bir yol izlemeliyim.? Pilot olabilmesi için neler yapmam gerekir.?



  • öncelikle merhaba. Havacılık sektörünün içinde olan birisi olarak size şunu söyleyebilirim ki sağlıklı bir bireyin pilot olması için gereken tek şart ingilizce. Bu korona şartları geçtiği ve alımların tekrar başladığı zamanlar yine benzer ilanlar açılacak, sağlıklı olupta iyi bir ingilizcesi olan bir bireyin pilot olması için önünde başka hiçbir engel yok. Bu yüzden çocuğunuza küçük yaşta başta ingilizce olmak üzere yabancı diller öğretmeye bakın, benim önerim bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbseyhan -- 10 Nisan 2020; 22:2:58 >
  • fbseyhan F kullanıcısına yanıt
    Çok doğru söylüyorsunuz hocam. İlk işim yabancı dil olucak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi bir lise eğitimi almalı .

    MSÜ sınavında Hava Harp Okulu için gerekli olan puanı almalı.

    Hava Harp Okuluna girmeli.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KutlukBilgeKülKağan kullanıcısına yanıt
    pilot olmak için hava harp okuluna girmesine filan gerek yok, thy eğitimleriyle de olabilir, ayrıca onun dışında parayı basıp dışardan da pilot olabilir. (en ucuzu 40.000 euroydu bir zamanlar,şimdi fiyat bilmiyorum tabii), yani öyle bir söylemişsiniz ki pilotluk için hava harp şart gibi.
  • Parayı basınca dahi pilot olabilir, en önemli şey sağlıklı olması. Acele etmeyin hocam madem çocuk küçük ve pilot olmasını istiyorsunuz havacılığa ilgisini çekecek hobilerde birlikte uğraşın, zaten sizinde hayaliniz havacılıkmış.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Öyle yapıcam artık. yönlendirmeye çalışıcam yavaş yavaş
  • Öncelik kesinlikle ingilizce, artı olarak almanca da öğrenirse sunExpress için ekstra şansı olur. Sonra eskisi gibi mecburi değil ama yine de sayısal bir bölümden mezun olması daha iyi. Ayrıca 3 boyutlu kavrama, fizik, matematik gibi konulardan anlarsa daha güvenilir bir pilot olur.

    Ve son olarak, para biriktirin. Üniversite eğitimi bitene kadar bugün ki karşılığı en az 500bin TL olacak bir meblağ olsun kenarda. Her havayolu akademiye almayabilir. Dışarıdan para verip bitirmesi gerekebilir. Bu yüzden mutlaka bir miktar paranız olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://seyruseferim.com/kitap-ucuyoruz-ama-nasil/

    Merhaba,

    Size bu linkteki kitabı öneririm. Sitenin sahibiyim ve bir havacıyım. Sizde havacılık hakkında bilgi sahibi olmalısınız ki çocuğunuza aşılayabilesiniz. Bunun için kitaplar, filmler ve öğretici yazılar mevcut. Bende naçizane sitemde bunları paylaşıyorum. Dilerseniz takip edebilirsiniz. Ama öncelikle yayınları ve güncel haberleri takip etmeniz ve çocuğunuzla ortak bir bilgi paylaşımı yapmanız ona bu alanı öğretirken sevdireceğini de düşünüyorum.

    Başarılar dilerim size
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.