Şimdi Ara

Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.104
Cevap
14
Favori
69.042
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • en kötü gtx 950-960 ayarında bir karttır. R6 Siege, Pubg de low ayarda 1080p de 60 fps verir. Bütçesini küçük tutan biri için uygun bir kart.
  • Arkdaşlar kartın hdmi çıkısından tvye görüntü aktardım sanki driverlar tanınmamış gibi kalitesiz oldu driverları tanıtmadan önce yazılar çok daha keskindi şimdi bulanık çıkıyor sebebi ne olabilir en güncel driverları kurdum sitesinden gpu z programında bu şekildeOem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**)

    1920x1080 çözünürlük ayarlarından herşeyi yaptım yine sonuç alamadım driverlar kurulurken ekran gidiyor geliyor ve bulanık bi şekilde geliyor yazılar hiç keskin degil ve kare atlayarak geliyor uygulamlar tanınmamış gibi




  • osmangct O kullanıcısına yanıt
    Sorun olacağını sanmıyorum. Daha yaşlı sisteme taktım. Çalışıyor.
  • GTX 960 (2GB veya 4GB) GTX 1050Ti ayarında hatta ondan birazcık daha hızlı bir karttır. RX 460 2GB 'ın onu geçebilmesi mümkün değil ancak 2 adet alıp Crossfire bağlarsanız GTX 1050Ti 'ı geçebilir ama yine de bir GTX 1060 ayarına gelemez en azından GTX 1050 Ti ile GTX 1060 arası performans veren bir kartınız olur ki bu 2 kartı N11 sevgililer günü kampanyasından "Sevgili11" kodu ile 33 TL indirimle 336,3 x 2 = 672,6 TL 'ye ücretsiz kargo satın alabiliyorsunuz. Bu çok iyi bir şey. Her iki kartın PCI-e slotunun maksimum verebileceği güç olan 75W'lık bir güç çekiyor toplamda 150W yapar ki normalde bu kart o kadar güç bile tüketmiyor. GTX 1060 6GB ise ek güç girişi olmasına rağmen 120W güç tüketen bir kart. Bu durumda kartın stabil OC değerlerini biraz kurcalayarak oyunlarda ve testlerde bulup oyunlarda biraz daha FPS artışı sağlanabilir özellikle düşük bütçeli PC toplayacaklar için bu kart bence bulunmaz nimet kıymetini bilmek lazım.




  • HWS kullanıcısına yanıt
    Hocam her bios yüklemesinden sonra DDU ile tüm dosyaları kaldırıp da yeniden başlattım zaten ve GPU-Z 'nin yanında AIDA64 uygulaması da var ikisinden de kontrol ediyordum.

    Ancak, Crimson 16.11.5 ile hiç denemedim her seferinde son sürüm ile deneme yaptım. Dediğiniz gibi buna uğraşmak yerine MSI Afterburner 'da yapacağımız Overclock daha verimli olacaktır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba bende bu kartı aldım ancak bilgisayar açılırken bios ekranı gelmeden rengarenk bir ekran çıkıor sonra bios geliyor bunu nasıl çözebilirim ?
  • bloyjack kullanıcısına yanıt
    bios ekranında çizgiler mevcutmu? windowsa giriyormu? sürücüleri yüklenebildimi? girince oyun açılıyormu? pc açılışta bios ekranı öncesi renkli ekran çıkıyorsa bir terslik var bence. daha sürücü bile yüklenmeden sorun oluşuyor. ekran kartınız bozuk olabilir. açılıştaki ekranın fotoğrafını buraya yükleyebilirmisiniz?(rengarenk olan)
  • HWS kullanıcısına yanıt
    Sizin kart 1024 cikti anlasilan :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hızlı cevap için teşekkürler,sürücüyü kurdum, bios da açılıyor,win logosu ve kendisi de her şey Normal yani aslında sadece başta ram sayma ekranında rengarenk
    Oem AMD Radeon 2GB RX460 910486-002 GDDR5 İNCELEME(**350 tl**)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloyjack -- 8 Şubat 2019; 22:41:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lasvegaswings kullanıcısına yanıt
    Hayır 896 çıktı.
  • HWS kullanıcısına yanıt
    Hadi ya. E denediniz mi unlock etmeyi peki?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lasvegaswings kullanıcısına yanıt
    Onunla uğraşıyorum zaten 1024 yaparsam nasıl yaptığımı adım adım buraya yazarım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HWS -- 8 Şubat 2019; 22:43:23 >
  • bloyjack kullanıcısına yanıt
    2 ekran kartım ölmeden önce bios ekranında görüntüler rengarenk cıkıyordu.bence değişim isteyin ciddiyim.çünkü bios ta sizle veya sürücü ile alakalı bir sıkıntı olamaz.bir kartımda bios rengarenkti ,windows a giriyordu .ilk baslarda oyunalrıda kısa bir süre çalıştırıp sonra windows çöküyordu,sonra driver bile kuramaz olmuştum.biosta bozuk renkler çıkıyor ve oyunlarda windows çöküyor diyin ,değişim isteyin.çok tipik belirti bozuk renk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acanbulat -- 8 Şubat 2019; 23:3:46 >
  • Arkadaşlar n11 de ve hepsiburada da rx 460 sırasıyla 363 ve 379 tl. Epttavm den kargo dahil 350 tl ye aldım. Ve satıcı dfsbilgisayar'dı. Perşembe akşam aldım cuma kargoya verilmişti. Bütçesi sıkıntılı olan bakabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alonew0lfxx -- 8 Şubat 2019; 23:52:35 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • HWS kullanıcısına yanıt
    Kolay gelsin.
    https://www.techpowerup.com/vgabios/?architecture=&manufacturer=&model=RX+460&interface=&memType=&memSize=&since=

    Msi 2gb OC'u denemiştim ama yukarıdaki linkte 2 adet var.

    Ayrıca yine aynı sitede bizim karta ait 2 bios var.

    Onlarda işe yaramadı. Ya da yüklerken bende sorun oldu, olmadı.
  • Lasvegaswings kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz linkte burada 3 tane MSI RX 460 2GB biosu gözüküyor. Bu arada buradaki bioslar değil Shaderları açan unlock biosu karta yüklenecek buradaki yani.

    Ancak şöyle bir şey var ne "backup bios.bat" dosyası ne de "flash unlocked bios.bat" dosyası sağ tıkla yapıp yönetici olarak çalıştır desem de bir tuşa bassam da hemen kapanıyor yani işlem olmuyor. Bu nedenle kartı unlock edemiyorum ki bir arkadaş daha yazmıştı onda da aynısı olmuş olmuyor demişti. Muhtemelen Windows 10'un sürümü ile alakalı bir durum ben en güncel sürüm 1809 kullanıyorum mesela ama bu bios çıktığı zaman bu sürüm Windows 10 yoktu daha eski bir sürüm vardı muhtemelen 1709 veya 1703 olabilir. Yani bu unlock bios dosyasının içindeki "AtiFlash.exe" dosyasının çalışması için çalışacağı Windows sürümü olması gerekiyor ya da AtiFlash'ın en güncel olan sürümünü denemek lazım.




  • HWS kullanıcısına yanıt
    O deneyen bendim işte

    Ben de 1803 kullanıyorum yine olmuyor.

    Atiflash'a sağ tıklayıp uyumluluktan Win7 ile çalıştırı denediniz mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-BB4AC4DEB

    Bios güncelleyemeyen arkadaşlar şu şeklide rom flashlayabilirsiniz.

    Öncelikle son sürüm AtiFlash (2.84) Zip indirin ve açın. Dosyaların yanına yüklemek istediğiniz bios dosyasını da yapıştırın. Bendeki dosyanın ismi bios.rom, sizde farklıysa ona göre kodları yazın. Cmd kod satırını bu klasör içerinde açın (Yönetici olarak açmalısınız yoksa çalışmaz). Ve şu kodu yazım onaylayın. (" işareti olmadan)

    "atiflash -p -f 0 bios.rom"

    İllaki dosya.rom olarak bitmesine gerek yok, üstteki sitedeki modlu bioslar .t1 olarak bitiyor. Bu durumda "atiflash -p -f 0 bios.t1" olarak yükleyin.

    Eğer son sürüm AtiFlash kullanıyorsanız ve cmd 'yi yönetici olarak çalıştırdıysanız sorunsuz olarak bios yüklenir. Ve sizden bilgisayarı yeniden başlatmanızı söyler. Yeniden başlattığınızda bilgisayar yeni ekran kartı takılmış gibi açılacaktır.

    Hızlıca yazdım, sorusu olan yazabilir. Bu şekilde biosu yükledim Tüm risk size aittir.
    Benim Sistemim de Win10 Pro 1809 sürümü. Anlattığım şekilde her bios dosyasını yükleyebilirsiniz. Bir tuşa bastığınızda kapanan cmd ekranında yüklemek istediğiniz bios dosyası .t1 olarak bitiyor. O dosyayı alıp anlattığım şekilde yükleyebilirsiniz. Başarılı bir şekilde yüklenecektir.




  • Lasvegaswings kullanıcısına yanıt
    Anladım konu altına o kadar çok yorum atıldı ki artık kimin ne dediğini ben de unuttum demek o sizdiniz.

    Karta unlock biosunu yazdım ve kart resmen MSI oldu. Ama kart GPU-Z'de hala 896 Shader olarak gözüküyor enteresan yani.

    Yaptığım sıralı işlemler listesi:

    1) Linkinden Radeon Software Crimson Edition 16.11.5 sürümünü indirdim.
    2) Linkinden DDU v17.0.9.1 sürümünü indirdim.
    3) Bilgisayarı güvenli modda başlatıp (önceki mesajımda bunun nasıl yapılacağını yazmıştım) DDU ile tüm sürücüleri temiz bir şekilde kaldırdım.
    4) Ethernet kablosunun fişini çıkarttım (siz internet bağlantısını kesin ben kablo ile bağlanıyorum) bunu yapmazsanız AMD cachden kaldırdığınız sürücüyü tekrar kuracaktır aynı işlemi tekrar yapmak zorunda kalırsınız.
    5) Sonra Radeon Software Crimson Edition 16.11.5 sürümünü kurdum.
    6) Karta biosu yazmak için buradaki ATIFlash sürümünü kullandım.
    7) İndirip masaüstüne tüm dosyaları klasör olarak çıkarttım.
    8) Sonra buradan MSI RX 460 2GB OC Unlocked BIOS 'unu indirip masa üstüne tüm dosyaları klasör olarak çıkarttım.
    9) Bu MSI RX 460 2GB OC klasörü içindeki "backup bios.bat" - "flash unlocked bios.bat" ve "MSIRX4602GBunlocked.t1" isimli 3 dosyayı kopyalayıp az önce indirdiğim ve masa üstüne klasör olarak çıkarttığım atiflash_284 klasörü içine yapıştırdım.
    10) Önce "backup bios.bat" dosyasını sağ tık düzenleden içindeki AtiFlash yazan yeri ATIWinflash yapıp kaydet çık dedim.
    11) Sonra aynı işlemi "flash unlocked bios.bat" dosyası içinde yaptım.
    12) Daha sonra önce "backup bios.bat" dosyasını sağ tık "Yönetici olarak çalıştır" dedim aunı klasör içine "RX460.backup" olarak biosun yedeğini kaydetti.
    13) Sonra da aynı işlemi "flash unlocked bios.bat" dosyası içinde yaptım ve bios yazma işlemi tamamlanmış oldu. Resim için tıkla
    14) PC'yi yeniden başlattım ve GPU-Z'yi açtım ve ekran görüntüsü tıkla
    15) AIDA64 'ün son sürümünde Mantle bölümündeki ekran görüntüsü tıkla
    16) AIDA64 'ün son sürümünde Grafik İşlemci bölümündeki ekran görüntüsü tıkla

    Şimdi size sorum yaptığım bu işlemler sonrasında kartımın kilitli Shader 'ları açıldı mı açılmadı mı?

    Edit: İlk maddedeki link çalışmıyordu düzelttim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HWS -- 11 Şubat 2019; 12:55:47 >




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.