Şimdi Ara

Off-Road İle İlgili Tüm Bilgileri Burada Toplayalım (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.608
Cevap
13
Favori
215.826
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Alt yıkama 40ytl, normal yıkama ise normal tarifeden sadece bu hali için iki kat rica ettiler.
  • ya ciddi bi soru soracam...altı yıkatmasanız ne olur...isoffta iken de devamlı yıkatırlardı...helede kış mevsimi zaten yoldaki sularla vs alt kendiliğinden yıkanmazmı? yazında kuruyup sarsıntıdan dökülmezmi? ne mahsuru var yıkatmamanın...hani eretsi gün tamire gitse anlarım da .... yanlış anlamayın cahilliğimden soruyorum....
    sevgiler
  • Jantın içinde kalan çamurlar ağırlık yapacağından balansı bozar, mafsallarda biriken çamur boşluk yaratarak ön takım düzenini bozar. Bu ikisi en önemli sorunlardan biri. Ben arabayı yıkamaya götürdüğümde çamurlar bir gün önceden kalmaydı, okul yolunda otoyoldayken 100km'den itibaren berbat bir sarsıntı başlıyordu. Araç kafa sallıyordu resmen.
    Ağır çamurdan sonra alt yıkama çok gerekli bir işlem.
  • selamlar.. suzuki jimny almayı düşünüyorum.. şehir içinde ve orta/orta altı düzeyde off-road için kullanmak istiyorum..bu isteklerim doğrultusunda aracı almam doğru olur mu?
    aracın iyi bir arazi aracı olduğunu biliyorum..ilk etapta yükseltme kiti yada vs..'lere maddi imkanım yok.. sadece herkesin dediği iyi bir m/y lastik almayı düşünüyorum..

jimny kullananlar yada gerçekten bilenler, ne dersiniz?

ayrıca yakıt performansı nasıldır? parça ve servis durumu iyi midir?
    bu işlere yeni bulaşacak biri olarak temiz bir 2. el jimny tavsiye eder misiniz?

çok soru oldu ama mazur görün, sevgiler.......
  • @RqJnr
    yeniL200 için bana 16' cant için mt lastik önerebilirmisin? sence 33x13.5x16 lastik L200 e yükseltmeden sığarmı?
    kimisi sığar diyor, kimiside sığmaz diyor.
    tüvtürklerde sorun yaşamayacağımı bilsem yükseltecem ama o riske girmek istemiyorum.
    kafam karıştı yardımcı olabilirsen sevinirim.
  • Selamlar;

Nedense hemen hemen her gece forumda olmama rağmen konuyu göremiyorum yeni mesaj eklendiğinde.O yüzden de böyle geç cevap oluyor malesef.
    @nekbey
    Kesinlikle tavsiye ederim.Sorunsuz, ebatlarına göre hayli iyi işler çıkartan, tasarruflu bir araçtır Jimny. Bir takım temiz çıkma çamur lastiği ile dağ tepe gezebilirsiniz.
    @lokosit
    Hocam çamurluk yüksekliği olarak kurtarması lazım tahminimce ama ön lastikler sürtme yapar mı ölçmek lazım malum 13.5 taban.
    Gezenbilir'e takılıyor musunuz bilmiyorum ama üyelerimizden bir abimiz TüvTurk yetkilileri ile bizim araçlara yönelik bir sohbette bulunmuş.O eski asan kesen "bu lastik olmaz böyle araba mı olur orjinal jantı nerde bunun" durumları kalktı ve kalkıyor yer yer.Yükseltme kiti ve hiç görülmeyen ebatlarda lastikler haricinde yükseltmeye ve lastik ebadına da karışılmıyormuş.Teknik konular bölümünde tam yazıyı okuyabilirsiniz.

• quote:

Orjinalden alıntı: lokosit

@RqJnr
    yeniL200 için bana 16' cant için mt lastik önerebilirmisin? sence 33x13.5x16 lastik L200 e yükseltmeden sığarmı?
    tüvtürklerde sorun yaşamayacağımı bilsem yükseltecem ama o riske girmek istemiyorum.

Muayenede sorun yaşamazsın arkadaşım.Ayrıca Gezenbilir in teknik kısmında TÜV ile yazılan birçok yazı kulaktan duyma olmuş.Gerçekleri yansıtmıyor.DH deki TÜVTÜRK kısmında birçok sorunun cevabı var.Kafana takılan varsa sorabilirsin.Bildiğim kadarını cevaplarım,takıldığım yeri de çalışan arkadaşlarım var, arar sorarım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tenekekutu

quote:

@RqJnr

Muayenede sorun yaşamazsın arkadaşım.Ayrıca Gezenbilir in teknik kısmında TÜV ile yazılan birçok yazı kulaktan duyma olmuş.Gerçekleri yansıtmıyor.DH deki TÜVTÜRK kısmında birçok sorunun cevabı var.Kafana takılan varsa sorabilirsin.Bildiğim kadarını cevaplarım,takıldığım yeri de çalışan arkadaşlarım var, arar sorarım.

Evet gerçekleri yansıtmadığı için TüvTurk bizden off-road araçları ve araç ekipmanları ile ilgili seminer talebinde bulundu.
    @Lokosit
    Hocam unutmuşum yukarıda yazmayı, ilk olarak önereceğim lastik şüphesiz Cooper Discoverer STT olacaktır.Onun ardından şu sıralar piyasada çok tutulan( son zamanlarda stokların tükendiğini duymuştum) benim de G'ye seçtiğim ve çok memnun kaldığım bir lastik olan Federal Couragia MT'leri öneririm. Bir de,Maxxis'in Mudzilla'nın yerine üretime koyduğu Creepy Crawler'ı (esasen kaya tabanlı bir lastik ama lastik kanalları ve diş yapısı yüksek ebatlarda çamur tahliyesini sağlıyor + yanak dişleri de mevcut) tavsiye ederim.

• quote:

Orjinalden alıntı: RqJnr

Evet gerçekleri yansıtmadığı için TüvTurk bizden off-road araçları ve araç ekipmanları ile ilgili seminer talebinde bulundu.

Bu tür seminerler sadece tek taraflı bilgi için değil ayrıca karşı tarafa bilgi amaçlı da yapılır.Ayrıca bu tür etkinliklerle eğitim dökümanları hazırlıyorlar.Mutlaka bunun içindir diye tahmin ediyorum.Fotoğraf ve video çekimleri ile eğitim bölümü bir çalışma yapmak istiyor.Sonuçta araçlar ve ekipman sizde, onlar bundan yararlanacak bunun karşılığında ise sizi yeni sistem hakkında bilgilendirecektir.Bu tür etkinlikler daha önce başka sektörlerde yaptığım için tahmin sadece.Detayını bilmediğim için fazla da yorum yapmak istemiyorum.Fakat sitedeki yorumlara bakarsak sistem hakkında çok fazla birşey bilinmediği de ortada.
    Ayrıca
    Turbonun sökülmesi ( gerek sızdırmazlık veren TMMOB gerekse TÜV böyle birşey yaptırmaz,turboyu söküp ne yapacaklar ki ? )
    Land Rover Defender in şaftan el freni ile alakalı gereksiz yorumlar ( Sanki aracı muayene edecek olan çoban, ayrıca Defender ile saatte 10 km ile çok rahat el freni de çekilir)
    4*4 fren testinin yapılış şekli ve bunun dünya standartlarında olup olmaması ( yorumlar konu hakkında hiçbir bilginin olmadığını gösteriyor)
    İzmir de TÜV de muayene olmamış, İzmir in bir ilçesi henüz TÜV e geçmediği için orda yaptırmış ( Böyle bir şeyin olmasına zaten imkan yok,bir il ve ilçeleri birlikte açılır, ya arkadaş sallamış ya da dolandırıcılar muayene yaptırdık diye kandırmışlar,yani muayenesi aslında hala olmamış ama haberi yok)
    vs vs. yanlış diyebileceğim örnekler.
    Diyeceksin ki olabilir yeni bir sistem.Bunu kabul ederim.Ama TÜV çalışanlarına karşı yapılan ağır eleştirilerden sonra ( 3 ay muhabbeti,benim nasıl arabamı sürecekler,sanki uzay mekiği vs vs) kusura bakmayın ama biraz da eleştiriyi hakediyor bu mesajları yazanlar.Konulara mesaj atan arkadaşlar zaten bilmiyorlar,bilmedikleri halde karşı tarafı eleştiriyorlar.Bana garip geldi.
    İngiltere ve Almanya daki muayene istasyonlarını ne kadar biliyorlarki eleştiri yapabiliyorlar,dünya ile karşılaştırma yapabiliyorlar ? Birçok bilgisizce yazılan mesajlar var.Bir de aşırı derecede hakaret var.Gezenbilir sevdiğim bir sitedir.Üye değilim ama takip ederim.Ama bu konudaki yorum ve bilgilendirmeyi yetersiz buldum.DH deki TÜV başlıklı konu çok daha bilgilendirici.
    Muayene yaptırdıkça ne demek istediğimi anlayacaksınız.
    Bence şu an için en önemli sorununuz;
    Arazi taşıtları için normalde ilk muayene 3 yıl, ondan sonraki muayene ise her 2 yılda birdir.Bu eski bir kanundur.Trafiğin yaptığı en büyük keyfi uygulama.Fakat trafik maalesef hala 1 yazacağım diye uğraşıyor.Çoğunlukla arazi araçlarına sahip GEZENBİLİR bence ilk olarak bu sorunla ilgilenmeli.Çünkü çok ciddi bir mağduriyetiniz var.TÜV verdiği bir hak değil, DEVLETİN arazi taşıtlarına verdiği bir haktır bu.İsterseniz konuyu biraz daha açabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tenekekutu -- 1 Şubat 2009; 0:35:52 >

• quote:

Selamlar;

Nedense hemen hemen her gece forumda olmama rağmen konuyu göremiyorum yeni mesaj eklendiğinde.O yüzden de böyle geç cevap oluyor malesef.
    @nekbey
    Kesinlikle tavsiye ederim.Sorunsuz, ebatlarına göre hayli iyi işler çıkartan, tasarruflu bir araçtır Jimny. Bir takım temiz çıkma çamur lastiği ile dağ tepe gezebilirsiniz.
    @lokosit
    Hocam çamurluk yüksekliği olarak kurtarması lazım tahminimce ama ön lastikler sürtme yapar mı ölçmek lazım malum 13.5 taban.
    Gezenbilir'e takılıyor musunuz bilmiyorum ama üyelerimizden bir abimiz TüvTurk yetkilileri ile bizim araçlara yönelik bir sohbette bulunmuş.O eski asan kesen "bu lastik olmaz böyle araba mı olur orjinal jantı nerde bunun" durumları kalktı ve kalkıyor yer yer.Yükseltme kiti ve hiç görülmeyen ebatlarda lastikler haricinde yükseltmeye ve lastik ebadına da karışılmıyormuş.Teknik konular bölümünde tam yazıyı okuyabilirsiniz.

teşekkürler
    gezenbilirde tuvtürk le olan görüşmeyi bugün farkettim.
    gerçekten güzel haberler geliyor.
    lastik olarakta federal bakıyorum ama bandırmada zor. sadece gt radial mt bulabildim ama gezenbilirde bu lastikten pek memnun olanıda göremedim

• quote:

quote:

Bu tür seminerler sadece tek taraflı bilgi için değil ayrıca karşı tarafa bilgi amaçlı da yapılır.Ayrıca bu tür etkinliklerle eğitim dökümanları hazırlıyorlar.Mutlaka bunun içindir diye tahmin ediyorum.Fotoğraf ve video çekimleri ile eğitim bölümü bir çalışma yapmak istiyor.Sonuçta araçlar ve ekipman sizde, onlar bundan yararlanacak bunun karşılığında ise sizi yeni sistem hakkında bilgilendirecektir.Bu tür etkinlikler daha önce başka sektörlerde yaptığım için tahmin sadece.Detayını bilmediğim için fazla da yorum yapmak istemiyorum.Fakat sitedeki yorumlara bakarsak sistem hakkında çok fazla birşey bilinmediği de ortada.
    Ayrıca
    Turbonun sökülmesi ( gerek sızdırmazlık veren TMMOB gerekse TÜV böyle birşey yaptırmaz,turboyu söküp ne yapacaklar ki ? )
    Land Rover Defender in şaftan el freni ile alakalı gereksiz yorumlar ( Sanki aracı muayene edecek olan çoban, ayrıca Defender ile saatte 10 km ile çok rahat el freni de çekilir)
    4*4 fren testinin yapılış şekli ve bunun dünya standartlarında olup olmaması ( yorumlar konu hakkında hiçbir bilginin olmadığını gösteriyor)
    İzmir de TÜV de muayene olmamış, İzmir in bir ilçesi henüz TÜV e geçmediği için orda yaptırmış ( Böyle bir şeyin olmasına zaten imkan yok,bir il ve ilçeleri birlikte açılır, ya arkadaş sallamış ya da dolandırıcılar muayene yaptırdık diye kandırmışlar,yani muayenesi aslında hala olmamış ama haberi yok)
    vs vs. yanlış diyebileceğim örnekler.
    Diyeceksin ki olabilir yeni bir sistem.Bunu kabul ederim.Ama TÜV çalışanlarına karşı yapılan ağır eleştirilerden sonra ( 3 ay muhabbeti,benim nasıl arabamı sürecekler,sanki uzay mekiği vs vs) kusura bakmayın ama biraz da eleştiriyi hakediyor bu mesajları yazanlar.
    İngiltere ve Almanya daki muayene istasyonlarını ne kadar biliyorlarki eleştiri yapabiliyorlar,dünya ile karşılaştırma yapabiliyorlar ? Birçok bilgisizce yazılan mesajlar var.Bir de aşırı derecede hakaret var.Gezenbilir sevdiğim bir sitedir.Üye değilim ama takip ederim.Ama bu konudaki yorum be bilgilendirmeyi yetersiz buldum.
    Muayene yaptırdıkça ne demek istediğimi anlayacaksınız.

2006'da kurduk forumu daha doğrusu doğa sporları konusunda evveliyatı olan bir forumdu 2006'da tekrar ayaklandı ve bu sefer off-road bölümünü hep birlikte ayaklandırdık.
    Önceleri biz ve bizler gibi 4x4'leri direkt olarak hobi için kullananlar toplanmaya başladı çatımız altında.
    Sonra iş icabı 4x4 alan haftasonu da ufak tefek çamura girenler.
    Sonraları ise ustalar çıraklar kısacası ucundan kıyısından 4x4 ile ilgili herkes gelmeye başladı.Bugün kayıtlı arazi aracı sayımız 200'e ulaşmakta.
    Şuna geleceğim, arka şafta akuple el frenini örnek alırsak oradaki yorumlarda iş için defender alıp sonra keyfi olarak araziye girmiş insanlar olduğu çok açık.
    Bizim halkımız bu tür araçları yeni tanıyor, bir de bütçe durumları malum hem zevkini alırken hem de minimum harcama yapmak istiyor.Bu durumda da daha çizgileri tam oturmamış bir sistemde maddi manevi huzursuzluk yaşamayı kabullenemiyor.Genelleme yaparken lütfen skalanın farkında olalım.
    Kaldı ki, iki standart iki de büyük ebatlarda sürekli dört çeker arazi aracımız var.Ufaklar şafttan mekanik el freni büyükler ise pnömatik ve lastiklerde.Dördünü de aynı teste soksalar standart ebattaki araçlar(Range Rover ve G) hızlanmayı bitirir bitirmez el freni çekildiğinde anlık bir kasıntı dışında bir şey hissedilmez ve araç beklenildiği gibi durmaz.Büyükler ise (Unimog ve ACMAT) imdat(el freni) çekildiği anda bir kaç saniye içinde kızaklamaya başlar.
    Bu durumda yeni araçlar kalır eski kamyonetler geçer gibi bir durum söz konusu olur.
    Özel muayene ilk başlarda çok gerilimli anlara ortam yarattı bu bilinen bir konu(yaralama ve cinayetler).Hakaretler vs. bunlardan ötürüdür ve devletin ruhsatını projesini edinip uygulayıp muayeneye gittiğinde herhangi bir titri olmayan görevli tarafından haddini aşacak uyarılara maruz kalırsa bu tip talihsiz olayların yaşanması şaşırtıcı gelmemekte.Ha bu demek değildir ki biz muayeneyi tanımayız reddediyoruz.Arazi araçlarına krom bar marşpiyel(maşbeyel yazan bile var) yapılır diye atölye açıp arabanın önüne 30 cm çıkıntılı bar koyarsa, buna getirilecek denetlemenin ilk destekçileri yine bizler oluruz olduk da.
    İtiraz ediliyor bazı noktalara evet ama bu biz tanımayız demek değil.Avrupa'da fren testini sınırları belirlenmiş süreler süratler önceden belirlenmiş bir şekilde uyguluyorlardır sürekli dört çeker araçlarda.Bunu yapan insanların da mutlaka bir titri vardır hiç bir şey olmasa ben benim aracımı teknik olarak en az benim kadar bilen birinin test etmesini beklerim ki işin bir mantığı olsun. Haksız mıyım?
    Şasesi yamuk olduğu halde vincini sis lambalarını koyup araziye çıkan araçlar var ki bunlar bizim alanımız diye örnek veriyorum.Yolda cellat gibi gezen otomobiller var aydınlatması olmayan mekanik aksamı dökülmekte olan.Bu özel muayene geç kalınmış bir işlemdir fakat kraldan çok kralcı olmadan uygulanmalıdır burası da bilinçli insanların bildiği bir gerçek.Almanya'dan alınan bir muayene sisteminde hiç bir Alman vatandaşı aracını muayeneye götürürken bir aksamını sökmek zorunda kalmıyordur veya muayene esnasında muayene görevlisiyle birebir diyaloğa girmek zorunda kalmıyordur mantıksız eleştiriler yüzünden.
    Umarım bir an önce kriterler belirlenir kalite yükseltilir biz de yolda giderken bir nebze olsun daha huzurlu oluruz.

• sanırım arazi araçlarının muayene süreleri 2 yılda bir olacakmış.
    acaba 4x4 pickuplarınkide bu 2 yıla çıkarıldımı?
    vergi verirken arazi taşıtı olarak veriyoruz ama iş muayeneye gelince kamyonet olarak görülüyor.
  • -El frenine çok fazla takılmışsınız.4x4 bir aracın el frenininden kalması çok çok zordur.Teknik kısmı biraz uzun.Eski diye tabir ettiğiniz araçların fren sistemleri sandığınızdan daha iyidir.Birçok arazi taşıtını kullanmış birisi olarak yorum yapıyorum.
    -Yaralanmalı kavga doğrudur.Fakat bu olaylar sandığınız gibi değil daha önceden 30-40-100 kısacası ne tutturabilirse kazanmaya alışmış MUAMELECİ dediğimiz kişilerin kendi çıkarları doğrultusunda sistemi manipüle etme kavgalarını dışarıya farklı yansıtmasıdır. Ruhsatta sahtecilik en önemli sebeplerden biridir.
    -Oradaki görevliler araçları çok çok iyi tanıyorlar.Kaldı ki bilmediği bir araç geldiği zaman araç sahibi ile iletişime geçerler zaten.3 aylık eğitimin önceside var.Sonuçta otomotiv sektöründen gelme kişiler.Çok fazla küçümseyici yazılar var.Eğer muayene esnasında da bu kadar küçümseyici tavır sergilenirse elbette karşıdaki kişide bu negatif elektrikten etkilenerek muayenesini yapar.
    - Almanyada da , İngilterede de muayene işi sandığınızdan çok çok zorludur.Yabancı diliniz var ise sadece kusur listelerine biz göz atarsanız ne demek istediğimi anlarsınız. Orada aracı muayeneden geçmesi demek,çok büyük bir olaydır.İngiliz araba satış sitelerini incelerseniz veya bununla ilgili ( Wheeler-Dealer tarzı) TV programlarında muayenesi yapılıp yapılmadığı mutlaka belirtilir.Çünkü muayene araçlar için ciddi bir sınavdır.
    -Sonuç itibari ile bu konu hakkında ciddi bilgi eksikliği olduğunu düşünüyorum.Fakat bilgi eksikliğine karşın çok ciddi bir eleştiri var.Bilmediğin birşeyi nasıl eleştiryorsun ki ?

Tekrar diyorum,bence ilk sorun muayene değil, ARAZİ TAŞITLARININ muayene süreleri.Bence bu konuya biraz daha eğilin.Sonuçta 3 yıl muayeneden muaf olucakken, 1 yılda bir geliyorsunuz.Gezenbilir güzel bir site, ama hakaret içerici postlar yakışmıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: AuToBaN

UP diyelim ve güzel bir haber verelim

Mitsubishi L200 4X4 DAKAR editionlar geldi fabrika çıkışlı off-roada hazır 4X4

Vinç
    Şnorkel
    4 adet tepe lambası
    265/75 R16 4X4 Off-Road lastikleri
    Gövde altı korumalar
    Çeki demiri
    Bagaj Havuzu
    Krom Kasa barları
    Krom yan barlar
    Dakar sticikirları

Bence çok güzel fabrika çıkışlı hazır şmorkelli vinçli off road lastikli bir 4X4

Off-Road İle İlgili Tüm Bilgileri Burada Toplayalım

Peki L200 ün arazi performansı nasıl ? L200 ile araziye girenler yorumlayabilirler mi ? Direk olarak Ford Ranger ve Navara ile karşılaştırırsak daha iyi olur.
    Araziden kastım, köy ve dağ yollarının çamur,kar ve buz şeklinde olanları.Off-Road koşullarından bahsetmiyorum.Merkezi Diferenasiyel Kilidi yok diye biliyorum çünkü bu aracın.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: AuToBaN

UP diyelim ve güzel bir haber verelim

Mitsubishi L200 4X4 DAKAR editionlar geldi fabrika çıkışlı off-roada hazır 4X4

Vinç
    Şnorkel
    4 adet tepe lambası
    265/75 R16 4X4 Off-Road lastikleri
    Gövde altı korumalar
    Çeki demiri
    Bagaj Havuzu
    Krom Kasa barları
    Krom yan barlar
    Dakar sticikirları

Bence çok güzel fabrika çıkışlı hazır şmorkelli vinçli off road lastikli bir 4X4

Off-Road İle İlgili Tüm Bilgileri Burada Toplayalım

Peki L200 ün arazi performansı nasıl ? L200 ile araziye girenler yorumlayabilirler mi ? Direk olarak Ford Ranger ve Navara ile karşılaştırırsak daha iyi olur.
    Araziden kastım, köy ve dağ yollarının çamur,kar ve buz şeklinde olanları.Off-Road koşullarından bahsetmiyorum.Merkezi Diferenasiyel Kilidi yok diye biliyorum çünkü bu aracın.

benim L200 ün hem ön, hemde arka diferansiyeli ayrı ayrı kilitleyebiliyorum.
    arazi özellikleri navara ve rangerden daha gelişmiş olduğunu biliyorum
    aşağıdaki video belki bir fikir verir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lokosit -- 1 Şubat 2009; 2:55:27 >

• Şu an L200 gerçekten sınfının en iyi aracı bile denilebilir bence.(Türkiye'de satılan kamyonetler arasında).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RqJnr -- 1 Şubat 2009; 19:20:15 >
  • Hem önde hem de arkada standart L200 de diferansiyel kilidi mi var ? Ben sadece arka aksta var biliyorum.Sınırlı kaydırmalı mı var yoksa tam kilit mi bilmiyorum ama bildiğim o. Eğer çift kilit varsa ,Ortaya da biz taksak al sana G serisine rakip
  • Yükseltme işini ben G'yi araziye sokmaya acımasam hemen yapacağız da fazla sokmak istemiyorum en fazla yukardaki fotoğraflardaki kadar işte.
    Yoksa tek sıkıntısı alçaklık, bence sende yükseltme işini enine boyuna düşün lokosit hocam.
  • quote:

Yükseltme işini ben G'yi araziye sokmaya acımasam hemen yapacağız da fazla sokmak istemiyorum en fazla yukardaki fotoğraflardaki kadar işte.
    Yoksa tek sıkıntısı alçaklık, bence sende yükseltme işini enine boyuna düşün lokosit hocam.

ben lastikleri değiştirerek yükseltmeyi düşünüyorum
    en azından şu tüvtürk durumu belli olsun ona göre davranacağım. L200 yükseltme kitide henüz yokmuş.
    ayrıca bandırmada bu araca yapacağım şeyler sınırlı:(((

arada dalıyorum çamura, insan tedirgin oluyor ama araba tıkır tıkır geçince çok güzel bir haz veriyor.
    keşke daha önce tanışsaydım diyorum bu 4x4 lerle

• hocam standart l200'de arkada kilit var da ön diferansiyel kilidi bildiğim kadarıyla yok, o dediğiniz orta diferansiyel kilidi olmasın? tabi siz öne ayrıca taktırmadıysanız.
    quote:

benim L200 ün hem ön, hemde arka diferansiyeli ayrı ayrı kilitleyebiliyorum.
    arazi özellikleri navara ve rangerden daha gelişmiş olduğunu biliyorum
    aşağıdaki video belki bir fikir verir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karenin -- 1 Şubat 2009; 23:23:12 >

• 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.