Şimdi Ara

ODTÜ MYP (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.960
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sadeceaytmatvefiora S kullanıcısına yanıt

Anladım hocam tşk sizce bana gelir mi bu sıralamada

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Umarım gelir hocam teşekkürler hayırlısı artık

knk selam, bende odtü stat a başvurdum ancak en son bu açıklıyor, burayı beklersem diğer kazandığım yere kayıt yapamayacağım. arkadaşında geçmiş liste var mıdır, son iki senenin kazananlarını referans almak güzel olurdu. ben 31k (416 puan) yaptım 2021 de, o zaman odtü stat 45k (398 puan) yapmış.   

Selam hocam, odtü myp'ler çok geç açıklanıyor ona yapacak bir şey yok. Arkadaşım zamanında kazandığı diğer yerlere kayıt olmayıp riske atıp gelmişti. Listede sıralama olarak yazmıyomuş sadece diğer adaylarla kıyasla kaçıncı sırada girdiğini görebiliyomuşsun. Ama tahminimce geçişinizde bir problem olmaz, çünkü her yılı kendi içinde değerlendiriyorlar. 2021 yılında kazanmış ve geçiş yapmak isteyen insan sayısı azdır.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bu myp sistemi çok saçma ve karışık, kimi üniversite Gebze gibi

Böyle yapmış

"Kontenjanlar belirlenirken 2024 yılı kontenjanlarının %30 u alınmaktadır. Bu oran her yıl ve her sınıf için ayrı ayrı hesaplanmaktadır.

Örneğin 2024 yılında Bilgisayar Mühendisliğinin 90 kontenjanı bulunuyor. 2025 yılı Ek Madde 1 için kontenjanlar belirlenirken:

2024 yılında ÖSYM sınavına giren öğrencilerin Hazırlık sınıfı için 27, 1. Sınıf için 27, 2. sınıf için 27, 3. Sınıf için 27, 4. Sınıf için 27 kontenjan belirlenir.

2023 yılında ÖSYM sınavına giren öğrencilerin Hazırlık sınıfı için 27, 1. Sınıf için 27, 2. sınıf için 27, 3. Sınıf için 27, 4. Sınıf için 27 kontenjan belirlenir. "

Kimi üniversite Hacettepe gibi

Sadece başvurulan sınıfı dikkate alıyor.

Yani Genel kontenjan 90 kişi alıyor olsun o sene Hacettepe 1. Sınıflara sadece 27 öğrenci alıyor.

Yks sınav yılına bakmaksızın.

Bu da şu sorunu ortaya çıkartıyor.

2021 de 480 puan yapmak için ilk 3 bine girmen gerekirken 2022 senesinde 30 bine girmen gerekiyor.

Sonuç olarak, 2022 de 30 bine giren kişi 2021 deki 3 bine giren kişiden daha yüksek puana sahip olduğu için myp kazanan sıralamasında 3 bine gireni geçiyor.

Ayrıca, ODTÜ nün 2020 listesini buldum orada da sıralamayı buna göre mi yaptılar bilmiyorum ama ekstra bir sütunda aldıkları puan ile sınava girdikleri seneki taban puanın farkını almış.

Anlaşılan standart bir uygulama yok. Absürt derecede saçma ve karışık uygulama esasları var. Yatay geçiş üniversiteden üniversiteye bu kadar değişiklik göstermemeli. Pazartesi YÖK ü, ve ODTÜ yü arayıp bilgi almaya çalışacağım. Sonuçları buradan paylaşırım başkaları da faydalanır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• hergünsuiç H kullanıcısına yanıt
    Direkt öğrencinin sıralamasına göre yapsalar daha adil olur bence

Öğrenci yerleştirme sıralaması - Programın taban sıralaması

Çıkan sonucu da büyükten küçüğe sıralasalar daha iyi olabilir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Böyle mi oluyor diye sordum, evet dendi.

Tüm YKS yıllarından başvuran adaylar her sınıf için tek bir kontenjan havuzunda değerlendirilmekte ve sadece puan üstünlüğüne göre sıralanmaktadır.

yani zor sınav senesinde girdiysen myp den kazanmanı bile zorlaştırıyorlar.

İstatistik şuan 40 kişi alıyor, 1. sınıfa başvuranlar için toplam myp kontenjanı 12

2021 senesinde aldığım puanla da bu 12 kişi içinde olmam imkansız.

Maalesef ODTÜ hayalleri yalan oldu.

Sıralamadır o puan olamaz ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

umarım gelir odtü ama bence riske atma diğer kazandığın yer de kafana yatıyosa git derim çünkü stat ve ieye baya bi başvuru oluyo bir sürü red yiyen kişi oluyor

Gebze Teknik Uçak Mühendisliği kabul etti

Osmangazi Uçak kabul etti

Eskişehir Teknik Bilgisayar kabul etti

Gazi Bilgisayar ve YTÜ (matematik mühendisliği ve kontrol ve otomasyon) henüz açıklamadı

YTÜ matematik mühün geleceğini sanmıyorum.

Aralarından daha yakın olduğum adı olan bir üniversite olmasından da kaynaklı İTÜ.

Ancak şuan üzerine çok düşünüyorum

Gebze Uçak mı İTÜ malzeme mi

Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz?

ODTÜ yü bekleme riskini almayacağım çünkü çok yüksek ihtimalle gelmeyecek piyango kazanmayı daha olası görüyorum.

Şuan ki bölümümden kurtulma hırsım :D  

web archieveden ulaşılması mümkün olabilir ben itüye falan bu şekilde ulaştım. görselini atabilirsin.

İTÜ derim.

maddi sorunun yoksa ben estü derim %100 ama pc seviyosan

açık ara en kötü yeri önermişsin.

Sen nereye yerleştin keke.

bence de yükle isteyen baksın da odtü'de sanırım sadece sen kazandın mı kazanmadın mı onu söylüyolar

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.