Şimdi Ara

. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
2
Favori
7.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
79 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Yalnız fiyat uygunmuş harbi düşünsenize ingilterede 1 ay yeme içme konaklama ingilizce dil eğitimi dahil 2000 birim para harbi fiyat uygun.Almanyadan giden birisi 2300 euro verecek çok iyi fiyat.Tl olarak öğrenci karşılayamaz tabii ki 10bin tl çoğu öğrencinin yıllık gideri bile değil.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Makro ve mikro ekonomiden çok fazla anlamam konu ile alakalı değil gibi gelebilir fakat şu bir gerçek Çağa ayak uydurup teknoloji üretip ihraç edemezsen bu ringde turunmanin imkanı yok bu bir gerçek. 2. Olay ise kağıt para oyunu . Altından hiçbir zaman vazgecilmeyecekti . Dolar ve euro yada sterlin çoğunun karşılığı yok fakat şartlardan dolayı itibari var . Dünyada dolaşan doların ne kadarının karşılığı var sizce bunu bilen arkadaşlar yorum yaparsa daha iyi olur .

    Sonuç; Bu şekilde devam edersek hezeyanlar bitmeyecek .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yasal olarak durum nedir bilmiyorum. İmkanı varsa bağış hesabı oluşturup destek olalım kardeşimize. Çok ciddi bir miktar değil. Bir kısmını çıkarsak gerisini kendi ekler en azından.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TanerSaydam T kullanıcısına yanıt
    güzel çeviri bro

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: One True King


    quote:

    Orijinalden alıntı: Hümiyettin


    quote:

    Orijinalden alıntı: KunSte

    Türkiyede adam akıllı insan yok ki şirket kursun ülkenin ekonomisini şahlandırsın. Bu saatten sonra mevcut hükümet değişse de dolar euro pek değişmez. Mızmızlanmak yerine çok çalışıp ülkeyi şahlandırmaya ne dersiniz?

    Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak! -Mustafa Kemal Atatürk.

    Tek başına ülkeyi kalkındıramaz. Ayrıca çok çalışsa da emeğinin karşılığını alacağından emin olamayız. Ekonominin kötülüğünden bahsetmiş ama yine vatandaşı suçlu çıkarmışsınız.

    Kalkındırır. Amerikanın bu kadar güçlü olmasının sebebi aşırı büyük markalara sahip olması.



    Mesela Apple, 850 milyar dolar piyasa değeri ile bütün Türkiye'nin gsyih dan daha büyük.

    Kim kurdu? Birkaç tane insan, o kadar.



    Ya da facebook u örnek verelim. Yılda 8 milyar dolar geliri var. Türkiye'nin yıllık cari açığını tek başına kapatabiliyor.

    Kim kurdu? Yenilikçi ve bilgili tek bir adam.



    Emeğinin karşılığını alamayabilirdi demişssiniz. Bu adam aynısını Türkiye'de açsa yine zengin olacaktı. Yine ülke zenginleşecekti.

    O tür girişimlerin olduğu ülkelere bakarsanız arkalarında yılların birikimi var. Her ülkede onu çıkarabilecek ortam yok. Uygun şartlar sağlanırsa bizden de Apple gibi girişimler çıkma olasığı artar. İmkansız demiyorum ama bir bitki gibi bir insanın da iyi yetişmesi için bulunduğu ortamın şartları önemlidir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Hümiyettin kullanıcısına yanıt
    Eski zamanlar için konuşursak haklısınız. Facebook 2004'te kurulduğunda Türkiye'de bırakın yazılım bilmeyi daha internete ulaşımı olmayan birçok insan vardı. Ancak günümüze şartlar değişti. Bugün internetten yabancı kaynaklara çok rahat ulaşabilirsiniz. Yabancı dili aynı şekilde,internetten, öğrenebilirsiniz. Ülkeler arasındaki imkan farkları hala bir miktar kalmış olsa da ciddi şekilde azaldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iwasmadeforthis -- 5 Mart 2018; 20:5:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kıyamet Senfonisi


    quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST


    quote:

    Orijinalden alıntı: redbul_540


    quote:

    Orijinalden alıntı: KunSte

    Türkiyede adam akıllı insan yok ki şirket kursun ülkenin ekonomisini şahlandırsın. Bu saatten sonra mevcut hükümet değişse de dolar euro pek değişmez. Mızmızlanmak yerine çok çalışıp ülkeyi şahlandırmaya ne dersiniz?

    Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak! -Mustafa Kemal Atatürk.


    Ülkemizdeki insanlar gayet çalışkan.Bunu yurt dışına çıktığınızda görebilirsiniz.Sorun insanımızın çalıştığının karşılığını alamaması ve vergiler.

    "Çalışkan"ların çoğu esnaf zihinli. Komisyoncu. Aracı. X malını alır, başkasına satar. İşe aracı olur. O x malını üretmeye girecek sermayesi olsa, fındık kadar "yüreği" yoktur.

    Sebep basit: Basit tüccar iken işler iyi giderken işi büyütür. 10 kişi olur 30 kişi. Ekonomi darlıp işler kötü gitmeye başladığında işini küçültür, 20 kişiyi işten çıkarır, adapte olur... Ekonomi iyiyken kazandığı fazladan para için "Allah bereket versin" der, devam eder. Tüccar esnekliği budur. Ülkenin %80'inin zihniyeti bu. Çok çalışıyor olabilir. O çalışmanın pek bir kıymeti yoktur. Fazla bir katma değeri de yoktur. Hiç var olmasa ekonomi küçülebilir, bir sürü kişi aç kalabilir; ama üretim anlamında yoklukları hissedilmez. Bu da zaten kısmen boşa çalıştıklarına dair bir veridir. (Evet, bütün esnaf tayfasını gömdüm 2 saniyede. Kusura bakmayın, hayatın gerçekleri...)

    Üretici ise böyle değil. Daha ağır yatırım yapar. İşler kötü gidiyor diye çalışanının %70'ini işten çıkaramaz. Üretim için gerekli adam sayısı bellidir. İşsiz kalsa yattığı yerde tesisin yediği para çok daha büyüktür. Vs.vs.vs. Çoğunluk bu yüke girmek istemez. Sonuç: Çalışıyorsun, ama boşa. Bal yapmaz arı gibi. Ömer fabrikadan alıyor, mehmet'e satıyor. Mehmet Ömer'den alıyor Osman'a satıyor. Osman Mehmet'ten alıyor Ebubekir'e satıyor. Ebubekir Osman'dan alıyor Ali'ye satıyor. Ali Hüseyin'e, Hüseyin Hasan'a... Bütün mahalle tren oluyor. Ne oldu? Çok çalıştık... Amaç?

    O yüzden "katma değer yaratmak" ana hedef olmalı. "20'ye alır 21'e" satarım ile ekonomi yürümüyor. Çalışmalarımızın karşılığını alamıyorsak bu yüzden.

    Esnaflıkla ne alakası var sadece esnaflarmı çalışıyor. Öğretmenin,doktorun,mühendisin aldığı hak mı ? Onlarda mı fabrika açmalı yoksa fabrika açacak kişileri mi beklemeli ?

    varolan firmalar çatır çatır bellemiyormu halkı zaten.

    Sömürü sistemi varken halkın çalışmasıyla ülkenin gelişeceğini zannetmek ayrı bir düşünce sanırım. Sömürü adı üstünde ne yaparsan yap sömürülceksin

    Sen de adam ol sömürtme o zaman. Bu kadar mı kaderci olunur yahu... Azıcık anarşik olun.

    Kaç arkadaşım kaç şirkette mobbing'e maruz kaldı. Kütür kütür davalar açtılar, birkaçı kazandı... Çok fazla arkadaşım kariyerinin bir noktasında işten çıkartıldı. Haksız işten çıkartılanların TAMAMI dava açtı. Kütür kütür hepsi kazandı.

    Hakkınızı yedirtmeyeceksiniz. Kalifikasyonu yüksek adam olacaksınız. Ne iş yapıyorsanız, onu iyi yapacaksınız. Aranan adam olacaksınız. Bu kadar...

    Deli gibi kazanan öğretmen bilmemekle birlikte, deli gibi kazanan doktor, mühendis gırla var. Ne olacaksanız iyisinden olacaksınız. Vasat olursanız, kazancınız da vasat olur. Kapitalizmi ben istemedim. Bayrağını taşıdığın namussuzlar dayattı. Şimdi, madem istediğiniz düzen bu. EŞEK GİBİ ÇALIŞACAKSINIZ. REKABET EDECEKSİNİZ. BİRBİRİNİZİN BOĞAZINA ÇÖKECEK, BİRBİRİNİZİ KIRACAKSINIZ. İYİ OLANINIZ KAZANACAK. VASAT OLANINIZ İDARE EDECEK. KÖTÜ OLANINIZ SÜRÜNECEK.

    Çünkü bu kapitalist düzende, emeğin de arz talebi var. Emeğin arzı çok, talebi az olursa, değeri az olur. Kusura bakmayın... Emeğinizin değerinin artması için, ya emeğinizin arzı az olacak (sizin gibi adam az olacak), ya da emeğinize talep çok olacak (iş sayısı çok fazla olacak). Sizden çok olursa, işinizin değeri de düşük olur. Kapitalizme hoş geldin. Firmalar çatır çatır belliyor halkı evet. Bu, bayrağını taşıdığın ülkenin düzeni. Özetle tezatlar içindesin.

    Öğretmen neden sürünüyor? Eğitime önem verilmediği için. Bu konuda da vahşi kapitalist ülkelerin izinden gidiyoruz. Gene bayrağını taşıdığın hıyar ülkeye söveceksin o iş için. Toplum eğitimini bir kenara atıp, devlet okullarının içini boşaltma fikri ile çıkanlar onlar. 1950'ler ve 60'lardaki public education sistemlerini sürdürselerdi, ABD Kanada'yı sollardı eğitimli bir halka sahip olma konusunda. Bugün ise kepaze bir konumda. Kendi ülkelerinde bu salaklığı uyguladılar, hala da uyguluyorlar. Düzenleri de çatırdıyor. Eşitsizlikler, adaletsizlikler artıyor. Aradaki uçurum büyüyor. Huzursuzluk artıyor... Uzaktan büyük bir keyifle elimizde çekirdekle izliyoruz. Bir yandan da zenginlerin çocukları alışılmışın çok ötesinde bir kalitede eğitim alıyor. Ancak nüfusa oranları az... Bu düzende çok az öğretmen iyi maaş alıyor. Çoğu sürünüyor... Bizim düzen de ona benziyor biraz.

    Ama doktor ve mühendisin önü daha açık...

    Bu arada: ülkenin mühendis ihtiyacı belli. "Çemişkezek mühendislik mezunu neden cücük kadar maaşa çalışıyor" diye sormayın. Gene cevabı kapitalizm. O mühendise ihtiyaç yok, teknik eleman niyetine çalıştırılıyor da o yüzden... Toplasan 10 tane düzgün mühendislik fakültesi var ülkede. Oradan çıkanlara bakın. İçlerinde sürünen bir tane adam görmedim ben. Kusura bakmayın.

    Düzenimizin bozuk olduğu, eğitim sistemimizin olmadığı, eğitimden beklentilerimizin de bozuk olduğu çok belli. Ancak, hepsini düzeltsek de bizi güllük gülistanlık bir gelecek beklemiyor. Bu düzende öyle bir gelecek yok. Kusura bakmayın. O yüzden bakış açınızı değiştirmeniz lazım.

    Kapitalist misiniz? Değil misiniz? Önce buna karar verin. Sonra aşama aşama bakalım...

    İyi olunca mesleğinde türkiyede değer görülüyormu zannediyorsun, Dava açarak kazanarak kendini avutunca bişrey olacakmı zannediyorusn.

    Kardeşim senin Büyük amerika bayrağını seven ve saygı duyanlara kinin var ki galiba abuk sabuk yazmayı seviyorsun. Emeği çok olanada adam gibi hayat yaşatıyor mu Türkiye ? (Amerika gibi büyük ülkenin destekleri için zamanında yalvarır derecesine sürünen Türkiye değilmiydi ?).

    Ülke'de alımcı günün zorluk olmasıda mı halkın suçu senin işe yaramaz ülken üretime dayalı olmamasının sebebi beccekrizliği ülkenindir içinde yaşayan halkın değil. Büyük amerikaya atıflarda bulunarak hareketler yapma. Kıskançlık ve boş knefretinizi hal ve hareketlerinizi Amerikaya Kusmayın. Amerika-Türkiye kıyaslaması yapsak Türkiye ülke değildir.Sen zaten daha Kendi türk vatandaşının yetersizliğini anlatıyorsun daha ne diyeyim kafan bir milyon.
    Sömürü ne demek bilmiyorsun Benzinin fiyatı fazlaysa,Alım gücü düşükse istersen professör ol istersen 15 bin TL al sadece kendini kurtarmakal birlikte yine sömürü parçasının içinde olmuş olacaksın. seninle aynı kapasitedki kişi amerikada daha rahat edecek. E ozaman didinip çalışıp oranı burasını yırtıp bbaşarılı olamayıp başarılı olmanın yolunu anlatmaya çalışan kişiler (senin gibi) gerçekelr karşısında böyle abuk sabuk konuşacak. Kendi Halkını sömürür her ülke tabiki ama bunu aşırı derece yapan bir ülkedir türkiye.

    daha Atatürk avrupa hayrnaı bir kişilik idi Olmasaydı avrupadan çalıntı hayatlar ile türkiye büyeyemeyecekti.. Atatürke saygınız varsa avrupaya ve amerikayada olmalı bence :)..

    Sen bana amerikanın düzenlerini eleştirerek gelme Türkiyede refah düzeyi çalışarak mı artacak ? Kişinin çalışması kendini kurtarır ya sistemde kaybolan insanalrı kim kurtaracak ? evet doğru bildin üstüne düşeni yapmayan türkiye kurtaracak ama onuda yapamıyor.. Bol keseden sallıyorsun Amerikaya sallamadan önce amerikadan neler kazandığına bak.


    Objektif yorumlarını yaz buraya bayrak gördümü kırmızı gören boğa gibi coşmayın lütfen.

    Edit: Ne kadar boş beleş anlayışsız yazıyorsunuz benim durumum iyi, Ama eğitime para bulamayan insanalr var bu ülkedeki sistem yüzünden onlarındamı suçu çalışmamak onlardamı adam değil. Daha yazacak binlerce şey var Bırakın boş işleri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıyamet Senfonisi -- 5 Mart 2018; 21:51:41 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • O konuda haklısınız. O imkanları kullanıp kendini geliştirenler de genellikle yurtdışına çıkıp başarılı işler yapıyorlar. Dediğim gibi onun oluşması için uygun ortam burada pek yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kara Komite kullanıcısına yanıt
    2. dünya savaşını 10 yıl önce zannediyordu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kıyamet Senfonisi

    quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST


    quote:

    Orijinalden alıntı: Kıyamet Senfonisi


    quote:

    Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST


    quote:

    Orijinalden alıntı: redbul_540


    quote:

    Orijinalden alıntı: KunSte

    Türkiyede adam akıllı insan yok ki şirket kursun ülkenin ekonomisini şahlandırsın. Bu saatten sonra mevcut hükümet değişse de dolar euro pek değişmez. Mızmızlanmak yerine çok çalışıp ülkeyi şahlandırmaya ne dersiniz?

    Hiçbir şeye ihtiyacımız yok, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır; çalışkan olmak! -Mustafa Kemal Atatürk.


    Ülkemizdeki insanlar gayet çalışkan.Bunu yurt dışına çıktığınızda görebilirsiniz.Sorun insanımızın çalıştığının karşılığını alamaması ve vergiler.

    "Çalışkan"ların çoğu esnaf zihinli. Komisyoncu. Aracı. X malını alır, başkasına satar. İşe aracı olur. O x malını üretmeye girecek sermayesi olsa, fındık kadar "yüreği" yoktur.

    Sebep basit: Basit tüccar iken işler iyi giderken işi büyütür. 10 kişi olur 30 kişi. Ekonomi darlıp işler kötü gitmeye başladığında işini küçültür, 20 kişiyi işten çıkarır, adapte olur... Ekonomi iyiyken kazandığı fazladan para için "Allah bereket versin" der, devam eder. Tüccar esnekliği budur. Ülkenin %80'inin zihniyeti bu. Çok çalışıyor olabilir. O çalışmanın pek bir kıymeti yoktur. Fazla bir katma değeri de yoktur. Hiç var olmasa ekonomi küçülebilir, bir sürü kişi aç kalabilir; ama üretim anlamında yoklukları hissedilmez. Bu da zaten kısmen boşa çalıştıklarına dair bir veridir. (Evet, bütün esnaf tayfasını gömdüm 2 saniyede. Kusura bakmayın, hayatın gerçekleri...)

    Üretici ise böyle değil. Daha ağır yatırım yapar. İşler kötü gidiyor diye çalışanının %70'ini işten çıkaramaz. Üretim için gerekli adam sayısı bellidir. İşsiz kalsa yattığı yerde tesisin yediği para çok daha büyüktür. Vs.vs.vs. Çoğunluk bu yüke girmek istemez. Sonuç: Çalışıyorsun, ama boşa. Bal yapmaz arı gibi. Ömer fabrikadan alıyor, mehmet'e satıyor. Mehmet Ömer'den alıyor Osman'a satıyor. Osman Mehmet'ten alıyor Ebubekir'e satıyor. Ebubekir Osman'dan alıyor Ali'ye satıyor. Ali Hüseyin'e, Hüseyin Hasan'a... Bütün mahalle tren oluyor. Ne oldu? Çok çalıştık... Amaç?

    O yüzden "katma değer yaratmak" ana hedef olmalı. "20'ye alır 21'e" satarım ile ekonomi yürümüyor. Çalışmalarımızın karşılığını alamıyorsak bu yüzden.

    Esnaflıkla ne alakası var sadece esnaflarmı çalışıyor. Öğretmenin,doktorun,mühendisin aldığı hak mı ? Onlarda mı fabrika açmalı yoksa fabrika açacak kişileri mi beklemeli ?

    varolan firmalar çatır çatır bellemiyormu halkı zaten.

    Sömürü sistemi varken halkın çalışmasıyla ülkenin gelişeceğini zannetmek ayrı bir düşünce sanırım. Sömürü adı üstünde ne yaparsan yap sömürülceksin

    Sen de adam ol sömürtme o zaman. Bu kadar mı kaderci olunur yahu... Azıcık anarşik olun.

    Kaç arkadaşım kaç şirkette mobbing'e maruz kaldı. Kütür kütür davalar açtılar, birkaçı kazandı... Çok fazla arkadaşım kariyerinin bir noktasında işten çıkartıldı. Haksız işten çıkartılanların TAMAMI dava açtı. Kütür kütür hepsi kazandı.

    Hakkınızı yedirtmeyeceksiniz. Kalifikasyonu yüksek adam olacaksınız. Ne iş yapıyorsanız, onu iyi yapacaksınız. Aranan adam olacaksınız. Bu kadar...

    Deli gibi kazanan öğretmen bilmemekle birlikte, deli gibi kazanan doktor, mühendis gırla var. Ne olacaksanız iyisinden olacaksınız. Vasat olursanız, kazancınız da vasat olur. Kapitalizmi ben istemedim. Bayrağını taşıdığın namussuzlar dayattı. Şimdi, madem istediğiniz düzen bu. EŞEK GİBİ ÇALIŞACAKSINIZ. REKABET EDECEKSİNİZ. BİRBİRİNİZİN BOĞAZINA ÇÖKECEK, BİRBİRİNİZİ KIRACAKSINIZ. İYİ OLANINIZ KAZANACAK. VASAT OLANINIZ İDARE EDECEK. KÖTÜ OLANINIZ SÜRÜNECEK.

    Çünkü bu kapitalist düzende, emeğin de arz talebi var. Emeğin arzı çok, talebi az olursa, değeri az olur. Kusura bakmayın... Emeğinizin değerinin artması için, ya emeğinizin arzı az olacak (sizin gibi adam az olacak), ya da emeğinize talep çok olacak (iş sayısı çok fazla olacak). Sizden çok olursa, işinizin değeri de düşük olur. Kapitalizme hoş geldin. Firmalar çatır çatır belliyor halkı evet. Bu, bayrağını taşıdığın ülkenin düzeni. Özetle tezatlar içindesin.

    Öğretmen neden sürünüyor? Eğitime önem verilmediği için. Bu konuda da vahşi kapitalist ülkelerin izinden gidiyoruz. Gene bayrağını taşıdığın hıyar ülkeye söveceksin o iş için. Toplum eğitimini bir kenara atıp, devlet okullarının içini boşaltma fikri ile çıkanlar onlar. 1950'ler ve 60'lardaki public education sistemlerini sürdürselerdi, ABD Kanada'yı sollardı eğitimli bir halka sahip olma konusunda. Bugün ise kepaze bir konumda. Kendi ülkelerinde bu salaklığı uyguladılar, hala da uyguluyorlar. Düzenleri de çatırdıyor. Eşitsizlikler, adaletsizlikler artıyor. Aradaki uçurum büyüyor. Huzursuzluk artıyor... Uzaktan büyük bir keyifle elimizde çekirdekle izliyoruz. Bir yandan da zenginlerin çocukları alışılmışın çok ötesinde bir kalitede eğitim alıyor. Ancak nüfusa oranları az... Bu düzende çok az öğretmen iyi maaş alıyor. Çoğu sürünüyor... Bizim düzen de ona benziyor biraz.

    Ama doktor ve mühendisin önü daha açık...

    Bu arada: ülkenin mühendis ihtiyacı belli. "Çemişkezek mühendislik mezunu neden cücük kadar maaşa çalışıyor" diye sormayın. Gene cevabı kapitalizm. O mühendise ihtiyaç yok, teknik eleman niyetine çalıştırılıyor da o yüzden... Toplasan 10 tane düzgün mühendislik fakültesi var ülkede. Oradan çıkanlara bakın. İçlerinde sürünen bir tane adam görmedim ben. Kusura bakmayın.

    Düzenimizin bozuk olduğu, eğitim sistemimizin olmadığı, eğitimden beklentilerimizin de bozuk olduğu çok belli. Ancak, hepsini düzeltsek de bizi güllük gülistanlık bir gelecek beklemiyor. Bu düzende öyle bir gelecek yok. Kusura bakmayın. O yüzden bakış açınızı değiştirmeniz lazım.

    Kapitalist misiniz? Değil misiniz? Önce buna karar verin. Sonra aşama aşama bakalım...

    İyi olunca mesleğinde türkiyede değer görülüyormu zannediyorsun, Dava açarak kazanarak kendini avutunca bişrey olacakmı zannediyorusn.

    Kardeşim senin Büyük amerika bayrağını seven ve saygı duyanlara kinin var ki galiba abuk sabuk yazmayı seviyorsun. Emeği çok olanada adam gibi hayat yaşatıyor mu Türkiye ? (Amerika gibi büyük ülkenin destekleri için zamanında yalvarır derecesine sürünen Türkiye değilmiydi ?).

    Ülke'de alımcı günün zorluk olmasıda mı halkın suçu senin işe yaramaz ülken üretime dayalı olmamasının sebebi beccekrizliği ülkenindir içinde yaşayan halkın değil. Büyük amerikaya atıflarda bulunarak hareketler yapma. Kıskançlık ve boş knefretinizi hal ve hareketlerinizi Amerikaya Kusmayın. Amerika-Türkiye kıyaslaması yapsak Türkiye ülke değildir.Sen zaten daha Kendi türk vatandaşının yetersizliğini anlatıyorsun daha ne diyeyim kafan bir milyon.
    Sömürü ne demek bilmiyorsun Benzinin fiyatı fazlaysa,Alım gücü düşükse istersen professör ol istersen 15 bin TL al sadece kendini kurtarmakal birlikte yine sömürü parçasının içinde olmuş olacaksın. seninle aynı kapasitedki kişi amerikada daha rahat edecek. E ozaman didinip çalışıp oranı burasını yırtıp bbaşarılı olamayıp başarılı olmanın yolunu anlatmaya çalışan kişiler (senin gibi) gerçekelr karşısında böyle abuk sabuk konuşacak. Kendi Halkını sömürür her ülke tabiki ama bunu aşırı derece yapan bir ülkedir türkiye.

    daha Atatürk avrupa hayrnaı bir kişilik idi Olmasaydı avrupadan çalıntı hayatlar ile türkiye büyeyemeyecekti.. Atatürke saygınız varsa avrupaya ve amerikayada olmalı bence :)..

    Sen bana amerikanın düzenlerini eleştirerek gelme Türkiyede refah düzeyi çalışarak mı artacak ? Kişinin çalışması kendini kurtarır ya sistemde kaybolan insanalrı kim kurtaracak ? evet doğru bildin üstüne düşeni yapmayan türkiye kurtaracak ama onuda yapamıyor.. Bol keseden sallıyorsun Amerikaya sallamadan önce amerikadan neler kazandığına bak.


    Objektif yorumlarını yaz buraya bayrak gördümü kırmızı gören boğa gibi coşmayın lütfen.

    Edit: Ne kadar boş beleş anlayışsız yazıyorsunuz benim durumum iyi, Ama eğitime para bulamayan insanalr var bu ülkedeki sistem yüzünden onlarındamı suçu çalışmamak onlardamı adam değil. Daha yazacak binlerce şey var Bırakın boş işleri.

    Alıntıları Göster
    Edit: Cevap Aşağıda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 6 Mart 2018; 11:38:20 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Kıyamet Senfonisi kullanıcısına yanıt
    Türkiye nasıl düzelir? Çalışarak düzelir evet.

    Kalifikasyonu yüksek, işini hakkını vererek yapan adam hakettiğini kazanıyor. Kusura bakmayın. Ben 5 kağıdın altında maaşla çalışan bir düzgün mühendis tanımıyorum. 30 yaşında biri için de Ankara'da 5 kağıt maaş fena değil şimdi.

    Türkiye'de uçurum büyük. Neden büyük?

    1) Liboş politikalardan ötürü büyük.
    2) Düşük kalifikasyon işlere iş gücü arz fazlası var.

    Daha çok işletme, daha çok üretim = daha çok iş gücü ihtiyacı = daha düşük işsizlik oranı

    İşsizlik oranı azaldıkça, iş gücünün değeri artacağı için, bir noktadan sonra maaşlar da yükselecek.

    Bunu anlayamayacak kadar ekonomi bilgin yoksa yazmayacaksın. Biz daha çok çalışacağız. Daha çok girişim yapacağız. Daha çok üreteceğiz. İşsizlik azalacak. Zamanla da maaşlar yükselecek...

    Herkesin üretebildiği şeyi üretmeye de uğraşmayacağız. Katma değeri yüksek işler yapacağız. Marka ve teknoloji geliştirmeye önem vereceğiz. Üretimimizde odağımız marka ve teknoloji olur ise, düşük kar paylı, kırılgan ekonomimizi de düzeltiriz. 3 ileri 2 geri düzenine de son veririz.

    Bunların hepsi çalışmak ile alakalı. Yapabileceğinin en iyisine gözünü dikeceksin. Okurken de, çalışırken de.

    "Arkadaşların dava açmış kazanmış, bir faydası mı var?" demişsin. Nasıl kafalar anlamıyorum. 7 kağıt maaş alan adam. Haksız işten çıkarma, dava açtı, kazandı. 42.000TL para aldı. Tabi bunun üstüne dava masrafları, iki tarafın da avukat masrafı şirkete girdi... Bir haksız işten çıkarmanın şirkete açtığı hasara bak. Bu noktadan sonra o şirket bu tarz işler yapmaya çekinecek. Herkes böyle dişli davransa, hakkını arasa, şirketler tepenize çıkamaz. Çalışanından ürker. Daha hakkaniyetli davranmak zorunda kalır. Az düşün be eleman, yazmadan önce... ABD'de kullanım kılavuzunda "mikrodalganızda kedinizi kurutmayın" yazıyor ya... Aynı hesap. Yargı gücü yüksek. Tüketici dava açıyor, hayvan gibi tazminat alıyor. Çalışan da dişli olursa, hakkını ararsa, şirketler çalışanlarının tepesine çıkamaz.

    Ancak bunu yapabilmen için kalifiye olman lazım. Hiçbir vasfın yoksa, hakkını da arayamazsın. Senden çok var çünkü. O yüzden herkes iş kolunda iyi olmayı hedeflemeli. Bir alanda uzmanlaşmalı falan...

    --------------------

    Sadece bunlar yetecek mi? Hehehehe! Tabii ki hayır. Devletin herşeyi bu düzene göre ayarlaması lazım. Vergi avantajları koymalı, teşvikler sağlamalı, lojistik altyapısını geliştirmeli, maliyetleri kısacak altyapısal yatırımları yapmalı... Bir yandan da çağı gereğine uygun bir eğitim sistemini tüm halkın erişimine sokmalı.

    Üniversiteye sokayım. Türkiye'nin kendine yetecek kadar sayıda iyi üniversitesi var. Herkesin üniveriste mezunu olmasına gerek yok. O kadar üniversite mezununa iş açısından talep de yok. Üniversitelerin sayısını arttırmak yerine, mevcut iyi olanların kalitesini daha da arttırmaya odaklanmalı. türkiye2deki ana eksik, ara eleman yok, teknik okul az. Bunların sayısı artmalı. Meslek yüksek okullarının sayısı artmalı. Tüm eğitim sistemi değişmeli. Yabancı dil bilmeyen adam, adam değil 2018'de... En az bir yabancı dili hakkı ile öğretmeli. Kem küm, tarzca konuşacak kadar değil. Benim bildiğim kadar iyi öğretmeli. Tercihen iki yabancı dil vermeli. İkinciyi kem küm konuşsa olur. Çok yükseklerde gözüm yok. Çocukların yatkınlıklarıyla isteklerini iyi belirleyen, bu ikisinin ortak kümesine göre çocuğun eğitiminin nereye yöneleceğini erkenden belirleyen bir sistem kurmalı.

    İmam hatip okulları da bir meslek okulu. Memleketteki cami sayısı belli, imam ihtiyacı belli. İmam hatiplerin %80'i kapanmalı. Evet, imamhatipler kapatılsın! Gerekirse okullarda seçmeli daha detaylı din dersleri konur. Çocuğu dini eğitimi sağlam alsın isteyen o seçmeli derslere çocuğunu kanalize eder (bence 16 yaşından genç birine dini dayatmalar yapmak çok büyük bir ayıp ve dürüst bir yaklaşım değil ama, bana ne, benim çocuğum mu?) falan falan... Sonsuza uzar...

    Ama Amerikan sisteminde olsak, bunların hepsini özel okullarda verir, halkın çocuklarını dandik devlet okuluna atar, orta sınıf ve üst sınıfın çocukları ile ilgilenirdim. Ama şükür ne Amerikalıyım, ne Amerikan özentisiyim. Ben Türk'üm. Ve eşitlikçi, adil ve akılcı bir düzeni oturtabileceğimize inanıyorum. Sabırla ikinci cumhuriyetin çökmesini bekliyorum.

    Bak, benim fikirlerim, bu ülkeyi iyileştirmek için hayallerim, hedeflerim, niyetlerim var. Senden de duymak isteriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 6 Mart 2018; 12:3:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Kıyamet Senfonisi kullanıcısına yanıt
    Ha, bu arada, bana "başarısız olup, başarılı olmanın anahtarını anlatan kişi" demişin ya, ben kendi teknolojisini geliştiren, kendi geliştirdiği ürünü üretecek makinaları da kendisi yapıp, bir tesis kurup, bunu 10 yıldır işleten biriyim.

    %100 yerli sermaye, %100 yerli hammadde kullanarak, ürettiğimin %85'ini ihrac ediyorum. DÜNYA'nın en ince, en sağlam, en uzun ömürlü, en az su emen, dolayısı ile donma-çözülmelere karşı en dayanıklı olan yapay taşını üretiyorum. 96 ülkede patenti var. Sadece patentine 120 bin dolar harcadım.

    Ürettiğim taşları dünyanın en büyük inşaat firmaları (MACE, STRABAG) ve dünyanın en tanınmış mimarları (Neardon Smith, Zaha Hadid-Allah rahmet eylesin) kullanıyor. Bunlar öyle Ağaoğlu'na falan benzemez. Onun 30 katı büyüklüğünde firmalar... ABD'ye, İsrail'e, İngiltere'ye, aynı anda Rusya, Azerbaycan, Dubai, Katar'a falan ürün satıyorum.

    İkisi çimento biri de bu taş alanında 3 ayrı patentim var ve bu patentleri de ayrıca pazarlamaya çalışıyorum. Azerbaycan ve ABD'de de birer şirketim daha var. Dalaware'de şirket kurmak artık internetten yapılıyor. Dış ticaret şirketim var. Buradan gönderdiğim taşları o şirket alıyor. Oradaki firmalara o şirket satıyor. Bu aralar Balkalar'a, tercihen Karadağ'a bir şirket kurmaya niyetliyim. Çünkü B planımda ABD yok. Ne yapayım dangozların ülkesinde? Belki SanFrancisco'da yaşayabilirim. Bilemedim. Ama Balkanlar tatlı. B planı olarak Slovenya veya Hırvatistan fena olmaz diyorum. Başlangıç olarak da Karadağ'da bir şirket tatlı olabilir... Neyse, bu benim. "Başarı"dan kasıt ne? Ben gelecekte başarısız da olabilirim. Ama bir şey denedim. bir şey geliştirdim. Yıllarca milyonlarca lira ciro yaptım. Onlarca insana maaş verdim. Yüzlerce firmadan mal aldım, onlara ciro yaptırdım. De ki başarısız oldum. Hiç denemeden, kıçının üstünde yatan adamdan daha mı değersiz oldum? Yok. O benim tırnağım olamaz. Yaz bunu bir kenara. Başarısız olanlar bir şey deneyip de başarısız olmuştur. Hiçbir şey denemeyen adamdan çok daha makbuldür.

    Bir çalışma saati kavramım da yok. Yorulduğumda foruma giriyorum. Kafa dağıtıyorum. Son dönemde senin saçmalıklarına çok denk geldim, "Dur sarayım şu çocuğa da eğlenelim" dedim. Tamamen pislik olsun diye sardım sana. Sen de teşneymişsin. Anlarım zaten ben. Bana kıl olanı dakikasında anlarım...

    Özetle: Özentilik yapma çocuk... "Başkası olma, kendin ol, böyle çok daha güzelsin." Belli ki kafan iyi çalışıyor, ağzın da iyi laf yapıyor. Zekisin. Biraz daha oku. İncele. Araştır. Daha derin yorumlar yap. Kendi yetiştiğin, büyüdüğün ülkeye hakaretler yağdırma. Bu onursuzluğu yapma. Yaşadığın coğrafyaya elbet bağlanırsın. Bağlanırsan seversin. Seviyorsan da (git konuş bence) hakaret etmek yerine, düzeltmek için fikirlerin olmalı. Onları anlat. ABD'nin büyük savaş komutanı ve kurucu babası Washington. Washington'a kötü söz söyleyebilecek tek onurlu, haysiyetli Amerika'lı çıkmaz. Ama bu coğrafyada elini sallasan ellisi... Üstelik Washington'un komutanlık becerileri Atatürk'ün becerilerinin belki yarısıdır. Aynı şekilde, Washington'un yönettiği ABD, Atatürk'ün yönettiği Türkiye'nin sağladığı değişim ve gelişimin fraksiyonunu yaşamamıştır. Ancak sonuçta Washington da büyük bir asker ve devlet adamıdır. Halkı da onu eleştirebilir, ama kötü söz söylemez. Söyletmez. Onurlu insanlar böyle yapar. Kulağına küpe olsun. Eleştiri ile kötü sözü ayırabiliyor olman lazım. Sana ülke kazandırmış komutanına kötü söz ettiğin anda "haysiyetsiz, onursuz" diye çizerler adamın üstünü. Eleştirinin ne olduğunu iyi anlaman lazım o yüzden.

    Neyse, senin bir çözümün var mı Türkiye'deki sorunlara? Hep söylendin durdun. Çözümün ne? Anlat. Bilelim. Ben anlattım. Senden de duymak isterim. Durmadan laf atıp, abuk subuk hakaretamiz laflar ediyorsun. Bir yapıcı şey duymadım senden. "Şunu da şöyle yapsalar" gibi bir laf işitmedim. Senin düşüncen ne? Nasıl çıkarız bu sömürü döngüsünden? Lütfen saygılı ol ama. Saygı çerçevesini bir kere daha aşarsan seni utandırırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 6 Mart 2018; 12:11:24 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.