Şimdi Ara

ODTÜ Makine ve ODTÜ hakkında soru alabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
684
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selam gençler, ODTÜ Makine'de 3. sınıfım. Senelerdir eşe dosta vs. tercih konusunda elimden geldiğimce yardım edip bilgilerimi paylaşıyorum, bu sene bir de burda yapayım dedim. Her türlü sorunuzu gönderin elimden geldiğince cevaplayayım.



  • Odtü'de ders görürken ingilizce konuşmanız gerekiyo mu yani yani lisans döneminde ders görürken ingilizce olayı nasıl oluyor hoca mı anlatıyor sadece yoksa arada soru soruyor siz mi cevaplıyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TOBB da ee okuyorum. ODTÜ'ye yatay geçiş yapabilirim tavsiye eder misin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 11111numara

    Odtü'de ders görürken ingilizce konuşmanız gerekiyo mu yani yani lisans döneminde ders görürken ingilizce olayı nasıl oluyor hoca mı anlatıyor sadece yoksa arada soru soruyor siz mi cevaplıyorsunuz?
    Hocalar tamamen İngilizce anlatıyor tabii ki.Derslerde sınıflarda yabancı öğrenciler de olduğu için senin soru sorarken de İngilizce sorman bekleniyor. Sınavlar kitaplar notlar defterler vs de İngilizce. Derslerle alakalı her şey İngilizce yani :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Derebey44

    TOBB da ee okuyorum. ODTÜ'ye yatay geçiş yapabilirim tavsiye eder misin
    EE'ci değilim ama EEde okuyup da mutsuz olan birini tanımıyorum. Bence mutlu olursun geçsen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Havacılık ve uzay mı makine mühendisliği daha mantıklı sizce bir hocam alanını kısıtlama makine daha mantıklı dedi aklıma takıldı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sirnova

    Havacılık ve uzay mı makine mühendisliği daha mantıklı sizce bir hocam alanını kısıtlama makine daha mantıklı dedi aklıma takıldı?
    Bana kalırsa hocan haklı. Makine okurken veya okuduktan sonra da havacılık alanına kolaylıkla yönelebilirsin. Lisans okurken öyle özelleşmiş şeyler okumamak lazım bence. Havacılık ve Uzay mühendisliği zaten makine mühendisliğinin bir alan üzerine özelleşmiş hali denebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Koios kullanıcısına yanıt
    hocam selamlar yeniyim, sıralamam 7k civarı gelir diye tahmin ediyorum ve tıp yazmak istemiyorum ve bilgisayarlarla aram gerçekten çok kötü hangi mühendisliğe yönelmeliyim yardımcı olur musunuz?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cigarettssaftersex

    hocam selamlar yeniyim, sıralamam 7k civarı gelir diye tahmin ediyorum ve tıp yazmak istemiyorum ve bilgisayarlarla aram gerçekten çok kötü hangi mühendisliğe yönelmeliyim yardımcı olur musunuz?
    Açıkcası işin biraz zor. Hangi mühendisliğe gidersen git programlama dersleri göreceksin, bir aşamada analiz programları kullanacaksın bazı soruları bilgisayara çözdüreceksin. Bu yüzyılda mühendislik ve bilgisayar birbirinden ayrılabilecek şeyler değil kesinlikle. Sana bölüm tavsiye etmek yerine bilgisayarla aranı düzeltmeni tavsiye edebilirim ancak. İstediğin gibi bir mühendislik bölümü yok çünkü.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam 2 yıllık makine resim konstrüksiyon okuyorum. dgs ye girip uçak mühendisliği ya da makine mühendisliğini tercih etmeyi düşünüyorum. sence dgs ye çalışıp mühendislik okumalımıyım yoksa kendi alanımda da kendimi geliştirip, ingilizce öğrenip, solidworks vs programlar öğrenirsem de iş bulup iyi yerlere gelebilirmiyim? tavsiye verirmisin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hardhungry

    hocam 2 yıllık makine resim konstrüksiyon okuyorum. dgs ye girip uçak mühendisliği ya da makine mühendisliğini tercih etmeyi düşünüyorum. sence dgs ye çalışıp mühendislik okumalımıyım yoksa kendi alanımda da kendimi geliştirip, ingilizce öğrenip, solidworks vs programlar öğrenirsem de iş bulup iyi yerlere gelebilirmiyim? tavsiye verirmisin.
    2 yıllık inşaat teknikerliğinden odtü inşaat müh.e dgs ile geçen arkadaşım var gayet de memnun odtüde olmaktan. keşke böyle olmasa ama özel sektörde diplomanın çok önemi var. dgs ile 4 yıllık bir bölüme geçmeni tavsiye ederim. öbür türlü de kendini geliştirsen aç kalmazsın çalışırsın belki ama güzel bi diploman olursa önün çok daha açık olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhabalar hocam uzun süredir odtü makine mühendisliği isteyen birisiydim sınava girdim çıktım netler iyi geldi seneye oradayım inşallah . Tabii herkes tam kapsamlı bursu da olduğu için bilkent yazmamı istiyor ben de imkanlarını karşılaştırmak istiyorum. Odtüde dikkatimi yandal imkanları çekti. 3. sınıf olduğunuz için tanıdıklarınızdan başvuran olduğunu düşünüyorum. sorum yan dal programlarına girmek için çok büyük bir yarış oluyor mu ortalamamı ilk senelerden iyi tutup rahatlıkla girebilir miyim ? beni mekatronik cezbetti açıkcası ama tüm mühendislik bölümlerinden başvurulabiliyor sanırsam 20 kişilik kontenjana. bilgiendirirseniz çok mutlu olurum.
  • ODTÜ Makine'ye gelebildiğini varsayarsak bu zaten liseden iyi bir matematik temelin olduğunu gösterir zaten. Gerçi bu sene türev integral vs doğru düzgün göremedeniz sanırım ama o kısmını bilmiyorum. Gördüğünü ve matematik temelinin iyi olduğunu varsayalım. 1. sınıfta sınav öncelerinde güzelce çalışarak 3.0'ın üzerinde bir ortalamayı nispeten kolayca yakalayabilirsin. Zaten sadece temel calculus,fizik, ingilizce, programlama vs çerçöp şeyler göreceksin 1.sınıfta.

    2. ve 3. sınıfta, hangi dersi hangi hocadan aldığına da çok bağlı ama, günlük düzenli 3-4 saatlik bir çalışmayla 3.0'ın üzerinde bir ortalamayla mezun olursun diye düşünüyorum. Çok kişisel şeyler tabii ki ama benim gözlemim bu şekilde.

    Kendi durumumdan da bahsedeyim ordan da çıkarım yap biraz, üniversitede hiç düzenli bir çalışma sistemim olmadı. Serserilik de yaptım, arkadaşlarımla içtim sıçtım da :). Ama sınav zamanları her sınava 3-5 gün önceden kapanıp çalıştım. 2.8 ortalamam var şu an. üçbuğuncu sınıf gibiyim, alttan bazı derslerim var. 4. sınıfta da bir miktar ortalamamı yükseltirsem 3.0 gibi bir ortalamayla mezun olmayı planlıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koios -- 20 Temmuz 2020; 18:12:40 >




  • Koios kullanıcısına yanıt
    Hocam bikaç merak ettiğim soru var
    Fiziği çok ağır mı yani ben fizigi halledebilmek icin cok vakit ayirdim ve zorlandim bayagi ne dusunursunuz
    İngilizce için de hazırlıkta halloluyor mu biraz kaygılarım var İngilizcem kötü
    4. Sınıfların 1/3 ünün iş bulduğunu geriye kalanların da en geç 6 9 ay a kadar iş bulduğunu duydum gerçekten böyle mi yani kolayca iş bulunabiliyor mu
    Siz seneye mezun olunca ne düşünüyorsunuz
    Makina için devlet mi özel mi
    Çevreden gelen baskılar üzerine bi de şunu sorayım gerçekten emek vererek okusak ve işimizi iyi yapsak 30 yaşında ortalama maaşımız ne kadar olur ,yanlış anlamayın genelde herkes o kadar sıralama yapmışsın tıp yaz aç kalma diyor da
    Bu arada ODTÜ de tutmayabilir ucundan kaçabilir itü ve TOBB için ne düşünürsünüz
    Sorularım bu kadar müsait olduğunuz bi vakitte cevaplarsanız çok sevinirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sumatarası kullanıcısına yanıt
    -Fizik işi biraz değişik. Evet oldukça bol fizik var, (çok net bir şekilde fizik/kimya/biyoloji üçlüsünden fizik üzerine kurulu bir disiplin zaten makine mühendisliği) ama çoğu lisede gördüğün uyguladığın şeyler değil. Hiç kimse lisedeki fiziği çatır çatır bilerek gelmeni beklemiyor senden. İlk sene fizik dersleri alacaksın. Sıfırdan çalışıp öğrenmek için gerekli vaktin ve materyalin olacak yani.

    -3 sene hazırlıkta kalan arkadaşlarım oldu ne yazık ki. Ama yine ders çalışmaya bakıyor tabii, kötü ingilizceyle gelip, sıkı ders çalışıp hazırlığı tek seferde geçip giden de var, "amaan nasıl olsa hazırlığım daha" diyip gezip tozup hazırlığı 3 senede geçen de var :). İngilizcen kötü de olsa biraz emek göstererek geçersin sorun yaşamazsın. Sadece o hazırlığın verdiği boşluktan sıyırman lazım kendini.

    -Evet bir çok öğrenci 4. sınıftayken iş buluyor, kabaca kimin nerede çalışacağı belli oluyor. Nerede olsa çalışırım yerine istediği bir firmayı kovalayanların biraz daha uzun sürüyor tabii ki. Ama şunu net söyleyebilirim, berbat bir öğrenci olup 7 senede ucu ucuna mezun olmadığın sürece, işsiz kalman imkansız, ekstra ekstra hıyar bir insan olman lazım işşiz kalabilmek için.

    -Ben mezun olduktan sonra Almanya'da yüksek lisans deneyeceğim.

    -En sevdiğim soru geldi :) Benim anne tarafım, iki nesildir doktor ve ailemde genel cerrahından acil tıp hekimine bir çok doktor var. Emin ol tıp, dışardan göründüğü kadar karlı ve güzel bir meslek değil uzun zamandır. ASELSAN, HAVELSAN, TAI, ROKETSAN vs gibi firmalarda işe giren arkadaşlarımın 7-8 civarı maaşlarla başladığını duyuyorum. 23 yaşında yeni mezun insanlar bunlar. Ve bu firmalara girmek öyle aman aman zor değil. 3.0 üzeri bir ortalamayla girersin. Sonuç olarak 30 yaşında iyi bir yerde çalışan iyi bir mühendisin 12 bin liradan az alacağını düşünmüyorum. İşi tıptan daha iyi yapan şey de önünün açık olması. 50 yaşındayken ne kadar kazanacağın tamamen senin emeğine ve şansına kalmış bir şey. Bir doktor gibi 30 yaşında ne kazanıyorsan 55 yaşında da aynı şeyi kazanmıyorsun. Kısaca, merak etme, ODTÜ İTÜ Boğaziçi vs gibi yerlerden mezun olan gerçek mühendisler hiçbir yerde 2500 liraya çalışmıyor :)

    -Üniversite sadece akademik eğitim aldığın bir yer değildir. Üniversite belki de akademik eğitimden çok senin sosyal eğitimini aldığın bir yerdir, kişiliğini oluşturursun, arkadaşlık ilişkilerini oluşturursun, sorumluluk bilincini, iş ahlakını geliştirirsin. E tabi bunları ancak kültürülü ve geçmişi olan üniversitelerde yapabilirsin. Bir çok büyük firmanın yöneticisinin ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi, Hacettepe vs gibi yerlerden mezun olmasının sebebi bu okullardan aldığı mükemmel akademik eğitim değil, bu okulların kültürünün ve geçmişinin o insanlara kattığı şeyler. Bu yüzden ODTÜ tutmuyorsa eğer kesinlikle İTÜ tercih etmelisin.TOBB'da kötü bir üniversite değil kesinlikle, özeller içerisinde kalitesiyle vs göze çarpıyor. TOBB sana İTÜ veya ODTÜ'yle aynı akademik eğitimi verebilir belki, ama aynı kültürü kesinlikle katamaz. Özel düşünüyorsan sadece Bilkent'e bak, gerisini salla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Koios -- 23 Temmuz 2020; 13:58:56 >




  • Koios kullanıcısına yanıt
    Hocam , hatta abi diyeyim bu değerli yorumunuz için teşekkür ediyorum sayenizde sorularımın cevaplarını almış oldum siz de inşallah mezun olduktan sonra Almanyada yüksek lisansınızı yaparsınız

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıp yazın babam mayış sağlam.Kpss yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • EE ile makine arasındaki fark ne ben de ODTÜ makinadayım ikinci sınıfa geçtim ama yatay geçiş başvurusu yaptım ee için. Hala kararsızım mesela yatay geçişim olsa geçmemeyi tercih edebilirim de neye göre karar vermeliyim. Sen de biliyorsun ki 1. Sınıfta makina adına hiçbir şey görmüyoruz o yüzden hala bilmiyorum bazı şeyleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.