Şimdi Ara

Oglum her sey mi luks olur bir ulkede ya (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
336
Cevap
6
Favori
46.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
452 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kernel Panic kullanıcısına yanıt
    Kardeş Osmanlı Anadolu'da degilmiydi. Afyon uyuşturucu değil mi yazdığımin hangi kısmı yanlış. Ilk tarih öğren Osmanlı'nın nerde kurulduğunu bilmiyorsan brnim yapabilecek birseyim yok



    Senin yazdığın kısımlardan kağıt kısmı yanlış. Kağıda sarılanlar sigara şeklinde tüketiliyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: çurablraını çıkra

    Yazını okuduktan sonra sana hak verdim. Sanırım yanılmışım ama benim aklıma takılan soru neden bu kadar saldırgan yaklaştığın, güzelce anlatsaydın keşke...

    Argümanını böyle mi haklı çıkartıyorsun? Karşı tarafa hakaret ederek mi? Belki de haksızımdır... Amacın bana doğrusunu göstermek mi yoksa yerin dibine gömüp ego kasmak mı?

    Türk insanının genel olarak problemi bu işte tartışmaya açık değilsiniz.... Gözümde kahvelerde hunharca siyaset tartışan amcalardan bir farkınız yok.


    İyi forumlar...

    Alıntıları Göster
    Kusura bakma. En ucuz teneke biraya 8,5 lira verince böyle oluyor. O kadar zamandır öylesine kazıklanmışım ki hassaslaştım bu konuda.




  • zinhar içki günah haram

    Olmadı

    içki pahalı değil sen fakirsin

    Olmadı

    Art talep meselesi millet zenginleşti daha çok içiyor et gibi talep arttı

    Olmadı

    Önceden içkimi vardı sayemizde refah arttıda içki buluyorsunuz



    Gerçekler

    1 kadeh sana 3 kadeh devlete

    1 araba kendine 1 ila 10 araba parası devlete

    Köprüden geçmeyeceksin yinede devlete köprü parası vereceksin.

    Neden?

    sen ne osun, ne de busun.

    Sen asrın reisinin cumhurusun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya sadece olay içkimi boş yapıyorsunuz.



    Yüzüne türkürdüğünüz bimde bile çakma bucuk krakerler 60 kuruş



    50 kuruş olan ülker cıkılatalı gofret 1 lira meyve suları 3 4 lira en dandıklerı



    cipsler olmus 4 lira



    eskiden sepetı abur cuburla doldururdum cok severdım sımdı cebımde binlerce lira olmasına ragmen almıyorum.



    Lüksüme bogazıma düşkünümdür ama kazıklanmayıda kabul etmem bedava vermıyorlar bana o parayı.



    bende ekstra bir şey yapamayım paramı faize atıyorum haram yıyorum. daha zevkli geliyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Annem liste verir alışverişi ben yaparım ilkokuldan üniye kadar böyle oldu. Eskiden 100 tlye tasiyamacagim kadar camasir suyudur havlu kagittir peynirdir alirdim. Simdi aynisini alsam 500 tl tutuyor :D Gidip en dandik markalari aldim yine 400 tuttu. Temizlik malzemelerini geç gıda alsamda ayni. Markette ucuza almak indirim takip etmek nedir bilirim. Gel gör ki fiyatlar uçuyor. Migrosun bazi urunleri bimden bile ucuzdur mesela ton baligi 320 gram gecen sene bile degil 6 ay once 7.75ti simdi 11 12 arasi bisey 1 ay once baktim. Diger markalarinkini saymıyorum bile superfresh 24 falan olmuş :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazi siyasilerin çocuklari bile yurtdışında. Neden millete imkanı olann yurtdışına gidin demek hainlik olsun ki. Bence de imkanı olan istediği hayati yasyabilir. Bunu hainlikle alakasi yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oda birşey mi kardeşim akşam evde internetten dizi izleyemiyoruz. Kasmaktan kopmaktan paramızla rezil oluyoruz. Bir video izleyecez ya çok mu birşey istiyoruz? Bu eğlence bile bize fazla görülüyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

    hocam sen ne yaptın ya yeni mezun olsan bile istanbul için bence 4000 altı maaş kabul edilemez. hele ki koç sabancı boğaziçi itü dörtlüsünün birisinden mezun olduysan.

    aselsan tai gibi büyük savunma sanayi şirketlerinin mühendisleri elinde tutmak için aylık net maaşı yeni mezun için 6-7 arasına çektiğini duydum. (girmek oldukça zor ama genelde odtü bilkent hacettepeden staj yapanları veya 4. sınıfta part-time çalışanları işe alıyorlar) eğer diploma ortalaman 3 üstündeyse bırak istanbulu savunma sanayisine gel bence ankarada mis gibi yaşarsın

    Alıntıları Göster
    Koç, Sabancı ve İtü ofisteki mühendislerin çoğunluğunu oluşturuyor. Diğer yeni mezunların da maaşları benimkiyle aynı.

    Yakınımdaki daha büyük bir şirkette full-time çalışmaya başlamadan önce birkaç ay staj yapmış, benden daha uzun süredir çalışan, tam burslu endüstri+bilgisayar bitirmiş ortalaması 4 e yakın bir arkadaş var. Sonradan zamla 4000'e çıktı onun maaşı da, 3000'li bir miktardı.

    Başka bir arkadaşım da bir sürü 3000'li teklifi reddetti, sonunda 4500 civarı bir paraya ilk işini buldu, ama bunun için de tam 8 ay iş aradı.

    Benim hemen çok param olmalı gibi bir gayem yok. Ya oturup iş arayacaktım uzun uzun, ya da bana ilk gelen teklifi kabul edip deneyim kazanmaya bir an önce başlayacaktım. Ben de ikinciyi seçtim, hiç evde boş boş oturasım yoktu. Linkedin'den kendileri yazdılar, mülakata gittim 2 tur, sonra da başlattılar çat diye. Çok fazla iş ilanı var ama çoğu en azından 1-2 yıl deneyim istiyor, yurt dışı iş ilanlarında da durum bu şekilde, o yüzden ne kadar erken başlanırsa o kadar iyi.




  • Hocam sizle ve konuyla alakasız bir tespitte bulunucam. Uzun zamandır internetten uzaktım, 1 haftadır internette geziyorum ekşi dh vb. ögrendigim şey şu: herkes mühendis. Biz baska meslekler için bir sürü fakülte açıp mesleği bitirdiler derken mühendisligin basına daha vahimi gelmis. Özellikle garibanlık konularında meslek soruldugunda direk mühendis cevabı geliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • josh_howard kullanıcısına yanıt
    İnsanlara hakaret etmeden 2 cümle kuramayacak kapasitedeki birine niye cevap veriyorum bilmiyorum ama

    1. si bahsettiğin şeylerdeki vergi oranı alkoldeki vergi oranıyla karşılaştırılamaz ikisinin vergi oranının aynı olduğunu sanıyorsan yapacak bir şey yok

    2. Bunlarda ki ötvye karşıysan seçimde tepkini gösterecektin .seçimi hükumet ezici üstünlükle kazandığına göre herkes halinden memnun burada bana sataşarak bir şey elde edemezsin
  • Zeen kullanıcısına yanıt
    Bana mı yoksa bazı bahaneler türetenlere mi söyledin bilmiyorum ama nolur nolmaz diye başka bir mesajımda yazdığımı tekrarlayayım, sadece içki fiyatlarına değil garezim, sadece konuyu açmadan yarım gün önce falan bu olayı yaşadım, votka kadar basit ve yapımı ucuz bir içkinin bana pahalı gelmesi ve sonunda almamaya karar vermem bana koydu, o yüzden bu konuyu açtım. Yoksa her şey pahalı tabi ki.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH | equ*

    Bunların kafasına göre ülkede 'doktor,mühendis,pilottan' başka kimsenin yaşamaya hakkı yok,herkes doktor mühendis olamadığı için suçlu ve isyan etmemeli.

    Alıntıları Göster
    https://eksisozluk.com/doktorlarin-doktor-oldugunu-bir-sekilde-soylemesi--4838167

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Stoa kullanıcısına yanıt
    O tamamen universite bile sayilmayacak binalar acilip matematik sorularinin yarisini bile cozemeyecek, calisma disiplini olmayan insanlarin muhendislik okumasindan kaynaklaniyor. Muhendislik o kadar rezil degil yoksa, kendi cevremde is bulamayan olmadi, ben de hemen calismak istedigim icin ilk gelen teklifi kabul ettim. Yoksa gariban halde oldugumu dusunmuyorum, sadece kucucuk siseye bu kadar para vermeye icim el vermiyor. Muhtemelen 1-2 sene icinde maasim iki katina cikacak, ama bu kazigin buyuklugunu degistirmiyor.

    Cok az arkadasim kaldi burada, abartisiz soyluyorum, Turkiye’de 3 tane arkadasim ve sevgilim kaldi sadece, yurt disinda en az 20 tane yakin arkadasim var. Biraz deneyim kazandigim gibi gidecegim ben de buralardan, kendi ailem bile gitmem icin baski yapiyor devamli. Babam emekli oldu, kendi duzenli olarak arastirip beni ariyor, sen git, kardesini de mezun olunca yanina gonderelim diyor. Annem babam hep benim yakinlarinda bulunmami istemis insanlar ve suan gorusleri bu yonde, durum buyken ne meslek icra ettigimizin onemi var mi gercekten?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • nefes almak bile lüks burda haberiniz yok soluduğunuz hava bile zehirli oksijen kalmadı ülkede betondan.2023de oksijen e vergi gelecek.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdarski

    Alkol içilmemesi için devlet deve yüküyle vergi alıyor.

    Alkol içilmesini direk olarak yasaklayamadıkları için bir takım kısıtlamalar getiriyorlar.

    Aynı olay tütün ürünlerinde de var.

    Sorsan her ikisinin de mantığı insan sağlığı..
    Alkol içilmemesi için değil o vergiler. Alkol tüketimi vergi artınca azalmıyor, sigara da aynı şekilde. Bu ikisi bağımlılık yapan şeyler. Yani maksat insanların sağlığı değil devletin kasasına giren para.
  • En rahatı hocam kafa zehir gibi gene
  • Yeni zamlarla birlikte litrelik rakının üzerindeki ÖTV yükü 95 lira 86 kuruştan 108 lira 78 kuruşa, KDV dahil toplam vergi yükü ise 137 lira 30 kuruştan 150 lira 21 kuruşa çıktı.Yani her dört kadehten üçü vergiye gidiyor.Milleti kaçak göçek işlere yönlendiriyorlar.Bu resmen halk sağlığı açısından büyük tehlike oluşturmakta.
  • bankada it çalışanayım 35lik rakı alayım diyorum aynı duyguları yaşıyorum. Vicdanım el vermiyor onu almaya, zor bela yılbaşında aldım 70 lik içmeye kıyamadım yarısından fazlası duruyor :(
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.