Şimdi Ara

oem vs orijinal ürün hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

örneğin hava filtresi alacağız. orijinali ile orijinaline üreten firmanın kendi logolu ürününü inceleyeyim dedim. edindiğim sonuçlar şöyle:

hava filtresi alacağım, mais renault olan filtreyi purflux üretiyor. renault logolu olanlarda ekstradan sünger var, purfluxun kendi logolu olanında sünger yok

v kayış bakıyorum, üretici gates. renault için 6pk1199 ölçüsünde üretmiş

renault logolu olmayan, direkt gates logolu parçaya bakıyorum 6pk1198 ölçüsünde yapmışlar.

aracım kışın biraz geç marş alıyordu, yakıt filtresini mann kullandığım da oldu filtron kullandığım da oldu ve hafiften hissediliyordu. son bakımda orijinal renault parça kullandım problem büyük oranda çözülmüştü. baktığın zaman mann da filtron da çok iyi markalar ama üretici tarafında bi kısıtlama falan mı var diye merak ediyorum. yakıt filtresinin orijinal üreticisi ise ufi idi.

doğrudan üreticinin belirlediği spekleri kopyalayamadıkları için böyle bir yol mu izliyorlar? ve bu her marka için geçerli mi? renault da durum böyle, psa ailesi ya da başka üreticilerde durum nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 28 Eylül 2025; 12:51:53 >

Hocam mais poşetli ürünün üzerinde a1573 kodu yazıyor ve süngerli. purflux a1573 de ise sünger yok. süngerli olanın kodu farklı.

Benzer bir şekilde opel combo aracımızın yakıt filtresi için baktım, gm xxx marka orijinal purflux xx kodu da üzerinde yazıyor diyelim, gm poşetindeki ile gm olmayan düz purflux xx olanının kağıt rengi farklı. baktığın zaman bire bir aynı ürün olması lazım aslında ama böyle ufak tefek farklar var. bunlar hayati farklar mı bilmiyorum tabii. bilgili birileri aydınlatabilirse bu konuda sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 28 Eylül 2025; 12:46:47 >

• Tamamen aynı standartlarda olsa ki bu durumda fiyatları hemen hemen aynı olacak kim niye yan sanayi olanını alsın ki? Maliyetin içinde araç üreten firmanın araç geliştirme maliyetleri de var. Bu maliyeti parça başına belli oranlarda yansıtmak zorunda. Eğer sen aynı kalitede filtre üretmek istiyorsan da bu telif ücreti diyelim artık araç üreticisine vermek zorundasın.

Ayrıca şunu da hiçbir zaman anlamış değilim yılda bir defa bakım yapılan ve bizim gibi araç eskise bile ikinci el fiyatı olan ülkede yan sanayi parça riskine niye girilir. Filo, kiralama şirketin vardır araçlar hiç durmaz senede en az 5 bakım görür anlarım maliyet olayını.

Batı ülkeleri gibi araç eskidikçe değer kaybeden ülkelerde kimse bir süre sonra çok kaliteli ürünler ile bakım yapmaz, normaldir. O yüzden zaten bu ucuz ürünlerde mevcut. Etse etse ikinci eli 40-50 bin TL olan araca 10 bin TL bakım kiti kullanmayı mantıksız buluyorlar.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.