Şimdi Ara

Oglum her sey mi luks olur bir ulkede ya (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
336
Cevap
6
Favori
46.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
452 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kendi tabanları alkol fiyatlarıyla ilgilenmediği için abanıyorlar alkol vergilerine.



    Vergilerle de 4 makam aracı tahsis ediliyor torpilli vasıfsızlara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim tanıdığım birisi var devletten destek alıyor ve ne zaman görsem ayakta duramıyor alkolden 🤭 şimdi bu adam hergun icebildigine göre sen niçin içemedin sorun başka yerde bence bu olay şaka değil gayet gerçek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu ülkede buzdolabı bile lüks

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alkol bütün kötülüklerin anasıdır. Babası da hükümet olsa gerek

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam absolut lüks olmamasına rağmen bizde lüks maalesef, bazooka önerebilirim 35'lik 52 liraydı sanırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet öyle maalesef, ben de ayda yılda bir bira atarım, geçen canım çekti bir ufak şişe miller aldım, öyle barda falan değil bildiğin büfeden aldım. Arkadaş bu nedir yahu? Hesapladım akşamları hanımla yemekte birer bira içsek aylık ortalama 600 lira ediyor. Avrupada bunun hesabı bile yapılmaz, millet bizdeki çay gibi içer, bizde ise ev kirası gibi masraf çıkıyor neredeyse.

    Meraklıları zaten artık birasını şarabını kendi yapıyor, litresi 3-4 liraya geliyor.
    Uğraşıp damıtırsanız yüksek alkollü içkiler de yapılır ama zor iş.
  • man utd kullanıcısına yanıt
    Su zehirlenmesi yazıp Google da aratabilirsiniz



    Çeşme suyu varken şişe su içmek tabi ki özel tüketim dir

    Sonuçta pırlanta gibi temel ihtiyaç değil çeşmeden de içebilirsiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • freudunpiposu F kullanıcısına yanıt
    Hocam internette satılanlar acısız diye biliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Proprietor P kullanıcısına yanıt
    Ya sussana sen

    Blok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en dandik 70 lik viski bile şuan 145 tl tabi tekellerde daha pahalı valla burdan yazmak istemiyorum ama kendi evimde 300 tl ye 4 litre chivas kitiyle viski yapıyorum tadı aynı chivas gibi mis niye kazıklanayım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chn_yldz_ -- 9 Ocak 2019; 20:48:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Slim Charles

    LOL

    Olayın arz talep meselesiyle alakası yok. Bu nasıl bir saçmalamadır bir de çıkmış adama ne okudun diye soruyor. Et de talep olmadığından pahalı sanırım, ya da benzin. Ya da her şey. Beyin de dahil sanırım buna.

    Arkadaş dolar yükselince suyun değeri ne kadar artıyor? 5 sene önce bir şişe su ne kadardı şimdi ne kadar? Vodka dediğin alkolle su zaten başka bir halt değil. Bunun her sene katlanarak artmasını ne dolarla açıklarsın ne da başka bir şeyle. Tek sebep haksız vergiler.

    Bak batı avrupayı geçtim yanı başındaki bin tane kriz atlatan Yunanistanda bırak mühendisi asgari maaşla çalışan biri bile 35lik vodka alırken tereddüt etmez. Vodka öyle lüks bir şey değildir çünkü.

    Ben ne anlatmaya çalışıyorsam. Adam vodka alamadım pahalı geldi diyene ne mühendisisin nerde okudun diye soruyor. Bence başımızdakiler az bile vergi alıyor. Böyle soru soran adamdan hava vergisi bile alırdım ben olsam.

    Alıntıları Göster
    Yazını okuduktan sonra sana hak verdim. Sanırım yanılmışım ama benim aklıma takılan soru neden bu kadar saldırgan yaklaştığın, güzelce anlatsaydın keşke...

    Argümanını böyle mi haklı çıkartıyorsun? Karşı tarafa hakaret ederek mi? Belki de haksızımdır... Amacın bana doğrusunu göstermek mi yoksa yerin dibine gömüp ego kasmak mı?

    Türk insanının genel olarak problemi bu işte tartışmaya açık değilsiniz.... Gözümde kahvelerde hunharca siyaset tartışan amcalardan bir farkınız yok.


    İyi forumlar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çurablraını çıkra -- 10 Ocak 2019; 1:0:8 >
  • ben her gün içiyorum bana fazla koymuyor. çünkü ben 1.5 litrelik biricik şarap içiyorum. geçen sene 29du 35 şu an. 37 olacak dedi tekelci. çok koymaz bana. ama bu şarabı fransıza mesela bedava ver şişeyi kafanda kırar. çünkü şarap değil şarabımsı bişey.
  • vatan/millet konsepti malesef karin doyurmuyor zaten gunumuzde cogu element artik globallesti. harcayabileceginiz sadece 1 omur var. sapkanizi onunuze koyun oturun bir karar verin gelecek hakkinda. bir gun uyandiginizda hersey daha iyi olmayacak oyle bir sihir yok kolay yolda yok ama size zemin olusturan bazi seyleri degistirme imkaniniz var.
  • Bir probis alayım dedim 4 küsür liraydı hemen yerine bıraktım, kesinlikle haklısın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir yerlerde görmüştüm, kontrolü tamamen ele almak için farklı mekanizmalar geliştirmeye çalışıyorlar ve bu fiyatlama, her şeyi erişilmez hale getirme de toplumu şekillendirme, yontma çabasının bir parçası

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu adam koç bilgisayar mezunu.

    2 yıldır beyin göçü diye ağlıyorsunuz, ülkenin en donanımlı kesimden birisi internette almak istediği (yurtdışında oldukça ucuz ve kolay ulaşılan bir şey) şeyi alamadığından bahsedip ülkenin halinden yakınıyor. siz bu adamları ülkede nasıl tutacaksınız ?

    sonra aselsan mühendisleri niye gitti diye düşünürsünüz.

    şu konuyu gören akpli birisi %99 alkol haramdır kardeşim niye içiyorsun zıkkım iç sana aldığın maaş bile çok bak afrikada insanlar açlıktan ölüyor o yüzden haline şükür et ve reise oy vermeye devam et dış mihraklar yüzünden ekonomi böyle diye zırvalayacaktır...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Proprietor

    hükümetin politikaları başaralı olmuş demek ki yüksek vergi alınmasında ki amaç bunlara olan bağımlılığı azaltmak

    1 şişe daha az alkol içerek kendi vucuduna iyilik yaptın

    Bu aradad istediğiniz şeyi için benim umrumda değil ama devlet umursuyor

    Hem aldığı yüksek vergi saysinde ilerde ki hastane masraflarını karşılıyorlar

    Ama hala arada alkol alanlar görüyorum yukarıda biri şaraba yönelmiş mesela

    Vergi oranlarını az daha arttırmak lazım demek ki

    Nahahahahahaha neymis de bagimliligi azaltmakmis. Sigara, alkolden alinan vergi biterse 3 gun sonra ulke batar. İstemiyormus ya devlet kullanmamizi bunlari, aynenn...

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yirikalische

    quote:

    Orijinalden alıntı: MrCaner

    Maaş ne kadardı hocam ?

    3200+yemek. Gecen sene icin pek sikayet etmiyordum daha junior oldugum icin ama 2019 icin dusuk bir miktar.

    Alıntıları Göster
    hocam sen ne yaptın ya yeni mezun olsan bile istanbul için bence 4000 altı maaş kabul edilemez. hele ki koç sabancı boğaziçi itü dörtlüsünün birisinden mezun olduysan.

    aselsan tai gibi büyük savunma sanayi şirketlerinin mühendisleri elinde tutmak için aylık net maaşı yeni mezun için 6-7 arasına çektiğini duydum. (girmek oldukça zor ama genelde odtü bilkent hacettepeden staj yapanları veya 4. sınıfta part-time çalışanları işe alıyorlar) eğer diploma ortalaman 3 üstündeyse bırak istanbulu savunma sanayisine gel bence ankarada mis gibi yaşarsın
  • burası o kadar rezil bir orta doğu bataklığı ülkesi ki, anlatmaya kelimeler yetmiyor. birkaç ay önce ekşisözlükte gördüğüm bir başlık üzerine arabalara bakayım dedim. ülkemizde 40000 TL'ye yani şimdiki asgari ücretin 20 katına 2002 yada 2003 model bmw vardı, modeli şimdi net hatırlamıyorum. aynı araba ingilterede ise 1250 sterlindi. yani 1 aylık asgari ücretle alınıyor, kalan parayla da depoyu fullüyordun.

    cep telefonu desen yine aynı. yurtdışında operatörler, neredeyse almayanın kafasına atıyor telefonu. bizde ise özel tüketim vergisi var. cep telefonunun ve arabanın "özel tüketim" olduğu ülkede ise yat ve pırlanta da "özel tüketim" vergisi yok. ülke tamamen, çalışan 20 küsür milyon kişinin sağılmasıyla elde edilen vergilerle dönüyor. ne beşli çete bir kuruş vergi verir ne de doğru düzgün bi "kurumsal" şirket. eskiden bu vergiler alınırken "size yol, su, elektrik olarak geri dönüyor" derlerdi. ulan şimdi su ve elektrik en az 5, yollar ise en az 10 kat daha pahalı. ne anladık biz bu işten?

    ve maalesef bu siyasal islamcı betonperest hükümet ülkeyi öyle bir dışa hâle bağımlı getirdi ki yüz yıl sonra bile toparlanması çok güç. herhalde kurtuluş savaşı olmasa ve bi ingiliz ya da fransız sömürgesi olarak kalsaydık anca bu kadar geri giderdi ülke. daha fazlasına onlar bile utanırdı!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilkoc -- 9 Ocak 2019; 21:45:9 >
  • bu son dönemde lüks tüketim vergisi diye bir vergi var bu vergi ekmek dışında bütün ürünlerde var vergi oranı eskiye oranla yüzde yüz arttırıldı neredeyse hayır insan soramadan edemiyor en basitinden pet şişe suyun neresi lüks



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysjodyy -- 9 Ocak 2019; 21:44:33 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.